Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Czy skoro wszystkie mają ten sam rozmiar, to jest możliwość "żonglowania" tarczami pomiędzy kopertami? Np tarczę z Vintage można przełożyć do koperty Attitude'a? To przykład tylko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy skoro wszystkie mają ten sam rozmiar, to jest możliwość "żonglowania" tarczami pomiędzy kopertami? Np tarczę z Vintage można przełożyć do koperty Attitude'a? To przykład tylko.

A tego nie wiem. Ale wątpię ( średnica koperty to nie jedyny parametr, ścianki mogą być różnej grubości ). Tarczę możemy sobie zamówić jaką sobie wyśnimy. Tarcza to najmniejszy problem w zegarku. Znacznie więcej pracy by było gdybyśmy sobie zażyczyli zmiany indeksów nakładanych, wyprodukowania zupełnie nowych na zamówienie wskazówek itd. Chodź nawet tak daleko idącym zmianom Pan Cattin nie mówi NIE. Ale musiałby zobaczyć konkretną wizualizację aby nam odpowiedzieć czy coś takiego da się zrealizować i jaka będzie tego opłacalność dla określonej ilości sztuk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no.podbaja mi sie te Catorexy :) jestem na tak.tylko ze ciezko bedzie cos w nich zmienic bo sa naprawde ladne :) mala sekunda ok ale jak by subtarczka bylaby lekko wklesla ;) (nie mam polskich znakow-w pracy)

Marcin powiedz jaka cena za chrono i masz jakies zdjecia? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że koperty takie mikre. Z góry odpadam z tego projektu :(

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba jednak wyłoniliśmy zdecydowanych favorytów na bazę.

Model C'Vintage i C'Attractive .

Nikt nic nie pisze :-( ...brakuje wózkowego....żadnych propozycji tarcz, zmian. Halo ?!! Czy na tym forum nie ma już pasjonatów zegarków ? :-)

Ja dzisiaj natknąłem się na bardzo fajną reedycję z fajną vintydżową tarczą. Zawsze mi się tak rysowane tarcze podobały i myślę, że coś w ten deseń bardzo fajnie pasowało by także do kopert C'Vintage i C'Attractive które są casualowe a zarazem dosyć klasyczne.

Zobaczcie:

222638d1300303641-meine-laco-sport-img_5405-1600x1200-.jpg

Fajny nie ?? :-)

Oczywiście nie chciałbym kopii. Ale dosyć łatwo można sobie wyobrazić że np. ten ciemny okrąg w który wpisane są rzymskie cyfry mógłby być granatowy :-) i ciach taką tarczkę do naszych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe zegarki ale nie dla mnie. ja odpadam z tej inicjatywy.

będe kibicował i śledził wątek.

Bartosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba jednak wyłoniliśmy zdecydowanych favorytów na bazę.

Model C'Vintage i C'Attractive .

Nikt nic nie pisze :-( ...brakuje wózkowego....żadnych propozycji tarcz, zmian. Halo ?!! Czy na tym forum nie ma już pasjonatów zegarków ? :-)

Ja dzisiaj natknąłem się na bardzo fajną reedycję z fajną vintydżową tarczą. Zawsze mi się tak rysowane tarcze podobały i myślę, że coś w ten deseń bardzo fajnie pasowało by także do kopert C'Vintage i C'Attractive które są casualowe a zarazem dosyć klasyczne.

Zobaczcie:

222638d1300303641-meine-laco-sport-img_5405-1600x1200-.jpg

Fajny nie ?? :-)

Oczywiście nie chciałbym kopii. Ale dosyć łatwo można sobie wyobrazić że np. ten ciemny okrąg w który wpisane są rzymskie cyfry mógłby być granatowy :-) i ciach taką tarczkę do naszych zegarków.

Czy nie upodobni się wtedy nazbyt do Stowy Chronometre?

al1130113.jpg

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja już wole oryginalne tarcze.maja nakładane indeksy i w ogóle są ciekawsze niż te malowanki Laco czy Stowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ideałem zegarków klasycznych są zegarki Laurent Ferrier.

Co myślicie aby pójść w tym kierunku:

basel_image.2675313.jpg

Wykorzystac kopertę C' Attractive. Zostawić indeksy ale pociągnąć je złotem. Zmienić wskazówki na cieńsze tak jak w Ferrier ( oczywiście nie identyczne ). Zmienić koronkę. Jasno szara tarcza. Mała sekunda zaznaczam nie do osiągnięcia w kopercie 40mm w takim miejscu jak jest w Ferrier bo Ferrier napędza własny mechanizm. Więc raczej odpadła by mała sekunda. Ale zegarek mim zdaniem byłby niedrogi a piękny :-) i Ponadczasowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

data :) ale pomysł dobry.tyle że wskazówki za cienkie...wolę oryginalne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

data :) ale pomysł dobry.tyle że wskazówki za cienkie...wolę oryginalne :)

Ferrier piękny. Tak właśnie powinien wyglądać garniturowiec. Jedynie złoto mi nie pasuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam informacje od Pana Cattina odnośnie możliwości sygnowania zegarka na tarczy marką "Cattin & Cie" lub "Cattin" zamiast "Catorex".

Pan Cattin jest w stanie się na to zgodzić ale napis Catorex musi się pojawić na deklu może być to np. "Cattin & Cie by Catorex " a koronka musi zachować logo Catorex.

W modelu C'Vintage jest możliwość użycia mechanizmu ETA zamiast AS ( zegarka byłby wtedy dla nas tańszy ) ale minimalne zamówienie to wtedy 50 sztuk.

W przypadku innych modeli nie ma takiego wymogu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre wieści, fajnie jakby udało się zebrać te 50 osób na C'Vintage, zegarek ma moc, na tarczy dać nazwę fabryki, może jakaś kosmetyczna zmiana czcionki 3-6-9 i jest kozak zegarek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram kolegę Dmn

Pozdrawiam, Wojtek ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram kolegę Dmn

Pozdrawiam, Wojtek ;)

Również najbardziej odpowiada mi C'Vintage :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się zrobić jakiś ładny render C'Vintage po zmianach o których myślę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

z uwagi, że mocno rozważam zakup klubowca 2013, pozwolę sobie wtrącić 3. grosze...

Należałoby ustalić jaki model zostaje bazą do zmian: C'Vintage czy C'Attractive... Większość chyba jednak wybiera C'Vintage.

W C'Vintage (tak na szybko):

- logo jest OK, mi nie przeszkadza,

- umieściłbym nazwę Cattin&Cie estetyczną czcionką,

- zamiast napisu Automatic dałbym Limited Edition

- cyfry 3,6,9 zastąpiłbym indeksami nieco większymi niż pozostałe np. tymi z C'Attractive (wg mnie cyfry na tarczy średnio pasują do garniturowca),

- zostawiłbym datę ( btw: świetne okienko)

- werk ETA ( jak sądzę 2892),

Jakiej ceny spodziewać się za C'Vintage z Etą oraz czy zbierzemy grupę min. 50. chętnych? Jeśli mają być z tym problemy, może jednak skierować się w stronę C'Attractive...

@QuadrifoglioVerde: masz może jakieś real foto C'Vintage z jasną tarczą (tj. 8162-3)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jeszcze jedno pytanie - czy możliwa będzie wersja z bransoleta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do C'Vintage niestety nie ma bransolety. W sumie dobrze bo moim zdaniem bransoleta psuła by trochę fajny design koperty ( odciągała od niej uwagę ) wiem co piszę :-) Ewentualnie można dokupić sobie bransoletę mesh na wolnym rynku.

C'Attractive posiada firmowe bransolety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

z uwagi, że mocno rozważam zakup klubowca 2013, pozwolę sobie wtrącić 3. grosze...

Należałoby ustalić jaki model zostaje bazą do zmian: C'Vintage czy C'Attractive... Większość chyba jednak wybiera C'Vintage.

W C'Vintage (tak na szybko):

- logo jest OK, mi nie przeszkadza,

- umieściłbym nazwę Cattin&Cie estetyczną czcionką,

- zamiast napisu Automatic dałbym Limited Edition

- cyfry 3,6,9 zastąpiłbym indeksami nieco większymi niż pozostałe np. tymi z C'Attractive (wg mnie cyfry na tarczy średnio pasują do garniturowca),

- zostawiłbym datę ( btw: świetne okienko)

- werk ETA ( jak sądzę 2892),

Jakiej ceny spodziewać się za C'Vintage z Etą oraz czy zbierzemy grupę min. 50. chętnych? Jeśli mają być z tym problemy, może jednak skierować się w stronę C'Attractive...

@QuadrifoglioVerde: masz może jakieś real foto C'Vintage z jasną tarczą (tj. 8162-3)?

Też spróbowałbym wersji bez cyfr na rzecz indeksów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok, to teraz istotna kwestia, czy osoby głosujące w ankiecie nadal są zainteresowane braniem udziału w projekcie.

Czy ci, którzy głosowali za opcją 3500< kupią C'Vintage'a?

Czy ci, którzy głosowali za tańszymi opcjami, będą w stanie zwiększyć budżet?

Itp itd. Trochę bez sensu pewnie robić kolejne ankiety, ale te kwestie wymagają wyjaśnienia chyba, bo coś czuję że może być baaardzo ciężko z zebraniem 50 osób do limitki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw przygotujemy jakieś pomysły rendery na bazie C'Vintage aby mieć o czym dyskutować. Takie aby dać rozeznanie co można osiągnąć. Bez ankiet się nie obędzie chodź wiadomo, że ich ostateczna interpretacja może być różna.

Zobaczymy....wypowiadajcie się, piszczcie , poddawajcie pomysły...

PS. C'Vintage kosztuje katalogowo 1490 euro ( oczywiście dostaniemy spory rabat ) ale chciałbym zauważyć że to już niedaleko do klasycznego chrono na Valjoux catorexa które kosztuje na pasku 1690 euro. To także fajna opcja Casual. No ale chrono przegrało..nie wiem czy ze względu na strach przed wysoką ceną....czy z faktycznej niechęci do takiego zegarka.

0001.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam informacje od Pana Cattina odnośnie możliwości sygnowania zegarka na tarczy marką "Cattin & Cie" lub "Cattin" zamiast "Catorex".

Pan Cattin jest w stanie się na to zgodzić ale napis Catorex musi się pojawić na deklu może być to np. "Cattin & Cie by Catorex " a koronka musi zachować logo Catorex.

W modelu C'Vintage jest możliwość użycia mechanizmu ETA zamiast AS ( zegarka byłby wtedy dla nas tańszy ) ale minimalne zamówienie to wtedy 50 sztuk.

W przypadku innych modeli nie ma takiego wymogu.

Włączę się do wątku - czy może być tylko logo Catorex - bez napisu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.