Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Chętnie zobaczył bym render ale nie koniecznie by było tak jak piszesz.

Np gdyby dać je nakładane to już w ogóle byłby wypas! Spójż na TH - większość ma tylko logo, które nie jest większe czy też potężniejsze niż to Catorex'a.

P.S. Odpowiedziałeś na mojego posta - położę się spać szczęśliwszy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w przypadku TH, logo jest jednocześnie napisem :-) . Dmn przygotuje renderki to będziemy kombinować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o kształt i wielkość...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jeszcze jedna nie do konca wyjasniona kwestia, tego werku. Jaka to miałaby byc Eta i w jakiej cenie wtedy byłby ten Vintage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proki. Nie mogę gościa zamęczyć pytaniami o najdrobniejsze szczegóły...i na zasadzie co by było jakby było... Trzeba uderzyć do niego już z jakimś zgrubnym konceptem modyfikacji wtedy to za jednym zamachem wyceni. Nie będzie nam wyceniał co chwila każdej modyfikacji, każdego elementu osobno. Gość ma co robić....szanujmy czas innych.

Pomysł na tarczę :-) :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. rozumiem, nie wiem jak wygladały rozmowy pomiędzy Wami:) Tylko, że wed;lug mnie jest to dosyc istotne bo musimy zebarac min. 50 osób i mysle, że jeszcze nieraz padnie pytanie ile tem model będzie kosztowal z Etą bo cena obecna z werkiem AS zbliżająca sie do 4 k może spowodowac, że trudno będzie uzbierac taką ilośc chętnych, nawet gdyby projekt zegarka był ciekawy, natomiast gdyby poprzez zastosownaie Ety cena spadła, powiedzmy do kwoty np. 3 k ( tu oczywiście "strzelam" ) to tych chętnych mogloby przybyć :) tak więc QV nie chce męczyc ale to może okazac się decydujące :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale producent nie jest głupi i nie może sprzedać komuś limitki w cenie połowy regularnej ceny modelu podstawowego. To by deprecjonowało markę. Jak poczuli by się Ci którzy zakupili bazowe modele ? Rabat będzie ale nikt za paczkę herbatników zegarków nie wyprodukuje tym bardziej, że mamy wybujałe oczekiwania co do modyfikacji a tkażdy element ponad standard kosztuje konkretny czas i roboczogodzinę w fabryce. Pamiętajmy, że mówimy o Szwajcarii gdzie ta roboczogodzina kosztuje nieporównywalnie więcej niż w Chinach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. ja wszystko rozumiem tylko wydaje mi się, że nikt nie podemie decyzji co do klubowca nie wiedząc za ile ;) A po drugie, jżeli np. taki na Ecie byłby tanńdszy od tego z werkiem AS np. o 200-300 zl to wtedy należy zastanowić się czy warto ten werk wymieniac, czy nie lepiej pozostac przy oryginalnym mechanizmie ( aczkolwiek tu musieliby się wypowiedziwec kluboicze oruentyujący się w mechanizmach i potrafiący ocenic który z nich jest lepszy i dlaczego :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym reflektowal na ten zegarek na eta 2824-2 z jakims ladnym zdobieniem. Nie jestem typem goscia dla którego mechanizm vintage bylby rzecza spedzajaca sen z oczu. Po prostu ma dobrze dzialac a w razie. Czego ma sie to dać naprawić. Jeżeli jeszcze cena byla by nizsza to super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta tego C wygląda nieźle.

Tarczę wiadomo, ze trzeba "pod siebie" zrobić - to Kolega Dmn przedstawi.

Natomiast ze zmiana werku na Etę dałbym sobie spokój - nie samą etą żyje człowiek

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuadrifoglioVerde

To na czym stoimy? Czekamy na wybór modelu? werku? koloru tarczy? nowy projekt?

Szczęśliwi Czasu Nie Liczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn opracowuje model koperty i wizualizacje. Wysłałem mu dokładne zdjęcia z wszystkich stron.

W między czasie wysłałem wczoraj zapytanie do Catorexa o przybliżone ceny gdyby zegarek oprzeć o Etę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QV, jeszcze jedno pytanko. Poniewaz bardziej nastawiałem sie na jakiegos casuala w rozm. 42-43 a ten Vintage ma 40mm, podaj prosze średnice samego szkielka. Da mi to choc troche wyobrażenie jak zegarek będzie sie "optycznie" prezentował na reku, czy będzie po prostu wygladał na maly czy tez nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wygląda na mały. Zaraz wrzucę Ci nadgarstkowe ale na razie znalazłem jeszcze na dysku takie fotki ( porównanie 3 baz ):

bazyb.jpg

dsc04187c.jpg

dsc04194av.jpg

95800221.jpg

lapk.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że nic nie stoi na przeszkodzie abyśmy użyli jako bazy koperty modelu C'Attractive ( ten ze srebrną tarczą ) która jest dostosowana do tańszego mechanizmu wcale nie wygląda źle a zegarek byłby znacznie tańszy. Jest elegancka mi ten model na żywo naprawdę przypadł bardzo do gustu...na równie z modelem C'Vintage. Można by w nim przecież także poprosić o zainstalowanie lekko wystającego poza obrys koperty szkła :-) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na froncie ... :rolleyes:

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powolutku powolutku do przodu. Kolega Dmn z tego co mi wiadomo render koperty już stworzył. Teraz pracuje nad tarczą :-) Niedługo efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie zastanawiam.. jak sie zapatrujecie na nowych użytkowników którzy chętnie zakupiliby klubowy zegarek? Czy moge śledzić ten temat czy raczej powinienem bardziej hmmm.. sobie zasłuzyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:lol: . Bez przesady. Każdy chętny może brać udział w projekcie a nawet proponować własne pomysły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... i cisza?! Jak tam idą prace Dmn? Kiedy możemy się czegoś spodziewać? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... i cisza?! Jak tam idą prace Dmn? Kiedy możemy się czegoś spodziewać? :)

Projekt umarł ...? Byłaby szkoda bo zapowiadał się ciekawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.