Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

hacik

Omega Hour Vision

Rekomendowane odpowiedzi

świetne zdjęcia hacik- gratulacje; modelka też niczego sobie-niech się nosi i nie stuka o framugi.gratulacje

Dzięki serdeczne :). Powtarzam się ale uwielbiam ją :D

Fajny zegarek, sam mam identyczny tylko na pasku. Bransoletę dokupiłeś może ???? bo sam bym był zainteresowany zakupem bransolety do kompletu

Ja miałem odwrotną sytuację. Zegarem przyszedł ma bransolecie a pasek dokupiłem. Sama bransoleta chyba lekko droga jest ale nie znam cen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat odgrzebany, ale... zgoda zegarek CUDO :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepiekna ta Omesia :)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, zegarek jest rewelacyjny, w szczegolności świetnie wygląda na tej bransolecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietnie wyglada na pasku.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HV to bezapelacyjnie najfajniejsza Omega. Mi najbardziej podoba się wersja Annual Calendar z antracytową tarczą. Ale Twoja też ładna i fajne fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda genialnie,aż pomyślałem żeby pozbyć się AT i kupić HV

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda genialnie,aż pomyślałem żeby pozbyć się AT i kupić HV

Aqua Terra jest również fantastyczna i wydaje mi się, że warto posiadać obie w swojej kolekcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś udało mi się pożyczyć szkiełko do macro więc pozwolę sobie troszkę pospamować :)

9480375038_ab2c5c9954_c.jpg
_DSC6438 by hacik81, on Flickr

9480390256_e72a115d40_c.jpg
_DSC6443 by hacik81, on Flickr

9478106739_99d1b896f3_c.jpg
_DSC6469 by hacik81, on Flickr

9480903526_e576ecb9b2_c.jpg
_DSC6474 by hacik81, on Flickr

9480906574_2d395f0b48_c.jpg
_DSC6477 by hacik81, on Flickr

9480909898_518ec517f8_c.jpg
_DSC6481 by hacik81, on Flickr

pozdrawiam

a jak użytkowanie zegarka? minęło jakieś 0,5 roku a na załączonych fotkach nie widać rysek :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak użytkowanie zegarka? minęło jakieś 0,5 roku a na załączonych fotkach nie widać rysek :]

No tak, to jest zegarek, który od samego patrzenia się na niego zbiera ryski :). To raczej normalne w użytkowaniu. Na zdjęciach tego nie będzie widać. Można je spokojnie zlikwidować "magiczną ściereczką".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, to jest zegarek, który od samego patrzenia się na niego zbiera ryski :). To raczej normalne w użytkowaniu. Na zdjęciach tego nie będzie widać. Można je spokojnie zlikwidować "magiczną ściereczką".

jasne :) w poza ryskami, jakieś wahnięcia w dokładności, etc? :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nawet go nie sprawdzam z żadnym wzorcem czasu to nie bardzo wiem jakie ma odchylenia. Sprawdzę to w niedalekiej przyszłości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nawet go nie sprawdzam z żadnym wzorcem czasu to nie bardzo wiem jakie ma odchylenia. Sprawdzę to w niedalekiej przyszłości.

ok:)

czekamy na jakieś może zestawionko :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda pytanie nie było skierowane do mnie, lecz odpowiem, że w moim egzemplarzu (taki sam jak Autora wątku), po ponad 5 latach codziennego noszenia odchyłka dobowa nie przekracza 3 sekund (i taka dokładność utrzymuje się od samego początku). Drobne zarysowania na kopercie i uszach widoczne są tylko przy bliższym spojrzeniu. Żadnych smug na powłoce antyrefleksyjnej.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tygodniowych obserwacjach mogę stwierdzić odchyłki ok -2/-3 s na dobę. Średnio wyszło -2,5s na dobę przez 7 dni obserwacji. Zegarek cały czas był w rotomacie (800 obr/dobę) i ok 4 godziny na ręce przez ten czas.

Dla porównania mój Seamaster 300M GMT na 2628 zrobił średnio -2,6 na dobę w ciągu tych 7 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, dzięki za info. Z pewnością przekazane dane się przydadzą :)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz bardziej chodzi mi po głowie Hour Vision, tylko któraś z wersji Annual Calendar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz bardziej chodzi mi po głowie Hour Vision, tylko któraś z wersji Annual Calendar.

a które rozważasz? :)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod uwagę biorę tylko stalowe modele na bransolecie - z białą tarczą i niebieską wskazówką sekundową oraz z czarną promienistą tarczą. Chyba do tej drugiej wersji bardziej się przychylam - piękna!

IMG00211-20110404-1717.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ja wiem, mnie tam bardziej "leży" ta z jasna tarczą, ale jako wiadomo to kwestia gustu i... chwili :)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... każdy ma swoje wady i zalety :) W Twoim podobają mi się np. czerwone cyfry na tarczy, co dodaje zegarkowi troszkę sportowego charakteru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... każdy ma swoje wady i zalety :) W Twoim podobają mi się np. czerwone cyfry na tarczy, co dodaje zegarkowi troszkę sportowego charakteru.

trafiłeś w samo sedno... ma coś ze sportowego stylu, zatem nadaje się także do codziennego noszenia :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod uwagę biorę tylko stalowe modele na bransolecie - z białą tarczą i niebieską wskazówką sekundową oraz z czarną promienistą tarczą. Chyba do tej drugiej wersji bardziej się przychylam - piękna!

IMG00211-20110404-1717.jpg

Moim zdaniem ten napis na tarczy ANNUAL CALENDAR jest zbędny i nie pasuje. No i mogliby wypuścić wersję z dwukolorową tarczą jak w modelu z samą datą, którego prezentuję zdjęcia w tym wątku :). Oprócz niebieskiego to mój ulubiony model z rodziny HV. Te okręgi na około tarczy powinny właśnie odznaczać się bardziej kolorystycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.