Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Zegarek na 10lecie - projekt KMZiZ 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Tak to powinno wyglądać ostatecznie...

XDornbluetBlueaaa_zps1dca2d2b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki termin zaliczki? super wyglada..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poproszę pierwszy lepszy numer :) Kolega Nash za mnie założy. Stokrotne dzięki !

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki to będzie w końcu odcień tego niebieskiego, jasny, ciemny, granatowy, czy błękitny?

Taki jak na zdjęciach poniżej? Czy ja wiem, czy wygląda to dobrze?

post-27475-0-80476100-1359135243_thumb.jpg

post-27475-0-12146300-1359135257_thumb.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciemnogranatowy z renderu Lukasza wyzej wyglada duzzo lepiej! Nie zmieniajce na ten jasniejszy pls

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak uważam, ciemnoniebieska tarcza będzie fajniejsza, najlepiej z jakimś szlifem słonecznym :)

Poproszę o rezerwacje nr. 4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy jaki, bo ja tutaj widzę dwa rożne kolory :

post-27475-0-04935200-1359140650_thumb.jpg

post-27475-0-72892500-1359140661.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem Darku co można suwakami, ale chciałbym się dowiedzieć, jakiego koloru tarcza będzie miała efekt końcowy... ? Ja wolałbym ciemniejszy niebieski , a jeżeli jasny, to najlepiej ze szlifem slonecznym. I tutaj pojawia się pytanie - czy Dornbluth stosuje szlif słoneczny do swoich zegarków? Jest opcja żeby zegarek dla kmziz posiadał taką tarcze?

Byłoby fantastycznie, gdyby tarcza wyglądała tak, jak w Zurichu :

post-27475-0-39857300-1359141959_thumb.jpg

post-27475-0-61801100-1359141972_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żebym był w gorącej wodzie kąpany, ale chętnie bym poznał więcej szczegółowych informacji :) Narazie tak naprawde tyle wiem, że nic nie wiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Ty wlasnie tak dosc chaotycznie Darek piszesz, czasem nie wiadomo do ktorego posta sie odwolujesz:) reasumujac z tych dwoch, ktore wkleiles wyzej ja sie pisze na pierwszy z gory (co by jasno bylo) ciemnogranatowy nr3. Taki byl chyba pierwtony zamysl i niech tak zostanie. Teraz trudno sie doczekac bedzie;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie jestem w tym wypadku powiązany, ale co nieco o tarczach Dirka wiem.

Robi je sam. Nie są zlecane. Nie stosuje szlifu słonecznego bo nie ma do tego sprzętu.

Samych możliwości wykonania i wykończenia indeksów jest kilka.

Tarcze są malowane, ale mają przepiękną głębię. Ja osobiście wole te jasne.

Myślę, że najlepiej zrobić próbki i sfotografować je w bazylei, n której Dirk jest zawsze. Lub po prostu podjechać.

Dirk stosuje też tarcze emaliowane, ale to na pewno znacznie podraża koszty.

Co do indeksów to mogą być też np niebieskie z jasnym czołem etc.

Akurat wykończenie i detale tarczy to konik Dirka i bez zobaczenia na żywo różnych możliwości ciężko być pewnym.

Ale to, że wykonane są perfekcyjnie to pewnik.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam poprosić Dirka o relacjonowanie postępów. Ja na swój zegarek czekałem 9 miesięcy ale co kilka tygodni dostawałem fotki z kolejnych etapów prac. Super sprawa - i pomaga przetrwać.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Klaudiusz. No, to wiemy już, że opcja szlifu słonecznego odpada, szkoda. Natomiast pomysł tarczy emaliowanej nie jest zły, dałoby to fajny efekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Jeśli dobrze liczę, to już jest po wszystkim. Pomysł wyboru akurat tej manufaktury na producenta limitki jest bardzo dobry. Brawa dla pomysłodawców. :)

Nie zmieniam jednak zdania w sprawie samego zegarka, ale ponieważ szczęśliwi nabywcy nr 2-10, pełni zachwytu dla limitki popędzili już wpłacać zaliczki na pocztę i nie zdążyli spytać się o parę istotnych spraw, to może ja spróbuję. ;)

Prośba do sphinxa, jako autora renderów:

- skoro zegarka jeszcze nie ma, są tylko jego rendery, które, jak wynika z wcześniejszych postów, inaczej wyglądają na poszczególnych kompach, to podaj, najlepiej w HEX, oznaczenia wybranych przez Ciebie kolorów tarczy głównej i małych tarcz oraz wskazówek. U mnie na kompie biały wygląda faktycznie na biały, czyli FFFFF, a niebieski na błękit paryski #0027C2.

I parę pytań do Dariusza Chlastawy, jako autora wątku, tak na wszelki wypadek, gdybym jednak zmienił zdanie o limitce. :)

1. czy limitka będzie wykorzystywała standardowe tarcze i indeksy modelu 99.2 (z zapasów manufaktury), a jeżeli tak, to czy mogą być one jeszcze zmodyfikowane w zakresie wielkości małych tarcz, indeksów na tarczy głównej i małych tarczach oraz czy można wybierać pomiędzy cyframi arabskimi i rzymskimi? – pytanie ma sens, ponieważ poszczególne elementy zegarków są składane ręcznie, a z postu Klaudiusza wynika, że takie modyfikacje byłyby możliwe,

2. czy dopuszczalne są odstępstwa od kolorystyki w ramach przyjętego wzorca – np. zamiast bieli kolor porcelany #FAF7E5 lub kremowy #FFFDD0, a zamiast błękitu paryskiego kolor lapis-lazuli #3366CC?,

3. czy można zwiększyć limitację powyżej 10 sztuk, nie wiążąc jej jednoznacznie z 10-leciem KMZiZ, a jeżeli tak, to czy miałoby to wpływ na cenę poszczególnych zegarków?,

4. dlaczego wzorem został 99.2, a nie np. 99.1? – to nie jest krytyka pomysłodawców, tylko zwykła ciekawość.

Cały czas chodzi mi po głowie 99.1, który wg mnie jest bardziej eleganckim modelem od 99.2. Na tarczy tego ostatniego trochę zbyt dużo się już dzieje. Prawdopodobnie ze względu na całkiem sporą wielkość tarcz sekundowej i rezerwy chodu oraz ich poziomy układ na tarczy głównej. W modelu Q-2010 AUF&AB małe tarcze nie przeszkadzają, a model ten wizualnie nawiązuje do 99.1

Wyobrażam sobie 99.1 z tarczą główną w kolorze porcelany ze wskazówkami godzinową i minutową w kolorze niebieskim, z nakładanymi czarnymi cyframi arabskimi oraz z małą tarczą sekundową w kolorze lapis-lazuli ze stalową wskazówką sekundową i nakładanymi cyframi sekundnika w kolorze kremowym. Dla mnie byłby to piękny manufakturowy garniturowiec z ziarnem szaleństwa w sobie. A jak pisał Arystoteles bez ziarna szaleństwa nie ma geniuszu…..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja też dopytam. Czy kolor subtarcz musi być inny niż całej tarczy? Pandy niezbyt mi się podobają, mocno się to rzuca w oczy i szybko opatruje

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się ten zegar podoba przedewszystkim przez tą właśnie "pande", czyli niebieska tarcza główna i białe subtarcze, jeżeli będzie inaczej, wszystko w tym samym kolorze, to ja dziękuję.

Zawsze podobał mi się portugalczyk Laureus :)

post-27475-0-56238700-1359151759.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, dajcie Sobie trochę na luz.

Wszystkie detale, wyjaśnienia pojawią się w tym wątku na pewno - ale nie pali się,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.