Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

jak na razie nie zamierzam wymieniać widelca u siebie to nie wnikałem w rozwiązania techniczne  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj był 2x sport z czego ... :)

2016sport.JPG

Today jak na razie 50km spokojniej, start jak zawsze przed 6-tą.

2016ko%C5%84c%C3%B3wa.JPG

Pora idealna, aby po rozjeździe ćwiczyć mocne końcówy z trzymaniem.

mg%C5%82a.JPG

2016rozruch.JPG

2016polskaz%C5%82ota.jpg

Jako regeneracja - inny sport :)

spd.JPG

sh12wydruk1.JPG

sh12wydruk.JPG

Co prawda w SPD-SL jeździłem krótko i szybko z niego zrezygnowałem na rzecz LOOKa, ale w celach naukowych postanowiłem się pobawić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja drukarka? parametry chyba dość duże były?  :P

co do jazdy - mi by się chyba nie chciało wstawać tak wcześnie na rower, wystarczy, że na pierwszą zmianę do pracy wstaję o 5  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też na pierwszą, ale zaczynam od 8-mej, zatem w tak przyjaznych warunkach fajnie jest z rańca się pokręcić :P

Parametry tak, delikatnie za niska temp i 300% prędkości :) w stosunku do ustawień w pliku, jednak pomimo takiej sieki nadal nie da się tak wydrukowanego bloku złamać.

Drukarka znajomego.... W sumie mógłbym sobie ją wydrukować na niej i mieć swoją. + elektronika, silniki - drogo by nie wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciepło i przyjemnie :)

bd1b686f7a8ef2b4070a47917cd444af.jpg

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się nawet podoba. Tylko te czułki na kierownicy jakoś niezbyt i nie wydaje się to zbyt praktyczne - hamowanie małym palcem? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechaniczne tarczówki, trzeba całą łapą ostro ściskać klamkę  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Guzik prawda.

Avid bb5, avid bb7 wymagają nieznacznie większej siły niż hydraulika.

Ale jak ten potworek ma coś innego, to możesz mieć rację.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj chyba jeden z najgorszych dni w tym roku na rower.

Wiało tak, że pod wiatr średnia mi wyszła 10, a z wiatrem ponad 30 km/h 

Do tego na polach jest przeraźliwie dużo błota, ledwo się da jeździć, a czasami pedały klapią o błoto i trzeba przeprowadzić.

Nie chcecie wiedzieć jak wyglądały moje buty na koniec jazdy... :)

2ly3ckz.jpg

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek u mnie jakoś lepiej było

fba1d158f6b5298b874433de824f5b95.jpg

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łoo panie, gdzie to w takie błoto  :lol:  ale w otwartej przestrzeni fakt - piździło jak w kieleckim. Ja dlatego wjechałem w las, tam było spokojniej  ;)  ale do lasu trzeba było dojechać więc trochę też pod wiatr kręciłem.

DSC_1567.jpg

raz deszcz, raz słońce, czasami jedno i drugie na raz. Fota nie oddaje perspektywy, trochę górki jest, zjazd niewidoczny na foto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w ogóle jest wyjątkowo mokro tej jesieni.

Południowa wielkopolska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym się w takie błoto nie ładował, średnio lubię się paprać w takim czymś, szczególnie jak temp nie przekracza 10st a wieje tak, że łeb chce urwać. Ale u mnie też mokro, tylko po lasach głównie piach, w zeszłym tyg trochę pojeździłem po cięższej ziemi to od razu trzeba było cały rower myć a tylna przerzutka zaczęła się zastanawiać przy zrzucaniu łańcucha na niższe zębatki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciek był dość niewidoczy. Ale jak był przeciek, to pewnie było i powietrze. Jak by się podgrzał na zjeździe to mogło by być dość do nagłej utraty mocy. ( Bąbel powietrza się rozszerzy od ciepła i klamka zapadnięta i kaplica. Nie mamy hamulca) :)

Ja uwielbiam się wpakować do lasu po ulewie. Rower oczywiście potem do gruntownego mycia, o sobie nie mówię. Ale jaka frajda i widzisz co potrafisz, jak Ci się rower slizga :)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym się w takie błoto nie ładował, średnio lubię się paprać w takim czymś, szczególnie jak temp nie przekracza 10st a wieje tak, że łeb chce urwać. Ale u mnie też mokro, tylko po lasach głównie piach, w zeszłym tyg trochę pojeździłem po cięższej ziemi to od razu trzeba było cały rower myć a tylna przerzutka zaczęła się zastanawiać przy zrzucaniu łańcucha na niższe zębatki 

Problem był taki, że wszędzie dookoła było jeszcze gorzej, a gdzieś trzeba było przejechać. Bo zawrócić to zupełnie nie w moim stylu :)

Ja lubię ciężkie warunki, ale są pewne granice, jak już się nie da pedałować, to przestaje mi się podobać... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo zawrócić to zupełnie nie w moim stylu :)

ja niestety czasami musiałem zawracać w tym roku. Raz na zarośniętej drodze w środku lasu powstrzymał mnie i znajomych płot, obejść bez maczety nie było szans  :P  

w takim błocie to już trochę hardcore  ;)  jak ktoś ma słabo zawiązane buty to może zassać  :lol:

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym wiatrem to nieprawda, ale przyznam treningi były mocne ;)

2016wczora.jpg

Ktoś pomyśli - przejazd 50-tką z buta przez miejscowość nie jest niczym mundrym - spokojnie, kontrolowane było ;)

2016dzi%C5%9B%20podobnie.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi