Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Chill Panowie, niedługo będzie render.

Nie bardzo rozumiem fakt że część kolegów jakby nie zauważyła faktu że już prace ruszyły z Catorexem :)

Dajcie mu szanse :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nie tyle pomysł zegarka ściennego ( nie każy ma gdzie powiesić i nie każdy lubi jak ściany są obwieszone ) ale zegarka stojącego gabinetowego /kominkowego to super pomysł. I mamy nawet majstra co by to fajnie wykonał ( Paweł Jankowski ) ale potrzeba na taki projekt moim zdaniem minimum 2 lata. Paweł ma dużo roboty i zleceń i musi zarezerwować sobie odpowiednio czas na taki projekt. Uważam że powinno to być coś prostszego i tanszego niż jego ostatni gabinetowiec tak aby było w miarę dostępne dla wiekszej grupy forumowiczow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że powinno to być coś prostszego i tanszego niż jego ostatni gabinetowiec tak aby było w miarę dostępne dla wiekszej grupy forumowiczow.

Dlatego też użyłem słowa gadżet. Oczywiście jakiś konkretny gabinetowiec, kapelusznik itd. w wersji limitowanej to też ciekawy pomysł, ale chyba jako zegar np. A.D. 20XX :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zegara/zegarka gabinetowego/kominkowego etc. to rzeczywiście proponuję rozpocząć planowanie na rok 2015 i powoli go tworzyć (np. z Chronos-Art).

A tymczasem dajmy szansę projektowi 2013. Ale spokojnie, bez nerwów. Jest początek roku i jeszcze można wszystko dogadać. Tylko potrzeba chęci. Wyłońmy kilka pomysłów, zapytajmy potencjalnych wykonawców i zobaczymy, co z tego wyjdzie... Tylko błagam w atmosferze współpracy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nie ma co wyłamywać otwartych drzwi i należy czerpać z najlepszych wzorców:

ZenCat5.jpg

Captain_face1_zps704f194f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie jeden klasyk i drugi zaskakujący.. kolorystycznie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co byście powiedzieli na taki model klubowca 2013:

1. baza

schaumburggnom2f.jpg

2. wskazówki ażurowe jak w tym zegarku

s.29_aerowatch_renaissance.jpg

3. Indeksy arabskie, ale ładniejszą czcionką np. taką:

un1_image.1646031.jpg

Myślę, że wyszło by coś na prawdę ciekawego. Mamy kolegę co ma dojście do Schaumburga więc projekt ma szansę powodzenia.

W kontekście Schaumburga chodzi mi po głowie wykorzystanie tego niebieskiego Unitasa z zegarkiem w stylu Marinie. Tytuł limitacji mógłby być w kółku na godzinie 12:

slider-img1.jpg

ewentualnie bardziej klasycznie, coś na kształt:

slider-img3.jpg

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba koncepcja niebieskiego werku zwłaszcza w tym drugim bardziej klasycznym Schamburgu :) Mnie by się widziała zmiana giloszowanej powierzchni tarczy na jakąś taką mosiężną a pierścień z podziałką i mała sekunda na biało :) ale to taka wstępna koncepcja - niemniej uważam że to fajna baza :) Tu jeszcze pytanie jaka będzie cena?

Za to "Yacht Master" to faktycznie taki Parnis ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kontekście Schaumburga chodzi mi po głowie wykorzystanie tego niebieskiego Unitasa z zegarkiem w stylu Marinie. Tytuł limitacji mógłby być w kółku na godzinie 12:

slider-img1.jpg

To ciekawa propozycja i to bardzo, ale pewnie zdecydowanie powyżej 4K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takiej kompozycji będzie cieżko, ale sie zobaczy :P Szczątkowe informacje już mam. Nie chcę rzucać na razie hasłami. Czekam aż coś się wyklaruje, sensowna liczba zainteresowanych etc.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takiej kompozycji będzie cieżko, ale sie zobaczy :P Szczątkowe informacje już mam. Nie chcę rzucać na razie hasłami. Czekam aż coś się wyklaruje, sensowna liczba zainteresowanych etc.

To trochę zaklęte koło, bo nie wiedząc co i za ile ciężko zebrać grono PRAWDZIWIE zainteresowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, problem w tym werku jest taki, że jeszcze nie jest wyceniony.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, problem w tym werku jest taki, że jeszcze nie jest wyceniony. :)

OK. to czekamy Pawle na konkrety i wtedy mozna dzialac dalej.

Generlnie uwazam, ze to pozytywnie, iz mamy kilka alternatyw (Cortex, Schaumburg), z ktorych potem bedzie mozna wybrac cos sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie - dajmy sobie trochę czasu i na zebranie informacji (w tym cen), i na zrobienie jakiś projektów sensownych - to też nie jest tak że się przysiądzie na 10min i projekt będzie - właściwie żeby to zrobić zgodnie z tzw "sztuką" to trzeba sobie rozrysować kopertę w rzutach itd. Można to zrobić na szybko, ale nie wiem czy to ma sens.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako młody stażem wtrącę swoje trzy grosze.

Uważam, że nie ma się co spinać na zegarek klubowy tylko dlatego, że znalazł się producent gotowy go wykonać. Co oczywiście nie wykluczam, że zegarek taki nie może powstać. Decyzja o udzielenie zgody na użycie logo klubu i tak przecież pewnie należy do zarządu. Wiadomo o wszystkim rozstrzygnie popyt. Dla mnie zegarek musi łączyć klubowiczów i mieć w sobie to coś, a nie powstawać z obowiązku powstawania.

W pełni zgadzam się z Klodem100, że warto jednak w kontekście roku 2015 lub kolejnego przemyśleć pomysł, projektu divera/lotnika/garnitutowca w odpowiednich podgrupach. Jest masa czasu i warto to wykorzystać choćby na gromadzenie funduszy. :rolleyes: W końcu znajdzie się odpowiednia liczba chętnych na dany typ w danej cenie i zegarek trafi do produkcji.

Po drugie, bo po pomysł wydaje mi się wyśmienity i nie powinien nam uciec - zegar klubowy. Myślę, że niekoniecznie musi to być "zegar 2013". Można przecież kupić długopis lub w wersji dla zamożniejszych pióro z logo klubu, a nie ma takiego wydawałoby się oczywistego gadżetu jak zegar. Własny projekt i w miarę przystępna cena (cokolwiek to znaczy - nie mam zielonego pojęcia ile może kosztować) i chętni się znajdą.

To juz było ;) ! Jak kolega nie jets zainteresowany zegarkiem klubowym to prosze nie mieszać i nie zaglądac do wątku :wub: . Skoro udzielaja się w nim jakies osoby to znaczy, że zainteresowanie takim zegarkiem jest i dajćie nam szanse na zrealizownaie tego projektu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ciekawa propozycja i to bardzo, ale pewnie zdecydowanie powyżej 4K

Dla takiej opcji jestem zdecydowanie na Tak :) Kurcze, gdyby to wypalilo, do tego ten niebieski werk i np. taki paseczek jaki jest w Moon Galaxy, to mielibysmy świetny zegar. Tylko ciekawe jaka będzie cena, mysle, że to będzie decydujące w tej sprawie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zegara/zegarka gabinetowego/kominkowego etc. to rzeczywiście proponuję rozpocząć planowanie na rok 2015 i powoli go tworzyć (np. z Chronos-Art).

A tymczasem dajmy szansę projektowi 2013. Ale spokojnie, bez nerwów. Jest początek roku i jeszcze można wszystko dogadać. Tylko potrzeba chęci. Wyłońmy kilka pomysłów, zapytajmy potencjalnych wykonawców i zobaczymy, co z tego wyjdzie... Tylko błagam w atmosferze współpracy :)

Popieram, dokończmy projekt na zegarek klubowy 2013r i rzeczywiście może już z takim wyprzedzeniem należałby powoli zakładać ten dotyczący np. zegara gabinetowego/kominkowego na 2015r ( bo jakby padlo na Chronos-Art to trzeba duuużżżzooooo czasu żeby tyle sztuk, ktore z pewnościa zamówimy, zdołano wykonać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zalezy co rozumiesz przez "duzo sztuk, ktore zamowimy". Musisz wiedziec, ze jeden z gabinetowcow od Pana Pawla bedzie także bardzo wykraczal poza budzet o ktorym tak duzo dyskusji w tym watku (te 3.5k z gornej granicy ankiety).

Chyba, ze stworzymy cos zupelnie nowego, co zostanie wykonane w Chronos-arcie, o wiele prostszego.

A na to nie wiem, czy Pan Pawel się zgodzi, bo nie idzie w ilosc, ale w jakosc i to bardzo wysoka.

Sent from my BlackBerry 9790 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego tez napisałem, że w tym watku należy poprzestac na zegarku klubowym na 2012r, i nie mieszać innymi propozycjami a zalożyc inny, dot,. np. zegara gabinetowego ( w tym np. z Chronos-Art ale jak sam przeczytasz to nie ja akurat ta propozycję podrzuciłem a tylko się do niej odnioslem), w ktorym dopiero będziemy ustalali szczegóły. :rolleyes: Głównie chodziło mi jednak o to aby na razie skupic sie na tym do czego został załozony wątek a nie raz po raz rzucac jakies luźne pomysły, które i tak nie maja szans na powodzenie, bynajmniej nie teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście chodizlo mi o zegarek klubowy 2013 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście rozumiem i też jestem za tym, żebyśmy się skupili na zegarku klubowym 2013, bo to jest najistotniejsze. Tu się liczy czas, bo kończenie zegarka klubowego 2013 w 2014 r. jest bez sensu.

A jeśli chodzi o gabinetowiec, czy zegar kominkowy to jestem ze tym, bo Chronos-art się tego podjął, bo na pewno zrobi to świetnie, tylko nie liczyłbym na to, że będzie tak wielu chętnych, że trzeba składać zamówienie z ogromnym wyprzedzeniem. Widać, ilu jest chętnych na naręczny (popularniejszy do stojącego) gdy mówi się o kwotach powyżej 3.5, a przy gabinetowcu z Chronos-artu cena będzie wyższa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście rozumiem i też jestem za tym, żebyśmy się skupili na zegarku klubowym 2013, bo to jest najistotniejsze. Tu się liczy czas, bo kończenie zegarka klubowego 2013 w 2014 r. jest bez sensu.

A jeśli chodzi o gabinetowiec, czy zegar kominkowy to jestem ze tym, bo Chronos-art się tego podjął, bo na pewno zrobi to świetnie, tylko nie liczyłbym na to, że będzie tak wielu chętnych, że trzeba składać zamówienie z ogromnym wyprzedzeniem. Widać, ilu jest chętnych na naręczny (popularniejszy do stojącego) gdy mówi się o kwotach powyżej 3.5, a przy gabinetowcu z Chronos-artu cena będzie wyższa.

tego tak naprawde na razie nie wiemy bo to będzie rzeczywicie zależalo od wileu kwestii, w tym i oczywiście ceny. Dlatego na razie temat w tym miejscu odpuścic i poświęcić mu odrebny wątek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze koordynatora projektu o zaprzestanie rozsyłania nieskoordynowanych zapytań adresowanych oficjalnie w imieniu KMZiZ , do producentów od sasa do lasa !!!

Od Swatch Group do FC ...gdzie np FC ma oficjalnego dystrybutora w pl i pisanie przez www do właściciela jest NIEPOWAŻNE !!!

Dostaje tylko maile z zapytaniami czy wiem o tej dziecinadzie i czy wyrażam na to zgodę ...

Po raz kolejny okazuje sie , ze udzielanie błogosławieństwa KMZiZ takim projektom przynosi tylko szkody na image...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to jest koordynator jakiś ?? ( co najwyżej samozwańczy ;-) )

A do Patka i Hublota chociaż napisał ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku wątku był Piaget, Omega, Jaquet Droz więc kto wie? :lol:

Pewnie jakieś wyjaśnienia by się przydały.

wracając do meritum, myślę że w czwartek wieczorem podeślę pierwszy koncept :)

stay tuned

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.