Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

no to może lepiej by wyglądały nakładane indeksy 12, 6 i 9 wzięte z C'Attractive ale zamontowane w C'Vintage zamiast obecnych malowanych. Kreseczki zostają takie jak w C'Vintage . Bo te kreseczki z C'Attractive są za długie w stosunku do wielkości dostępnych nakładanych cyfr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram lapora.

Jeśli wszystkie indexy nakładane, to 12-stka też powinna być nakładana.

Też mam takie zdanie.

Jakby ,kolega john.doe mógł puknąć taką wizualicję.

1. Koperta C Vintage

2. Czerwona sekundowa cała wskazówka.

3. Cyfry 12 , 2 ,4,6,8,10 ( a -la Ball , lub w podobieństwie do Breguetowskich)

4. Indeksy na 1,3,5,7,9,11 (nawiązujące w stylistyce -do cyfr)

5.Data na ,,3,,

Przyłączam się do prośby. Najbardziej interesuje mnie jak zegarek będzie się prezentował w kopercie Vintage. Jeśli chodzi o cyfry, to sama 12tka jest dla mnie jak najbardziej wystarczająca, reszta indeksy, te już zastosowane mi się podobają.

Kupię garniturowca z jasną tarczą, 38mm-41mm, do 5k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to może lepiej by wyglądały nakładane indeksy 12, 6 i 9 wzięte z C'Attractive ale zamontowane w C'Vintage zamiast obecnych malowanych. Kreseczki zostają takie jak w C'Vintage . Bo te kreseczki z C'Attractive są za długie w stosunku do wielkości dostępnych nakładanych cyfr.

Zacytuję sam siebie

Byłbym zainteresowany, ale widziałbym to tak:

1. Zamiast indeksów wszystkie cyfry arabskie. Podstawową funkcją zegarka jest jednak wskazywanie czasu i dopatrywanie się na której pałeczce jest akurat wskazówka powoduje, że czas otrzymuje się ułamek sekundy dłużej niż gdy się patrzy na cyfry arabskie, z którymi obcuje się codziennie w wielu wymiarach. Z Twoich zdjęć QV wynika, że cyfry w C'Vinatge są płaskie, z katalogu Catoreksa, że nakładane. Także nie wiem jak jest, ale 12 płaskich będzie wyglądać źle, a ze względów kosztowo-organizacyjnych dorobienie choćby 8 kolejnych (jeśli istniejące cztery są nakładane) nie wchodzi w grę. Z katalogu wynika, że jedyny zegarek Catoreksa, który ma nakładane wszystkie 12 cyfr arabskich to jedna z mutacji C'Attracitve. Pytanie tylko czy te cyfry by pasowały do C'Vintage, jak by C'Vinatege z nimi wyglądał? Zaczynam od tego, bo ma świadomość, że w tym jak ja bym ten projekt widział jest to największy problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem cyfry w C'Attractive są za duże troszkę aby stosować je wszystkie razem. Ale na przemian z kreseczkami było by już OK.

Koperty w obu modelach mają tą samą wielkość 40mm wiec łatwo przełożyć sobie to co sie widzi w jednym modelu na drugi model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem cyfry w C'Attractive są za duże troszkę aby stosować je wszystkie razem. Ale na przemian z kreseczkami było by już OK.

Też obawiałem się, że nie będą pasować, więc chyba odpadnę.

Z drugiej strony w tej sytuacji większy potencjał widzę w C'Attractive (sam się sobie dziwię bo nie ma cyfr). Trzeba by mu jednak dodać charakteru, tak by zmiana nie sprowadzała się do przemalowania tarczy i wskazówki sekundowej. Może ktoś coś wymyśli. Będę więc śledził wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da się zrobić, tylko pytania:

- czy tarcza ma być dzielona czy szlif na całości

- cyferki maja być malowane czy nakładane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da się zrobić, tylko pytania:

- czy tarcza ma być dzielona czy szlif na całości

- cyferki maja być malowane czy nakładane

baza c'vintage, dzielona tarcza, indeksy nakladane z c'attractive ale tylko 12tka, 6tka i 9tka reszta kreseczki takie jak są. wskazowka czerwona napisy czcionką zawijaną taką jak w tych ostatnich wizualkach c'attractive.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wersja z dużą ilością cyferek

cantti15.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wersja z dużą ilością cyferek

Hmm... Bardzo ładny zegarek. Jestem pod wrażeniem :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze polaczenie cyfr i indexow.

Jestem ZA.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tez się podoba. Tylko jeszcze ten pasek, powinien być lakierowany ciemnobordowy/wiśniowy jak w PP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, jeszcze kolor tarczy bo to kwestia ustawienia monitora. Czy będzie zbliżony w oryginale do tego jaki ma IWC, czyli taki antracytowy? QV czy wiesz może jak wyglądają możliwości catorexa w tym temacie?

I jeszcze jedno, john.doe masz możliwość zestawienia obok siebie, na jednym obrazku, tego oryginalnego, bazowego C'Vintage i tego projektu tak aby móc je ze sobą wprost porównać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tej wersji problemem może być wielkość cyfr, 10 wymusiła zmniejszenie cyferek, tak żeby mieściła się na ringu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie-ładny.

Tylko mam wrażenie ,że napis Cattin&Cie jest za wysoki w stosunku do liczb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednia wersja z naprzemiennymi cyframi i indexami ladniejsza, spojniejsza i ciekawsza.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedna rzecz. Jeżeli dalibyśmy do zegarka ten ciemnobordowy, lakierowany pasek to może wskazówka sekundnika zamiast w czerwieni powinna też byc w takim kolorze - bordo, ciemna wiśnia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ,ja chętnie bym zobaczył jeszcze tą wersję (post 1335 ) z tarczą po całości ze szlifem(bez ringu wokół)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie lepiej z tym ringiem. john.doe spróbuj z ciemnobordową wskazówką sekundnika i takim samym lakierowanym paskiem - oczywiście o ile się da.

I jeszcze to co pisałem wcześniej - zestawić obok siebie oryginał i ten projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. A mógłbyś obok wkleić jeszcze tego z postu 1347 i dac ten borod pasek ( lakierowany jak w PP o ile sie da) oraz zestawic tego własnie jeszcze z propozycją QV Accractive. Sorki, że tyle męczę ale pozwoli to wybrac projekt i jest wygodniejsze niz ciągłe przewijanie tematu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze jakbyś dal radę zestawić ze sobą wszystkie zrobione przez Ciebie wersje Vintage, bo tez będzie lepiej je porównywac niz przeskakiwać ze strony na stronę :)

Chodzi mi oczywiście o uaktualnione wersje względem tych z postu 1260.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem czekac do konca projektu... Ale zamiast slowa 'automatic' proponuje umiescic nazwe wlasna limitacji. Np. Jakaś nazwę po łacinie. Moim zdaniem lepsze to niż napis automatic. Dla mnie wskazówka powinna być srebrna a jedynie drobne akcenty w bordowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.