hacik 2 #26 Napisano 13 Października 2012 świetne zdjęcia hacik- gratulacje; modelka też niczego sobie-niech się nosi i nie stuka o framugi.gratulacje Dzięki serdeczne . Powtarzam się ale uwielbiam ją Fajny zegarek, sam mam identyczny tylko na pasku. Bransoletę dokupiłeś może ???? bo sam bym był zainteresowany zakupem bransolety do kompletu Ja miałem odwrotną sytuację. Zegarem przyszedł ma bransolecie a pasek dokupiłem. Sama bransoleta chyba lekko droga jest ale nie znam cen. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clepsidre 2 #27 Napisano 10 Lutego 2013 cudo! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7341 #28 Napisano 10 Lutego 2013 temat odgrzebany, ale... zgoda zegarek CUDO :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #29 Napisano 11 Lutego 2013 Przepiekna ta Omesia 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #30 Napisano 13 Lutego 2013 Zgadzam się, zegarek jest rewelacyjny, w szczegolności świetnie wygląda na tej bransolecie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hacik 2 #31 Napisano 10 Sierpnia 2013 Dziś udało mi się pożyczyć szkiełko do macro więc pozwolę sobie troszkę pospamować _DSC6438 by hacik81, on Flickr _DSC6443 by hacik81, on Flickr _DSC6469 by hacik81, on Flickr _DSC6474 by hacik81, on Flickr _DSC6477 by hacik81, on Flickr _DSC6481 by hacik81, on Flickr pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 397 #32 Napisano 10 Sierpnia 2013 Swietnie wyglada na pasku. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorka-5 62 #33 Napisano 10 Sierpnia 2013 HV to bezapelacyjnie najfajniejsza Omega. Mi najbardziej podoba się wersja Annual Calendar z antracytową tarczą. Ale Twoja też ładna i fajne fotki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1675 #34 Napisano 11 Sierpnia 2013 Wygląda genialnie,aż pomyślałem żeby pozbyć się AT i kupić HV 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hacik 2 #35 Napisano 11 Sierpnia 2013 Wygląda genialnie,aż pomyślałem żeby pozbyć się AT i kupić HVAqua Terra jest również fantastyczna i wydaje mi się, że warto posiadać obie w swojej kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7341 #36 Napisano 11 Sierpnia 2013 Dziś udało mi się pożyczyć szkiełko do macro więc pozwolę sobie troszkę pospamować _DSC6438 by hacik81, on Flickr _DSC6443 by hacik81, on Flickr _DSC6469 by hacik81, on Flickr _DSC6474 by hacik81, on Flickr _DSC6477 by hacik81, on Flickr _DSC6481 by hacik81, on Flickr pozdrawiam a jak użytkowanie zegarka? minęło jakieś 0,5 roku a na załączonych fotkach nie widać rysek :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hacik 2 #37 Napisano 12 Sierpnia 2013 a jak użytkowanie zegarka? minęło jakieś 0,5 roku a na załączonych fotkach nie widać rysek :] No tak, to jest zegarek, który od samego patrzenia się na niego zbiera ryski . To raczej normalne w użytkowaniu. Na zdjęciach tego nie będzie widać. Można je spokojnie zlikwidować "magiczną ściereczką". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7341 #38 Napisano 21 Sierpnia 2013 No tak, to jest zegarek, który od samego patrzenia się na niego zbiera ryski . To raczej normalne w użytkowaniu. Na zdjęciach tego nie będzie widać. Można je spokojnie zlikwidować "magiczną ściereczką". jasne w poza ryskami, jakieś wahnięcia w dokładności, etc? :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hacik 2 #39 Napisano 22 Sierpnia 2013 jasne w poza ryskami, jakieś wahnięcia w dokładności, etc? :]W sumie nawet go nie sprawdzam z żadnym wzorcem czasu to nie bardzo wiem jakie ma odchylenia. Sprawdzę to w niedalekiej przyszłości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7341 #40 Napisano 22 Sierpnia 2013 W sumie nawet go nie sprawdzam z żadnym wzorcem czasu to nie bardzo wiem jakie ma odchylenia. Sprawdzę to w niedalekiej przyszłości. ok:) czekamy na jakieś może zestawionko :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3916 #41 Napisano 28 Sierpnia 2013 jasne w poza ryskami, jakieś wahnięcia w dokładności, etc? :] Co prawda pytanie nie było skierowane do mnie, lecz odpowiem, że w moim egzemplarzu (taki sam jak Autora wątku), po ponad 5 latach codziennego noszenia odchyłka dobowa nie przekracza 3 sekund (i taka dokładność utrzymuje się od samego początku). Drobne zarysowania na kopercie i uszach widoczne są tylko przy bliższym spojrzeniu. Żadnych smug na powłoce antyrefleksyjnej. 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hacik 2 #42 Napisano 29 Sierpnia 2013 Po tygodniowych obserwacjach mogę stwierdzić odchyłki ok -2/-3 s na dobę. Średnio wyszło -2,5s na dobę przez 7 dni obserwacji. Zegarek cały czas był w rotomacie (800 obr/dobę) i ok 4 godziny na ręce przez ten czas. Dla porównania mój Seamaster 300M GMT na 2628 zrobił średnio -2,6 na dobę w ciągu tych 7 dni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7341 #43 Napisano 30 Sierpnia 2013 ok, dzięki za info. Z pewnością przekazane dane się przydadzą 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorka-5 62 #44 Napisano 31 Sierpnia 2013 Coraz bardziej chodzi mi po głowie Hour Vision, tylko któraś z wersji Annual Calendar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7341 #45 Napisano 31 Sierpnia 2013 Coraz bardziej chodzi mi po głowie Hour Vision, tylko któraś z wersji Annual Calendar. a które rozważasz? 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorka-5 62 #46 Napisano 1 Września 2013 Pod uwagę biorę tylko stalowe modele na bransolecie - z białą tarczą i niebieską wskazówką sekundową oraz z czarną promienistą tarczą. Chyba do tej drugiej wersji bardziej się przychylam - piękna! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7341 #47 Napisano 1 Września 2013 czy ja wiem, mnie tam bardziej "leży" ta z jasna tarczą, ale jako wiadomo to kwestia gustu i... chwili 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorka-5 62 #48 Napisano 1 Września 2013 Hmm... każdy ma swoje wady i zalety W Twoim podobają mi się np. czerwone cyfry na tarczy, co dodaje zegarkowi troszkę sportowego charakteru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7341 #49 Napisano 1 Września 2013 Hmm... każdy ma swoje wady i zalety W Twoim podobają mi się np. czerwone cyfry na tarczy, co dodaje zegarkowi troszkę sportowego charakteru. trafiłeś w samo sedno... ma coś ze sportowego stylu, zatem nadaje się także do codziennego noszenia :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hacik 2 #50 Napisano 2 Września 2013 Pod uwagę biorę tylko stalowe modele na bransolecie - z białą tarczą i niebieską wskazówką sekundową oraz z czarną promienistą tarczą. Chyba do tej drugiej wersji bardziej się przychylam - piękna! Moim zdaniem ten napis na tarczy ANNUAL CALENDAR jest zbędny i nie pasuje. No i mogliby wypuścić wersję z dwukolorową tarczą jak w modelu z samą datą, którego prezentuję zdjęcia w tym wątku . Oprócz niebieskiego to mój ulubiony model z rodziny HV. Te okręgi na około tarczy powinny właśnie odznaczać się bardziej kolorystycznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach