Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Najważniejsze jest jednak jak by to wyglądało.

Na tej grafice są właśnie indeksy z C'Attractive, tyle że w miejscach tych malowanych. W tej wersji tarcza jasno szara.

cattin11zz.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, możesz wkleić powyższe zdjęcie z tarczą brązową i bez indeksów sekundowych?

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi osobiście też nazwa catorex średnio leży. Wolałbym Catin & Cie znacznie bardziej. Nakładane indeksy...To co wyżej wkleiłeś wygląda fajnie tylko nie ten kolor tarczy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje propozycje:

1. Cyfry arabskie w stylu Breguetowskim:

Jean-Mairet%2B%2526%2BGillman%2BWatches%2B-%2BThe%2BGrand%2BDate.jpg

870379d1352348996-show-watch-breguet-numerals-audemars-piguet-jules-audemars-self-winding-chronograph-watch.jpg

Mogą być nakładane, moga być malowane. Zegarków z indeksami w formie prostokąta, kwadratu, kółka czy trójkąta mamy co niemiara a zwrócicie uwagę, że w "normalnych" cenach dla przeciętnego śmiertelnika brak takich zegarków z takimi indeksami. Mają je za to takie zacne manufkatury jak: Patek Philippe, Audemars Piguet, Girard Perregaux, Vacheron Constantin itp.

2. Do tego wewnętrzny ring minutowy/sekundowy bardzo ładnie wyglada ten z AP powyżej.

3. Kolor tarczy musi być raczej spokojny bo ma być to elegancji zegar. W sumie ten kolor z AP daje mocno radę.

Takie oto moje pomysły na zegar 2013 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze cos co przypominaloby Choparda XP lub XPS? (Z data/mala/duza sekunda lub bez.)

http://horologium.co...opard-l-u-c-xp/

http://chopard.watch...0136/ti-528076/

Chopard3.jpg

IMG_4166.jpg

chopard_image.661981.jpg

Szczupla koperta Attitude dla werku 289x pasowala by jak ulal do projektu inspirowanego powyzej wymienionym Chopardem.

Moglibysmy otrzymac eleganta na codzien w miare przystepnej cenie (2600zl) na dobrym werku.

dsc04277ys.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to będzie oficjalny klubowiec 2013?

Wg mnie tarcza granatowa/niebieska fajna. ale np. szara, stalowa ( nie srebrna ) jak na pokazanym Glaschutte tez zaakceptuję. Fajnie by dać dwa odcienie szarości coś jak w tej Omedze de ville na tym zewnętrznym ringu. Może by tez dało radę wymienić tylko wskazówkę sekundnika na jakąś w innym, odcinającym się kolorze ( np. czerwony). Indeksy należy zmienić, np. na te cyfry arabskie aby różnił się od bazowego modelu, no bo przecież sama zmiana koloru tarczy tego jeszcze nie spowoduje ( ten model ma chyba 3 wersje kolorystyczne). Dalej, wg, mnie wtedy do zestawu jakieś 2 fajne paski ( QV nie takie jakie są w Twoim), jeden czarny z białym przeszyciem, drugi jakiś ciemny brąz, prawie bordo, np. taki z połyskiem, lakierowany jak na tych pierwszych zdjęciach PP. No i o tym tez była mowa wcześniej, coś zmienić z nazwą.

I ostatnia rzecz, QV czy cena jest juz nie do ruszenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Oficjalny.

proki faktycznie do ciemno szarej tarczy genialnie pasują takie ciemno brązowo-wiśniowe paski lakierowane. Byłaby moc :-)

Poproszę grafika żeby coś przygotował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam , ale jeszcze nie jest to ustalone !

Jest oficjalny klubowiec na 2012 i 2014 tylko

Będziemy ustalać chyba jak będzie miał ten projekt w ogóle powstać.

Na razie nie ma odpowiedniej ilości chętnych więc nie ma o czym dyskutować.

Czekam tak jak napisałem 2-3 tygodnie. Nie uzbiera się minimum 15 chętnych. Temat z mojej strony zamknięty.

I tak mam co robić i raczej robię to po to aby coś w tym klubie się działo....bo gdyby nie te projekty to marazm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ok :)

Lekki, spokojny a jednocześnie taki inny kolor.

Myślałem o takim pasku jak w tym modelu z prawje. Wtedy podchodziłby pod elegancki. Dla przeciwwagi np. drugi paseczek czarny z przeszyciem to robiłby za casuala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza grafitowa/szara jest OK.

Cyfry obowiązkowo nakładane.

Może warto zmienić zewnętrzne 2 ringi na pojedyncze indexy minut jak np. w BM Clifton

post-49795-0-90286100-1368994905_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

profile-glashtte-original-senator-diary-1.jpg

A tarcza taka jak w tym Glaschutte. Zobaczcie jak np. świetnie wygladałaby na takiej szarej tarczy czerwona wskazówka sekundnika :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie najwięcej osób jest za ciemno szarą tarczą i ja także uważam że to jest dobry kierunek.

Można spróbować zrobić wszystkie lub tylko napis na dole tarczy w kolorze ciemno-czerwonym. Ożywi tarczę.

759-1016-large.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie rozważyć, aby tylko zewnętrzny odcinek sekundnika był czerwony (np. te ostatnie 3-4mm).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście :) Cokolwiek czerwone, czy napisy czy wskazówka to będzie taki smaczek. Ewent. coś w niebieskim, wg mnie tez fajnie skomponuje sie z szarym. A co myslisz o tym ładnym zestawie 2 pasków, fajnie by wyglądalo ładne pudełeczko i dwa paseczki do kompletu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy szaro czerwonym niestety ja odpadam ...

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście :) Cokolwiek czerwone, czy napisy czy wskazówka to będzie taki smaczek. Ewent. coś w niebieskim, wg mnie tez fajnie skomponuje sie z szarym. A co myslisz o tym ładnym zestawie 2 pasków, fajnie by wyglądalo ładne pudełeczko i dwa paseczki do kompletu :)

Myślę, że to nie problem. Się poprosi Filipa to kupi odpowiednią skórę i uszyje specjalnie dla nas coś zupełnie wyjątkowego i wysokiej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że to nie problem. Się poprosi Filipa to kupi odpowiednią skórę i uszyje specjalnie dla nas coś zupełnie wyjątkowego i wysokiej jakości.

Czyli w tej cenie od catorexa sie nie da?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wg mnie takie zestawienie kolorystyczne - szary z czerwonym, ewent. niebieskim akcentem + dwa paski, czarny i borodowy lakierowany jak w tym PP byłoby super :) teraz tylko popracowac nad szczegółami tarczy - indeksy, napisy, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może białe napisy na tarczy, do tego biała wskazówka sekundnika coś jak w DS1 DD, a tylko np. Limited Edition na czerwono.

Tylko musi nas być 15 osób, a nie 9... Na razie to pisanie palcem na wodzie.

(zdjęcie pożyczone od kolegi z forum)

post-49795-0-50879200-1368996321_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co myślicie o takim kontrowersyjnym zestawieniu jasno niebieskiego z brązem :

rolex-platinum-daytona-2.jpg

No tu żeś juz pojechał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.