Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

A może by jeszcze dodac ta date przy tarfczy małej sekundy jak w tagu? I mniej więcej w taki sposób modyfikowac tego catorex C'Attitude.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie niebieski werk z tym pomarańczem/różem się kłóci. Przy niebieskim werku szedłbym bardziej w kierunku takiej kolorystyki:

Ulysse-Nardin-Blue-Sea-Ref-263-97LE-3C.jpg

O tym własnie pisałem Pawle, jeżeli ten werk to tarczę, nawet zachowując jej układ i wzór, bo jakby nie mówic jest fajna, trzeba zmienic kolorytycznie i ten przykład do Mnie gada :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zamiast gumy dać np. ten granatowy pasek jaki jest w Moon galaxy, daloby radę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamiast złotka sreberko i będzie fantastyczny :)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamiast złotka sreberko i będzie fantastyczny :)

I więcej niebieskiego i wtedy będzie fantastyczny ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponujesz go na klubowca :) Zegarek świetny ale kosztuje grubo ponad 20k. Ja wcześniej pisałem żeby chociaz od tego modelu wykrzystać sama kopertę, ewent. ceferblat zrobić cos w temacie jak w modelu Moon Galaxy, niebieskiej z motywem nieba. Ale nie wiem czy to możliwe a jeżeli nawet to do jakiej kwoty byśmy doszli.

Baza moglby byc zwykly moon ktorego cena katologowa wynosi zdaje sie ok 3k EUR.

A ten biore: :wub:

sch7.jpg

Niebieski Unitas na dodatek ze szlifem sloneczkowym (czy jak to nazwac) cknie nieco chinszczyzna.

Wolalbym zwykly z pasami genewskimi (tak jak w Stowie na filmiku wrzuconym pare postow wczesniej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli tak jak pisałem, żeżeli ta tarcza to werk inny a jeżeli werk niebieski trzeba cos pozmieniać kolorystycznie na tarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robimy rysunki Schaumburga a nawet nie wiemy czy producent jest zainteresowany. Przy okazji grafiki firma zmieniła nazwę z Schaumburg na Schamburg :) czytając z niemieckiego Szamburg ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam dostrzegać objawy nowej choroby - "niebieszczycy".

Czyżbyście Koledzy chcieli pociągnąć serię "Trzy Klubowce - Niebieskie"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, wszystkie w zasadzie fajne ale 10 i 11 wymiatają. Zdecydowanie idźmy w tym kierunku :D No chyba, że

1. Schaumburg odmówi zrobienia klubowca i wtedy zostanie tylko catorex.

2. Zgodzi sie ale np. z powodu ceny czy małej liczby chetnych odpadnie jako klubowiec ( wtedy może jako limitka dla zainteresowanych)

3. Np. okaże się, że niebieski mechanzim zdecydowanie będzie za drogi i wrócimy do innego, zwykłego i tańszego werku. Wtedy albo te osatnie porejty z tym, że z werkiem nie niebieskim, ewent. powrót do pierwotnych porjetklów, np. ze zlotem.

No cóż, pożyjemy, zobaczymy. Ale wielkie dzieki Mariusz888 za projekty i zaangażowanie, kombinuj tak dalej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz super te projekty :) 10 i 11 boskie :), tylko bład w nazwie firmy. Powinno być Schaumburg, :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz super te projekty :) 10 i 11 boskie :), tylko bład w nazwie firmy. Powinno być Schaumburg, :)

Tylko jak myślisz Paweł, da radę i w jakiej mniej więcej cenie taki projekcik będzie oscylował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam dostrzegać objawy nowej choroby - "niebieszczycy".

Czyżbyście Koledzy chcieli pociągnąć serię "Trzy Klubowce - Niebieskie"?

Niebieski to fajny kolorek. I wg mnie to żadne problem, bo myslę, że większosć chętnych na klubowca 2013 nie kupiła tego z 2012r. a na tego z 2014r. po prostu ich nie stać. Więc gdyby ten przeszedł niebieski to dla Mnie będzie to jedyny w takim kolorze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za czujność - już podmieniłem pliki :) Mnie osobiście też się podobają - są stosunkowo eleganckie z lekką nutą wariacji - staram się właśnie balansować pomiędzy podanym przykładem a czymś co jest możliwie eleganckie i można by założyć do wielu rzeczy. W przypadku polerowanej koperty może to wyglądać naprawdę dobrze, a prostota elementów gwarantuje, że nie znudzi nam się zegarek po miesiącu.

Logo klubu można by dać np na koronce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj może jeszcze wersje 10 i 11 ze srebrnymi indeksami a niebieskimi wskazówkami. Rozważałes też np. białą tarczę małej sekundy i ta datę jak w Tagu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi zdecydowanie podoba się 9 najbardziej. Rzeczywiscie ostatnio jest straszna moda na niebieski. Mam już Zodiaca z niebieskimi indeksami, Longinesa z niebieskimi wskazaniami oraz 2 Seiko z dodatkami niebieskiego, więc wystarczy dla mnie.

A w tej 9 ten niebieski indeks dodaje niesamowitego uroku, intryguje. IMO najlepszy!!!

Sent from my BlackBerry 9790 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Niebieskie indeksy/wskazowki beda nieczytelne na ciemnej tarczy.

2.Nie beda "lapac i odbijac" swiatla tak jak srebrne czy zlote. Zegarek bedzie raczej malo czytelny.

Obawiam sie tez ze jesli barwienie nie bedzie wykonane termicznie odcien koloru moze sie nie spodobac .

Optowalbym za zegarkiem ze zlotymi lub srebrnymi indeksami w pierwszym rzedzie. Lub termicznie barwionymi niebieskimi ale jedynie na jasnej tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może Masz i rację, na razie kieruje sie renderami a w rzeczywistości może i takiego efektu nie będzie. Natomiast co do kolorów, to projekt Catorex jest bardziej klasyczny - złote lub srebrne dodatki, w wypadku Schaumburga może dla odmiany warto iśc w innym kierunku, tym bardziej jeśli mamy wykorzystać ten niebieski werk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam odpowiedź z Schaumburga. Chętnie zrobią nam taką limitację , ale dopiero na 2015 rok :(. Moce produkcyjne na ten i przyszły rok są wykorzystane.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam odpowiedź z Schaumburga. Chętnie zrobią nam taką limitację , ale dopiero na 2015 rok :(. Moce produkcyjne na ten i przyszły rok są wykorzystane.

To nowy temat?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z terminem oczekiwania jak na ferrari?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł może zabookowac po prostu termin na produkcje limitacji na 2015r..kiedy Schamburg będzie gotowy. Myślę, że rozpoczynanie dyskusji o projekcie 2015 teraz nie ma większego sensu, przez 2 lata dużo może się zmienić, mogą pojawić się nowe modele w Schaumburgu na których będzie można oprzeć taki zegarek.

Czyli na 2013r został Catorex który według wstępnej deklaracji mówi, że mogą przygotować limitację w 3 miesiące. W tym tygodniu powinienem dostać 3 bazowe zegarki na inspekcję, obfotografuję i zadecydujemy czy wchodzimy w to czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pozamiatane :( Kurczę, a juz sie napaliłem na jakiegos fajnego nietuzinkowego Schaumburga a tu tali klops :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.