Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kiniol

O WDZIĘKACH MARYNY...

Rekomendowane odpowiedzi

Bajka na dobranoc.......

(zegary znalazły się tu przypadkowo - chodziło mi o latarnika ;)

Edytowane przez amroziuk

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy na to?. Poszalalo by sie!. Tu gdzies wariuje moj mlodszy :)

post-38332-0-18132700-1400351240_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz czas................... na.........ryby <_<

post-38332-0-70854800-1400604301_thumb.jpg

post-38332-0-70854800-1400604301_thumb.jpg

post-38332-0-13178100-1400604356.jpg

post-38332-0-29691400-1400604336.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem coś podobnego w weekend

i przytrzymany żeby się nie zmył

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne :)  :)  :) ..... Raczek the best. Mam pytanie do Piotra. Dzis zapuscilem sie w to miejsce z mucha , niestety ryby okazywaly mizerne zainteresowanie. Do haczyka dolozylem kawalek robaczka czerwonego- bylo lepiej. Ryby podplywaly ale po ulamku sekundy wypluwaly przynete. Woda w tym miejscu ma okolo 40 cm glebokosci. Poszedlem dalej gdzie jest okolo 50 -80 cm- juz tylko z robaczkiem czerwonym- duzo bran ale pstrag nie wiekszy jak 20 -  40cm. Masz jakis patent na pstraga?. Jak nie to jutro zamiast wedki biore szatgun! ;)  :D  :D  :D . Pozdrawiam R.

Edytowane przez czerralf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas pstragi nie wolno łowić na robaszka, tylko przyjęty sztuczne, bo podobno na robaka biora jak głupie. :-) Ja je lowię na małą błystkę obrotową, ale dawno nie łowiłem, u mnie w okolicy ich nie ma.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E- tam to z robaszkiem to przereklamowane. Prawda taka z mojego doswiadczenia ze na czerwonego "robaszka" fakt zlapalem wieksze okazy ale z glebokiej wody. Na plyciznie nie mam patentu. U nas takich zakazow nie ma. Na zwykla karte(panstwowa) mozesz nawet zastawic jedna siec. Jednak wiele odcinkow rzek jest w rekach prywatnych. Wiec nie wielu moze wedkowac w wybranych miejscach. Ryby jest duzo. Ostatno lapalem plocie ponad 1,5 kg na kotwice z gruntu- szalenstwo :)

Edytowane przez czerralf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne :)  :)  :) ..... Raczek the best. Mam pytanie do Piotra. Dzis zapuscilem sie w to miejsce z mucha , niestety ryby okazywaly mizerne zainteresowanie. Do haczyka dolozylem kawalek robaczka czerwonego- bylo lepiej. Ryby podplywaly ale po ulamku sekundy wypluwaly przynete. Woda w tym miejscu ma okolo 40 cm glebokosci. Poszedlem dalej gdzie jest okolo 50 -80 cm- juz tylko z robaczkiem czerwonym- duzo bran ale pstrag nie wiekszy jak 20 -  40cm. Masz jakis patent na pstraga?. Jak nie to jutro zamiast wedki biore szatgun! ;)  :D  :D  :D . Pozdrawiam R.

Pstrąg na robaczka??? Już w przedwojennym "wędkarstwie muchowym" było to nieetyczne. Chyba głodem nie przymierasz. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przyjacielu glodem przymieram :D  :D  :D  :D  :D . Baaardzo. Kolego ja oplacam w przeliczeniu na pln ponad tysic zlotych rocznie za same pozwolenia na ryby tu gdzie mieszkam. Do tego sam zarybiam z wlasnej kieszonki okoliczne jeziorka. Na rybki mam nie wiele czasu co bym chcial. U nas robaczek to nie grzech taka mentalnosc- mozesz sie smiac ale ryby jest tyle ze jak jestes czlonkiem kola lowieckiego to  z szatgunem mozesz iisc na ryby. Tu nikt nie klusuje bo nie musi. Jak sie dba to sie ma. Tak na serio to pstraga lapie od 3 lat, tam gdzie lowie nikt inaczej nie lowi jak na robaszka lub malego okonka.!!!- lub imitacje tylko w glebokiej wodzie, na plyciznie probowalem wszyskiego - lipa. Pozdr R.

Edytowane przez czerralf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czerralf spróbuj poszukać w tej rzeczce kłódek.Są to małe robaczki (larwy) żyjące w wodzie w domkach w kształcie rurki wykonanej z kamyków lub patyczków przyczepione do kamieni .Kamiweń trzeba podnosić(przewracać) i szukać od spodu.Jak znajdziesz te kłódki to przełamujesz tą rurkę i za główkę wyciągasz larwę i delikatnie na haczyk.Dla tych pstrągów jest to naturalna przynęta i dopiero zaczniesz łowić tyle ile Ci potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czerralf spróbuj poszukać w tej rzeczce kłódek. [...]

Larwy chruścika... Na bialoryb są rewelacyjne, na pstraga nie wiem. Muszkarze zawsze dobieraja muchy podobne do tego co aktualnie lata nad wodą i do niej wpada. Może sprobuj na koniki polne czy cóś innego co akurat wyroilo sie nad wodą.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteście okropni.. robaszka.. tak z domku, za główkę?!! :wacko:  :blink:

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czerralf spróbuj poszukać w tej rzeczce kłódek.Są to małe robaczki (larwy) żyjące w wodzie w domkach w kształcie rurki wykonanej z kamyków lub patyczków przyczepione do kamieni .Kamień trzeba podnosić(przewracać) i szukać od spodu.Jak znajdziesz te kłódki to przełamujesz tą rurkę i za główkę wyciągasz larwę i delikatnie na haczyk.Dla tych pstrągów jest to naturalna przynęta i dopiero zaczniesz łowić tyle ile Ci potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czerralf spróbuj poszukać w tej rzeczce kłódek.Są to małe robaczki (larwy) żyjące w wodzie w domkach w kształcie rurki wykonanej z kamyków lub patyczków przyczepione do kamieni .Kamień trzeba podnosić(przewracać) i szukać od spodu.Jak znajdziesz te kłódki to przełamujesz tą rurkę i za główkę wyciągasz larwę i delikatnie na haczyk.Dla tych pstrągów jest to naturalna przynęta i dopiero zaczniesz łowić tyle ile Ci potrzeba.

Dziekuje, postaram sie zastosowac. Po weekendzie zobaczymy :) . Rafal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Mój bratanek ma "skrzywienie" i jakieś patenty na karpie. Od iluś lat tylko je łowi.

I całkiem nieźle mu idzie. Mam nadzieję, że nie pozwie mnie za opublikowanie wizerunku :) .

Zdjęcie marne, ale waga zdobyczy prawdziwa -  13,1 kg  post-27557-0-21428800-1400870555.jpg

Ostatni rekord to ponad 20 kg, o ile dobrze pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawia 2 kłusowników.

Wczoraj złapałem 25 kilogramowego okonia. Zarzuciłem go na plecy, idę sobie, a tu nagle policjant nadjeżdża na rowerze !

No i co i co ?

No nic, przerzuciłem go z pleców do kieszeni i idę dalej... :D

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozmowa trzech wędkarzy 

wczoraj złapałem 5 kg szczupaka

drugi mówi , ja 10 kg 

trzeci, ja 15 kg

pierwszy mówi dobra ,ja jutro opowiadam jako ostatni