Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzisiaj się zabrałem za małe SPA po ostatniej deszczowej trasie. Trochę roboty było ale teraz rower błyszczy a przede wszystkim fajnie jeździ po czyszczeniu i smarowaniu :) 

img-9025aa.jpg

img-9023aaa.jpg

Teraz jak najszybciej na szosę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się podoba, świetna kolorystyka :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za miłe słowa - kolorystyka to zeszłoroczne malowanie teamu FDJ :)

Lapierre co jakiś czas wypuszcza limitki w barwach zespołu.

img-903111.jpg

img-903511.jpg

Edytowane przez Bartosz 86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymi linkami pod kolor dałeś mi do myślenia, ciekawe jakby u mnie coś takiego wyglądalo w kolorze czerwonym :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę Michał, że zrobiłby się "bałagan". Mniej znaczy więcej ;) Pamiętasz?

Malowanie roweru Bartka ma zupełnie inny charakter. To rower w teamowych barwach, a takowe zazwyczaj są bardziej krzykliwe bo to w końcu jeżdżąca reklama. Mi osobiście się bardzo podoba!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam, pamiętam. Masz racje, nie tędy droga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już było, tzn nie z elektrycznym silnikiem, tylko spalinowym, przyjęło się  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ghost to zwykły rower z dołączonym napędem i akumulatorem.

Spec został zaprojektowany od początku jako pedelec. No i nie ma tego debilnego ograniczenia na 25 km/h. Jeździłem ostatnio jakimś Haibike'em i strasznie mnie to wkurzało. Tutaj przy stałej szybkości 45 km/h może być zabawa. Ciekawe na jak długo starczy bateria? No i ile waży to ustrojstwo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile w ogóle będzie w Polsce sprzedawany.

Spec jest projektowany na szosę (geometria, brak amorów, opony) i tu widzę główną różnicę.

Patrząc na moc silnika i pojemność aku, to przy pełnym gazie (średnia 40 km/h) energii starczy może na 40 km, czyli na godzinę jazdy... :)

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie turystycznie jeżdżę Authorem Reflexem a do pociągu podjeżdżam jakimś kompletnym no-name :)

Dwa tygodnie temu mała gałązka międy szprychami zmusiła mnie do krótkiego acz efektownego lotu przez kierownicę i lądowania (bez telemarku) na przedramionach

Straty mało bolesne: zdarte łokcie, przedramiona i kolana

47a32f.jpg

Strata bolesna: porysowany bezel i lekko antyrefleks na moim Oceanusie :(

3fd101.jpg

Ja z kolei jeżdzę Stratosem, mam gorszy osprzęt ale naprawdę jestem zadowolony z Authora, następny chyba też będzie tej marki :-) W najbliższym czasie czeka mnie wymiana łańcucha i raczej też kasety. Coś byś mógł polecić w średniej klasie bo niestety nie wdrożyłem się jeszcze w klasy sprzętowe. Opony mam Schwalbe Marathon Supreme i jestem z nich bardzo zadowolony, po tym jak w oryginalnych Authora co kilka miesięcy łapałem gumę... Te jeżdżą świetnie i już bardzo blisko im do szosówek ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ocenilibyście ten rower, za tą cenę?

http://allegro.pl/rower-lynskey-pro-29-tytan-karbon-okazja-i4512513527.html

Gość od czasu do czasu jak wrzuci nietypowy rower za dobrą cenę to znika na pniu. Ciekawe czy ktoś będzie próbował go sprzedać drożej.

Sama rama chodzi po 4000zł, reszta nawet jeśli wymaga serwisu to sądzę, ze była warta 2000zł choć martwi mnie brak informacji o kołach. Gdyby to było pół roku to bym go chętnie kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sama rama chodzi po 4000zł, reszta nawet jeśli wymaga serwisu to sądzę, ze była warta 2000zł choć martwi mnie brak informacji o kołach. Gdyby to było pół roku to bym go chętnie kupił.

wiem właśnie, starsza, używana rama w dobrym stanie na ebayu za 1200 dol. Amorek włoskiej manufaktury kosztuje katalogowo ponad 1000 euro. Tylko na zdjęciach wydaje się jakby miał z 60 mm skoku. Co do kół to sądząc po piastach pmp za kilkaset euro raczej chińskie obręcze nie zostały założone. Osprzęt i napęd wydaje się zużyty na zdjęciach, ale i tak to nie lada gratka była moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o poniższym? Moje laickie oko podpowiada mi, że to kilkuletni model dość intensywnie używany w warunkach górskich zgodnie z przeznaczeniem więc jego zakup może być ryzykowny i kosztowny jak będzie trzeba coś wymienić, naprawić

http://allegro.pl/rower-specialized-stumpjumper-xtr-okazja-karbon-i4514582179.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymi linkami pod kolor dałeś mi do myślenia, ciekawe jakby u mnie coś takiego wyglądalo w kolorze czerwonym :)

Myślę, ze dobrze napisal kolega Qubek - w przypadku twojego rowerka oszczędność w formie wyjdzie na dobre.

Mój rower to faktycznie zupełnie inne podejście - tam logo FDJ znajdziesz nawet wewnątrz widełek między oponą ;) 

Trzymałbym się takiej stylistyki 'stealth' z matowym karbonem i małymi dodatkami czerwieni ale to bardzo delikatnie :)

Coś takiego jak tu: http://www.jobspoll.com/wp-content/uploads/2011/10/75086-Specialized%20McLaren%20Venge.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepiękny ten S-Works powyżej. Plan jest taki - koła będą całe czarne, jedynie piasta będzie z dodatkiem czerwonego, motylek również będzie miał czerwony akcent. Szprychy czarne, choć rozważam jeszcze opcje z jedną czerwoną szprychą. Koszyki przyjdą czerwone, bidony czarne, komputerek czarnoczerwony, siodełko też czarne z czerwonymi akcentami i w późniejszym terminie nowa kiera + mostek w kolorze czarnym. I to chyba tyle. Narazie jednak łeb mi pęka od szukania odpowiednich kół :D

Edytowane przez carlito1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o poniższym? Moje laickie oko podpowiada mi, że to kilkuletni model dość intensywnie używany w warunkach górskich zgodnie z przeznaczeniem więc jego zakup może być ryzykowny i kosztowny jak będzie trzeba coś wymienić, naprawić

http://allegro.pl/rower-specialized-stumpjumper-xtr-okazja-karbon-i4514582179.html

Ja tam bym się tego nie bał. Co możesz uszkodzić ? ;) Chyba tylko połamać ramę albo wahacz. Cena zapewne wynika z tego że to 26".

Narazie jednak łeb mi pęka od szukania odpowiednich kół :D

A może Bora?

http://www.ebay.com/itm/CAMPAGNOLO-BORA-ONE-CARBON-TUBULAR-WHEEL-SET-50-MM-/360957922931?pt=US_Wheels_Wheelsets&hash=item540ac4ce73

Jest tego na pęczki na ebayu w dobrych cenach. No i kolorystycznie wydają się być idealne.

Edytowane przez Marcinkowski

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kojarzycie jakieś zegarki związane z kolarstwem?

u mnie ostatnio tylko szosa:)

DSC_0406_zps85957566.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi