Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Meg

Sensowny rzeczoznawca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych panów.

Poszukuję sensownego rzeczoznawcy zegarkowego w Warszawie. Względnie gdzieś w Polsce. Dostałam kilka zegarków, które są ładne, ale nosić ich nie będę, bo jestem dziewczyną i nie mam synów. Poza tym, mam tylko dwie ręce.

Osoba, która je miała poprzednio była więcej niż dobrze sytuowana, nie mam powodu podejrzewać, że wszystko, co miała, pochodziło z chińskiego bazaru.

Więc, szukam fachowca, zegarmistrza, nie wiem, kogoś, kto się rzeczywiście zna, poświęci mnie i mojej kolekcji trochę czasu. Oczywiście, za pieniądze, bo za fachową wiedzę się płaci.

Znalazłam jednego takiego w Stuttgarcie, ale tam mi nie po drodze.

Czy możecie kogoś takiego doradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wklej fotki /wyraźne/ i ocenimy te kolekcję - nie ile warte tylko czy warto je bedzie wyceniać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co, czytając Wasze posty pod poprzednimi prośbami o ocenę, to jest ostatnia rzecz, jaką mam ochotę zrobić. Wolałabym jednak porozmawiać z człowiekiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek Jakub Biń ul. Świętojerska 16, 00-202 Warszawa. Rzeczoznawca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek Jakub Biń ul. Świętojerska 16, 00-202 Warszawa. Rzeczoznawca.

dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co, czytając Wasze posty pod poprzednimi prośbami o ocenę, to jest ostatnia rzecz, jaką mam ochotę zrobić. Wolałabym jednak porozmawiać z człowiekiem.

Cykorzysz? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wolałabym jednak porozmawiać z człowiekiem.

Dzięki... A my to co? Nie-ludzie? Fakt, czasem ktoś napisze trochę zadużo, ale to zapewne z powodu "zboczenia zegarkowego" :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szanownych panów.

wiesz co, czytając Wasze posty

jaka subtelna zmiana tonu B)

aż mnie to zabolało, przecież chcieliśmy pomóc

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja najchętniej bym nie podawał żadnego rzeczoznawcy . Na forum jest wielu ludzi (TAK LUDZI CO DZIWNE) którzy są w stanie powiedzieć czy zegarki są oryginalne i wycenić je...

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wycenić to się nie da, jednie porównać z innymi źródłami, a w tym to już wujek google pomaga. Regulamin mówi: Nie wyceniamy zegarków ;)

Ocenić oryginalność to co innego. I taniej wyjdzie :P zresztą czasem lepiej się tu spytać niż potem najeść się wstydu na żywo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja najchętniej bym nie podawał żadnego rzeczoznawcy . Na forum jest wielu ludzi (TAK LUDZI CO DZIWNE) którzy są w stanie powiedzieć czy zegarki są oryginalne i wycenić je...

Tylko, że Ci ludzie rzadko piszą w takich wątkach.

Z jednej strony nie dziwię się Meg, że boi się zapytać znając odpowiedzi z podobnych tematów, z drugiej strony nie dziwią mnie pewne uszczypliwości przy niektórych tandetnych podróbach i ciągłych historyjkach o strychach, baciach, ciociach itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Propozycja pomocy:

Wklej fotki /wyraźne/ i ocenimy te kolekcję - nie ile warte tylko czy warto je bedzie wyceniać

I odpowiedź na propozycję:

Hmmm...

Wychodzi na to, że to nam tutaj bardzo zależy na bezpłatnym oglądaniu czyichś znalezisk i ocenie owych, a teoretycznie zainteresowana ma to w poważaniu...

Można i tak

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież ona nie pisze, że chce darmowej wyceny.

Pewnie, że jak wrzuci zdjęcia to dostanie kilka rzeczowych odpowiedzi na temat swoich zegarków, ale znając życie błazeńskich postów będzie 2 lub 3 razy tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam tekst "więcej niż dobrze sytuowana" to mam mieszane uczucia

juz tu różni bywali jeden ostatnio pisał że z wujkiem w NY kupił 6 rolków w "autoryzowanym salonie" wujek sie nie rozdrabniał kupił je wszystkie od razu takiJanosik co kupuje i daje biedniejszym :lol:

wujek szczodry i majętny jeden mu podarował chłopiec po wycene przybył a tu zaonk -wycena 1 zet :lol:

dla tego skłaniam sie by administracja deko zweryfikowała możliwosci pisania w tym dziale

bo to przyjdzie jeden z drugim ani cześć ani witaj - temat rozpoczyna tekstem znanym i przytaczanym wielokrotnie :P

potem jest obrazony jak sie prawde napisze i nie rzadko obraża tych co mu te prawdę napisali

mysle ,że 10 postów b.przyzwoitym limitem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Nie wiem czy to dobry pomysł. Moim zdaniem może to doprowadzić do pojawiania się linków do zdjec zegarków i pytań w ShoutBox-ie...

@Meg:

W pełni Cię rozumiem jesli chodzi o niektóre komentarze odnośnie wrzucanych tu zegarków. Niestey, niektórzy forumowicze wchodzą do etgo działu tylko po do, żeby porobić sobie jaja a nie po do zeby pomóc. Jeśli chcesz to możesz mi wrzucić zdjęcia na PW jeśli nie będę w stanie nic stwierdzić, to podpowiem Ci kogo mozesz zapytać na forum. Możesz też jeszcze zajrzeć do tego tematu:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74582-jak-poprawnie-zapytac-o-autentycznosc-zegarka-lub-sprawdzic-ja-samodzielnie/

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś czuję, że Meg tu już więcej nie zajrzy.

A swoją drogą, po raz pierwszy chyba ktoś "z zewnątrz" zwrócił nam (pomijam, że odezwali się ci, którzy raczej się nie natrząsają) uwagę, że moglibyśmy być nieco mniej krotochwilni w ocenach zegarków.

I szczerze mówiąc sam nie wiem, co o tym myśleć. Z jednej strony chce się odpowiedzieć kulturalnie, z drugiej strony tyle tego chłamu się tu przewija. Może cytat z Meg powinien tutaj zawisnąć jako memento dla nas, że powinniśmy tutaj jednak bardziej w krawacie obsługiwać, bo jak wiadomo, forumowicz w krawacie jest mniej awanturujący się?

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Coś czuję, że Meg tu już więcej nie zajrzy.

A swoją drogą, po raz pierwszy chyba ktoś "z zewnątrz" zwrócił nam (pomijam, że odezwali się ci, którzy raczej się nie natrząsają) uwagę, że moglibyśmy być nieco mniej krotochwilni w ocenach zegarków.

I szczerze mówiąc sam nie wiem, co o tym myśleć. Z jednej strony chce się odpowiedzieć kulturalnie, z drugiej strony tyle tego chłamu się tu przewija. Może cytat z Meg powinien tutaj zawisnąć jako memento dla nas, że powinniśmy tutaj jednak bardziej w krawacie obsługiwać, bo jak wiadomo, forumowicz w krawacie jest mniej awanturujący się?

Pozdrawiam,

AMEN.

Ja już kilkakrotnie zwracałem uwagę na "jeżdzenie op pytających". Niestety nie do wszystkich to dociera że ten dział jest właśnie po to, żeby odpowiadać na pytania, a nie robić szyderę. Posmiać możemy się w przyklejonych Rolnixach, Brajblingach i Tag Hajerach. Tymczasem przy zwykłych tematach z pytaniami czasami robione są takie osobiste wycieczki, że ja na przyklad momentami jestem zniesmaczony. Pamiętajmy, że dobrą opinię bardzo łątwo sobie zepsuc, i cholernie cieżko ja potem podreperować. A niestety bardziej i częsciej zauważane i przytaczane będzie kilka głupich wypowiedzi i "wycieczek" forumowiczów którzy nie potrafili się ugryźdź w język, niż setki sensownych i fachowyuch odpowiedzi.

Pomysl z przyklejeniem całkiem ciekawy. A niech przypomina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słusznie - moim zdaniem też powinno być tutaj więcej życzliwości i wyrozumiałości, a mniej szyderstw i "darcia łacha" z pytających, nawet jeśli pokazują ewidentny szajs. W końcu nie każdy musi się znać na zegarkach. Gdyby każdy się znał, to tego działu w ogóle by nie było.

Z drugiej strony pytający nie może stawiać wozu przed koniem i zakładać a priori, że on i jego zegarki zostaną wyśmiane. Taka postawa jest nielogiczna - chyba, ze pytający dobrze wie, co posiada ;)

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka subtelna zmiana tonu B)

aż mnie to zabolało, przecież chcieliśmy pomóc

Na ból proponuję przyłożyć lód. Podobno Altacet też działa, Proszę Szanownego Pana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słusznie - moim zdaniem też powinno być tutaj więcej życzliwości i wyrozumiałości, a mniej szyderstw i "darcia łacha" z pytających, nawet jeśli pokazują ewidentny szajs. W końcu nie każdy musi się znać na zegarkach. Gdyby każdy się znał, to tego działu w ogóle by nie było.

Z drugiej strony pytający nie może stawiać wozu przed koniem i zakładać a priori, że on i jego zegarki zostaną wyśmiane. Taka postawa jest nielogiczna - chyba, ze pytający dobrze wie, co posiada ;)

Taka postawa wynika z lektury wypowiedzi Szanownych Panów. I jest jak najbardziej uzasadniona.

Swoją drogą, to ciekawe, jak bardzo niektórzy potrzebują okazać wyższość nad tzw resztą świata, czyli laikami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Propozycja pomocy:

I odpowiedź na propozycję:

Hmmm...

Wychodzi na to, że to nam tutaj bardzo zależy na bezpłatnym oglądaniu czyichś znalezisk i ocenie owych, a teoretycznie zainteresowana ma to w poważaniu...

Można i tak

"Teoretycznie zainteresowana" nie ma czasu na robienie zdjęć, a przede wszystkim nie ma ochoty na lekturę złośliwych uwag. To tak bardzo dziwi? Poza tym, jako osoba z technicznym wykształceniem, chciałaby dokładnie wiedzieć, co, jak, na co zwracać uwagę, co jest istotne, a co nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to dobry pomysł. Moim zdaniem może to doprowadzić do pojawiania się linków do zdjec zegarków i pytań w ShoutBox-ie...

@Meg:

W pełni Cię rozumiem jesli chodzi o niektóre komentarze odnośnie wrzucanych tu zegarków. Niestey, niektórzy forumowicze wchodzą do etgo działu tylko po do, żeby porobić sobie jaja a nie po do zeby pomóc. Jeśli chcesz to możesz mi wrzucić zdjęcia na PW jeśli nie będę w stanie nic stwierdzić, to podpowiem Ci kogo mozesz zapytać na forum. Możesz też jeszcze zajrzeć do tego tematu:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74582-jak-poprawnie-zapytac-o-autentycznosc-zegarka-lub-sprawdzic-ja-samodzielnie/

Pozdrawiam

Bardzo dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Teoretycznie zainteresowana" nie ma czasu na robienie zdjęć, a przede wszystkim nie ma ochoty na lekturę złośliwych uwag. To tak bardzo dziwi? Poza tym, jako osoba z technicznym wykształceniem, chciałaby dokładnie wiedzieć, co, jak, na co zwracać uwagę, co jest istotne, a co nie.

TAK dokładnie to tak bardzo dziwi Proszę Szanownej Pani :unsure: ... tym bardziej jeszcze bardziej dziwi mnie to że osoba z technicznym wykształceniem nie ma czasu na robienie zdjęć ?? czyżby brak umiejętności obsługi małpki :lol: ...nie chciałem być tu niegrzeczny dla osoby , ale tego typu głupie tłumaczeni że nie ma się czasu na zrobienie fotek , a ma się niby czas na szukanie i tracenia 10xwięcej czasu w celu znalezienie,dojechania ,czekania ,ustalenia i potwierdzenia przez sensownego rzeczoznawcy zegarkowego :unsure: ...jest dla mnie więcej niż nie poważne , a już na pewno bardzo śmieszne

co w ogóle ma na celu ten temat ?? pytasz dostajesz odpowiedz i tak naprawdę ..to Ty tylko atakujesz , ludzi którzy chcą Ci pomóc

Na ból proponuję przyłożyć lód. Podobno Altacet też działa, Proszę Szanownego Pana

Taka postawa wynika z lektury wypowiedzi Szanownych Panów. I jest jak najbardziej uzasadniona.

Swoją drogą, to ciekawe, jak bardzo niektórzy potrzebują okazać wyższość nad tzw resztą świata, czyli laikami...

wiesz Co proponuję ?? .... jak znajdziesz chwilę swojego cennego czasu , to udaj się do tego rzeczoznawcy , potwierdź autentyczność tych Twoich okazów , i pochwal się nimi w galerii , a ludziom którzy chcą pomóc nie aplikuj Altacet-tu bo to działa tylko na POTŁUCZENIA :lol: :lol:

powodzenia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam akurat nie należę do ludzi naśmiewających się , chyba ,że ktoś juz ewidentnie sie o to prosi

ale koleżanka jak widać uważa mnie za "coś" może za małpę wszak za człowieka mnie nie uważa :unsure:

druga sprawa jest takie coś jak google można przy odrobinie dobrej woli poszperać na 90% czesto udaje sie sprawdzić czy ma się oryginał a te 10% to te podróby które sa b.dobrze zrobione!!!!

trzecia sprawa nikt tu sie nie naśmiewa z ludzi którzy pokazują zegarki zawierające się w tych 10%

po czwarte jesli ktoś wkleja okropną i szpetną podróbę zegarka np. daydate ale bez daty

lub inne wątpliwe dzieło wykonane w chatce z bambusa które nawet ślepy po dotyku rozróżni od oryginału

i nie chce sie takiemu leniowi sprawdzić w przeglądarce tylko tu pyta to niech nie dziwi się ,że dostaje

niewybredne komentarze :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Droga Koleżanko Meg, nie zauważyłem, żeby ktoś źle Cię tu potraktował, więc nie rozumiem, czemu z góry zakładasz, że coś takiego będzie mieć miejsce?

Kolega poprosił o fotki, bo chciał pomóc. Z pewnością wielu innych też by pomogło.

Nie chcesz tego, to przecież nie musisz. To Tobie zalezy na ocenie tych zegarków.

Jeśli chciałaś uzyskać tylko info o rzeczoznawcy, to zamiast rejestrować się na forum, gdzie wg Ciebie są sami szydercy bez zegarkowej wiedzy, wystarczyło wpisać w wyszukiwarkę "rzeczoznawca zegarkowy" i po problemie. Zaoszczędziłoby Ci to mnóstwo cennego czasu ;)

Tak, czy inaczej - życzę powodzenia i pozytywnego wyniku ekspertyzy.

Proponuję też nie zrażać się do ludzi, zanim się nie przekonasz, jacy są naprawdę

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.