amroziuk 98 #1101 Napisano 16 Maja 2014 (edytowane) Bajka na dobranoc....... (zegary znalazły się tu przypadkowo - chodziło mi o latarnika Edytowane 16 Maja 2014 przez amroziuk 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1102 Napisano 17 Maja 2014 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1103 Napisano 17 Maja 2014 Co wy na to?. Poszalalo by sie!. Tu gdzies wariuje moj mlodszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1104 Napisano 18 Maja 2014 Dziś mija 70 lat..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1105 Napisano 20 Maja 2014 Juz czas................... na.........ryby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1106 Napisano 21 Maja 2014 Piękne... 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1107 Napisano 21 Maja 2014 Też miałem coś podobnego w weekend i przytrzymany żeby się nie zmył 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1108 Napisano 21 Maja 2014 (edytowane) Fajne ..... Raczek the best. Mam pytanie do Piotra. Dzis zapuscilem sie w to miejsce z mucha , niestety ryby okazywaly mizerne zainteresowanie. Do haczyka dolozylem kawalek robaczka czerwonego- bylo lepiej. Ryby podplywaly ale po ulamku sekundy wypluwaly przynete. Woda w tym miejscu ma okolo 40 cm glebokosci. Poszedlem dalej gdzie jest okolo 50 -80 cm- juz tylko z robaczkiem czerwonym- duzo bran ale pstrag nie wiekszy jak 20 - 40cm. Masz jakis patent na pstraga?. Jak nie to jutro zamiast wedki biore szatgun! . Pozdrawiam R. Edytowane 21 Maja 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1109 Napisano 21 Maja 2014 U nas pstragi nie wolno łowić na robaszka, tylko przyjęty sztuczne, bo podobno na robaka biora jak głupie. :-) Ja je lowię na małą błystkę obrotową, ale dawno nie łowiłem, u mnie w okolicy ich nie ma. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1110 Napisano 21 Maja 2014 (edytowane) E- tam to z robaszkiem to przereklamowane. Prawda taka z mojego doswiadczenia ze na czerwonego "robaszka" fakt zlapalem wieksze okazy ale z glebokiej wody. Na plyciznie nie mam patentu. U nas takich zakazow nie ma. Na zwykla karte(panstwowa) mozesz nawet zastawic jedna siec. Jednak wiele odcinkow rzek jest w rekach prywatnych. Wiec nie wielu moze wedkowac w wybranych miejscach. Ryby jest duzo. Ostatno lapalem plocie ponad 1,5 kg na kotwice z gruntu- szalenstwo Edytowane 21 Maja 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #1111 Napisano 21 Maja 2014 Fajne ..... Raczek the best. Mam pytanie do Piotra. Dzis zapuscilem sie w to miejsce z mucha , niestety ryby okazywaly mizerne zainteresowanie. Do haczyka dolozylem kawalek robaczka czerwonego- bylo lepiej. Ryby podplywaly ale po ulamku sekundy wypluwaly przynete. Woda w tym miejscu ma okolo 40 cm glebokosci. Poszedlem dalej gdzie jest okolo 50 -80 cm- juz tylko z robaczkiem czerwonym- duzo bran ale pstrag nie wiekszy jak 20 - 40cm. Masz jakis patent na pstraga?. Jak nie to jutro zamiast wedki biore szatgun! . Pozdrawiam R.Pstrąg na robaczka??? Już w przedwojennym "wędkarstwie muchowym" było to nieetyczne. Chyba głodem nie przymierasz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1112 Napisano 21 Maja 2014 (edytowane) Tak przyjacielu glodem przymieram . Baaardzo. Kolego ja oplacam w przeliczeniu na pln ponad tysic zlotych rocznie za same pozwolenia na ryby tu gdzie mieszkam. Do tego sam zarybiam z wlasnej kieszonki okoliczne jeziorka. Na rybki mam nie wiele czasu co bym chcial. U nas robaczek to nie grzech taka mentalnosc- mozesz sie smiac ale ryby jest tyle ze jak jestes czlonkiem kola lowieckiego to z szatgunem mozesz iisc na ryby. Tu nikt nie klusuje bo nie musi. Jak sie dba to sie ma. Tak na serio to pstraga lapie od 3 lat, tam gdzie lowie nikt inaczej nie lowi jak na robaszka lub malego okonka.!!!- lub imitacje tylko w glebokiej wodzie, na plyciznie probowalem wszyskiego - lipa. Pozdr R. Edytowane 21 Maja 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #1113 Napisano 22 Maja 2014 czerralf spróbuj poszukać w tej rzeczce kłódek.Są to małe robaczki (larwy) żyjące w wodzie w domkach w kształcie rurki wykonanej z kamyków lub patyczków przyczepione do kamieni .Kamiweń trzeba podnosić(przewracać) i szukać od spodu.Jak znajdziesz te kłódki to przełamujesz tą rurkę i za główkę wyciągasz larwę i delikatnie na haczyk.Dla tych pstrągów jest to naturalna przynęta i dopiero zaczniesz łowić tyle ile Ci potrzeba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1114 Napisano 22 Maja 2014 czerralf spróbuj poszukać w tej rzeczce kłódek. [...]Larwy chruścika... Na bialoryb są rewelacyjne, na pstraga nie wiem. Muszkarze zawsze dobieraja muchy podobne do tego co aktualnie lata nad wodą i do niej wpada. Może sprobuj na koniki polne czy cóś innego co akurat wyroilo sie nad wodą. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1115 Napisano 22 Maja 2014 Dzieki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1116 Napisano 22 Maja 2014 Jesteście okropni.. robaszka.. tak z domku, za główkę?!! 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #1117 Napisano 22 Maja 2014 Tylko, żeby nie było tak, że co na haku to w plecaku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #1118 Napisano 22 Maja 2014 czerralf spróbuj poszukać w tej rzeczce kłódek.Są to małe robaczki (larwy) żyjące w wodzie w domkach w kształcie rurki wykonanej z kamyków lub patyczków przyczepione do kamieni .Kamień trzeba podnosić(przewracać) i szukać od spodu.Jak znajdziesz te kłódki to przełamujesz tą rurkę i za główkę wyciągasz larwę i delikatnie na haczyk.Dla tych pstrągów jest to naturalna przynęta i dopiero zaczniesz łowić tyle ile Ci potrzeba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1119 Napisano 22 Maja 2014 czerralf spróbuj poszukać w tej rzeczce kłódek.Są to małe robaczki (larwy) żyjące w wodzie w domkach w kształcie rurki wykonanej z kamyków lub patyczków przyczepione do kamieni .Kamień trzeba podnosić(przewracać) i szukać od spodu.Jak znajdziesz te kłódki to przełamujesz tą rurkę i za główkę wyciągasz larwę i delikatnie na haczyk.Dla tych pstrągów jest to naturalna przynęta i dopiero zaczniesz łowić tyle ile Ci potrzeba. Dziekuje, postaram sie zastosowac. Po weekendzie zobaczymy . Rafal 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1120 Napisano 23 Maja 2014 A tak można? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1121 Napisano 23 Maja 2014 mozna...... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość henio.w #1122 Napisano 23 Maja 2014 Mój bratanek ma "skrzywienie" i jakieś patenty na karpie. Od iluś lat tylko je łowi. I całkiem nieźle mu idzie. Mam nadzieję, że nie pozwie mnie za opublikowanie wizerunku .Zdjęcie marne, ale waga zdobyczy prawdziwa - 13,1 kg Ostatni rekord to ponad 20 kg, o ile dobrze pamiętam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1123 Napisano 23 Maja 2014 Rozmawia 2 kłusowników.Wczoraj złapałem 25 kilogramowego okonia. Zarzuciłem go na plecy, idę sobie, a tu nagle policjant nadjeżdża na rowerze !No i co i co ?No nic, przerzuciłem go z pleców do kieszeni i idę dalej... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaktus22 50 #1124 Napisano 24 Maja 2014 rozmowa trzech wędkarzy wczoraj złapałem 5 kg szczupakadrugi mówi , ja 10 kg trzeci, ja 15 kgpierwszy mówi dobra ,ja jutro opowiadam jako ostatni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dezmund 9 #1125 Napisano 25 Maja 2014 Wczorajsze dorsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach