tomaliusz 23158 #1351 Napisano 24 Listopada 2018 Super ten Monster Graty! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1352 Napisano 24 Listopada 2018 Super ten Monster Graty!Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41683 #1353 Napisano 24 Listopada 2018 Tu tez pogratuluję. Fajny jest. Zrób fotkę zbiorową. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1354 Napisano 24 Listopada 2018 Tu tez pogratuluję. Fajny jest. Zrób fotkę zbiorową.Tu też podziękuje Jutro zrobię zbiorowo, dzisiaj nie upudrowane takie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #1355 Napisano 24 Listopada 2018 W Monsterowni trzeba pokazać nowy nabytek Ladny Monster. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1356 Napisano 24 Listopada 2018 Ladny Monster.Podziękował w imieniu Monstera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #1357 Napisano 24 Listopada 2018 Zielony Brzozy fajniejszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1358 Napisano 24 Listopada 2018 Zielony Brzozy fajniejszyPewnie że ładniejszy Jak to śpiewają, ogórek, ogórek zielony ma garniturek..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #1359 Napisano 24 Listopada 2018 Ogórek, kiełbasa i sznurek - brakuje kiełbasy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #1360 Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) PiotrX przykro mi że Burns ma racjęAle i tak żona mówi ,że obaj mamy brzydsze od jej pomarańczy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 25 Listopada 2018 przez Brzoza2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1361 Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) , Edytowane 31 Stycznia 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1362 Napisano 25 Listopada 2018 Seiko popełniło błąd pozycjonując Monstera na równi z SKX007. Moim zdaniem Monster jest dużo lepiej wykonany, a zwłaszcza druga wersja, gdzie mamy oprócz lepszej koperty, bezela i bransolety także nowszy mechanizm.Teraz niewie zmienili i nagle jest na półce z sumo.Jest drogi, zwłaszcza dla kogoś kto ma / miał wcześniejsze wersje, ale jak widać jakoś się broni. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1363 Napisano 25 Listopada 2018 Seiko popełniło błąd pozycjonując Monstera na równi z SKX007. Moim zdaniem Monster jest dużo lepiej wykonany, a zwłaszcza druga wersja, gdzie mamy oprócz lepszej koperty, bezela i bransolety także nowszy mechanizm.Teraz niewie zmienili i nagle jest na półce z sumo.Jest drogi, zwłaszcza dla kogoś kto ma / miał wcześniejsze wersje, ale jak widać jakoś się broni.W zasadzie trochę wizualnie (tak jak to blue) i wsadzili 6R15, reszta bez zmian. Zmiana za to w cenie prawie 4xtyle co poprzednia wersja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1364 Napisano 25 Listopada 2018 No wiesz... dodali jeszcze lupkę 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #1365 Napisano 25 Listopada 2018 No wiesz... dodali jeszcze lupkę To już mogli sobie odpuścić . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #1366 Napisano 25 Listopada 2018 Seiko popełniło błąd pozycjonując Monstera na równi z SKX007. Moim zdaniem Monster jest dużo lepiej wykonany, a zwłaszcza druga wersja, gdzie mamy oprócz lepszej koperty, bezela i bransolety także nowszy mechanizm.Teraz niewie zmienili i nagle jest na półce z sumo.Jest drogi, zwłaszcza dla kogoś kto ma / miał wcześniejsze wersje, ale jak widać jakoś się broni.Nie tyle wcześniejszy błąd, co późniejsza zmiana. On chyba nigdy nie był dokładnie w tym samym miejscu co SKX. Jak SKX kosztował trochę ponad 100$ - Monster w tym samym czasie ~ 150$. Później ceny SKX skończyły w górę i nagle kosztowały podobnie. Wcześniejszy Monster z matowymi, prostymi tarczami był toolwatchem pełną gębą. Teraz błyszczącymi tarczami ze szlifami zrobili z niego eleganckiego robola. Nowe wersje fajnie wyglądają, ale mam z nimi problem - dla mnie na toolwatcha są zbyt blingblingowe i za ładne, a na eleganta zbyt hmmm... osobliwe .I żeby nie było, że nie lubię Monstera - kiedyś miałem i z matową tarczą jest spójnie i mi pasuje. Na temat polityki cenowej czy mechanizmów nic nie będę pisać, bo już chyba wszystko było omówione 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1367 Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) . Edytowane 31 Stycznia 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41683 #1368 Napisano 25 Listopada 2018 ...Wcześniejszy Monster z matowymi, prostymi tarczami był toolwatchem pełną gębą. Teraz błyszczącymi tarczami ze szlifami zrobili z niego eleganckiego robola. Nowe wersje fajnie wyglądają, ale mam z nimi problem - dla mnie na toolwatcha są zbyt blingblingowe i za ładne, a na eleganta zbyt hmmm....Dokładnie. I generacja była imo najlepsza. Najbardziej oddawała charakter zegarka. Kolejne były bardziej "babskie". Oczywiście wszystkie mi się bardzo podobają. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41683 #1369 Napisano 25 Listopada 2018 PiotrX fajna rodzinka. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1370 Napisano 25 Listopada 2018 Nie tyle wcześniejszy błąd, co późniejsza zmiana. On chyba nigdy nie był dokładnie w tym samym miejscu co SKX. Jak SKX kosztował trochę ponad 100$ - Monster w tym samym czasie ~ 150$. Później ceny SKX skończyły w górę i nagle kosztowały podobnie.Masz rację, rynek podciągnął SKX w górę, ale zwróć też uwagę na referencję pierwszej wersji. To była rodzina SKX, a projekt był tak inny od reszty, jak by to nie było Seiko 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1371 Napisano 25 Listopada 2018 PiotrX fajna rodzinka.Dzięki Dorian Trzeba pomyśleć o skoku w bok, firmy nie zmienię, ale w górę, może MM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #1372 Napisano 25 Listopada 2018 Wcześniejszy Monster z matowymi, prostymi tarczami był toolwatchem pełną gębą. Teraz błyszczącymi tarczami ze szlifami zrobili z niego eleganckiego robola. Nowe wersje fajnie wyglądają, ale mam z nimi problem - dla mnie na toolwatcha są zbyt blingblingowe i za ładne, a na eleganta zbyt hmmm... osobliwe .I żeby nie było, że nie lubię Monstera - kiedyś miałem i z matową tarczą jest spójnie i mi pasuje.Na temat polityki cenowej czy mechanizmów nic nie będę pisać, bo już chyba wszystko było omówioneWg mnie Monster 3 gen bije tego z pierwszej pod każdym względem. Podstawowe modele czarny i pomarańczowy mają matowe tarcze, mają lepszy mechanizm, mają ładniejsze indeksy, które nie wyglądają jakby były rzucone z kielni. Punktem zaczepnym dla malkontentów jest lupka , której można się pozbyć bez najmniejszego problemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #1373 Napisano 25 Listopada 2018 Monster to tylko pierwsza generacja, kolejne to takie modowe popierdółki a nie prawdziwy tool watch.A mechanizm bez stop sek. czy dokręcania to niekoniecznie wada bo prosty i nieśmiertelny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41683 #1374 Napisano 25 Listopada 2018 Dzięki Dorian Trzeba pomyśleć o skoku w bok, firmy nie zmienię, ale w górę, może MM MM jest super. I to dobry pomysł. Monster to tylko pierwsza generacja, kolejne to takie modowe popierdółki a nie prawdziwy tool watch.A mechanizm bez stop sek. czy dokręcania to niekoniecznie wada bo prosty i nieśmiertelny.Brat to czasem i coś mądrze napisze. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1375 Napisano 25 Listopada 2018 Monster to tylko pierwsza generacja, kolejne to takie modowe popierdółki a nie prawdziwy tool watch.A mechanizm bez stop sek. czy dokręcania to niekoniecznie wada bo prosty i nieśmiertelny.Tomek, czy tego chcesz czy nie świat idzie do przodu Jeździmy coraz lepszymi "popierdółkami", Syrenki choć kultowe nie spełniają już naszych oczekiwań Pora przesiąść się na lepszy model To dalej jest tool watch, nic się nie zmieniło oprócz tego że dla grubszego portfela. W tej cenie nie widziałem nic co by miało 6R15 i takie wykonanie Zaraz powiesz że Sumo jest ładniejsze i ma 6R15, ale jest droższe od orange monstera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach