Gość Blunio #2226 Napisano 27 Lipca 2017 (edytowane) No na forum w części zegary cisza jak makiem zasiał ... wszyscy na urlopach czy może trzeba zastosować jakieś nowe techniki ... Rozpełzło się towarzystwo. W temacie motórów to jeszcze niedawno miałem w tym klimacie Virago 535. Sama stal, z plastiku tylko osłony aku i dolnego zbiornika. Świetny motocykl, udało mi się na nim dojechać do Gibraltaru Teraz mi został DL 650, ale to już inna bajka Edytowane 27 Lipca 2017 przez Blunio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #2227 Napisano 31 Lipca 2017 https://wiadomosci.wp.pl/pierdy-opowiadasz-w-wiadomosciach-tvp-nie-potrafi-wyjasnic-jak-do-tego-doszlo-6150101589550721a 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2228 Napisano 1 Sierpnia 2017 Ciekawostka , z gatunku - zegar wiszący ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2229 Napisano 5 Sierpnia 2017 1445 r., "Lettere e commissioni di Levante", vol. XIII, f. 168r, Država Arhiv u Dubrovačka, Dubrovnik 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2230 Napisano 6 Sierpnia 2017 Kwatera Hitlera 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #2231 Napisano 6 Sierpnia 2017 Wilczy Szaniec. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2232 Napisano 16 Sierpnia 2017 ... w życiu nie kupię infiniti ... taka mi myśl wpadła do głowy! 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #2233 Napisano 16 Sierpnia 2017 Ale to tak z jakiegoś powodu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2234 Napisano 16 Sierpnia 2017 Ciekawe czy tylko mnie podpięła się reklama infiniti pod tło forum .... ale już znikła a poza tym sam model Q50 mi się nie podoba . Taki nijaki bez stylu ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2235 Napisano 16 Sierpnia 2017 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/145526-reklama-na-stronie-logowania/?do=findComment&comment=2066334 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2236 Napisano 16 Sierpnia 2017 miałem tak na swojej stronie ... też byli up.... u mnie to była wina serwera. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #2237 Napisano 21 Sierpnia 2017 Panowie ogromna prośba, Wy tu znacie się na wszystkim to jest jakieś pismo/listRok wewnątrz tekstu 1794 i chyba łacina. Jakiekolwiek sugestie czego dotyczy na razie pieczęć, może ona coś mówi? Oraz "adres" w sensie to co widoczne po złożeniuPodzieliłem na dwie części bo za duży wychodził. Może ktoś coś kojarzy? Ż góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Piotr, oczywiście tekst też zamieszczę jeśli ktoś zechciałby rzucić okiem . 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczur11 69 #2238 Napisano 22 Sierpnia 2017 Pieczęć wygląda na wrocławską, tylko ta... palma, my nie mamy ronda de Gaulle'a. 0 "Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #2239 Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Już mam..To fraza z przyslowi a starego, mądrość .Pierwszy wyraz jest nieczytelny ze zdania wiec może to być np. cedit ponderi, sed contra assurgit --otrzymuje się ciężary, ale wzrost .https://books.google.de/books?id=hUNEAAAAcAAJ&pg=PA986&lpg=PA986&dq=contra+assurgit&source=bl&ots=DPnRa0O3Mu&sig=SkFhP0foGu5ZTPVlFJWZ7_o2BQo&hl=fr&sa=X&ved=0ahUKEwioodKiiurVAhVMIsAKHSIOAZEQ6AEIODAD#v=onepage&q=contra%20assurgit&f=false Albo to :https://books.google.de/books?id=Z1xMAAAAcAAJ&pg=PA358&lpg=PA358&dq=contra+assurgit&source=bl&ots=o1lIMyxD_A&sig=zAZBRJBxWodDCayZKTUcv3XdSBc&hl=fr&sa=X&ved=0ahUKEwioodKiiurVAhVMIsAKHSIOAZEQ6AEINDAC#v=onepage&q=contra%20assurgit&f=falsenulli cedit ponderi, sed contra assurgit--To daje do masy, ale wzrost Palma to symbol ziarna rzuconego i kiełkowania,wzrostu,czyli jak zasiejesz to i zbierzesz. Krzewienie wiary ? No i zagadka rozwiazana ,to symbol stowarzyszenia i ich pieczec : Nach dem Bericht im Gesellschaftsbuch der Akademie wurde die Fruchtbringende Gesellschaft in Weimar am 24. August 1617 gegründet[1] https://de.wikipedia.org/wiki/Fruchtbringende_Gesellschaft Lista czlonkowhttps://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Mitglieder_der_Fruchtbringenden_Gesellschaftder aus Breslau stammende Georg Wende (1634-1705) (FG 818. 1670), Schulrektor und Autor von mehreren hundert gedruckten Schulreden, -übungen, -programmen und -dramen (Oels, Breslau, Lauban u. Thorn), der auch seinen Görlitzer Kollegen und Freund Christian Funcke (FG 873. 1677) in die Fruchtbringende Gesellschaft brachteder Breslauer Ratsherr Georg Schöbel von Rosenfeld (FG 817. Der Himmlischgesinnte. 1669 , Na kartce Subbitum Generale -większość ? Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #2240 Napisano 22 Sierpnia 2017 Po południu wstawię zdjęcia tekstu bo jest dwoma charakterami pisma i pisany przez dwie osoby. Bardzo dziękuję za informacje, na razie się zastanawiam co to jest bo choć dużo wyjaśniłes to i tak nadal trzeba to zrozumieć ale naprawdę bardzo dziękuję 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #2241 Napisano 22 Sierpnia 2017 Dzięki Janku przejrzałem lepiej co znalazleś w temacie i to ma jakiś sens, bo list znaleziony łącznie z pocztami polowymi okolo 50 w sumie i cos tam się zgadza bo nadawca to Polak slużący w Wehrmachcie przez całą wojnę w róznych kompaniach itd. Wszystkie adresowane do Torunia do kobiety o takim samym nazwisku.na pewno ma to związek z tym listem, w sensie to jacyś krewni.Nie wiem czy da się cokolwiek z niego odczytać...Mnie interesuja bardziej poczty polowe ale ten list też fajny Dzięki ogromne za poswiecony czas i pomoc 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #2242 Napisano 23 Sierpnia 2017 Dzięki Janku przejrzałem lepiej co znalazleś w temacie i to ma jakiś sens, bo list znaleziony łącznie z pocztami polowymi okolo 50 w sumie i cos tam się zgadza bo nadawca to Polak slużący w Wehrmachcie przez całą wojnę w róznych kompaniach itd. Wszystkie adresowane do Torunia do kobiety o takim samym nazwisku.na pewno ma to związek z tym listem, w sensie to jacyś krewni.Nie wiem czy da się cokolwiek z niego odczytać...20170822_164635_resized-001.jpg20170822_164744_resized-001.jpg20170822_164846_resized-001.jpgMnie interesuja bardziej poczty polowe ale ten list też fajny Dzięki ogromne za poswiecony czas i pomoc Często trafiam na poczte polowa,ale jeśli nie mój region to nie biore,raz kupiłem list wyslany z mojej miejscowości -zolnierz opisal gdzie mniej więcej kopia okopy ,jak mieszka,kiedy do fryzjera itd.,szczegolow operacji wojskowych nie mogli podawac w listach do rodziny,,warto przetlumaczyc to pismo lacinskie.. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczur11 69 #2243 Napisano 5 Września 2017 Maryna? 0 "Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2244 Napisano 5 Września 2017 Part two: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #2245 Napisano 8 Września 2017 Grzybobranie...Kania średnica 42 cm... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caman 1 #2246 Napisano 8 Września 2017 W Niemczech jak w Holandii? Grzybów nie można zbierać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #2247 Napisano 8 Września 2017 Grzybobranie w Polsce na urlopie...Kurpie. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2248 Napisano 18 Września 2017 Co za sk... z tą agresywna reklamą RENAUT .... blokuje połowę ekranu. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #2249 Napisano 19 Września 2017 Co za sk... z tą agresywna reklamą RENAUT .... blokuje połowę ekranu.Leszek nie wymieniaj tej nazwy ,bo jestem uczulony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2250 Napisano 1 Października 2017 http://www.zieba.wroclaw.plCoś pięknego! 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach