Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie koperta Marine jest fajna i chyba z tego pomiędzy czym możemy wybierać w Schamburgu jest najfajniejsza. Gnomonik trochę prosty, a Moon wg mnie ma mało charakterną kopertą - tzn elegancka, ale to raczej z nią celował bym w coś bardziej do garnituru. Jak mamy bazować na casualu ale który przypasuje również do garniaka to chyba wybrałbym kopertę z Marine :)

Tzn nie mówię że koperta z Moona jest zła - ale ta z Marine bardziej mi się podoba, a i możliwość użycia tego niebieskiego Unitasa bardzo do mnie gada - tym bardziej, że pada dużo głosów aby nasz projekt nie skończył się na innym kolorze pierścienia na tarczy czy podobnie małej modyfikacji - tak mamy możliwość mieć coś co odróżniało by werk w naszym zegarku od wielu innych Unitasów :)

Ja jestem teraz do niedzieli na wyjeździe i nie mam za bardzo możliwości coś dalej podziałać, ale po powrocie zabieram się dalej do pracy - ew. coś na papierze sobie poszkicuję, żeby później mieć jakieś przemyślane koncepcje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Cattin z Catorexa był na tyle uprzejmy, że wyśle mi 3 bazowe modele do Polski na inspekcję. Abyśmy mogli sobie je dokładnie zbadać i obfotografować przed decyzją w którą kopertę jako bazę wchodzimy. jedzie do mnie C'Vintage , C'Attitude i podstawowy model C'Attractive ( koperta troszkę przypomina mi kopertę jaką miałem w Nomosie Clubie ). Zegarki będą w przyszłym tygodniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu widac podejscie do klienta... co by nie mowic o Cartorexie to jednak widac ze nie tylko klubowiczom zalezy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie podejście do klienta tylko raczej brak popytu na ich produkty.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że Glycine w podobnej sytuacji olałoby ciepłym moczem nas, bo popyt jakiś tam ma? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że Glycine w podobnej sytuacji olałoby ciepłym moczem nas, bo popyt jakiś tam ma? :)

Twój prymitywizm sięga zenitu

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy inaczej zadufani w sobie producenci i dystrybutorzy innych marek mogliby sie tu czegos nauczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój prymitywizm sięga zenitu

Ja to widzę inaczej. Od początku widać, że ten temat powinien się nazywać Glycine, Aerowatch, Epos, Davosa lub Shaumburg klubowy 2013, wszelkie inne propozycje są niemerytorycznie torpedowane.

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i znowu sie zaczyna. Machlo, jak nie jestes zainteresowany klubowcem a jedynym celem Twoich postów jest dopiec innym,, to odpuść proszę Sobie ten wątek i oszczędź innym nerwów, bo zaczynasz juz irytować. Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo fajne podejście Catorexa do klienta,

ale oczywiście zaraz ktoś musi skomentować, że się nie sprzedaje więc jakoś to trzeba wypchnąć...

Oczywiście lepiej się dobijać do firm zegarkowych, które robią wielką łaskę czytając wysyłane do nich maile.

Można ponownie dyskutować nad wyższością obrabiarek CNC stojących w Europie nad tymi zlokalizowanymi na wschodzie, można tez się zastanawiać czy logo producenta w zegarku z pospolitą ETĄ jest warte połowę ceny zegarka, tylko po co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to widzę inaczej. Od początku widać, że ten temat powinien się nazywać Glycine, Aerowatch, Epos, Davosa lub Shaumburg klubowy 2013, wszelkie inne propozycje są niemerytorycznie torpedowane.

Każdy widzi to co chce. Rzuć lepiej propozycją, najlepiej nie za muru bo tu nikt tego nie chce, a w budżecie jaki wygrał.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo fajne podejście Catorexa do klienta,

ale oczywiście zaraz ktoś musi skomentować, że się nie sprzedaje więc jakoś to trzeba wypchnąć...

Oczywiście lepiej się dobijać do firm zegarkowych, które robią wielką łaskę czytając wysyłane do nich maile.

Można ponownie dyskutować nad wyższością obrabiarek CNC stojących w Europie nad tymi zlokalizowanymi na wschodzie, można tez się zastanawiać czy logo producenta w zegarku z pospolitą ETĄ jest warte połowę ceny zegarka, tylko po co...

Po to, bo jeśli zegarek ma byc klubowy to większość realnie planujących zakup, chce aby to był zegarek porządny, wykonany przez porządną firmę, najlepiej prestiżową. Weź pod uwagę, że wielu z wymądrzających się tutaj nigdy nie kupili zegarka klubowego i go nie kupią.

Żeby zatkać co trzeba tego typu malkontentom piszę coś co polecam przeczytać ze zrozumieniem. AEROWATCH nie robi indywidualnych limitacji. GLYCINE może zrobić minimum 100 szt z delikatną customalizacją. Z tego co wiem zarówno EPOS jak i DAVOSA mniej niż 100 nie zrobią. Schaumburg też nie potwierdził jeszcze. Jeśli dalej nie rozumiesz to już ja na to nic nie poradzę.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy widzi to co chce. Rzuć lepiej propozycją, najlepiej nie za muru bo tu nikt tego nie chce, a w budżecie jaki wygrał.

zza, zza, zza !!!

Rzuciłem, zmodować Seiko. Przeszło bez echa.

Chociaż wróć !!! Seiko jakby zza muru i za mało szwajcarskie...

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha ,.....i ja jestem wienien tego, że nikt nie podchwycił tematu :)

Dobrze wiesz, że nikt tu złego słowa na seiko nie powie.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może coś na bazie Steinhart MARINE? Wyjdzie dobra cena, dobra jakość i prawie Wszyscy zadowoleni.

0_0_productGfx_568fa5b1bb32edb0aef5de2880b046a5.jpg

0_0_productGfx_11f08fe4a9015bfe0cefdf0ca86a83fd.jpg

0_0_productGfx_4bc1e1f4f456c2e2f9976942071b359e.jpg

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego pmborek, tez może byś już odpuścił ;) Nikt tu nie forsuje tych firm a z pewnoscią nie te osoby, które masz na myśli ( czytaj TIK TAK i piotrkrakow) bo nie przeczytałem ani jednego Ich wpisu, że chcą limitkę z którejś z nich. W wątku padały o ile pamiętam propozycje Eposa i Schaumburga i to od innych osób, w tym Schaumburga ode Mnie. Jeżeli nic konstruktywnego nie potrafisz napisać, zaproponować to proszę, odpuść sobie zaglądanie do tego wątku i pisanie głupot bo to zaczyna być irytujące B) Daj pozostałym szanse na to aby tego klubowca doprowadzić do pozytywnego finału :) :) :) Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zza, zza, zza !!!

Rzuciłem, zmodować Seiko. Przeszło bez echa.

Chociaż wróć !!! Seiko jakby zza muru i za mało szwajcarskie...

Wcześniej pisałeś, że inne propozycje są niemerytorycznie torpedowane. Nic mylnego, to niestety Ty torpedujesz właśnie te merytoryczne jaką dla mnie jest Schaumburg i zresztą nie tylko dla mnie jak prześledzisz wątek :) Podałeś swoją - Seiko i to się chwali :) Ale skoro jak widzisz nie ma odzewu to nie miej o to pretensji i nie wylewaj żali, że chwyciło cos innego, po to jest ten watek żeby wypowiedzieli sie potencjalni chętni na klubowca 2012r i skoro nie ma chętnych na Seiko, to trzeba to przyjąć do wiadomości i tyle. Twój sarkazm tego nie zmieni :) Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej chyba tak, sprawdzić zobaczyć czy jest ok, niż potem po kosztach sprzedawać to na allegro nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy render, tak na szybko, wizualizacja pomysłu, szarej metalicznej tarczy i polerowanych indeksów i wskazówek

catorex1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawie to wygląda. Jestem pod wrażeniem. Poproszę jeszcze rozważenie wersji z datą. B)

EDIT: i sekundnik delikatny by się przydał. To zawsze ładnie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może coś na bazie Steinhart MARINE? Wyjdzie dobra cena, dobra jakość i prawie Wszyscy zadowoleni.

Jeżeli brać pod uwagę Steinharta, to w mojej ocenie tylko Marina 38 nadaje się do modyfikacji (akceptowalna wielkość i całkiem ładny wygląd). Trzeba by tylko pomyśleć o modyfikacjach (ja bym zmienił przede wszystkim tarczę). Może jakaś przymiarka wizualna? Ma ktoś pomysł. Dmn mógłbyś coś "na szybko" zwizualizować? Mielibyśmy jakiś wybór (Catorex, Steinhart, Shaumburg).

0_0_productGfx_11f08fe4a9015bfe0cefdf0ca86a83fd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno Steinhart odwolal wszystkie projekty grupowe w 2013. Za malo ludzi maja i miejsca... nie wyrabiaja sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko czy zegarek klubowy 2013 powinien być w niemal identycznej kopercie ( Marine ) jak klubowiec 2014 Dornbuth ? Moim zdaniem lepiej aby te dwa projekty nie wchodziły sobie w paradę.

Dmn - podoba mi się ( kopertę zwizualizowałeś perfekt!! no ale to u Ciebie standard) ale ta tarcza wygląda jakby była wykonana z meteorytu :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy render, tak na szybko, wizualizacja pomysłu, szarej metalicznej tarczy i polerowanych indeksów i wskazówek

catorex1.jpg

Całkiem, całkiem. Tarcza robi wrażenie, cos innego niz standardowo :) Ale rzeczywiście pomyślałbym jeszcze o dacie i sekundzie, względnie małej, może jeszcze jaka fakturka na cyferblacie, żeby nie bylo tak jednolicie".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawie to wygląda. Jestem pod wrażeniem. Poproszę jeszcze rozważenie wersji z datą. B)

EDIT: i sekundnik delikatny by się przydał. To zawsze ładnie wygląda.

Popieram , przydala by sie data .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.