Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

W Paint'cie nie ma co próbować. Trzeba poczekać, aż wezmą się za to fachowcy od grafiki i uwzględnią dwupłaszczyznowość tarczy tego modelu. Po uwzględnieniu tej kwestii, całość może być zupełnie inna w odbiorze.

Ale przecież nie musimy mieć tych 2-ch płaszczyzn w swoim projekcie. Możemy ale nie musimy. Tarczę projektujemy od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiem, że mi na tej tarczy zależy. Chyba wolałbym płaską. Ale jest w niej jakiś pomysł i to ona zwróciła moją uwagę na ten projekt. Popatrzę jeszcze raz na model bazowy i się zastanowię czy wracać do tej kwestii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśląc na głos...patrząc na całą czerwona wskazówkę -jest to element ,który ściąga całą uwagę.

Jeśli miałyby się pojawić np.nakładane cyfry 12, 2 ,4, 6,8 ,10 to okienko daty powinno się nieżle wkomponować na ,,3,, ( cyfry nieparzyste -nakładane indeksy). Nie wiem ,czy byłby wtedy sens podkreślania sekundowej wskazówki czerwienią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zastanawiam jeszcze nad zaangażowaniem ale 2 uwagi:

bez daty wygląda lepiej

kmziz na dekiel

świetna robota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zaegarek byłby w takiej kolorystyce, czyli grafit i burgund, to ja go biorę. Gdzie się wpłaca zaliczki bo nie chce mi się czytac całego tematu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, kilka propozycji + przykłady fontów (oczywiście jest ich dużo więcej).

cantti10.jpg

cantti11.jpg

cantti12.jpg

cantti13.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może rzeczywiście lepiej tylko wskazówke zrobic czerwoną?

Popieram. Osobiście uważam, że najfajniej będzie wyglądać jak będzie tylko wskazówka bordowa (zobaczcie sobie Choparda 1937 w limitowanej wersji, są tam nakładane indeksy rzymskie u nas były by arabskie i do tego ta bordowa wskazówka). Napis Limited Edition niech będzie w kolorze pozostałych malunków na tarczy.

Zdecydowanie KMZiZ wywalić na dekiel bo bardzo psuje on ogólny wygląd zegareczka, który zapowiada się smakowicie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cantti10.jpg

Bardzo mi sie podoba.

Co prawda to pierdoła, ale chyba wywalił bym ten czerwony trójkącik nad 12.

Mam pytanko ten szlif słoneczny brałeś z IWC Portofino?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko ten szlif słoneczny brałeś z IWC Portofino?

Chodzi ci o kolor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi ci o kolor?

O kolor i o szlif. Dało by radę zrobić render z takim odcieniem i szlifem?

portofino_handwound_eightdays_5101_06.jpg

iwc-portofino-automatic-iw356502.jpg

IWC%2BPortofino%2BChronograph%2B%2528Ref.%2B3910%2529%2B-%2B1.jpg

Polecam wszystkim zobaczyć ten odcień na żywo jest obłędny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cantti10.jpg

cantti11.jpg

cantti12.jpg

cantti13.jpg

Jak tu się zdecydować jak wszystkie ładne. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kolor i o szlif. Dało by radę zrobić render z takim odcieniem i szlifem?

Kolor da się ustawić bez problemu, co do samego szlifu idealnie pewnie będzie ciężko, można coś zbliżonego próbować.

Tak jak napisałeś, i tak żywo będzie to wyglądać inaczej :) (lepiej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

john.doe kapitalna robota !!! Z tą czcionką jest MEGA !! , co do szlifu to oczekujemy niemożliwego...zdjęcia od IWC także są tylko zdjeciami i zawsze beda przekłamania w stosunku do tego co jest w realu. Catorex musialby miec ook na stole zegarek IWC aby próbować to zrobić identycznie.

Uważam że czerowny trójkacik na 12tej nie jest przesytem. Wskazówka także czerwona cała lub końcówka i mamy piękny czasomierz. Napisy faktycznie lepiej jak będą takie jak indeksy w jednym kolorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram. Osobiście uważam, że najfajniej będzie wyglądać jak będzie tylko wskazówka bordowa (zobaczcie sobie Choparda 1937 w limitowanej wersji, są tam nakładane indeksy rzymskie u nas były by arabskie i do tego ta bordowa wskazówka). Napis Limited Edition niech będzie w kolorze pozostałych malunków na tarczy.

Zdecydowanie KMZiZ wywalić na dekiel bo bardzo psuje on ogólny wygląd zegareczka, który zapowiada się smakowicie....

A przypatrz się dokładniej temu Chopardowi :D ...otóż nie tylko wskazówka jest czerwona :P

168527-3001_lg.png

IMG_0122.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cantti10.jpg

cantti11.jpg

cantti12.jpg

cantti13.jpg

Wizualizacje super. Pogratulować!

Trzecie zdjęcie i trzecia czcionka - the best.

Choć sam nie wiem, czy ładniej wygląda jednolita tarcza czy jak w oryginale.

@QuadrifoglioVerde

Pytanie na przyszłość. Czy z przeglądem mechanizmu poradzi sobie pierwszy lepszy zegarmistrz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualizacje super. Pogratulować!

Trzecie zdjęcie i trzecia czcionka - the best.

Choć sam nie wiem, czy ładniej wygląda jednolita tarcza czy jak w oryginale.

@QuadrifoglioVerde

Pytanie na przyszłość. Czy z przeglądem mechanizmu poradzi sobie pierwszy lepszy zegarmistrz?

Jasne. to przecież nie haute horlogerie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cantti11.jpg

cantti12.jpg

Proponuję by dalej pracować nad tymi dwoma. Cała czerwona wskazówka jest zbyt dominująca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualizacje super.Czapki z głów! Mnie osobiście podobają się wszystkie 4 wersje ,ale żadna nie do końca.

Nr 1 burgund -który w moim odczuciu jest najbardziej spójny kolorystycznie (kolor wskażówek jednolity -mnie się podoba )

Nr 2 -wersja z całą czerwoną wskazówką- która jak pisałem wcześniej -skupia cała uwagę na sobie -do zaakceptowania

Najmniej podobają mi się wersje z wskazówką sekundową z fragmentem czerwieni. Może, żeby to była minimalna strzałka na końcu sekundnika w kolorze czerwonym to oczywiście jestem za...ale,teraz mam wrażenie jakby była niedorobiona :)

A już zdecydowanie nie podoba mi się cyfra 3 przy dacie. Ale,to temat na dalszą dyskusję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze taki pomysł aby jeden z indeksów pokolorować:

watch_priblijaetsya_yubileynoe_LUC_Chopard_Classic_Weekend_Rally_1.jpg

Pomysł inny - pokolorować tarczę datownika na burgund ,a cyfry i liczby daty w kolorze tarczy,albo zrobić tło w kolorze tarczy cyfry i liczby daty -burgund :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie z kolei najlepiej wygląda na zdj. nr 3 czyli z tą tarcza w dwóch odcieniach, tylko jednak do tej wersji spróbowałbym cała czerwoną wskazówkę. Sprobować zmienić ten kolor/odcień jak w tym IWC, coś bardziej w antracyt i ten pasek przerobić na taki wiśniowy lakierowany jak w tym PP bo ten jest matowy i trochę wpada w brąz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przypatrz się dokładniej temu Chopardowi :D ...otóż nie tylko wskazówka jest czerwona :P

168527-3001_lg.png

IMG_0122.jpg

A może dałboby rade koronkę przenieść w to miejsce jak w Chopardzie, to już decydowanie odeszlibyśmy od pierwowzoru :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.