Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pa38

Jak sprawdzić czy moj zegarek to prawdziwy HUBLOT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu stałem się posiadaczem zegarka marki Hublot.

Jednak chciał bym się upewnić czy to jest oryginalny zegarek i i przy okazji chciał bym go wycenić.

Gdzie mogę to zrobić jestem z woj. zachodniopomorskiego wiec chciał bym zrobić to gdzieś w pobliżu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wygrał w karty?:rolleyes:W latach 80tych mój znajomy przywoził ciekawe,drogie zegarki właśnie od karciarzy,w tamtych czasach podziemny hazard był b. popularny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze napisz w jaki sposób stałeś się jego posiadaczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ale kolega pytał o miejsce, gdzie może to sprawdzić, a nie o naszą ocenę. Co jest, jak myślę, dobrym kierunkiem. Więc najlepiej przejść się do dobrego zegarmistrza, który ma z takimi zegarkami do czynienia. Nie jestem z zachodniopomorskiego, ale może ktoś da namiar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek dostałem od Bogatego wujka.

post-49261-0-26221000-1335862895_thumb.jpg

post-49261-0-96058900-1335862909_thumb.jpg

post-49261-0-06599700-1335862929_thumb.jpg

post-49261-0-44136500-1335862939_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niestety podróba: wskazówki powinny być puste a tu są wypełnione substancją świecącą, poza tym Hublot nigdy nie montował takich śrubek w swoich zegarkach, do tego logo jest złe (pomijając to że jest malowane, a powinno być nakładane w formie identycznej jak indeksy godzinowe)

hublot_logo.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wujek widać bardzo Cię nie lubi dając Ci takie g*wno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash, ale niepotrzebne takie wycieczki osobiste, naprawdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash, ale niepotrzebne takie wycieczki osobiste, naprawdę.

+1

Czy w tym dziala tak trudno zachować poziom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm…. nikt nie kupuje podróbek; wszyscy je znajdują, dostają, … :lol:

Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wujek widać bardzo Cię nie lubi dając Ci takie g*wno.

Jakaż to wycieczka osobista?

+1

Czy w tym dziala tak trudno zachować poziom?

Co jest nie na poziomie? Wyraz na "g"? Jak inaczej nazwać to "coś"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Jakaż to wycieczka osobista?

Co jest nie na poziomie? Wyraz na "g"? Jak inaczej nazwać to "coś"?

Mawia się, że dyplomata, to osoba potrafiąca powiedzieć drugiej spie****aj w taki sposób, aby tamta poczuła dreszczyk emocji przed nadchodzącą podrózą. Wiec nie o dobór słów tu chodzi, ale o przekaz jaki jest w nich zawarty. Była to wycieczka osobista i nie na poziomie, którego moznaby się spodziewać licząc na odpowiedź od kogoś kogo uwaza się za eksperta (bo zapewne tak zostało potraktowane forum razem z forumowiczami przez pytającego/pytającą)

W tym dziale faktycznie często pojawiaja się szydercze komentarze. Naprawdę, Panowie. Jak ktos pyta, to udzielajmy odpowiedzi, jak dopytuje dalej (nawet jeśli jest to w stylu "po czym poznaliscie?") to też udzielmy odpowiedzi albo wklejmy link do strony producenta z odpowiednimi wskazówkami i już. Zamiast tego coraz częsciej widać "wyzwierzęcanie się" na pytających. Może niektórzy faktycznie chcą sprawdzić czy da się to opchnać, ale wiele ludzi NAPRAWDĘ nie zna sie na zegarkach i woli zapytać niż nawet polegać na własnych wnioskach wyciągniętych z porównania.

No.. mam nadzieję, że nie naplatałem i da się zrozumieć o co mi chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mawia się, że dyplomata, to osoba potrafiąca powiedzieć drugiej spie****aj w taki sposób, aby tamta poczuła dreszczyk emocji przed nadchodzącą podrózą.

Dobre! Muszę to zapamiętać :D

A w temacie - skoro wujek jest taki bogaty, to dlaczego daje w prezencie tanią podróbkę? Nieładnie z jego strony.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, ale pytający ma nas za idiotów kłamiąc, że dostał od wujka - to dostaje odpowiedź na takim poziomie jak pytanie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, ale pytający ma nas za idiotów kłamiąc, że dostał od wujka - to dostaje odpowiedź na takim poziomie jak pytanie. ;)

Nie musi kłamać. Ludzie czasem dają w prezencie zegarki i podróby też się trafiają. Sam kiedyś dostałem od swojego wujka podrobiony zegarek. Jak ktoś się nie zna, to nie musi wiedzieć co ma na ręku. Może się zdarzyć że bogaty wujek da podróbę a może się zdarzyć, że i oryginał. Mam kolegę, który dostał zegarek od bogatej ciotki. Nosił go codziennie, nie oszczędzał specjalnie, poszedł do zegarmistrza dopiero gdy przy jakiejś okazji rozwalił szkiełko. I nagle okazało się, że zegarek kosztował sporo, a on zrobił z niego porysowaną masakrę. Zwyczajnie nie wiedział co ma na ręku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda. Ja też kiedyś dostałem od bardzo zamożnego kuzyna zegarek pewnej bardzo znanej marki. Dopiero ogląd mechanizmu zdecydował że to fake. Osoby które pytają na tym forum naprawdę mogą nie zdawać sobie sprawy że prezent nie jest oryginalny bo pewnie najczęściej używane podróbki się dostaje a nie kupuje. I osoba obdarowana ma jakąś nadzieję że to jest warte majątek a darczyńca miał gest większy niż wartość flaszki.

I dlatego wyśmiewanie czy obrażanie takich osób ma jedynie wartość leczenia własnych złych nastrojów nic więcej. Ale niektórzy jak widać nie mogą bez tego żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym dziale faktycznie często pojawiaja się szydercze komentarze. Naprawdę, Panowie. Jak ktos pyta, to udzielajmy odpowiedzi, jak dopytuje dalej (nawet jeśli jest to w stylu "po czym poznaliscie?") to też udzielmy odpowiedzi albo wklejmy link do strony producenta z odpowiednimi wskazówkami i już. Zamiast tego coraz częsciej widać "wyzwierzęcanie się" na pytających.

Brawo ten Pan!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, ale pytający ma nas za idiotów kłamiąc, że dostał od wujka - to dostaje odpowiedź na takim poziomie jak pytanie. wink.gif

Dobra, ale pytający ma nas za idiotów kłamiąc, że dostał od wujka - to dostaje odpowiedź na takim poziomie jak pytanie. wink.gif

Tacy ludzie jak ty ........... zero fachowości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Archeolog miesiąca!

Zapewniam Cię że kolega Lawnowerman widział więcej zegarków oryginalnych niż Ty podrób.

A teraz mówi się "dziękuję" za informację o Twoim zegarku.

Choć całkowicie rozumiem, że to niezbyt miła informacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Koledzy - od „moderatora” oczekuje się jednak ponadstandardowego zachowania. I te zarzuty o kłamstwie i idiotach są w mojej ocenie wysoce nie na miejscu!

:( z24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tacy ludzie jak ty ........... zero fachowości

To prawda. ^_^:angry:

Na podróbkach nie znam się w ogóle :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Koledzy - od „moderatora” oczekuje się jednak ponadstandardowego zachowania. I te zarzuty o kłamstwie i idiotach są w mojej ocenie wysoce nie na miejscu!

:( z24

No to przepraszam. :wub:

Pytający ma na nas za ekspertów. :)

A jego rodzina [wujek co dał] to ofiary paserki jakiegoś turysty z Turcji. :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to przepraszam. :wub:

OK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.