Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mdhlodz

Wartość waszego zegarka według zarobków

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy ma po trochu racji. Ale najczęściej pojawia się "wydam/wydałem/nigdy więcej nie wydam niż jedna pensja. Daje to jakiś pogląd. Pomijam to, że ktoś odkładał np 2 lata i kupił za wysokość jednej pensji lub ktoś po prostu dostał zwrot podatku lub za zwolnienie z zus i potraktował to jako prezent:P

www.opal.za.pl www.brykietlodz.za.pl www.drewno-opalowe-detal.gsi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze jeszcze cos od siebie, bo w sumie pasuje to do watku. Mialem swojego czasu 3 zegarki w jednym czasie. W tym Taga Monaco kupionego na tym doklanie forum :) Bardzo go lubilem, a kosztowal mnie duzo % uwczesnej pensji (tyle co obecny jeden jedyny FC, ale wtedy mialem jeszcze cytryne i tissota takze duzo zegarkow jak na mnie. No i lepsze zarobki :P). I to wlasnie jego sie pozbylem jak potrzeba mi bylo pieniedzy na cos duzo wazniejszego. Trzeba miec priorytety. Jak kupowac to z glowa, sprobowac kupic tanio albo zrobic inwestycje (np. pojsc w vintage i odnowic podniszczonego sikora zeby nabral wartosci) :) Jak trzeba sprzedac to nie plakac. To tylko zegarki, jak mowi jeden z naszych forumowiczow...

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu faktycznie aż się prosi o zastosowanie szerszych ram czasowych. Nie tylko dziś, czy w tym roku, ale uwzgledniając jakieś prognozy na przyszłość, plany czy marzenia zegarkowe. Myślę, że ciężko znaleźć kogoś, kto całe życie używa jednego zegarka i nie ma zapotrzebowania na inny, a przynajmniej nie na TYM forum :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sarkozy miał na ręku Patek Philippe z białego złota i nagle pomyślał, że mogą mu go ukraść

No cóż nie każe ma gest jak Putin który na prośbę robotnika w czasie gospodarskiej wizyty podarował mu zdjętego z nadgarstka Blancpaina ( to się nazywa ustawka )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnego dnia tenże robotnik, zrezygnował, ze zgniło zachodniego wynalazku, poddał samokrytyce nieuzasadnioną chęć posiadanie zegarka innego niż rosyjski i dobrowolnie wyjechał na Syberię :)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnego dnia tenże robotnik, zrezygnował, ze zgniło zachodniego wynalazku, poddał samokrytyce nieuzasadnioną chęć posiadanie zegarka innego niż rosyjski i dobrowolnie wyjechał na Syberię :)

a

Aaaa czyli to już drugi zegar musiał dostać ; ) bo akcja miała miejsce w fabryce broni na ...Syberii

Tak czy siak romantyczna słowiańska dusza z tego Wladimira...a jego przykład pokazuje że nie do aktualnej pensji powinniśmy odnosić wartość zegarka tylko do całości majątku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kradzież zegarka Sarkozy'ego na "oczach" tych wszystkich kamer, miała szanse powodzenia równe kradzieży Blancpaina Putinowi. :D :D

. Przy okazji, ciekawe jakie kryteria przyjmują ci panowie w doborze czasomierzy. Putin, zdaje się, ma się za znawcę... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Przy okazji, ciekawe jakie kryteria przyjmują ci panowie w doborze czasomierzy. Putin, zdaje się, ma się za znawcę... :D

Tu masz troche o Putinie i jego zegarkach, a takze jak w temacie wartosc zekarkow do zarobkow. Procent latwo policzyc ;)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2156794/How-did-Vladimir-Putin-afford-450-000-watch-collection-worth-times-annual-salary.html

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe szczęście, że są jeszcze tacy nabywcy :D :D

. Niejednokrotnie usprawiedliwia to istnienie takich cen. Jest na świecie na pewno kilkadziesiąt osób, które nie budzą uśmiechu politowania nosząc takie precjoza. I na pewno jest jedna, która założyłaby je wszystkie równocześnie :D.Takie ma kryterium... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe szczęście, że są jeszcze tacy nabywcy :D :D

. Niejednokrotnie usprawiedliwia to istnienie takich cen. Jest na świecie na pewno kilkadziesiąt osób, które nie budzą uśmiechu politowania nosząc takie precjoza. I na pewno jest jedna, która założyłaby je wszystkie równocześnie :D.Takie ma kryterium... :D

Mnie jednak duzo bardziej imponowal Obama i jego Jorg Gray 6500 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie jednak duzo bardziej imponowal Obama i jego Jorg Gray 6500 ;)

Można wiedzieć dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jorg Gray 6500 Obamy to zegarek który jest w zasięgu większości jego wyborców. Nowy kosztuje 350 $ i jest w ciągłej sprzedaży :D :D.To jest oczywiście mój punkt widzenia i przepraszam, że nieproszony udzielam odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, ale już Michaśka woli Cartiery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jorg Gray 6500 Obamy ...

:D

Dzieki. dobry bedzie z ciebie adwokat ;). Tyle tylko, ze Obama za niego nie zaplacil bo dostal go od Secret Service, a jego model kosztowal chyba 650.

Wazne, ze nie rzucil go w kat z tego powodu

Taaa, ale już Michaśka woli Cartiery...

O kobietach, ich gustach i pozostalych powodach, dla ktorych Obama zaimponowal mi bardziej niz Putin wolalbym tu nie rozmawiac, bo napewno to nie ten temat i wogole chyba nie to forum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zegarek jest piękny i mnie kręci to mogę wydać wszystko co mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość darekmp3

Ja więcej jak 2k nie dałem nigdy za zegarek. To taka moja ustalona kwota w której zawsze szukam czegoś fajnego. Drogimi zegarkami nie zaprzątam sobie głowy, bo i po co. Ciułać na nie latami i tak nie zamierzam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie na jeden zegarek wydałem 100%. Ale poprostu musiałem. Jak go zobaczyłem, to odrazu wiedziałem że go będę miał. Jest na ręku od czterech dni, a ja znowu zaczynam przeglądać strony z zegarkami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalne objawy powszechnej choroby miłośników zegarków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że żonę też doprowadza to do choroby, ale zupełnie innej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zarazić ją tą samą chorobą, kup jej piękny zegarek, niekoniecznie z pierwszej dziesiątki cenowej ;) , obiecaj następny, może się udobrucha :). A później hulaj dusza, piekła nie ma!!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, moja małżonka za szczyt zegarmistrzowskiego rzemiosła uznaje Guess'a. O ZGROZO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moja Burberry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palnąłeś teraz.

To jest ankieta w pewnym sensie. Prosiłem o proste odpowiedzi dostałem rozwinięcia z których wynika jedno a nie drugie.

Po za tym braków nie rekompensuję na tym forum bo w tej dziedzinie nie mam ich. Nie ścigam się z nikim, ponieważ w życiu miałem nie jedno hobby w których jak tylko osiągnąłem najwyższy level uber pro +100 do lansu + 150 do genitaliów + 200 do bicepsów klatki i barków porzucałem zabawy będąc bardzo rozczarowanym i znudzonym. Nie mam potrzeby czegoś pokazać udowadniać bo mojego otoczenia zwyczajnie to nie obchodzi.

Nie prosiłem o deklaracje majątkowe, podawania wieku, zawodu, wykształcenia, ciągotek do cygańskiej biżuterii, sportowych spodni i skórzanych kurtek ani czy posiada się własne i zdrowe zęby, stan cywilny, ilość dzieci swoich bądź na utrzymaniu, wysokość kredytów, majątki czy nieruchomości odziedziczone, czy ktoś ma kochankę na utrzymaniu.

Z odpowiedzi wyjdzie pewna średnia bez jakichkolwiek analiz. Każdy ma jakieś koszty! Każdy ma jakieś zobowiązania! Każdy na tym forum ma zegarek!

Wybacz, ale na Twoje pytanie nie da się odpowiedzieć, tj. da się, ale analiza odpowiedzi wyjdzie Ci żadna. Ów procent pensji zależy od tak wielu czynników, zresztą wymienionych przez niektórych przedmówców w odpowiedziach, że jego podawanie mija się z celem jakiejkolwiek analizy. Np. 1 mój zegarek kosztował 200% moich zarobków, a drugi 130%, bo akurat gdy go kupowałem frank był śmiecznie tani, a wsklepie teraz te oba zegarki kosztują tyle samo. A kilka innych kosztowało powiedzmy 20%. I teraz co chciałbyś analizować? W jaki sposób? A jeśli zebrać razem wszystkie zegarki wyszłoby mi powiedzmy 500 albo 600%, to co? Bo teoretycznie tyle wydałem i mogę, jeśli je sprzedam.

Temat nie do ogarnięcia jakąkolwiek analizą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojego Casio G-Shocka GR8900-A1 kupiłem za 110 funtów bo uznałem że droższy model nie jest mi potrzebny a ten akurat model ma wszystko czego mi trzeba. Wg obliczeń (uwzględniając obecną stawkę za godzinę razy liczbę godzin odjąć podatek i ubezpieczenie) kosztował mnie on niecałe dwa dni pracy (w UK pensje płacone są co tydzień) czyli jakieś 30% tygodniowej wypłaty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuję mniej więcej raz w roku zegarek dla siebie i żony od kilku lat to Omegi ale trafił się też jeden Tag Heur rocznie to ok 2% dochodów. Górna granica dla mnie to chyba 3 do 4% rocznych dochodów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.