Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

według mnie obydwa strasznie "dziadkowe"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według mnie obydwa strasznie "dziadkowe"

Klasyka do której dzisiaj większość producentów chętnie się odwołuje. Dziadkowe?? pewnie z racji rozmiaru trochę tak ale nasza re-edycja malutka być nie musi. Moim zdaniem bardzo fajne i oryginalne rozmieszczenie indeksów i udowodnienie, że wcale nie muszą być pionowo :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Catorexy przyjechały. Trochę fotek na szybko porobiłem i zaraz wrzucę. Pierwsze wrażenie? Nie spodziewałem się nawet w snach, że będą aż tak dobrze wykonane ( tak mało popularna marka ). Model C'Vintage na żywo zapiera dech !! Paradoksem jest to, że model który planowaliśmy najbardziej jako baza klubowca moim zdaniem jest piękny ale najmniej interesujący z trójki reprezentantów ( jest za bardzo elegancki zbyt garniturowy ale to tylko moja opinia...wasza nie musi być taka sama, dodatkowo ja jakoś nie przepadam ostatnio za czarnymi tarczami więc od razu byłem do niego trochę uprzedzony ). I jest także pewna niespodzianka....ale o tym później...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze. To na początek model C'Attitude którego rendery i wizualizacje robił kilka stron wcześniej niezawodny grafik Dmn.

Zegarek o charakterystycznej cieniutkiej kopercie i opływowych kształtach. Stricte elegancki. 40mm. Szkiełko z AR wewnętrznym leciutko wypukłe. Mechanizm jak widać. Zegarki przyjechały calutkie ofoliowane, folie zdjęte do zdjęć.

dsc04315ka.jpg

dsc04277ys.jpg

17848188.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model C'Vintage:

Jeden z najpiękniejszych zegarków jakie w życiu miałem ( jakość porównałbym do Union Glashutte Noramisa którego także posiadałem i bardzo sobie chwaliłem ). Szczególnie ujmujące jest grube szafirowe szkło wystające poza obrys koperty. Na żywo miazga :-)

lustroe.jpg

dsc04240p.jpg

dsc04216j.jpg

dsc04213m.jpg

dsc04242p.jpg

dsc04206uh.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne
:)

Szczęśliwi Czasu Nie Liczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z najpiękniejszych zegarków jakie w życiu miałem ( jakość porównałbym do Union Glashutte Noramisa którego także posiadałem i bardzo sobie chwaliłem ). Szczególnie ujmujące jest grube szafirowe szkło wystające poza obrys koperty. Na żywo miazga :-)

lustroe.jpg

dsc04240p.jpg

dsc04216j.jpg

dsc04213m.jpg

dsc04242p.jpg

dsc04206uh.jpg

Na tych zdjęciach rzeczywiście świetnie wygląda, cikewa tylko co możemy w nim zmienić? Przypomnij jeszcze ile te oba modele kosztują w normalnej dystrybucji a ile Nas by mniej więcej wyszly jak klubowiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumuję za chwilę. Przygotowuję fotki ostatniego najtańszego zegarka ( bazy na klubowca )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ostatni Najtańszy w ofercie zegarek marki Catorex, model C'Attractive. Najtańszy ale nie oznaczać to wcale musi, że najgorszy :-) . Moim zdaniem idealny jako baza na klubowca ponieważ po modyfikacjach jest szansa zamknąć się w cenie ok 1600-1800zl. Prosta koperta klasyczna ( do wyboru werki ETA albo naciąg ręczny albo automat 2824-2 ).

Dekielek przeszklony ale w sumie nie ma co tam podziwiać. Tarcza jest srebrna ze szlifem słoneczkowym ale na zdjęciach nie udało się tego uchwycić. Koronka jak we wszystkich Catorexach jest ładnie sygnowana wybitym logo marki.

sr1z.jpg

slvu.jpg

dsc04255v.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni najładniejszy, naprawde piękny zegarek! Jestem pod wrazeniem. Niestety ta nazwa (Catorex) nie daje mi spokoju i powoduje lekki uśmiech na mej twarzy :) Jak dla mnie to dyskwalifikuje te zegarki i absolutnie nie ma to nic do rzeczy, że jest mało znana, poprostu głupkowato brzmi. Rownież kojarzy mi się z marchewką :D

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie koperta zdecydowanie najładniejsza w C'Vintage. Tarcza chyba zreszta też :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowując.

Mamy 3 zegarki - bazy na których możemy oprzeć klubowca. Cena ostateczna w dużym stopniu zależy od tego co sobie wymyślimy i w jakim zakresie zaingerujemy w kształt zegarka.

Ale szacunkowo mogę wam przybliżyć jaki to byłby rząd wielkości jeśli chodzi o cenę gotowego limitowanego zegarka po średnich modyfikacjach.

Baza model C'Attitude ( ten czarny ) - Cennikowo 990 euro na pasku ( istnieje możliwość dokupienia bransolety ) dla KMZIZ byłoby ok 2800zl

Baza model C'Vintage ( ten niebieski ) - Cennikowo 1490 euro na pasku ( nie ma bransolet ) dla KMZIZ byłoby ok 3800zl

Baza model C' Attractive ( ten ze srebrną tarczą ) 490 euro na pasku ( możliwość dokupienia bransolety ) dla KMZIZ byłoby ok 1700zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest pewnie że na zegarku musi pojawić się nazwa Catorex :-) . Może być także Cattin lub Cattin & Cie , bo pod takimi markami Cattin & Cie także produkowało zegarki. Nazwa Catorex brzmi dosyć ostro w j. polskim. Ale ja wolę dobry zegarek za dobrą kasę z dziwną nazwą niż kiepski zegarek za wywindowaną cenę z francuskobrzmiącą nazwą mającą sugerować prestige i mua mua :-)

Zegarek klubowy to nie zegarek do szpanowania w towarzystwie tylko coś osobistego, wyjątkowego i niszowego.

Tak mi się wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwę jeszcze zniese (zgadzam się z Tobą QV, że lepsze to, niż niby szwajcarskie chińczyki z alle). No ale to logo. Ono przypomina ... Armaniego (z daleka). Już to widzę: "O, masz Armaniego, oryginalny?" Chyba bym nie wytrzymał...

Co do zegarków, drugi fajny, ostatni też niczego sobie. no i ta cena, hmm...

edit: Ten werk manualny, to jaki konkretnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cattin & Cie + dobra cena = sukces

Taka nazwa byłaby ok.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cattin & Cie + dobra cena = sukces

Zdecydowanie szlachetniej niż ten Pewex czy inny kantorex, że o marchewex nie wspomnę :)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który z tych mógłby być z małą sekundą? Każdy? ;)

Dajcie spokój z tą nazwą. Panerai dużo gorzej brzmi, a jakoś nie macie z tym problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli jest możliwość zmiany nazwy na Cattin & Cie to czemu nie zmienić , jak widać nazwa Catorex nie ma zbyt wielu wielbicieli.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wszystko jedno co na tarczy jest, zarówno Catorex jak i Cattin ani mnie ziębią, ani grzeją, chodziło mi o to, że wśród szanowanych marek są takie, które się jeszcze mniej ładnie nazywają, a nikt się nie czepia, bo są "znane".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panerai dużo gorzej brzmi, a jakoś nie macie z tym problemu.

Mi się bardzo podoba nazwa Panerai, milion razy lepiej niż Catorex.

Cattin & Cie jest ok.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się bardzo podoba nazwa Panerai, milion razy lepiej niż Catorex.

Cattin & Cie jest ok.

Amen

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.