Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli jako jedyny korzystam właściwie tylko z TT, to oczywiście wybór jest prosty.
Jeśli jest nas więcej, to może jednak warto od czegoś zacząć, nawet jeśli są mody pod obecną wersję?

Znasz się na tym lepiej, ale może problemy zaczynają się właśnie z tego że mody „nie nadążają” za obecnymi wersjami środowiska?
Nie jesteś jedyny, ja też korzystam z TT, ale co raz rzadziej zgłaszam, że coś nie działa, bo najczęstszą odpowiedzią jest SOA1 "U mnie działa" i dopisek że to wina TT. Zdecydowanie to zniechęca. Ostatnio na swoje zgłoszenie też dostałeś informację, że to wina TT i żebyś się skontaktował z ich wparciem. A zgłaszałeś problemy dokładnie takie same jak koledzy korzystający z przeglądarek. Nic to, że admin grzebał i wszystkim zrestetował ustawienia tak, że wyświetlały się historyczne posty sprzed kilku lat, użyłeś złego słowa klucza w zgłoszeniu default_smile.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, lukebor napisał(-a):

Ja ich zapytam, chociaż z maila powyżej wynika, że będą się kontaktować z naszym adminem.

Mi chodziło o serwer na którym stoi forum - czy tu nie było coś aktualizowane, co spowodowało że nasz skrypt (skrypt forum) zaczął działać nieprawidłowo (problem z powiadomieniami, błędne przenoszenie do pierwszego nieprzeczytanego posta, oznaczanie tematów jako przeczytane, itd.). Ale wtedy nie obejdzie się pewnie bez aktualizacji forum, bo aktualizacji na serwerze na pewno nie cofną.

Już kiedyś to przerabiałem i niestety skończyło się na aktualizacji skryptu forum i niestety z wieloma funkcjami trzeba było się przegnać, bo w zaktualizowanym skrypcie ich nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki panowie. Takie rzeczy jeszcze ogarniam mimo 20 lat prawie w branży. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też używam TT, więc jest nas więcej. Aktualnie Forum w TT działa chyba w miarę prawidłowo. Aczkolwiek, „lajki” które daję w TT albo w przeglądarce nie są prawidłowo widoczne w przeglądarce na komputerze (Mozilla). To znaczy „lajk” jest zarejestrowany, ale nie widać możliwości usunięcia „lajka”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, DawPi napisał(-a):

Dzięki panowie. Takie rzeczy jeszcze ogarniam mimo 20 lat prawie w branży. ;)

Myślę, że nikt nie chce Cię pouczać i wymądrzać ale pewnie trochę użytkowników na forum też siedzi w tej branży :) 

Ja liczę, że wróci do normy bo szukanie ostatnio czytanego postu jest irytujące niestety. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na „brązowym” skinie to wyłączone - testuję coś. Możesz usuwać z innego skina. 

3 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Myślę, że nikt nie chce Cię pouczać i wymądrzać ale pewnie trochę użytkowników na forum też siedzi w tej branży :) 

Ja liczę, że wróci do normy bo szukanie ostatnio czytanego postu jest irytujące niestety. 

Jasna sprawa, każda pomoc się przyda, jak najbardziej. :)

Mówię tylko, że przez tyle czasu nie miałem takiej sytuacji, nie czytałem o takiej stąd ten dłuższy niż standardowo czas bo analiza tego i debugowanie tyle trwa. 

Tyle, że ja od dobrych dni mam wszystkie powiadomienia od was, super mi to działa i wyświetla i próbuję znaleźć cokolwiek powtarzalnego. Na razie jedynie ten styl i urządzenia mobilne - „coś tam wam klika” samoistnie i próbuję dojść co. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, DawPi napisał(-a):

Mówię tylko, że przez tyle czasu nie miałem takiej sytuacji, nie czytałem o takiej stąd ten dłuższy niż standardowo czas bo analiza tego i debugowanie tyle trwa. 

Próbujemy pomóc. Nie ma co się denerwować 😞

Ja się podzieliłem moim doświadczeniem - u nas problemem była aktualizacja softu serwera, która powodowała że skrypt nie działał prawidłowo. Niestety nic się z tym nie dało zrobić poza aktualizacją skryptu forum do najnowszej wersji - rozwiązało to problem z błędami w działaniu forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizacja forum i tak wisi w powietrzu. 

Tyle że wiąże się z 1-2 dniami offline forum. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestałem dostawać powiadomienia  o lajkach z tematu "Jaki zegarek masz dzisiaj na ręku" żaden fix nie działa...

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz tak, dziwne. Działa to u mnie dzisiaj wybiórczo. Wczesniejsze 10 nie doszło :P

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to wygląda. Tak, z tego tematu tutaj polajkowana odp doszła. Był problem z "jaki zegarek masz na ręku". Teraz chyba się coś odkorkowało:

Screenshot_20241015-152031.thumb.png.f9e65c983d35cc0b5575f1938970116e.png

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba mam ogromną siłę lajkowania - dodaje po dwa do czterech jak coś zalajkuję (jaki zegarek...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak lajkujesz? Jakie urządzenie i jaki styl ustawiony na forum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas powiadomienia zdaje się działają, oprócz tych z tematu jaki zegarek masz dziś na ręku. Wcześniej nie działały wcale, teraz przychodzą o lajkach (z innych tematów niż wspomniany wyżej) i co ważniejsze o cytowaniach i o otrzymanych wiadomościach. 

Wersja mobilna forum, przeglądarka w telefonie Chrome.

IMG_20241016_113334.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, DawPi napisał(-a):

Jak lajkujesz? Jakie urządzenie i jaki styl ustawiony na forum?

Klikam sobie na strzałki lajków. Przeglądarka internetowa na kompie, Google Chrome. Styl - nie wiem o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dole masz wybór stylu forum - wyglądu. Ale jak nie wiesz to pewno ten brązowy masz. Możesz zmienić na inny i na nim sprawdzać?

Jak to wyglądało? Wchodzisz, widzisz X lajkow, klikasz i miast X+1 widziałeś po jednym kliku X+4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, DawPi napisał(-a):

Na dole masz wybór stylu forum - wyglądu. Ale jak nie wiesz to pewno ten brązowy masz. Możesz zmienić na inny i na nim sprawdzać?

Jak to wyglądało? Wchodzisz, widzisz X lajkow, klikasz i miast X+1 widziałeś po jednym kliku X+4?

O, faktycznie. Mam brązowy.

Jest właśnie tak jak napisałeś, jak jest +2, to w lajkujących jestem podwójnie. Jak jest +4, to już nie.

Na innym stylu jest podobnie. A od jakiegoś czasu jak się wylogowuję, jest taki komunikat:

image.thumb.png.5cb4942742cf3b33d962bf0ed279400f.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmienisz na inny styl i dasz lajki i sprawdzisz czy jest OK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, facecik napisał(-a):

Na ostatniej stronie jest OK, na dalszych bez zmian.

Dasz linki do problematycznych postów które lajkujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, teraz to będzie problem, bo nie pamiętam - leciałem hurtowo przez parę stron w wątku "jaki zegarek masz dziś na ręku".

Na pewno tu:

I jeszcze sporo innych.

OK, ale po odświeżeniu już się ilość reputacji zgadza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

U nas powiadomienia zdaje się działają (...)

Aktualizacja: jednak przychodzą losowo, kilka przyszło, kilka nie.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info. Lajki zaliczają się a to dla wszystkich najważniejsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi