70' 374 #1001 Napisano 9 Listopada 2016 Biore. Za zloty piecdziesiat moge Cie nawet nazywac "kierownikiem" 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1002 Napisano 9 Listopada 2016 Wybaczcie, ale Kierownika nie przebiję Stal stalowa to moja wola 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #1003 Napisano 9 Listopada 2016 Gdyby ktoś chciał się rozstać z Monsterem w wersji pomarańczowej (najlepiej 1 lub 2 gen) to chętnie kupię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1004 Napisano 10 Listopada 2016 Pewnie ameryki nie odkryję, ale przeczytalem na jednym z zagranicznych portali zegarkowych informację dotyczacą miejsca produkcji "monsterow" Poczatkowo produkowane były w Singapurze, pózniej w Malezji.Teraz Chiny.Japonia ma bardzo liberalne przepisy dotyczące 'etykietowania' zaprojektowanych towarow-mozna skorzystać z tanszych fabryk zagranicznych, zachowujac jednocześnie mozliwość oznaczenia jako wykonane w Japonii.Dotyczy to tylko produktów przeznaczonych na eksport, a nie sprzedawanych na rynku japońskim... Cwaniaczki 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #1005 Napisano 10 Listopada 2016 Yoda, to tylko Monster a zawrócił Ci w głowie na dobre, boję się lodówy otworzyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #1006 Napisano 10 Listopada 2016 Dotyczy to tylko produktów przeznaczonych na eksport, a nie sprzedawanych na rynku japońskim... Cwaniaczki czyli wg tego byłaby zasadnicza różnica w modelach z "K" a "J" na końcu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1007 Napisano 10 Listopada 2016 Yoda, to tylko Monster a zawrócił Ci w głowie na dobre, boję się lodówy otworzyć To AŻ MONSTER.Kto nie ma, ten trąba 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1008 Napisano 10 Listopada 2016 (edytowane) czyli wg tego byłaby zasadnicza różnica w modelach z "K" a "J" na końcu Kolega japonczyk pisze ze modele dostępne na rynku w kraju są tzw modele "gyaku Yunyu" z datownikiem w języku hiszpanskim i angielskim.Japonskich produktow brak, tylko 'zamorskie modele"... Yoda, to tylko Monster a zawrócił Ci w głowie na dobre, boję się lodówy otworzyć Dla Ciebie moze 'tylko", dla mnie aż Bardzo mi przypadł do gustu ten model, choc posiadam duzo innych zegarkow firm bardziej znamienitych, ten akurat oferuje mi wiecej niż zaplacilem...i sprawia mi radość.No i wiedzy nigdy za wiele, zawsze mnie interesuje -dogłębnie, co noszę.Nie bedę bzdur plótł trzy strony jak bransoleta się uklada, c'onie?P.s Lodówki nie otwieraj, juz po 23, a o tej godzinie to tylko 'spaślaki' zajadają Edytowane 10 Listopada 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #1009 Napisano 10 Listopada 2016 Pewnie ameryki nie odkryję, ale przeczytalem na jednym z zagranicznych portali zegarkowych informację dotyczacą miejsca produkcji "monsterow" Poczatkowo produkowane były w Singapurze, pózniej w Malezji.Teraz Chiny.Japonia ma bardzo liberalne przepisy dotyczące 'etykietowania' zaprojektowanych towarow-mozna skorzystać z tanszych fabryk zagranicznych, zachowujac jednocześnie mozliwość oznaczenia jako wykonane w Japonii.Dotyczy to tylko produktów przeznaczonych na eksport, a nie sprzedawanych na rynku japońskim... Cwaniaczki a możesz to podlinkować Marek ? w rzeczy samej tak jest, ale brakuje mi konkretnych parametrów - podał to ktoś ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1010 Napisano 10 Listopada 2016 (edytowane) "..As for where they are built, to the best of my knowledge, neither the Monster line, nor the Baby monster line are built in Japan. Monsters used to be built in Singapore, before production moved to malaysia. I believe some may still be made there, but don't quote me on that. I've also heard that some might have been built in taiwan at some point. These days they are definitely being built in Seiko's factories in china. I'm pretty sure the same is true of the Baby Monster. Japan has very permissive labeling laws designed to be able to take advantage of low priced off-shore production while still being able to label products as japan made. This is usually done for items for export and not for items sold in the japanese market. Most of these inexpensive items are not really built in japan as it is not cost effective to build them there (the same is true of many citizens and most casios). " ".. "The Monster diver is an overseas model only, there is no JDM model. The ones I see on sale here in Japan are classified as "gyaku yunyu" or "reverse imports" (grey market). They have English/Spanish day wheels. ......" Edytowane 10 Listopada 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #1011 Napisano 10 Listopada 2016 ale czy ja mówiłem, że Ci nie wierzę ? - chodziło mi czy podane są konkretne warunki jakie muszą zostać spełnione! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1012 Napisano 10 Listopada 2016 Dowodów namacalnych brak, tylko poszlaki... Ale wszyscy zeznają to samo,nawet Japończycy Trzeba by japońskie prawo handlowe sprawdzić...dla potwierdzenia. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #1013 Napisano 11 Listopada 2016 ...Dla Ciebie moze 'tylko", dla mnie aż Bardzo mi przypadł do gustu ten model, choc posiadam duzo innych zegarkow firm bardziej znamienitych, ten akurat oferuje mi wiecej niż zaplacilem...i sprawia mi radość.No i wiedzy nigdy za wiele, zawsze mnie interesuje -dogłębnie, co noszę.Nie bedę bzdur plótł trzy strony jak bransoleta się uklada, c'onie? P.s Lodówki nie otwieraj, juz po 23, a o tej godzinie to tylko 'spaślaki' zajadają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1014 Napisano 11 Listopada 2016 Yes ok To jeszcze raz 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #1015 Napisano 12 Listopada 2016 MO 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #1016 Napisano 12 Listopada 2016 Pawle, sprzedaj mi 1 gen. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #1017 Napisano 12 Listopada 2016 Nie planuje sprzedaży tego zegarka. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #1018 Napisano 12 Listopada 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
POKUSER 6 #1019 Napisano 12 Listopada 2016 Skoro podobno monster wychodzi z produkcji, to kiedy nowy model i czy również zachwyci? Pytanie do bardziej wtajemniczonych kolegów czy będzie miało Seiko jakąś okazję w najbliższym roku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kowalq 0 #1020 Napisano 15 Listopada 2016 Panowie chce kupic monstera , czy muszę zamawiać ze stanów albo z Japonii?Są jakieś europejskie sklepy z przyzwoitymi cenami? Ktory z nich według Was jest wart uwagi na nadgarstek 17 cm? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #1021 Napisano 15 Listopada 2016 Monster only ONE - pierwszy z lewej lub środkowy i to właśnie on będzie idealny na 17cmA co do zakupu to aktualnie jest problem bo produkcja została wstrzymana lub całkowicie zakończona, więc szukaj i spiesz się! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1022 Napisano 15 Listopada 2016 Dokładnie tak jak napisał Burns.Ja bym celował w środkowego, ale pierwszy z lewej też będzie idealny. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kowalq 0 #1023 Napisano 15 Listopada 2016 Dokładnie tak jak napisał Burns.Ja bym celował w środkowego, ale pierwszy z lewej też będzie idealny. Monster only ONE - pierwszy z lewej lub środkowy i to właśnie on będzie idealny na 17cmA co do zakupu to aktualnie jest problem bo produkcja została wstrzymana lub całkowicie zakończona, więc szukaj i spiesz się!OK , znacie jakies Europejskie sklepy gdzie moge znalesc te monstery?W Usa i Japoni sa dostepne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #1024 Napisano 15 Listopada 2016 (edytowane) http://zegarkiclub.pl/forum/topic/139420-seiko-orange-monster-srp309k1/?hl=seiko ale nie wiem czy jeszcze dostępny Edytowane 15 Listopada 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1025 Napisano 15 Listopada 2016 TU też jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach