Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Ten FC jhako garniturowiec tez fajny, tylko czy w tej firmie jest mozliwośc zamówienia klubowca w małej liczbie i w rozsądnej cenie? Wątpię :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, raz na 10 lat limitka za 20k Euro a co, na limitowanego Odemara pewnie ustawiła by się kolejka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu warto w zabawie uwzglednic jak najwiecej ludzi. Tak jak staramy sie roznicowac rodzaj zegarka, tak raz niech bedzie to zegarek za 1k a w nastepnym roku za 10k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuadrifoglioVerde, czy mówiąc o dorobieniu własnej tarczy do tego Catorexa, rozumuje że jest pełna dowolnosć w formie tj nakładane indeksy itp id?

Nie prosty nadruk?

Nie wiem jak inni, ale chyba casualowy zegarek mógłby mieć ciemną (grafitową, granatową) tarczę z fajnymi polerowanymi indeksami.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisalem wcześniej, firmy za bardzo nie znam:( Z wyglądu zegarek ok. szczegolnie ten drugi model pokazany przez Gniewko. Tylko jak dla mnie jedno ale.... on ma tylko 40mm i jest dosyc cienki i jak zmodyfikujemy go bardziej w stylu casuala niz garniturowca to jak dla mnie będzie za mały:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Catorex ma w ofercie też bardzo ładne klasyczne chrono i modele bardziej sportowe GMT itd ....ale to poza budżet wychodzi.

40mm przy dużej tarczy i braku bezela to naprawdę spory zegarek optycznie na nadgarstku.

Czy możemy zmienić także indeksy i wskazówki...nie wiem ale jak zaprojektujemy coś..podeslemy im wizualki to oni nam powiedzą czy da się to zrobić.

Generalnie są otwarci na propozycje.

Udało mi się jednego z uzdolnionych graficznie kolegów namówić na stworzenie jakiegoś projektu tarczy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o tarczy w tym stylu:

I generalnie jak zapatrujecie się w pójście w złoconą kopertę ? ( czegoś takiego jeszcze nie było..ciągle ciepiemy stalowe zegarki klubowe )

dsc0371aa.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobawiłem się nieudolnie w Paincie i jak się okazało wcale wiele wysiłku nie trzeba aby z Catorexa zrobić Prima :-) ( lub polskiego Zodiaka...także miał podobną tarczę )

Można jeszcze usunąć kafelki z tarczy z centralnej części i zrobić gładką tarczę w kolorze ecrue :-) .

na razie w stali ( przepraszam za artefakty...ale wszytko w Paincie ):

pro1r.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I generalnie jak zapatrujecie się w pójście w złoconą kopertę ? ( czegoś takiego jeszcze nie było..ciągle ciepiemy stalowe zegarki klubowe )

Tarcza mi się nie podoba, a złocona koperta dla mnie odpada w przedbiegach. Złocenie toleruję tylko w vintage. Współczesne złocone kojarzą mi się... mniejsza z czym, w każdym razie jestem na nie

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur pamiętam jeszcze kiedyś Twoje wypowiedzi z poprzednich tematów klubowych. Zawszy byłeś na NIE :D , zaproponuj coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin - pytałeś o zdanie, to powiedziałem :) We współczesnych zegarkach nie trawię złoconych kopert bo mi to pachnie tandetą i już.

Na współczesnych zegarkach w tym przedziale cenowym sie nie znam, więc trudno mi proponować. Jak wcześniej pisałem natomiast chętnie nabyłbym casualowego klubaska w zakresie 3-5kzł. Jesli byłoby cos ładnego za 2000 to oczywiście też. Chińskiego składaka za kilkaset złotych nie chcę. Taniego garniturowca tez nie.

We wcześniejszych wątkach byłem na nie, bo była zajawka na nurki.

Wracając do edycji 2013 to najbardziej odpowiadałby mi chyba jakiś "Polak". Gdyby było więcej chętnych na wyrób Pawła Jankowskiego, to ja bardzo chętnie zwiększę budżet, bo uważam, ze byłoby wspaniale miec klubowy zegarek od Klubowicza, zwłaszcza tak interesujący, jak wyroby Pawła. Nad czyms od Copernicusa też bym się zastanowił.

Również bardzo by mi odpowiadało, gdyby klubowcem był jakis regulator

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak może być z Copernicusa i jeszcze regulator to mamy model :) 2 dni temu miałem na ręce regulator tej marki i jest po prostu rewelacyjny moim zdaniem. Naprawdę cudo - już wyciągałem kartę kredytową z kieszeni, ale sobie uświadomiłem, że mam zamówiony zegarek za który będę musiał zapłacić niedługo.

Jestem całym sercem za tą opcją, choć głosowałem za garniturowcem, bo mi go brakuje w kolekcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regulator Copernicusa jest bardzo ładnym zegarkiem ale cena także jest ładna. Powiem tak cena jest adekwatna do zegarka ale jakoś nie widzę tego, że znajdzie się przynajmniej 30 osób aby go nabyć. A dla mniejszej liczby osób tworzenie klubowego zegarka moim zdaniem mija się z celem i ideą ( nie liczę zegarka rocznicowego na 10-lecie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regulator Copernicusa jest bardzo ładnym zegarkiem ale cena także jest ładna.

No, na razie chyba nikt nie pytał, jaka ta cena by była.

Ciekawe, czy byłoby zainteresowanie tego typu zegarkiem.

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, na razie chyba nikt nie pytał, jaka ta cena by była.

Ciekawe, czy byłoby zainteresowanie tego typu zegarkiem.

Tego typu zegarkiem na pewno by było ale ....zauważ, że Dornbluth także wpisuje się w tą stylistykę...czyli Ci z najzasobniejszym portfelem ( klienci na Dornblutha ) automatycznie odpadają z projektu 2013 bo to zegarek w podobnym klimacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TIK TAK Paweł nie irytuj mnie z Davosą, oboje wiemy jaka jest różnica między tymi firmami. Nie chciałbym jej tutaj podkreślać.

Myślę, że można zaprojektować fajną tarczę do tej bazy Catorexa ( zostawić tylko logo na tarczy, albo zmniejszyć napis ) i było by fajnie.

Rózniczy nie ma żadnej.... byłem w firmie Catin i mówię to z pełną odpowiedzialnoscia..... raczej z plusem dla serii Gentleman dla Davosy, która jest odpowiednikiem. I bymajmniej nie dlatego, że chcę Davosę, lbroń mnie Panie Boże, lecz dlatego ze za 3500 mozna miec o niebo lepszy zegarek niż no name catorex. Mnie natomiast irytuje Twoje wpychanie badziewia , gdzie tylko popadnie.

:) Podaj prosze chociaz jedna swoja propozycje, a nie wszystko od pierwszej strony krytykujesz, bo pewnie nie tylko mnie ciekawi co za porzadna i szanowana firma zrobi nam limitke 50szt. z customowa tarcza w cenie 2900PLN

A dlaczego ma robić za 2900. W demokratycznym głosowaniu wygrał przedział 3500 + i w tym kierunku zmierzam. Różnica w cenie miedzy 2900 a 3900 średnia, a w jakości kolosalna....ale pod warunkiem, że produkt będzie w miarę renomowanej firmy, a nie takiej, której produktów nikt nie chce kupowac(czytaj. Squele, Catorex, Obris i takie tam ). Wolę Steinharta ,.... A zdecydowanie chciałbym Copernicusa.

QuadrifoglioVerde nic do Ciebie nie mam personalnie i doceniam Twoje zaanga zowanie w Klub. Nie zrozum mnie źle, wyrażam jedynie swoją opinię o zegarku klubowym

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dsc0371aa.jpg

Jak dla mnie pomysł dobry , tylko musiałby być datownik na 3 .

Ps. Patrząc na post powyżej to chyba zaraz sie zacznie .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawel nie będę Ci odpowiadam w tonie jakim napisales... Bo to temat który ma służyć umieszczaniu propozycji i badaniu ich wykonalności.

Zadna super znana firma z pierwszych stron katalogów nie zrobi dla jakiegoś klubiku z Polski limitowanej serii zegarków w dodatku ponizej 50 sztuk. i ty chlopie doskonale o tym wiesz. wciąż nie przedstawiles swojej żadnej kontrpropozycji. ja ruszylem tylek i dzięki temu mamy cos konkretnego. Ale wcale nie jest powiedziane ze ta opcja wygra. nie ma ciśnienia.... Dla mnie zegarka 2013 w ogóle moze nie byc.... Są tacy na forum którzy będą sie z tego nawet cieszyc. w takiej atmosferze jaka Ty narzuciles nie da sie zbudować niczego dobrego.

Ja sie wyłączam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie nerwowo.

Wlasciciel copernicusa jest na forum ale chyba sie nie udziela.

Jesli rozwazamy regulatora napisze do niego i poprosze o wypowiedz w temacie ile by to kosztowalo.

Cotorexa nie znam i raczej nie jest to wybor jaki bym zrobil, ze wzgledu na rozmiar i design.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie może rozważymy regulator w chronos-art?

reg-box.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozważyć na pewno warto, tylko trzeba znać cenę, a jak na razie to wszystko wielką tajemnicą jest objęte. Wszyscy się na privie dowiadują ale nikt oficjalnie nie napisał jakie to są koszty, więc tak naprawdę nie wiadomo nawet o jakich widełkach mówimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile kosztuje wogóle ten Copernicus? Jaka byłaby cena mniej więcej dla forumowiczów?

Dla zegarka polskiego jestem na tak, w zależności jakie też będą koszty jego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regulator sklepowo 6499 PLN ale sprawdzałem i w miejscach gdzie go sprzedają można go wyjąc za 5800PLN.

Biorąc pod uwagę ile sie regulatorów sprzedał w 2012 przypuszczam, że cena jest negocjowalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cronos Art - świetny o ile bedzie wyglądał tak jak na zdjeciu. QuadrifoglioVerde pokaz mi jednen sklep na świecie z zegarkami Catorex i poprę ten projekt.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cronos Art - świetny o ile bedzie wyglądał tak jak na zdjeciu. QuadrifoglioVerde pokaz mi jednen sklep na świecie z zegarkami Catorex i poprę ten projekt.

Oj Paweł Paweł :-) ..trochę nie rozumiem Twojego mentorskiego głosu w tym temacie. Przecież i tak nie kupiłbyś zegarka klubowego....no chyba że było by to coś z portfolio Twoich marek.

Duży dystrybutor w USA:

http://gevrilgroup.c...atorex-watches/

Niemcy:

http://www.kreativ-e...m/frames_de.htm

i reszta:

http://www.catorex.ch/sales.phtml#.URY0-2cYuSo

Nie chce mi się więcej szukać...

Rozumiem, że teraz już popierasz :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.