Ulan 4 #351 Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Wszyscy ogladaja mecz, katuja sie emocjonalnie!? A jaki zegarek nareczny powazny kolekcjoner zegarow nosi najchetniej, przyznac sie bez bicia?! Grzesiek mial na ostatnim spotkaniu atlantica, duzego 37-38, prima?U Adama widzialem chyba Zodiaca?Krzysiek mial ale sprzedal... bo mowil ze mu spadywa..Piotr mnie ciagle zaskakuje czyms nowym...Kemmner, Poljot? Moze Seiko? Pamiec zawodzi.Pawel J - nosi swoje. Bez krypto reklamy.Marian - kurde nie pamietam!?Damian - ORIS! Nowka w vintage, ciekawy! Bylo kilka gwiazd i zegarmistrzow ale nie pamietam co nosili. Jakie zegarki nosicie najchetniej i co jest w nich tak szczegolnego ze je wybieracie.? Edytowane 26 Marca 2013 przez Ulan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #352 Napisano 26 Marca 2013 Chronoswiss Kairos w stali 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #353 Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Casio DW 5600 "zakręcany". Dlaczego ? bardzo ciężko zniszczalny. A teraz to jeszcze sentyment doszedł Oczywiście mowa o noszeniu "na codzień " Edytowane 26 Marca 2013 przez Mariusz 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #354 Napisano 26 Marca 2013 Najczęściej:od 2 tygodni zielone Seiko SRP 145Poljot B-uhr Baumuster B (na ETA 2428 ) - zawsze do niego wracam, od 6 lat...Mühle Glashutte M99Damasko DA 36 blackKemmner "orange" i "art deco"Seiko SARB 017 AlpinistSeiko Orange Monster (wszystkie wakacje od kilku lat)Orient cal.469 40th Anniversary (czyli "ostatni" King Diver)Steinhart Nav B-uhr. Weteranów nie katuję dłużej niż przez kilka godzin raz na jakiś czas... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #355 Napisano 27 Marca 2013 No to opowiem Wam taką historyjkę.Jechałem gdzieś tam taksówką no a wiadomo, że taksówkarze są bardzo rozgadani.Od słowa do słowa zgadaliśmy się, że jestem zegarmistrzem no i bla bla bla ble ble ble. Po krótszej przerwie w rozmowie pan T zastanowił się i zapytał. A jak jesteś zegarmistrzem to jaki zegarek nosisz?Ze stoickim spokojem i bez emocji zapytałem: a na której ręce? Na prawej czy lewej?Trzeba było widzieć jego minę Oczywiście pokazałem mu oba zegarki i nie wiem jak długo potem jeszcze był w szoku.Miałem na rękach dwa zegarki jeden ZODIAC a drugi to IWC pasówka (przechodził testy przeciążeniowe). 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #356 Napisano 27 Marca 2013 Dobre To się facet musiał bardzo zdziwić. Teraz będzie opowiadał rodzinie: Po czym poznać zegarmistrza? Nosi zegarki na obu rękach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 31 #357 Napisano 27 Marca 2013 Mam duży sentyment do zegarków z lat 40tych i 50tych. Uwielbiam ten styl-bardzo oszczędny w formie i dlatego noszę na zmianę dwa Atlantiki Worldmastery z lat 50-tych i Doxę z lat 40 (taki typowy garniturowiec). Mam też jedną olbrzymią Delbanę z tego okresu. Żadne cudo techniki ale ładnie zaprojektowana i dobrze sie komponuje z brązowym paskiem . Czasami tez noszę Błonie który dostałem od taty a który miał go od nowości. Zegarek leciwy delikatny ale ładny leżał u niego w szufladzie a teraz jest noszony w drugim pokoleniu .Bardzo mi się spodobał pomysł Jacka z noszeniem kieszonek. Co więcej natrafiłem w necie na wzmiankę, iż ten sposób mocowania cebuli był rozpowszechniony w czasie 1szej wojny światowej. Gdzieś natrafiłem na rekonstrukcję takiego "skórzanego garniturku" do noszenia na rękę. A ponieważ cebul mam wiecej niż zegarków to muszę sie zająć zleceniem wykonania czegoś podobnego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #358 Napisano 27 Marca 2013 U mnie ostatnio tylko Seiko, na okraglo.Typowy diver z koronka na 4-tej z 1991 mod: 7002 oraz bullhead Po latach 40-50 - Atlantc, Doxa oraz pasowki na roznych omegach - teraz czas na lata 70-te- Roamer Stingrey, i Rockshell IV ( do ktorego musze jeszcze dorobic dzielony walek - moze ktos pomoze?).To byly zegarki, podwojne koperty, stal, masa, jakosc, ten ksztalt!! Takiej jakosci teraz juz nie ma!? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #359 Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) A ja przywiozę takiego 300 letniego kieszonkowca . Edytowane 27 Marca 2013 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
canaletto 1 #360 Napisano 27 Marca 2013 A ja przywiozę takiego 300 letniego kieszonkowca .Czy jest już Twój, czy jeszcze walczysz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #361 Napisano 27 Marca 2013 Czy jest już Twój, czy jeszcze walczysz?Walczę i to ciężko walczę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #362 Napisano 28 Marca 2013 Tarant-na selekcjonera Dodam jeszcze ten obrazek: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #363 Napisano 28 Marca 2013 Tarant to ten z piwem, tak? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #364 Napisano 28 Marca 2013 Nie piję puszkowego 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #365 Napisano 29 Marca 2013 I tego się trzymajmy...... http://www.joemonster.org/mg/118085,lastup,Zegarmistrz_i_poeta_zarazem 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #366 Napisano 29 Marca 2013 Świetna reklama. Mogło by brzemieć też tak: Choćbyś nie wiem jak się starał, trudno przeżyć bez zegara. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #367 Napisano 29 Marca 2013 - WIĘŹNIOWIE !!! W związku ze zbliżającymi się świętami Wielkiejnocy każdy z was dostanie po jajku !!!- HURRRAAAA!!!- Tym oto prętem !!! 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #368 Napisano 29 Marca 2013 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #369 Napisano 8 Kwietnia 2013 To nie do pomyślenia - już od dawna kwiecień, a Maryna jeszcze w marcu.Delikatnie przeprowadzam 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odludek 76 #370 Napisano 9 Kwietnia 2013 Tak coś Maryna przysnęła, może czeka na wiosnę. 0 Pozdrawiam Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #371 Napisano 10 Kwietnia 2013 .... Maryny to ja bo dałem sobie odebrać:http://www.ebay.pl/itm/290890067857?ssPageName=STRK:MEDWX:IT&_trksid=p3984.m1435.l2649#ht_500wt_1414 Przyznać się gdzie powędrowały te reklamy 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #372 Napisano 10 Kwietnia 2013 A to wziął ktoś od nas? http://www.ebay.de/itm/A-EPPNER-CO-SILBERBERG-SCHLESIEN-TASCHENUHR-SILBER-SCHLUSSELAUFZUG-/200910151491 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #373 Napisano 10 Kwietnia 2013 .... Maryny to ja bo dałem sobie odebrać:http://www.ebay.pl/i...9#ht_500wt_1414 Przyznać się gdzie powędrowały te reklamy Wiesz, że gdym to ja, to i tak by trafiły do Ciebie. Ale niestety ;( 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #374 Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Przyznaję się ja tego Eppnera nie ruszałem. TarantWielkie dzięki od razu humor mi się poprawił. A dzisiaj przy polerowaniu GB c/s rączki mi latają do rytmów z lat 80-tych:http://fm.tuba.pl/gatunek/Przeboje+Lat+80 Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez amroziuk 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #375 Napisano 10 Kwietnia 2013 Nie to ze nie lubie kobiet -Za mało – Niech jeszcze dorzucą z 50 tys. na operację plastyczną, bo się Greenpeace przyczepi, że się w Polsce nie dba o konie..Ale jak tak wygladaja moje rówiesnice.....co ZUS robi z ludzmi 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach