Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Z gorki miales. :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwilę tak. Ale to się wynosiło tak łagodnie, oczywiście po minięciu Tuchowa ( ta górka na wykresie) , że nie było tego czuć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem na mysli, ze Tarnow na mapie jest u gory, a Grybow na dole ;)

A tak na powaznie to raczej pod gorke podjechales :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20045645_845195865630788_273956147355580

no cóż, ja leżę w domu, remedy kumpla się serwisuje więc chwilowo x-caliber ma nowego szofera  :P

z ciekawostek - na 2018 nie będzie już superfly tylko "procal" z isospeed a x-caliber ad 2018 dostał boost i przyjmuje 29' oraz 27,5+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

no cóż, ja leżę w domu, remedy kumpla się serwisuje więc chwilowo x-caliber ma nowego szofera  :P

Na złamany obojczyk się nie leży :unsure:

Ty się Kolego byczysz (albo wylegujesz, jak kto woli) :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie o światłach do jazdy w dzień?

post-1617-0-63317600-1500417453_thumb.jpg

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz czerwony rower. Jesteś szybszy od światła

A na poważnie coś małego. Może Bontragery flar czy jakoś tak.

Zazdrosciles synowi/córce lakieru na maszynie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Centeum rowerowe. Najtańszy był.

Bartnik w Stróżach i kuzyn z kuzynką :)

ab2f2628ed676c8e7d8675f3e5b1e930.jpg

Giant, Superior i Coś

1c221ec303bef408199e5064068f2935.jpg

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś do DH, 2-półka jest  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suqub, w czasach panującej matowej czerni zawsze to jakieś urozmaicenie.

Zastanawiam się, czy takie lampki nie będą działać na kierowców jak płachta na byka.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka płachta? Jak ktoś jest normalnym człowiekiem to dla niego lepiej bo szbciej Cie zauważy. Jak trafisz na psychopate to zamiast rowera lepszy będzie czołg a zamiast lampek ak-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś do DH, 2-półka jest :lol:

Ten rower" DH " (Makrokesz pełną gębą), to była moja komunijna maszyna :)

Co ciekawe, posiada wolnobieg 8s. A waży coś z 18 kg. Teraz ma go kuzyn. Ma też lepszy rower, ale jeździ tym. Nie wiem czemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszyk i bidon nabyłem :)

Jeszcze jakiś kask by sie przydał, nigdy nie jeździłem w kasku i narazie kupiłem b'twina podstawowego żeby sie przyzwyczaić że coś na głowie "siedzi" :)

Co polecacie Panowie ?

post-81121-0-43442500-1500482393_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cokolwiek powyżej 500 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lampki w dzień? Nie powiem nieraz mnie to wqr..., bo często razi nawet w słoneczny dzień. Na mordor w zupełności wystarcza odzież fluo. W nocy lampki, ale te trzeba odpowiednio dobrać, a to już wymaga......

Jeszcze jakiś kask by sie przydał, nigdy nie jeździłem w kasku i narazie kupiłem b'twina podstawowego żeby sie przyzwyczaić że coś na głowie "siedzi" :)
Co polecacie Panowie ?

Cokolwiek powyżej 500 zł

Ponieważ?

Wracając,do kasków, tych już nie ma w ofercie a szkoda, ale w niektórych sklepach można je złapać https://www.decathlon.pl/kask-na-rower-700-czarno-czerwony-id_8328545.html

Ja jestem z takowego mega zadowolony, odczucia takie same jak przedstawione w artykule poniżej

http://wysportowani-portal-kolarski.pl/testujemy-kask-btwin-700-decathlon/

Ostatnio ze znajomym również szukaliśmy kasku dla niego i w Martesie znaleźliśmy ot taki

https://www.sklepmartes.pl/sporty/22726-kask-rowerowy-roadrunner-77976-blk-gr-red-iq.html#/rozmiar-l/pe-unisex/kolor-black_grey_red

Wstydu na prawdę nie ma. Jest lekki podobnie jak ten z deca przedstawiony powyżej, technologia In-Mold, ładnie leży, jest wygodny, ma siatkę przed robalami....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając,do kasków, tych już nie ma w ofercie a szkoda, ale w niektórych sklepach można je złapać https://www.decathlon.pl/kask-na-rower-700-czarno-czerwony-id_8328545.html

Ja jestem z takowego mega zadowolony, odczucia takie same jak przedstawione w artykule poniżej

http://wysportowani-portal-kolarski.pl/testujemy-kask-btwin-700-decathlon/

Ostatnio ze znajomym również szukaliśmy kasku dla niego i w Martesie znaleźliśmy ot taki

https://www.sklepmartes.pl/sporty/22726-kask-rowerowy-roadrunner-77976-blk-gr-red-iq.html#/rozmiar-l/pe-unisex/kolor-black_grey_red

Wstydu na prawdę nie ma. Jest lekki podobnie jak ten z deca przedstawiony powyżej, technologia In-Mold, ładnie leży, jest wygodny, ma siatkę przed robalami....

z decathlonowych ten całkiem całkiem jest :

https://www.decathlon.pl/kask-na-rower-aerofit-900-id_8385398.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem, ale nie macałem, aczkolwiek forma wygląda tak samo jak w tym 700.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednak szukalbym wlasnie czegos z siatką, najlepiej wymienną łącznie z wysciółką. To tak z mojego doswiadczenia, ale na pewno da sie też przecież jeździc w kasku bez tych wynalazków. Ciekawe rozwiazany jest cypher aero. Latem przewiewny a zima zaklada sie plastikową nakladkę i jest cieplej, niestety jest bez daszka, więc raczej tylko na szosę.

post-60090-0-20961000-1500490680_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szosę. Kask nie musi być drogi. Ma mieć atesty, być wygodny, dopasowany i przewiewny. Reszta, to jest sprawa indywidualna.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Też taki mam, tylko napis inny. Ale rzecz w tym, że ten pipek co się bierze do gęby cały czas narażony jest na wszelki syf z drogi podrywamy przez koło. Kiedyś miałem bidon z fajną oryginalną odchylaną nakrywką, potem do kolejnego dopasowałem nakrywkę z jakiegoś dezodorantu. Teraz piję ze skażonego "pipka". Czarno to widzę :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lampki w dzień? Nie powiem nieraz mnie to wqr..., bo często razi nawet w słoneczny dzień. Na mordor w zupełności wystarcza odzież fluo. W nocy lampki, ale te trzeba odpowiednio dobrać, a to już wymaga......

O to właśnie mi chodzi. Te flary Bontragera są dobre na mało uczęszczane drogi, gdzie dobrze jest być widocznym z daleka, ale na zatłoczonej szosie trzeba wziąć pod uwagę innych użytkowników. Nie chciałbym mylić oślepionego, zdezorientowanego i hamującego z tego powodu kierowcy z uprzejmym współużytkownikiem drogi, szanującym moją obecność i bezpieczeństwo na drodze. Obydwaj zwolnią, ale z jakże innych powodów.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są lampki i lampki - jakaś słaba  dioda nie daje światła jak convoy czy szperacz z aku na ramie. Ja mam bidon elite - ma plastikową przykrywkę - syf nie leci ale ledwo się mieści w ramę fuela a to 550ml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi