kiniol 2281 #801 Napisano 14 Grudnia 2013 No to inny, pasuje na dzisiaj panie_zachowaj_mnie_od_zgubnego_nawyku_2013-12-13_09-32-41.jpgJa sobie to zapisuję i biorę za motto... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #802 Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Ja też http://www.youtube.com/watch?v=98nF6mQZ-pQ Edytowane 14 Grudnia 2013 przez STARUSZEK 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #803 Napisano 14 Grudnia 2013 Św Tomasz z Akwinu miał całkiem niezłe widzenie świata, które mnie się bardzo podoba i wcale się nie dziwię że czasem chciał się powstrzymać od komentarzy. "Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów." św. Tomasz z Akwinu "Kobiety są błędem natury... z tym ich nadmiarem wilgoci i ich temperaturą ciała świadczącą o cielesnym i duchowym upośledzeniu... są rodzajem kalekiego, chybionego, nieudanego mężczyzny... Pełnym urzeczywistnieniem rodzaju ludzkiego jest mężczyzna."św. Tomasz z Akwinu "Wartość kobiety polega na jej zdolnościach rozrodczych i możliwości wykorzystania do prac domowych" św. Tomasz z Akwinu 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #804 Napisano 14 Grudnia 2013 Św Tomasz z Akwinu miał całkiem niezłe widzenie świata, które mnie się bardzo podoba i wcale się nie dziwię że czasem chciał się powstrzymać od komentarzy. "Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów." św. Tomasz z Akwinu "Kobiety są błędem natury... z tym ich nadmiarem wilgoci i ich temperaturą ciała świadczącą o cielesnym i duchowym upośledzeniu... są rodzajem kalekiego, chybionego, nieudanego mężczyzny... Pełnym urzeczywistnieniem rodzaju ludzkiego jest mężczyzna."św. Tomasz z Akwinu "Wartość kobiety polega na jej zdolnościach rozrodczych i możliwości wykorzystania do prac domowych" św. Tomasz z Akwinu"Kobiety są przeznaczone głównie do zaspokajania żądzy mężczyzn" św. Jan Chryzostom 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #805 Napisano 14 Grudnia 2013 Jak w sobotę coś miłego człowiek usłyszy, to cała niedziela jaśniej i sympatyczniej się jawi . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #806 Napisano 14 Grudnia 2013 "Kobiety są przeznaczone głównie do zaspokajania żądzy mężczyzn" św. Jan ChryzostomChyba wpuszczę tutaj moją koleżankę feministkę , da Wam tutaj do vivatu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #807 Napisano 14 Grudnia 2013 Przecież to są cytaty świętych , z którymi się zgadzam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #808 Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Chyba wpuszczę tutaj moją koleżankę feministkę , da Wam tutaj do vivatuO wdziękach Maryny... - strona 38 - ZEGARY - Klub Miłośników Zegarów i Zegarków-to ona? "Baba" to i ze świętymi będzie się kłócić -a jak na kierowniczym stanowisku to i rządzić usiłuje..... P>S Feministki nie trzeba wpuszczać,to jej trzeba wpuścić....... Edytowane 14 Grudnia 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #809 Napisano 14 Grudnia 2013 O wdziękach Maryny... - strona 38 - ZEGARY - Klub Miłośników Zegarów i Zegarków-to ona? "Baba" to i ze świętymi będzie się kłócić -a jak na kierowniczym stanowisku to i rządzić usiłuje..... P>S Feministki nie trzeba wpuszczać,to jej trzeba wpuścić.......I tutaj właśnie mamy potwierdzenie rosnącej pozycji ideologi gender 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #810 Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) I tutaj właśnie mamy potwierdzenie rosnącej pozycji ideologi genderA niby dlaczego? Założeniem ideologii gender jest twierdzenie, że kobiety są dotąd ludźmi pokrzywdzonymi, które należy wyzwolić. Założenie z gruntu fałszywe ...... Edytowane 14 Grudnia 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #811 Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Jakaś wojująca feministka faktycznie w Marynie by się przydała, przynajmniej by tu zrobiła jakiś porządek. A poza tym ja strasznie lubię feministki, życie z taką feministką jest dużo lepsze, lżejsze i przyjemniejsze. Wiem coś na ten temat, bo z taką mieszkam od prawie 37 lat pod jednym dachem i jest mi z nią bardzo dobrze i nie zamieniłbym jej na żadnego innego garkotłuka. A ideologie wszelkiej maści mnie nie interesują, bo mnie już nie dotyczą. Niech tym się martwią moje dzieci i wnuki. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #812 Napisano 14 Grudnia 2013 Nie będę cytować koledzy, bo za długi byłby ten post, Feministki wojującej Wam się zachciewa!!No lepiej żebyście tego nie chcieli Zamiast cytować jakieś ewidentne bzdury (i powoływanie się na świętych nic nie pomoże, bo każdy święty ma swoje wykręty - patrz fotografie Taranta), weźcie się lepiej do roboty i pomóżcie swoim kobietom. Święta idą przeca. Pierogi czas lepić (zwłaszcza Cook, co by zasłużył na awatara). My z Jaśkiem dziś właśnie chyba z 200 ulepiliśmy. I zastanawiające jest to, że na wigilię jak by było mało innych smakołyków na pierogi się cała rodzinka rzuca.No!.... i porządek moralny ma mi tu być! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #813 Napisano 14 Grudnia 2013 A niby dlaczego? Założeniem ideologii gender jest twierdzenie, że kobiety są dotąd ludźmi pokrzywdzonymi, które należy wyzwolić. Założenie z gruntu fałszywe ......No właśnie, tylko trzeba to wyznawczyniom, wyznawcom tej ideologii wykazać ,że nie tylko z gruntu fałszywe, ale także z powietrza ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #814 Napisano 14 Grudnia 2013 Nie będę cytować koledzy, bo za długi byłby ten post, Feministki wojującej Wam się zachciewa!!No lepiej żebyście tego nie chcieli Zamiast cytować jakieś ewidentne bzdury (i powoływanie się na świętych nic nie pomoże, bo każdy święty ma swoje wykręty - patrz fotografie Taranta), weźcie się lepiej do roboty i pomóżcie swoim kobietom. Święta idą przeca. Pierogi czas lepić (zwłaszcza Cook, co by zasłużył na awatara). My z Jaśkiem dziś właśnie chyba z 200 ulepiliśmy. I zastanawiające jest to, że na wigilię jak by było mało innych smakołyków na pierogi się cała rodzinka rzuca.No!.... i porządek moralny ma mi tu być!Żarty takie tylko.....już jesteśmy grzeczni.Dla Ciebie A święta w kuchni to najgorszy czas ...przynajmniej w mojej profesji 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
canaletto 1 #815 Napisano 14 Grudnia 2013 Chyba wpuszczę tutaj moją koleżankę feministkę , da Wam tutaj do vivatuKażdy święty chodzi uśmiechnięty, a św. Jan Chryzostom ma na pewno rację.Jak mówi Frank, ze świętymi zgadzać się należy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #816 Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Żarty takie tylko.....już jesteśmy grzeczni.Dla Ciebiebukiet.jpg A święta w kuchni to najgorszy czas ...przynajmniej w mojej profesji Dzięki za kwiatki. Gotujesz zawodowo? Jeśli facet jest jest kucharzem to mówi się -mistrz patelni, kobieta - to po prostu kucharka ( to tak żeby było feministycznie Dziś gotowanie bywa też niejednoznaczne -polecam serial Breaking Bad, jeden z lepszych jakie obejrzałam).Może podrzucisz jakiś ciekawy przepis na śledziki? Edytowane 14 Grudnia 2013 przez kasiaMF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #817 Napisano 14 Grudnia 2013 Dzięki za kwiatki. Gotujesz zawodowo? Jeśli facet jest jest kucharzem to mówi się -mistrz patelni, kobieta - to po prostu kucharka ( to tak żeby było feministycznie Dziś gotowanie bywa też niejednoznaczne -polecam serial Breaking Bad, jeden z lepszych jakie obejrzałam).Może podrzucisz jakiś ciekawy przepis na śledziki?Proszę ,tak zegarki z gotowania kupuję Kilogram cebuli kroimy w piórka,trzy papryki świeże [najlepiej kolorowe-żółta,zielona i czerwona] to samo,dodajemy 5dkg rodzynek,ścieramy na tarce jedną średnią marchew,całość zalewamy około 300ml oleju roślinnego,pieprz,sól,mielony kminek-wszystkiego szczyptę....Całość dusimy na głebokiej patelni lub rondlu mieszająć co chwilę około 10 minut dodając stopniowo koncentrat pomidorowy w ilości około 200gram.Studzimy,następnie przekładamy przemiennie -warstwa "zaprawy" ,warstwa śledzi....,zamykamy szczelnie i do lodówki,po około 12 godzinach -gotowe ,smacznego. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #818 Napisano 15 Grudnia 2013 Ja ostatnio lubię coś przypichcić, ale nie bałdzo umiem, muszę mieć przepis. Ten jest OK, mocno mnie zaciekawił, tylko Cook- ile śledzi???? Mogą być matiasy z tacek, lub wiaderka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #819 Napisano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Ja ostatnio lubię coś przypichcić, ale nie bałdzo umiem, muszę mieć przepis. Ten jest OK, mocno mnie zaciekawił, tylko Cook- ile śledzi???? Mogą być matiasy z tacek, lub wiaderka?Najlepiej z beczki....ale z wiadra też mogą być -około 800-100- gram, każdy płat przekroić pod lekkim kątem na trzy cześci ,bedzie lepiej przekładać no i serwować No i rzecz podstawowa -śledzie wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie przez około 3godziny zmienając 2,3 razy wodę-to dla "przypalających" wodę na poranną kawe Edytowane 15 Grudnia 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #820 Napisano 15 Grudnia 2013 Kurde, nie chcę zanudzić kolegów, co robili śledzie już w kołysce i wszystko wiedzą, ale...:Jak je france będę moczył, to się zrobią takie bez wyrazu. Albo się mylę... Ja tylko umiem normalne wyjąć z wiaderka i pokroić, a potem cebulka, jabłuszko i śmietana, troszkę oleju i pieprzu. Przepraszam .Trzy godziny? Będą dobre? Daj słowo . Bo serio chcę wykorzystać przepis i będzie na Ciebie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #821 Napisano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Serio,kup w warzywniaku[dziwne ,ale tam bywają] nie w markecie,i będzie ok ,zaręczam,a wyrazu nabiorą od zaprawy.Kupując zwróć uwagę by były twarde,i zwięzłe bez "mazi" edit;by przyśpieszyć duszenie ,cebulę z przyprawami ,papryką lekko wygnieć rękami...duś pod przykryciem na małym ogniu mieszajać co chwilę Edytowane 15 Grudnia 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #822 Napisano 15 Grudnia 2013 Cook, a czy to prawda, że do gotowania ziemniaków w knajpach dosypują sody żeby ładnie wyglądały i szybciej się gotowały? 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #823 Napisano 15 Grudnia 2013 Dzięki bardzo, tak zrobię, już wiem wszystko. Dam radę . O sodzie nie chcę wiedzieć... . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #824 Napisano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Cook, a czy to prawda, że do gotowania ziemniaków w knajpach dosypują sody żeby ładnie wyglądały i szybciej się gotowały? Nie słyszałem o podobnym"procederze" Pewnie legenda miejska ,jak ta ze jak będziesz opryskliwy w restauracji ,to dostaniesz lepsze jedzenie[bo płacisz] a kelner nie napluje Ci do jedzenia..... Edytowane 15 Grudnia 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #825 Napisano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Proszę ,tak zegarki z gotowania kupuję Kilogram cebuli kroimy w piórka,trzy papryki świeże [najlepiej kolorowe-żółta,zielona i czerwona] to samo,dodajemy 5dkg rodzynek,ścieramy na tarce jedną średnią marchew,całość zalewamy około 300ml oleju roślinnego,pieprz,sól,mielony kminek-wszystkiego szczyptę....Całość dusimy na głebokiej patelni lub rondlu mieszająć co chwilę około 10 minut dodając stopniowo koncentrat pomidorowy w ilości około 200gram.Studzimy,następnie przekładamy przemiennie -warstwa "zaprawy" ,warstwa śledzi....,zamykamy szczelnie i do lodówki,po około 12 godzinach -gotowe ,smacznego.Dzięki za przepis. Zegar w kuchni być musi Najlepiej z tych alarmowych. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez kasiaMF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach