JASI 1218 #3226 Napisano 6 Czerwca 2019 Podobno na fakcie. Mojej koleżanki Matka odwaliła kiedyś taki numer...W restauracji zamówiła zupę, drugie danie i deser, jak kelner przyniósł dania - wyszła do toalety. Wraca po chwili i patrzy, że przy Jej stoliku siedzi jakiś gość i zajada zupę. No nic dosiadła się, zjadła drugie danie i deser. Chce zapłacić i szuka torebki, którą zostawiła na krześle ale torebki nie ma.Wściekła się i zrobiła awanturę gościowi, że co on sobie myśli, że dosiadł się do Jej stolika, zjadł jej zupę i ukradł Jej torebkę. Po chwili rozgląda się i widzi że... Na stoliku obok stoją dania, które zamówiła, a na krześle wisi Jej torebka... 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3227 Napisano 6 Czerwca 2019 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3228 Napisano 6 Czerwca 2019 Jasi- gdyby mi się taka sytuacja zdarzyła to chciałabym umieć się teleportować w kosmos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3229 Napisano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Bez :- serów żółtych, pleśniowych, wszelkich tłustych i półtłustych-mięsa i przetworów-jajek-makaronów-grzybów-kapusty-słodyczy (wszelkich)-alkoholu-ciemnego pieczywa-ryb- bez soli ... Jak żyć, kurna, JAK ŻYĆ prose pani ...? na ryżu, ziemniakach i marchewce ... ja w tym roku skończyłem 49 wiosen i tego o czym piszesz nie wolno mi jeść od zawsze. Wszelkie diety są o kant ... potłuc...Przestawiłem sobie w głowie zworkę "nie jem słodyczy" i po trzech tygodniach czułem się już mega lepiej... Z tego co piszesz, to wątróbka panie dzieju... i nadciśnienie...A podagra to choroba szlachetnie urodzonych... Edytowane 6 Czerwca 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3230 Napisano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Poszukiwane pilnie - oprogramowanie sterujące przestawianiem "zworek"! Dobrze, że jestem nisko urodzona Edytowane 6 Czerwca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3231 Napisano 6 Czerwca 2019 To ja już lepiej nie będę pisał co jadam bo o herezje zostanę oskarżony;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3232 Napisano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Poszukiwane pilnie - oprogramowanie sterujące przestawianiem "zworek"! Dobrze, że jestem nisko urodzona Masz je w sobie... spróbuj nie jeść przez 21 dni ŻADNYCH produktów zawierających większą ilość cukru, wiem że to trudne, bo on jest wszędzie, ale warto by poczuć mega różnicę...Wszystkie napoje owocowe i gazowane, słodkie jogurty, nawet mleko, zawierają go ponad 5 gr/ 100gr ... Zwróćcie uwagę na to podczas zakupów. Po tych 21 dniach z ograniczonym spożyciem cukru zobaczycie jak będzie was mdlił... Edytowane 6 Czerwca 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3233 Napisano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Cukier jest bardzo uzależniający i wiem dobrze jak ciężko go odstawić. Działa jak narkotyk. Ja właśnie jestem na żywieniu pozbawionym cukru a właściwie węglowodanów. Różnica jest ogromna szczególnie na początku odstawienia cukrów. Edytowane 6 Czerwca 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3234 Napisano 6 Czerwca 2019 Witaj w klubie... już insulinka czy jeszcze dietka? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3235 Napisano 6 Czerwca 2019 Wystarczyła sama dieta bardzo restrykcyjna. To już 5 lat i równo 50kg mniej:-)) Ale było już bardzo źle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3236 Napisano 6 Czerwca 2019 No, nadwaga i otyłość to bardzo poważne dolegliwości... Wiem coś o tym... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3237 Napisano 6 Czerwca 2019 Warto było powalczyć z tymi słabościami w żywieniu. Teraz kondycja super itp 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3238 Napisano 6 Czerwca 2019 Słodycze to jeszcze jakoś, jakoś..Ale dobrowolnie wyrzec się wszystkich "węgli"?? .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3239 Napisano 6 Czerwca 2019 Panowie, trochę to co innego, Nie mam najmniejszych problemów z ciśnieniem (czasami skacze ... ale z innych powodów ) wątroby takiej jak moja życzę niemowlakowi. Dna moczowa to niezdolność organizmu do regulowania puryn w organizmie i polega na tym, że bezobjawowo zaczynają odkładać się, w którymś ze stawów kryształki kwasu moczowego. Powodowane jest to bądź potrawą lub jej składnikiem, wywołujący w procesie spalania w komórkach nagły jego wzrost w organizmie puryn , głównie kwasu moczowego. Nie ma dokładnie reguły jaka kompilacja potraw może to powodować. To ten sam mechanizm jak powstawania kamieni nerkowych , piasku i guzków dnawych. Brak "bolszewickiej czujności" mnie zgubił i to już drugi raz. W momencie kiedy kryształki się odłożą nie wolno w żadnym wypadku uprawiać sportu angażującego ten staw. Ja zrobiłem błąd i ponad godzina jazdy na rowerze uszkodziła reszty łękotki , okostnej stawu i przyczepy mięśni . Wdał się stan zapalny - efekt jak przy skręceniu stawu, woda w kolanie obrzęk, do tego stopnia, że wieczorem miałem dreszcze i sporą gorączkę. Teraz czeka mnie powolna regeneracja okostnej, ból ustępuje. Może za dwa trzy tygodnie wróci sprawność. W tym okresie niestety tylko warzywa i owoce - coś co nie generuje skoku purynowego na 100%. Wbrew pozorom to nie tylko choroba królów i bogaczy. Wywołuje ją nadmiar składników białkowych (mięsa jajek , odżywek białkowych) i często jest wynikiem parcia na wynik w sporcie i różnych diet sportowych , nie do końca przemyślanych ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3240 Napisano 6 Czerwca 2019 Z tego co kojarzę to kobiety mają względne fory jeśli chodzi o dnę.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3241 Napisano 6 Czerwca 2019 I prostatę... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3242 Napisano 6 Czerwca 2019 (edytowane) No ale taka endometrioza to tylko nasza..I macica nasza..Nie ma czego zazdrościć ani jednej ani drugiej stronie Edytowane 6 Czerwca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3243 Napisano 6 Czerwca 2019 Ale minimalnie , tak pokazują statystyki. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #3244 Napisano 6 Czerwca 2019 Ja przedwczoraj zrezygnowałem z operacji endoprotezy lewego kolana (po 6 letnim oczekiwaniu poprzez NFZ). A dokładniej to napisałem podanie o przesunięcie operacji o 1 rok i otrzymałem zgodę. Co roku zastrzyk z kwasu hialuronowego i jakoś daję radę - ale kilka lat temu miałem takie bóle, że zgodziłbym się na amputację nogi powyżej kolana. Na szczęście już dawno nie miałem takiego zaostrzenia.Ale współczuję Ci Leszku, wiem co to znaczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3245 Napisano 6 Czerwca 2019 Ja 4 lata temu nie zdecydowałem się na endoprotezę stawu barkowego, niestety mocno zniszczonego. To najtrudniej wstawiana endoproteza z największą ilością zabiegów nieudanych - 10%. Rehabilitacja to 1/2 roku. Trochę mnie to przeraziło. Nauczyłem się z tym żyć. Trochę uczysz się generalnie normalnego funkcjonowania z bólem i tyle, ale o tych zastrzykach z kwasu hialuronowego to nie pomyślałem ... Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3246 Napisano 7 Czerwca 2019 No dobra żeby nie było smutno na koniec weekendu ... trochę zegarowo ... Hrabia:- Janie, czy u nas w ubikacji są dwa sznurki, czy jeden?- Jeden.- W takim razie znowu załatwiłem się pod zegarem. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3247 Napisano 7 Czerwca 2019 Ja w sprawie formalnej- koniec weekendu?Protestuję! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3248 Napisano 7 Czerwca 2019 No dobra to coś jeszcze ... bo smętnie ... tu dziś Żona do męża:• Wiesz? Dzisiaj mi się poszczęściło! Idę obok zsypu na śmieci, patrzę a tam para pantofelków stoi. A jakie piękne! Przymierzam - mój rozmiar! Mąż:• Taaa... Poszczęściło Ci się. Po paru dniach żona znowu mówi:• Słuchaj, idę do domu, a u nas na podjeździe, na żywopłocie, futro z norek wisi. Przymierzam - mój rozmiar! Mąż kręci głową z podziwem:• Szczęściara z Ciebie. A ja - popatrz - nie wiem czemu, ale szczęścia nie mam. Wyobraź sobie, wkładam wczoraj rękę pod poduszkę, wyciągam bokserki, przymierzam - i kurna nie mój rozmiar!!! :DJa w sprawie formalnej- koniec weekendu?Protestuję! jednak ktoś czuwa ... No to z dedykacją dla Gosi ... Kończymy z tym wariactwem w tym tygodniu !!! Podczas wizyty w szpitalu psychiatrycznym gość pyta ordynatora jakie kryteria stosują, aby zdecydować czy ktoś powinien zostać zamknięty w zakładzie czy nie. Ordynator odpowiedział: • Napełniamy wannę, a potem dajemy tej osobie łyżeczkę do herbaty, kubek i wiadro i prosimy, aby opróżnił wannę. • Aha, rozumiem - powiedział gość - normalna osoba użyje wiadra, bo jest większe niż łyżeczka czy kubek. • Nie - powiedział ordynator - normalna osoba pociągnęłaby za korek... Chce pan pokój z widokiem czy bez? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3249 Napisano 7 Czerwca 2019 Nieśmiało zapytam - czemu kończymy z wariactwem?Ja tam się dobrze odnajduję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3250 Napisano 7 Czerwca 2019 Mnie też nie jest źle, co niestety oceniam nie do końca za normalne ... w ogólnym kontekście. to tak pod temat odnajdywania się .... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach