Piotr Ratyński 407 #376 Napisano 14 Kwietnia 2013 A wracając do Maryni, to jedną z niewielu rzeczy, jakie opromieniają blaskiem chwały dzieje ludzkości, jest piękno kobiecej piersi. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #377 Napisano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #378 Napisano 16 Kwietnia 2013 Piękny ten tekst... Byłam ostatnio kilka dni w Łodzi i odwiedziłam min.Cmentarz Żydowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #379 Napisano 16 Kwietnia 2013 A wracając do Maryni, to jedną z niewielu rzeczy, jakie opromieniają blaskiem chwały dzieje ludzkości, jest piękno kobiecej piersi. I tak to po 20 stronach pisaniny nareszcie własciwa konkluzja Coś, panie, jakby Paulo Coelho 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #380 Napisano 16 Kwietnia 2013 Cieplo sie zrobilo to moze Maryny pokazą tą pierś..... I tak to po 20 stronach pisaniny nareszcie własciwa konkluzja Coś, panie, jakby Paulo Coelho A jak nie,jak tak panie Pazdziochu 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #381 Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) I jak tu sie nie zgodzić? Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #382 Napisano 23 Kwietnia 2013 Coś Maryna zamilkla 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #383 Napisano 23 Kwietnia 2013 Spora część wygadała się na żywo... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #384 Napisano 25 Kwietnia 2013 Tematy banalne przestały być interesujące Coś interesującego chcecie ?Proszę bardzo - ceny antyków w tym zegarów w ślad za złotem idą w dół.Zaraz zacznie się jak z mieszkaniami - bezruch i wyczekiwanie. 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #385 Napisano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) Oprócz zegarów mam jeszcze drugą pasję... trudno jednak obcuje się z nią w domu.Dziś zrobiłem taki oto filmik: http://www.youtube.com/watch?v=z7UnVToS19g&feature=player_detailpage Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #386 Napisano 27 Kwietnia 2013 Łoł. Jak to możliwe, że wszystkie były pod parą (chyba ) ?Przez wiele lat wakacje spędzałem w Lesznie. Poza wielką stacją towarową, która była tuż tuż od domu, jeździliśmy na bocznicę pod miastem, gdzie zwykle stały (pewnie czekając na złomowanie...) ze 2 - 3 parowe lokomotywy. Nie pilnowane, z ruchomymi wszelkimi dźwigniami, z zegarami itp. Parowozy, nawet te unieruchomione, zaiste są niezwykłe. Po latach dopiero byłem w Wolsztynie. Ale to już nie to... nie dało się wejść do paleniska. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #387 Napisano 27 Kwietnia 2013 Przypomniało mi sie -ojciec opowiadał ze majac ze 6 lat gdy bylem na dworcu i widziałem parowóz wypuszczajacy pare,zapytałem-tato ,czemu ten pociąg taki nerwowy? -pewnie mi sie podobał....... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #388 Napisano 28 Kwietnia 2013 Szkoda,że nie znaliśmy się wcześniej .Kiedyś kolekconowałem stare pocztówki z parowyzami i pociągami.Miałem ich około 400 sztuk .Do dzisiaj są wydawane w Niemczech,Czechach i Szwajcarii.Podarowałem je koledze,który o parowozach wie wszystko .Poznaje parowozy z daleka okreslając jaki to model ,z którego roku itd. Tak jak my poznajemy mechanizmy czy skrzynie zegarów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #389 Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) W Polsce mamy ok. 20 sztuk parowozów pod parą, w Chabówce, Jaworzynie oraz we Wolsztynie. Wczoraj było ich 14 w tym BR18201 czyli najszybszy parowóz świata z Niemiec, niestety brał on ograniczony udział w zabawach ze względu na ogromne koła i wysokie wymagania odnośnie jakości torowiska. Nasz Pm36-2 czyli tzw. "Piękna Helena" jest nieczynny ze względu na koniec resursu kotła. Może kiedyś znów wyjedzie na trasę. Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #390 Napisano 28 Kwietnia 2013 Byly spiete razem, bo kazdy z osobna by nie ruszy? Oczywiscie zartuje.Tu przynajmniej nie niszcza radzieckich gwiazd.Radzieckie widzialem na pewno ale byly i czeskie ( chyba). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #391 Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) To był parowóz z Bratysławy, ten z gwiazdą, przyciągnął go spalinowóz tzw. Gagarin. Niestety nie dopisali Węgrzy. Byli oprócz nas Czesi, Słowacy i Niemcy Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #392 Napisano 28 Kwietnia 2013 To był parowóz z Bratysławy, ten z gwiazdą, przyciągnął go spalinowóz tzw. Gagarin. Niestety nie dopisali Węgrzy. Byli oprócz nas Czesi, Słowacy i Niemcy A czy taki parowoz z daleka jedzie sam, czy jest transportowany? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #393 Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Z Bratysławy np. ciągnie go diesel, bo po drodze jest problem z uzupełnianiem wody i węgla.Te z Niemiec dojechały o własnych siłach. Przyjechały z Berlina i Cottbus. Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #394 Napisano 28 Kwietnia 2013 Taa... Słyszałem, że chłopcy się lubią bawić kolejkami (mnie jakoś nigdy to nie kreciło), ale żeby takimi dużymi? A tak ogólnie, gdy ktoś ni mo szplina na jakimś punkcie, a ino robota i zaś tyż robota, to musieć byc bardzo bidny... 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #395 Napisano 29 Kwietnia 2013 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #396 Napisano 1 Maja 2013 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #397 Napisano 13 Maja 2013 Prosba - kto rozszyfruje co to byl za napis?2 duze litery - tylko to rozpoznaje. Imie i nazwisko?Nie jestem pewny czy wszystkie litery sie zachowaly.Litery byly, prawdopodobnie, przybite do witryny, wystawy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #398 Napisano 13 Maja 2013 Orzesz kurna, niezła łamigłówka. Bez podpowiedzi będzie trudno, chociażby która z dużych była pierwsza? 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #399 Napisano 13 Maja 2013 Nie jestem pewny, czy to dobry trop, ale litery są prawdopodobnie z jednakowego materiału, a maja różne odcienie.Pewnie się to przebarwiało proporcjonalnie do położenia litery... chyba, że ktoś już coś czyścił 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #400 Napisano 13 Maja 2013 Ktoz to wie? Prawdopodobnie nikt nie czyscil w ciagu ostatnuch 20 lat.Inny odcien bierze sie z innego ustawienie do swiatla. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach