Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lestaf

NWO i Agenda Obcych

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że Schneider nie jest jedynym, który puścił parę, jednym z najbardziej sławnych jest Robert Lazar, który pracował podobno przy inżynierii wstecznej UFO w strefie 51, czy kosmonauta William Rutledge, który zdradził tajemnicę prawdziwego charakteru wypraw Apollo i opowiedział o trzech nieoficjalnych misjach Apollo18,19 i 20 mających na celu zbadanie artefaktów na księżycu.

Zainteresowanym tematem tajnych misji Apollo polecam przeczytanie TEGO ARTYKUŁU

Zgadzam się oczywiście, że to tylko słowa i nie mam żadnych konkretnych dowodów, z wyjątkiem odsyłania do źródeł, które też są tylko słowami, ale ja i tak mam więcej dowodów na poparcie tego co mówię, niż ksiądz odprawiający mszę.

"No fly zones", miasta, gigantyczne statki na Księżycu to stek bzdur tak samo jak 3 tajne misje Apollo.

Na Księżycu nic nie ma poza "kraterami", no chyba że bardzo dobrze zamaskowane :)

Przy okazji dodam, że jestem po tej samej stronie co Ty Lestaf.

Nie da się negować pewnych faktów, można ich po prostu nie znać. Wielu amatorów widzi UFO w balonach, gwiazdach, zjawiskach atmosferycznych itd. Co innego kiedy piloci, wojskowi, czy nawet zwykli ludzie opisują obiekty które przyspieszają w ułamki sekund do prędkości rzędu tysięcy km/h.

Sam widziałem takie zjawisko jak 3 ciemne obiekty (na granicy widoczności odległość myślę powyżej 10km) wystrzeliły w górę jeden po drugim pod różnymi kątami z niewielkiej chmurki i zniknęły na tle błękitnego nieba pozostawiając delikatne smużki kondensacyjne. Nie przelatywały przez chmurę - "wystrzeliły z niej". Był to piękny, słoneczny i prawie bezchmurny dzień nad Bałtykiem 1997r :)

Ale do rzeczy :) Są ludzie którym podlegają bazy lotnicze, są wysokopostawionymi oficerami i wprost mówią o tym co widzieli, z czym się zetknęli i co zarejestrowali.

Poniżej jeden z przykładów

Jest wiele bardzo dobrze udokumentowanych przypadków, którym nie da się zaprzeczyć np. przypadek w pobliżu bazy lotniczej UK w Rendlesham forest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego @bienn, jest może gdzieś do zobaczenia Twój filmik z podwodnego polowania? Nigdy nie mam czasu żeby szukać, a chciałem komuś pokazać, bo z tego co pamiętam było tam kilka fajnych ujęć.

Sorry za offtopa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"No fly zones", miasta, gigantyczne statki na Księżycu to stek bzdur tak samo jak 3 tajne misje Apollo.

Na Księżycu nic nie ma poza "kraterami", no chyba że bardzo dobrze zamaskowane :)

.....

Po tonie wypowiedzi zgaduje, że byłeś tam i nic oprócz kraterów nie znalazłeś ;) Ani ja ani Ty nie wiemy co tam jest, ale sporo znalazłem artykułów o tym, że jednak coś jest. Wycieczkę po księżycu i po marsie z aplikacją google można sobie darować, to co google pokazuje to nie zdjęcia księżyca, tylko zdjęcia obklejonej makiety, a co do "No fly zones", to z palca wyssane to nie jest LINK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat wiem co tam jest bo się tym interesuje i gdybyś bardziej zechciał to byśmy mogli pogadać o tym co tam jest bo są tam strasznie ciekawe rzeczy.

Ach tak to o to chodzi z tym "no fly zones", że są tam ślady po misjach Apollo, sprzęt, lądowniki itd. Popieram w 100%. To jest raczej "no land zone" bo latać nad tym można.

Jak masz czas to możesz obejżeć całą powierzchnię Księżyca. Metr po metrze :)

http://wms.lroc.asu.edu/lroc_browse/view/M181286769

http://featured-sites.lroc.asu.edu/

LRO - Lunar Reconnaissance Orbiter lata bardzo nisko nad powierzchnią i robi zdjęcia powierzchni. Lata już chyba ze 3 lata.

Jak już kiedyś tutaj pisałem odnalazł wszystkie amerykańskie lądowniki jak i ruskim łunochoda który stoczył się do krateru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ślady staczających się kamieni, pixele, efekty światło/cienia, tani fotomontaż. Nie wiem komu ma to służyć. Mówię Ci pooglądaj zdjęcia z LRO, szczena opada.

ciokowskid.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro wierzysz, że lądują na ziemi, to czemu nie wierzysz, że lądują na księżycu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wierzę że mogą, tylko po co? Nie lepiej w wodzie, na dnie oceanu na Ziemi? Tam bym ich szukał ;)

Rosjanie i ich ekipy łodzi podwodnych nazywają to "kwakiery" , bardzo szybko poruszające się obiekty często na nieosiągalnych dla nas głębokościach, które wydają dźwięk podobny do kwakania. Rosyjskie sonary wielokrotnie mierzyły im prędkości, kursy, głębokości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem, moja wypowiedź dotyczyła głównie wypowiedzi:

Nie potrafię się zgodzić żeby odrzucenie logiki było drogą do jakiegokolwiek poznania, jedynie do ślepej wiary - tak uważam.

Otwarty ale jednocześnie chłodny i sceptyczny umysł jest dla mnie właściwą drogą dlatego chciałem zrozumieć czy temat idzie bardziej ścieżką romantycznej wiary czy jednak z poszanowaniem logiki.

pozdrawiam :)

Pisząc o odrzuceniu logiki miałem na myśli tylko i wyłącznie moje podejście do tematu więc proszę nie odbieraj tego wątku poprzez moją osobę. Druga sprawa to taka, że moje inne spojrzenie na sprawę dotyczy raczej rzeczy wykraczające poza trójwymiarowość do normalnych spraw staram się mieć stosunek logiczny na równi z emocjonalnym :)

Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Księżyc na pewno kryje w sobie jeszcze wiele tajemnic.Tutaj ciekawy klip z teleskopu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii tego co jest na księżycu i Marsie najłatwiej jest manipulować opinią publiczną, bo otrzymuje ona tylko i wyłącznie te informacje, zdjęcia i filmy, które decydenci jej dają i w takiej jakości w jakiej tylko się im podoba. Żaden z nas nie jest w stanie samemu tego sprawdzić, dlatego swoją wiedzę opieramy tylko i wyłącznie na tym co usłyszeliśmy/przeczytaliśmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bienn, korzystając z tego, że interesujesz się księżycem, chciałbym, żebyś ustosunkował się trochę do pewnej, jak by to nazwać... egzotycznej wiedzy na jego temat. Istnieje pewna kontrowersyjna książka pt. "Kto zbudował księżyc", co ciekawe, nawet nie trzeba jej czytać, bo w necie jest amatorski film, bardzo ładnie ją streszczający. Koleś jakimś wybitnym mówcą nie jest, ale warto poświęcić mu te pół godziny. Domyślam się, że nie uwierzysz w to co jest treścią tej książki, ale przynajmniej uzyskasz odpowiedź na swoje retoryczne pytanie

Wierzę że mogą, tylko po co?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kk7115

Lestaf

,, Ty jesteś w szoku??,, TWÓJ CYTAT,,,

Poczytaj np. ,,Szok po przybyciu bogów,, Ericha von Danikena.Ma całą serie opisującą inne cywilizacje. I nigdzie nie musisz latać.

Wystarczy obejrzeć z bliska przykładowo Amerykę Połudiową .

A TO WIELKA ŚCIEMA

Wierzysz UFO?? Podejrzany !!!

Tacy jak Ty tylko przetrwali . i PRZEZ TO TEN PORTAL TAK WYGLĄDA.

Z jednej strony nie umiesz się wysłowić . ośmieszasz kogoś .

A tutaj piszesz o UFO!!.

Ludzie sami umieli już wtedy robić takie budowle i byli w bardziej zaawansowanej cywilizacji od Europy .Przynajmniej około 1500 lat wstecz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kk7115, ja uważam nawet, że jesteś w szoku do dzisiaj i to jest kolejna teoria spiskowa, w którą bardzo mocno wierzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Księżyc na pewno kryje w sobie jeszcze wiele tajemnic.Tutaj ciekawy klip z teleskopu... http://www.youtube.com/watch?v=5WG09a0ccB0

Ciekawy klip? Tragicznie słaba jakość jak na 12", innymi słowy teleskop w rękach laika.

Zrobiłem pewnie dziesiątki tyś. zdjęć przez teleskop, ale jednak powiększenie na zdjęciach to ok 1/4 powiększenia jakie sobie można zapodać przez odpowiedni okular bez degradacji obrazu. Przy dobrym seeingu ;)

Szeeeroki kąt okularu i ...magia :)

Poniżej kilka moich zdjęć z 8 calowego newtona.

ma1420y20409JPG_zpsb58c0427.jpgDu17C0y_zpsb98bfeb9.jpgSaturn26kwietnia2007_zps9a32fa9d.jpg

Clavius_zpse407f95f.jpg

P.S.

Raczej nikt go nie zbudował, ale nie można tego wykluczyć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze się zastanawiałem co to są te wielkie czarne plamy na księżycu.... To jakieś doliny czy takie wielkie kratery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze się zastanawiałem co to są te wielkie czarne plamy na księżycu.... To jakieś doliny czy takie wielkie kratery?

To tzw. morza księżycowe,takie równiny pokryte bazaltem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bienn masz więcej takich fotek? Może jakiś serwer albo co? Genialnie się ogląda takie fotografie, człowiek inaczej od razu patrzy na księżyc. Pisz na pewu jakby co.

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne zdjęcia...

Never give up.. That was the real choice I was supposed to make...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bienn wrzuć tutaj te fotki, albo załóż oddzielny temat z nimi, wszyscy chętnie je obejrzą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miło mi bardzo :)

Te kilka zrzuciłem wczoraj z telefonu, jeszcze kilka zostało, nic szczególnego. Mam gdzieś na dyskach, płytach całą kolekcję, ale musiałbym pogrzebać - 3 zdążyłem się przeprowadzić :)

Zainteresowanych astronomią i astrofotografią polecam forum astropolis.pl, tamtejsi amatorzy są w czołówce na Świecie co często udowadniają :)

W tym temacie podobnie jak w zegarkach "nie ma górnej półki", ludzie budują różne konstrukcje, czasem na bardzo drogich podzespołach, a czasem nawet lustro robią "rencami" :) Wyobrażam sobie siebie na emeryturze siedzącego w pokoju i robiącego zdjęcia sterowanym z komputera teleskopem. W tej chwili to żadna nowość, spora większość astroamatorów i ich sprzętów posiada taką możliwość. Wiem ,ze chłopaki z forum dogadują się z innymi pasjonatami z Australii, że podczas gdy u nas jest dzień to oni strzelą sobie fotki półkuli południowej kontrolują wszystkie parametry i celując gdzie im się podoba. For free. Teeemat rzeka. :lol:

Da się fotografować obiekty głębokiego nieba jak galaktyki, mgławice..

Da się fotografować satelity :D

Planety

Śłońce

itd.

krater Plato i Alpine Valley

Plato_zps48ce36c0.jpg

a tutaj składanka obiektów które udało mi się uchwycić. Nie są to najlepsze moje zdjęcia.

od góry Jowisz i jego 4 księżyce, Saturn z widoczną przerwą Cassiniego, Mars - wyciągnąłem chyba wszystko z tego teleskopu tamtej nocy, Wenus no i przelatującą stację kosmiczną ISS :lol:

Ci co mieli szczęscie do pogody filmowali cumowanie promów - wszystkie takie akcje można podglądać

Wersja4wCS3HDRsk1420adak_zpsfbc3615d.jpg

Słońce - plamy i protuberancje

Protuberancje14kwietnia_zps685f09c2.jpg

S1420o1440ceplama25maja_zps4ed468f8.jpg

obrót nieboskłonu wokół Gwiazdy Polarnej

polarnadlugiczas_zps79d4ba79.jpg

a tak wygląda słabo przygotowany wypad "na wizuala"

swiatlo_zpsea6a9f69.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto co o księżycu sądzą towarzysze zza wschodniej granicy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie robili by z siebie idiotów gdyby znali tego linka ;)

http://www.hq.nasa.g...sj/a11/a11.html

Komplet zdjęć w oryginalnych rozdzielczościach ze wszystkich Apollo i niewyczerpane źródło tapet na pulpit :)

Klikasz Home Page po lewej a potem Apollo który Cię interesuje i Image Library.

Speedmaster na łapie

AS14-66-9230HR.jpg

EDIT:

Ręce opadają jak czyta się "naukowców", którzy twierdzą że z misji Apollo istnieje tylko 20 zdjęć LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.