Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, którym rocznikiem Speca Turbo jeździłeś, ale w najnowszym modelu na 2018 rok, gdzie jest już nowe oprogramowanie do silnika to odcięcie jest bardzo płynne. 

Inna sprawa, że prędkość odcięcia możesz sobie praktycznie dowolnie podnieść. Ale cicho, bo to nielegalne...  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, też gdzieś czytałem, że odcięcie w Specu dobrze działa.

Jazda bez wspomagania oczywiście optymalna nie jest ale w Specu podobno bateria trzyma dosyć długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie jeździłem pierwszym modelem, gdzieś w 2016 roku. Fajnie że to poprawili bo efekt był mało ciekawy. Szczególnie dla rowerzystów rzadko jeżdzących, który chcą nadążyć za innymi. :D

No właśnie, też gdzieś czytałem, że odcięcie w Specu dobrze działa.

Jazda bez wspomagania oczywiście optymalna nie jest ale w Specu podobno bateria trzyma dosyć długo.

Też ostatnio gdzieś czytałem że poprawili też oprogramowanie do zarządzania rowerem ze smartphona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też ostatnio gdzieś czytałem że poprawili też oprogramowanie do zarządzania rowerem ze smartphona.

Z tym akurat jest kiepsko, przynajmniej w wersji na iOs. Program wiesza się i wywala przy jakiejkolwiek próbie prowadzenia po mapie. Działa tylko w zakresie zarządzania parametrami baterii i silnika.

Ostatnia wersja programu wyszła 5 m-cy temu, więc może w końcu coś poprawią przed sezonem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja z dziś.

Wpada do mnie kumpel co z nim na szosie latam i na mtb.

I się mnie pyta :

- Chcesz zaciski 105. 5800?

- A na cholerę mi jak moje tiagry są dobre i skąd masz i za ile?

A ten gada, że zdemontował ze swojego bajka i wymienił na czarne bo kolor mu nie grał .. Jestem wstanie zrozumieć.

Ale brnę dalej..

-Za ile?

-4 piwa i twoje.

To to za darmo niemal. ( pamiętam, że je miał, także nie trefne ani nic)

Dostał 4 krafty, a ja zaciski :) :)

a331ed784c979b385e42df00368cae41.jpg1bdb070814e19b390781b496c01680c4.jpgc59f1a639f27786332b6b67752e40418.jpg

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie mogę jedno o nich powiedzieć. Pieróńsko ładne. I pasują do srebrnych detali.

Wrzuciłem im wsówki swissstop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobisz jeszcze lepszy deal jak wymienisz teraz swoje tiagry na 5 kraftow :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś będzie chciał... ;)

Raczej nie sprzedaje części. Chomikuje wszytko... Taki nawyk, a może się przyda... :)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będąc wieloletnim użytkownikiem Specialized'a polecam ich linię Ariel. Szczególnie teraz, kiedy można trafić dobre rabaty na wyprzedażach. Może i rowery trochę droższe katalogowo niż konkurencja ale wyprzedaże to rekompensują a na ich korzyść przemawia np. jakoś obsługi reklamacji. Nie ważne czy reklamowałem buty czy koła, zawsze załatwiają w zasadzie od ręki i dostajesz zazwyczaj więcej niż oczekujesz. :) Reklamowałem kiedyś pękniętą obręcz koła i dostałem nowe całe koło i to klasę wyższe. Jak mi pękła rama to dostałem nowy cały zestaw; rama + widelec, a rower był do odbioru po 14 dniach od zawiezienia go do sklepu. Takich historii mógłbym podawać więcej od kolegów, np. za wadliwą oponę znajomy dostał dwie takie same. :D

Jak dla mnie to ceny mają zaporowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze,zdecydowany byłem zakupić sobie w tym roku tribana FB 520,ale z uwagi na uniwersalność crossów coraz bardziej skłaniam się w kierunku Giant roam 1 2017-ma ktoś z was doświadczenie z tym rowerem.Co myślicie o jego podzespolach-warto?

Temat zakupu roweru dla mojej 2-iej połówki jest otwarty...

Edytowane przez Marek2701

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to ceny mają zaporowe...

Rower świetnie wykonany, bardzo dobrej firmy przy cenach zaczynających się od 1999PLN katalogowo...

W Decathlonie pewnie podobne ceny są.

Edytowane przez spy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spec ma normalne ceny i marka spoko.

Roam 1 fajnie wyposażony, szkoda, że korba nie deore. Ogólnie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze,zdecydowany byłem zakupić sobie w tym roku tribana FB 520,ale z uwagi na uniwersalność crossów coraz bardziej skłaniam się w kierunku Giant roam 1 2017-ma ktoś z was doświadczenie z tym rowerem.Co myślicie o jego podzespolach-warto?

Ja na Twoim miejscu kupilbym dla siebie Tribana FB520, a dla zony Gianta Roam1 w swoim rozmiarze :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa sprawa z tym Tribanem bo mój kumpel przymierzał się do zakupu tego Tribana. I w końcu kupił Treka 1.1 z najnowaszą Sorą (z kablami schowanymi, wygląd dokładanie jak Tiagra na klamkach). Za Treka zapłacił ok. 2400 zł. Po prostu poszedł do sklepu i zaczął gadać ze sprzedawcą. Ludzie są teraz trochę skrzywieni z internetem. Oczywiście szukanie ofert jest Ok ale nie zapominajmy że w sklepach też chcą sprzedać. To że cena jest w sieci trochę wyższa nie znaczy że w sklepie nie będzie rabatui czasami jest on zaskakująco duży. Trzeba tylko iść i zacząć rozmawiać. Jak sprzedawca widzi chętnego klienta to będzie się starał sprzedać. Inna historia jak zabrałem innego kumpla po rower. Przymierzył, przejechał się, był chętny. Rower był za 4000 zł, a kupił za 3000 zł bo okazało się że rower był w sklepie od roku czy półtora i po prostu chcieli się go pozbyć.

A jeśli chodzi o tego Roam to fajny rower, bardzo uniwersalny. Ale jakbym miał wybierać to w tej samej cenie wolałbym Speca. Szczególnie że w sklepie przy cenie katalogowej 2000 zł dostaniesz teraz min. 10-15% rabatu.

A nie myślałeś o rowerze szosowym w typie przełaja czy gravel'a? W tym Treku o którym pisałem możesz wsadzić opony do 38 chyba. A wygoda jazdy, szczególnie na dłuższych trasach o wiele lepsza niż na zwykłym trekingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o tego Roam to fajny rower, bardzo uniwersalny. Ale jakbym miał wybierać to w tej samej cenie wolałbym Speca. Szczególnie że w sklepie przy cenie katalogowej 2000 zł dostaniesz teraz min. 10-15% rabatu.

Który konkretnie model speca masz na myśli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o tego Roam to fajny rower, bardzo uniwersalny. Ale jakbym miał wybierać to w tej samej cenie wolałbym Speca. Szczególnie że w sklepie przy cenie katalogowej 2000 zł dostaniesz teraz min. 10-15% rabatu.

Który konkretnie model speca masz na myśli?

Co myślisz o czymś takim?

https://www.specialized.com/pl/pl/crosstrail--mechanical-disc/p/134286?color=239908-134286

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fatalny osprzęt za tą cenę. Naprawdę. Nawet nie kiepski, za tą cenę tragiczny. 7s? Tourney? W rowerze za 2k? Żarty.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo ten osprzęt jest pewnie gratis w cenie ramy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też nie.. Rama realnie warta 700-900 zł gdyby chciał zakupić samą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tu pisał, że Spec ma normalne ceny gdzie nie dopłaca się za logo na ramie. Mogę zobaczyć takie przykłady ? Ja nic do tej marki nie mam, podoba mi się, robi dobre i ładne rowery, ale zawsze byli kilkanaście % drożsi od konkurencji i to tej markowej z historią (nie mówię o produktach B-Twin itd. czyli z marketu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Burns, powiedział bym, że do takiej relacji cena - logo dobrze ma się chyba Giant.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co zauważyłem na tym Giant'cie jest napęd 3x8. To tak dużo lepiej? A hamulce są tarczowe a nie V-break.

A cena katalogowa niższa o 100 zł od Giant'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi