Hipek 14 #101 Napisano 7 Lutego 2015 A i mnie się dzisiaj trafiła Ruhla - "biskupia czerwień w pozłocie " - 0 СДЕЛАHО В СССР Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waski123 53 #102 Napisano 11 Lutego 2015 Taka mi się trafiła, zupełnie przypadkowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 142 #103 Napisano 11 Lutego 2015 To damka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waski123 53 #104 Napisano 11 Lutego 2015 (edytowane) Nie. Męska. 17 między uszami. Edytowane 11 Lutego 2015 przez waski123 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #105 Napisano 11 Lutego 2015 Czerwień fajna ale ta subsekunda świetna gdzieś taką mam tylko nie wiem czy tak ładną. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arti FJ 2 #106 Napisano 11 Lutego 2015 Mnie się trafiły takie:Gazomierz jeszcze przed spa, za to Anker po wstępnym czyszczeniu z zewnątrz prezentuje się tak: Tapnięte z fona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #107 Napisano 11 Lutego 2015 Nooo Panie gazomierz w rzadszej wersji widzę, graty, okrutnie mi się podoba :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arti FJ 2 #108 Napisano 12 Lutego 2015 Nie ma takiego ładnego napisu na tarczy jak Twoje ale jest ogólnie w bardzo dobrej kondycji mechanicznej i wizualnej, po spa będzie śliczny ;-) Tapnięte z fona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #109 Napisano 13 Lutego 2015 No to tak klimatycznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waski123 53 #110 Napisano 14 Lutego 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pit55 509 #111 Napisano 14 Lutego 2015 No to tak klimatycznieRzeczywiście, klimacik robi ładny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pit55 509 #112 Napisano 14 Lutego 2015 Wogóle fajne są te wasze ruhle. Dopiero teraz przejrzałem wątek. Do tej pory sądziłem, że ruhla to bezkamieniowce.Mój Tato ma taką bezkamieniową kieszonkę w posiadaniu od nowości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #113 Napisano 14 Lutego 2015 Nowsze ruhle tak ale te starsze trochę kamieni miały :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #114 Napisano 21 Lutego 2015 Dzisiejszy nabytek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #115 Napisano 21 Lutego 2015 Ładne te wasze Ruhle Chociaż to zupełnie nie jest w gestii mojego zainteresowania zegarkowego to swego czasu wpadła mi taka oto czarnulka: z takim mechanizmem: Czy mogę coś więcej o niej, żeby uzupełnić swój wpis katalogowy? Na jakim jedzie mechanizmie? Przybliżone lata produkcji? Czy jest oryginalna, czy ktoś maczał w niej swoje niecne paluchy i może coś podmienił?Jeśli potrzebne dodatkowe foto, to dam. Z góry dziękuję za każdą informację. Arek 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #116 Napisano 22 Lutego 2015 Werk to Ruhla Prazisa,zegarek pewno przełom 50/60,wszystko ok prawdopodobnie poza koronką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #117 Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Werk to Ruhla Prazisa,zegarek pewno przełom 50/60,wszystko ok prawdopodobnie poza koronką.No i podziękował pięknie A co oznacza cecha na werku Z 075? Edytowane 22 Lutego 2015 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #118 Napisano 22 Lutego 2015 pewno kolejną wersje werku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #119 Napisano 22 Lutego 2015 Dziękuje. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myyszy 0 #120 Napisano 23 Lutego 2015 To ja teź się pochwalę swoimi. Prazisa - wół roboczy, noszony na codzień: Oraz dwie UMF-ki 24. Czarna mi się bardzo podoba, niestety tarcza ma urwane kołki :-) 0 Za zegarek Ruhla jednej nocy nie przehula. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #121 Napisano 24 Lutego 2015 Panowie, widzę, że Wy się tutaj znacie na zegarkach , a czy takie coś w stanie NOS to jest coś fajnego czy badziew ?Kaliber 15-02 teoretycznie produkowany w latach 1982-92, chyba rzadka koperta stalowa lakierowana proszkowo, oryginalny pasek w kolorze z typowym zapięciem Ruhli w takich LCD. Najprostszy kaliber w oryginalnym stanie oczywiscie sprawny (sorry za chińską baterię ale tylko takie mieli obok mnie), oryginalna papierowa przekładka szybki etc. to co widać na zdjęciach. Pasek troszkę pogięty od przechowywania ale dziurki bez najmniejszego śladu zapięcia , widać dopracowanie w najdrobniejszych szczegółach - uszczelka na deklu numerowanym (nie wiem co oznacza numer), zdobienie nitu zapięcia paska od wewnętrznej strony w listki , i nie wiem co oznacza numer na "werku" (ten stemplowany na biało)host imagescreen shotsfree screen capturefree image hosthost imageshow to capture screen z góry dziękuję za info , pozdrawiam Piotr. 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #122 Napisano 24 Lutego 2015 Jako posiadacz podobnych powiem - brać ! Fajne tak se, ale w takim stanie to szkoda nie brać.Ale ja to się na zegarkach nie znam ;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #123 Napisano 24 Lutego 2015 Ale ja to mam, dzisiaj obudziłem po latach leżakowania. 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #124 Napisano 24 Lutego 2015 A to gratulejszyn :-) chociaż to już późniejsza produkcja skoro brandowana eurochron, chyba? To stal? Moje są w chromie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #125 Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Koperta w każdym razie nie aluminium czy jakiś stop pochodny,jest ciężka.Na temat okresu produkcji trudno mi coś powiedzieć,na oryginalnej baterii jest 05.08.92 może to data produkcji, może termin ważności a może ani jedno ani drugie, poza tym wiem tyle ile jest w sieci na szybko czyli nie za wiele. Edytowane 24 Lutego 2015 przez STARUSZEK 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach