eye_lip 27696 #1 Napisano 20 Czerwca 2012 Gościnnie u mnie.. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #2 Napisano 20 Czerwca 2012 Przepiękny zegareczek 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #3 Napisano 20 Czerwca 2012 Najciekawsza z Twoich ostatnich zdobyczy. Zabrakło jedynie zdjęć plecków, no chyba że to wersja historyczna, z zakrytym deklem. Byłoby to wielką szkodą, bo Reverso ma się czym pochwalić... Edyta: przepraszam, już doczytałem i zobaczyłem - jednak pełny dekiel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #4 Napisano 20 Czerwca 2012 Szkoda kurcze, że kwarcyk 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #5 Napisano 20 Czerwca 2012 Kwarcyk? Manual. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #6 Napisano 20 Czerwca 2012 Manufakturowy kwarcowy mechanizm. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1931 #7 Napisano 20 Czerwca 2012 Witam,co daje możliwość odwracania ?Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clar 0 #8 Napisano 20 Czerwca 2012 Lol ale cacko 1 liga nawet jako kwarc odjazd totalny graty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #9 Napisano 20 Czerwca 2012 Witam,co daje możliwość odwracania ?Pzdr.Nie porysujesz szkła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #10 Napisano 20 Czerwca 2012 co daje możliwość odwracania ?Jak będziesz grał w polo, to nie rozbijesz szkiełka 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #11 Napisano 20 Czerwca 2012 Manufakturowy kwarcowy mechanizm. Kurcze, gdzie to wyczytałeś - mi guglarka znajduje ciągle "manual" po wpisaniu nazwy zwyczajowej modelu, bo ref nie znam. Odwracanie zostało zaprojektowane by gracze w polo, dla których pierwotnie zegarek był przeznaczony, chronili go przed uszkodzeniami. Na drodze ewolucji wprowadzono przeszklone dekle, żebyśmy sobie mogli pooglądać mechanizmy. I ta druga opcja zdecydowanie bardziej mi pasuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #12 Napisano 20 Czerwca 2012 Lechu, nr. ref. tego cudeńka to 2798470. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #13 Napisano 20 Czerwca 2012 Filip gratuluję nawet jeżeli ten zegarek tylko przez chwilę jest u Ciebie, bo tak rozumiem Twoją wypowiedź.Piękny jest Witam,co daje możliwość odwracania ?Pzdr. Linia Reverso została stworzona z myślą o ludziach grających w Polo. Możliwość odwracania daje ochronę cyferblatu przed przypadkowym uderzeniem i zniszczeniem go.Edit: Koledzy już wyjaśnili 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 978 #14 Napisano 20 Czerwca 2012 Witam,co daje możliwość odwracania ?Pzdr.Ma to związek z historią. Brytyjscy oficerowie stacjonujący w Indiach lubili sobie zagrać w polo. Będąc w obawie o uszkodzenie szkła swoich dotychczasowych zegarków zapytali JLC, czy można coś z tym zrobić. I tak powstała flagowa linia JLC Reverso. Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #15 Napisano 20 Czerwca 2012 Lechu, nr. ref. tego cudeńka to 2798470. Z kolei wrzucając ten "ref" w google same podróby mi wyrzuca To chyba jednak manual, bez jaj Filip? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #16 Napisano 20 Czerwca 2012 Info. mam od Filipa - jestem zainteresowany kupnem tego zegarka 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #17 Napisano 20 Czerwca 2012 Ahaaa - ok. Właściciel wie najlepiej Dzięki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #18 Napisano 20 Czerwca 2012 Chciałbym sprawić ojcu prezent, ten Reverso nadaje się idealnie. Musze tylko zrobić wywiad, czy tata akceptuje zegarki z taką kopertą... 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1931 #19 Napisano 20 Czerwca 2012 Odwracanie zostało zaprojektowane by gracze w polo, dla których pierwotnie zegarek był przeznaczony, chronili go przed uszkodzeniami. IMO, trochę to naciągane , znaczy gracze w golfa nie nosili innych zegarków ? (vide np. ROLEX). Przecież można było zdjąć zegarek, albo nosić kieszonkowy. Poza tym prawopodobieństwo uszkodzenia nie było chyba aż tak duże.A tak w ogóle, to kto na polu golfowym patrzy na zegarek Na drodze ewolucji wprowadzono przeszklone dekle, żebyśmy sobie mogli pooglądać mechanizmy. A to jest bardziej racjonalne wytłumaczenie, chociaż dalej jest narażony na uszkodzenie i to samego "serca". Przecież można mechanizm obejrzeć po zdjęciu zegarka z ręki, niekoniecznie przez funkcję odwracania. Wydaje mi się, że firma raczej chciała się czymś wyróżnić i chyba jej się to udało .Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz chlastawa 589 #20 Napisano 20 Czerwca 2012 Nawet bym nie pytał Kup i już , a jestem pewien na 1000 procent ze polubi. Ba , pokocha ten zegarek ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PustyRZE 69 #21 Napisano 20 Czerwca 2012 Na pewno będzie zadowolony. Ja bym kupił + jakiś ciekawy grawer od JLC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4913 #22 Napisano 20 Czerwca 2012 IMO, trochę to naciągane , znaczy gracze w golfa nie nosili innych zegarków ? (vide np. ROLEX). Przecież można było zdjąć zegarek, albo nosić kieszonkowy. Poza tym prawopodobieństwo uszkodzenia nie było chyba aż tak duże.A tak w ogóle, to kto na polu golfowym patrzy na zegarek Tzn. co jest naciągane, prawdziwa historia jest naciągana? Tak było i już. A tak poza tym, polo to trochę inny sport niż golf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #23 Napisano 20 Czerwca 2012 Gościnnie u mnie.. Fajny gość Niech się nosi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44152 #24 Napisano 20 Czerwca 2012 Śliczny.Możesz napisać jakie wymiary? 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #25 Napisano 20 Czerwca 2012 IMO, trochę to naciągane , znaczy gracze w golfa nie nosili innych zegarków ? (vide np. ROLEX). Przecież można było zdjąć zegarek, albo nosić kieszonkowy. Poza tym prawopodobieństwo uszkodzenia nie było chyba aż tak duże.A tak w ogóle, to kto na polu golfowym patrzy na zegarek Trochę dziwne to co napisałeś To tak jakbyś napisał po co firma X wymyśliła obrotowy bezel skoro nurkowie używali też innych zegarków, bez tego pierścienia? Przecież można było zdjąć zegarek przed wejściem do wody.Na prawdę uważasz, że to co napisałeś ma sens? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach