Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzyzol

Policzmy MONSTER'y

Rekomendowane odpowiedzi

Biore. Za zloty piecdziesiat moge Cie nawet nazywac "kierownikiem" :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie, ale Kierownika nie przebiję :P

Stal stalowa to moja wola ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś chciał się rozstać z Monsterem w wersji pomarańczowej (najlepiej 1 lub 2 gen) to chętnie kupię. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ameryki nie odkryję, ale przeczytalem na jednym z zagranicznych portali zegarkowych informację dotyczacą miejsca produkcji "monsterow"

Poczatkowo produkowane były w Singapurze, pózniej w Malezji.

Teraz Chiny.

Japonia ma bardzo liberalne przepisy dotyczące 'etykietowania' zaprojektowanych towarow-mozna skorzystać z tanszych fabryk zagranicznych, zachowujac jednocześnie mozliwość oznaczenia jako wykonane w Japonii.

Dotyczy to tylko produktów przeznaczonych na eksport, a nie sprzedawanych na rynku japońskim...

Cwaniaczki :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotyczy to tylko produktów przeznaczonych na eksport, a nie sprzedawanych na rynku japońskim...

czyli wg tego byłaby zasadnicza różnica w modelach z "K" a "J" na końcu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yoda, to tylko Monster a zawrócił Ci w głowie na dobre, boję się lodówy otworzyć  :unsure:

To AŻ MONSTER.

Kto nie ma, ten trąba :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli wg tego byłaby zasadnicza różnica w modelach z "K" a "J" na końcu

Kolega japonczyk pisze ze modele dostępne na rynku w kraju są tzw modele "gyaku Yunyu" z datownikiem w języku hiszpanskim i angielskim.

Japonskich produktow brak, tylko 'zamorskie modele"...:)

Yoda, to tylko Monster a zawrócił Ci w głowie na dobre, boję się lodówy otworzyć :unsure:

Dla Ciebie moze 'tylko", dla mnie aż :)

Bardzo mi przypadł do gustu ten model, choc posiadam duzo innych zegarkow firm bardziej znamienitych, ten akurat oferuje mi wiecej niż zaplacilem...i sprawia mi radość.

No i wiedzy nigdy za wiele, zawsze mnie interesuje -dogłębnie, co noszę.

Nie bedę bzdur plótł trzy strony jak bransoleta się uklada, c'onie?:)

P.s Lodówki nie otwieraj, juz po 23, a o tej godzinie to tylko 'spaślaki' zajadają :)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ameryki nie odkryję, ale przeczytalem na jednym z zagranicznych portali zegarkowych informację dotyczacą miejsca produkcji "monsterow"

Poczatkowo produkowane były w Singapurze, pózniej w Malezji.

Teraz Chiny.

Japonia ma bardzo liberalne przepisy dotyczące 'etykietowania' zaprojektowanych towarow-mozna skorzystać z tanszych fabryk zagranicznych, zachowujac jednocześnie mozliwość oznaczenia jako wykonane w Japonii.

a możesz to podlinkować Marek ? w rzeczy samej tak jest, ale brakuje mi konkretnych parametrów - podał to ktoś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"..As for where they are built, to the best of my knowledge, neither the Monster line, nor the Baby monster line are built in Japan. Monsters used to be built in Singapore, before production moved to malaysia. I believe some may still be made there, but don't quote me on that. I've also heard that some might have been built in taiwan at some point. These days they are definitely being built in Seiko's factories in china. I'm pretty sure the same is true of the Baby Monster. Japan has very permissive labeling laws designed to be able to take advantage of low priced off-shore production while still being able to label products as japan made. This is usually done for items for export and not for items sold in the japanese market. Most of these inexpensive items are not really built in japan as it is not cost effective to build them there (the same is true of many citizens and most casios). "

"..

"The Monster diver is an overseas model only, there is no JDM model. The ones I see on sale here in Japan are classified as "gyaku yunyu" or "reverse imports" (grey market). They have English/Spanish day wheels. ......"
Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czy ja mówiłem, że Ci nie wierzę ? - chodziło mi czy podane są konkretne warunki jakie muszą zostać spełnione! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dowodów namacalnych brak, tylko poszlaki... :)

Ale wszyscy zeznają to samo,nawet Japończycy ;)

Trzeba by japońskie prawo handlowe sprawdzić...dla potwierdzenia.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Dla Ciebie moze 'tylko", dla mnie aż :)

Bardzo mi przypadł do gustu ten model, choc posiadam duzo innych zegarkow firm bardziej znamienitych, ten akurat oferuje mi wiecej niż zaplacilem...i sprawia mi radość.

No i wiedzy nigdy za wiele, zawsze mnie interesuje -dogłębnie, co noszę.

Nie bedę bzdur plótł trzy strony jak bransoleta się uklada, c'onie? :)

P.s Lodówki nie otwieraj, juz po 23, a o tej godzinie to tylko 'spaślaki' zajadają :)

63250352b48315sorki_potworki.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro podobno monster wychodzi z produkcji, to kiedy nowy model i czy również zachwyci? Pytanie do bardziej wtajemniczonych kolegów czy będzie miało Seiko jakąś okazję w najbliższym roku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie chce kupic monstera , czy muszę zamawiać ze stanów albo z Japonii?Są jakieś europejskie sklepy z przyzwoitymi cenami?

Ktory z nich według Was jest wart uwagi na nadgarstek 17 cm?

a0dxlg.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monster only ONE - pierwszy z lewej lub środkowy i to właśnie on będzie idealny na 17cm

A co do zakupu to aktualnie jest problem bo produkcja została wstrzymana lub całkowicie zakończona, więc szukaj i spiesz się!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak napisał Burns.

Ja bym celował w środkowego, ale pierwszy z lewej też będzie idealny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak napisał Burns.

Ja bym celował w środkowego, ale pierwszy z lewej też będzie idealny.

Monster only ONE - pierwszy z lewej lub środkowy i to właśnie on będzie idealny na 17cm

A co do zakupu to aktualnie jest problem bo produkcja została wstrzymana lub całkowicie zakończona, więc szukaj i spiesz się!

OK , znacie jakies Europejskie sklepy gdzie moge znalesc te monstery?W Usa i Japoni sa dostepne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi