Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

D.DORNBLUTH & SOHN

Rekomendowane odpowiedzi

:shock: Dobre fotki, Klaudiusz.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

dzięki takim zegarkom jak ten, sa chwile kiedy z czystym sumieniem, bezczelnie i publicznie moge deklarowac: zazdroszcze zakupu :)

patrzac na zdjecia mechanizmu mam jedna mysl-na zywo musi naprawde hipnotyzowac..

Dbaj o niego :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja nie mogę odżałować że skusiłeś się na ten grawer - w przeciwnym wypadku pewnie bym już stał w kolejce ewentualnych chętnych do odkupienia tego cuda :twisted:

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz postanowił, że ten zegarek pozostanie na zawsze w rodzinie i za sto kilkadziesiąt lat jakiś jego praprapra...wnuk będzie się chwalił na podobnym forum, że ma go po swoim przodku :wink:

Tak powstaje historia.

Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
a ja nie mogę odżałować że skusiłeś się na ten grawer - w przeciwnym wypadku pewnie bym już stał w kolejce ewentualnych chętnych do odkupienia tego cuda :twisted:

pomysl inaczej- jak bedzie chcial sprzedac bedzie musial duuuzo zejsc z cena :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Niezmiennie jest swietny (podoba mi sie kolor werku bo przywodzi mi na mysl stare Omegi :))

mi juz chyba zawsze kolor ten bedzie sie kojarzyl... lechtaczkowo :oops: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że skrzywiłem Twoją psychikę :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ramir

zapiera dech w piersiach...

gratulacje :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niezmiennie jest swietny (podoba mi sie kolor werku bo przywodzi mi na mysl stare Omegi :))

mi juz chyba zawsze kolor ten bedzie sie kojarzyl... lechtaczkowo :oops: :wink:

Można i tak :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, zobaczcie jaki list dostałem:

Dear Klod,

First, The photographs were superb, and convincinced me that I needed to add one of Dirk's pieces's to my collection. I cannot decide which one, however blue dial has me convinced that after fifty years of black dial watches it is appropriate for something different. I was looking at the 99.3 with the date and ab/auf indications which I find most helpful, i.e. I cannot live without knowing the date on my watch.

It seems that Dirk charges the same for the gold case as for the steel one, from my preliminary questions, so now I need only to decide which combination is most suitable. I hope he will make the rose gold case with blue dial and blue strap. It never hurts to ask.

Your posting on TZ was most interesting and valuable to me, and I hope you enjoy the watch in very good health for a long time.

Sincerely,

:D

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
It seems that Dirk charges the same for the gold case as for the steel one,

nie całkiem :cry:

piotrek

Dirk, w końcu go uświadomi :D

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz, gratuluję zegareczka :!:

Wygląda i prezentuje się gienialnie :D (do koloru werku nie będę się odnosił, zanim nie zobaczę go na żywo :oops: :) )

Przede wszystkim jest taki... osobisty 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
(do koloru werku nie będę się odnosił, zanim nie zobaczę go na żywo :oops: :D )

Ależ Wiktor, jestem przekonany, że widziałeś kolor "werku" na żywo :twisted: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest REWELACYJNY, gratuluję :!: :D

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ależ Wiktor, jestem przekonany, że widziałeś kolor "werku" na żywo :twisted: :wink:

Świntuch :!:

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny zegarek, podoba mi się w nim indywidualność każdego z osobna :D

Natomiast czy wiesz może jak te zegarki zachowują się na rynku wtórnym? Nie powinno się patrzeć przez pryzmat finansowy na czasomierze, ale frapuje mnie to zagadnienie :wink:

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ich bardzo mało, raptem 2-3 szt widziałem. Ceny przyzwoite.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Pikny zegarek.Niezwykle przeemyslana konstrukcja tarczy.Zadnego zbednego kreskowania ani upiekszania...po prostu ideał.Na tym forum podoba mi sie bardzo mało zegarków...musze przyznac a jak mi sie nie podobaja to zwykle siedze cicho.Ten zas jest piekny przez swoja wyrafinowana prostote.Zauwazyłem ze wyrafinowanie cechuje niemieckie zegarki a szwajcary maja cos miekkiego...zawsze jest czesgos za duzo co burzy forme.Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jeden z ich dystrybutorów - jedyny w Europie, mają zawsze coś na stocku. Ale co to za przyjemność mieć Dornbluetha z półki - cały smaczek w kontakcie z zegarmistrzem, ustalaniu szczegółów wyglądu i ... czekaniu na egzemplarz wyprodukowany dla Ciebie.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera,pozostawił mnie obojętnym.

Wiem,wiem to mnie ostatecznie kompromituje.

Układ typowy dla szlachetnego,starego A.Lange@Sohne,chociaż brakuje charakterystycznego kamienia nakrywkowego nad kołem wychwytowym oraz czworobocznych czopów kół naciągowych.

Kształt łabędziej szyji oraz proporcje elementów incabloc'a jak dla mnie tak trochę "finezyjne po niemiecku".

Mimo ogromnego nasilenia złej woli nie potrafię przyczepić się do niczego więcej.

Kolorek bomba.

Gratuluję zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.