Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Giant TCR 2017, wcześniej jeździłem na TCR 2013 więc sprawdzony rower :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez impa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tessio, obie oferty wydają się ok.

Serce mówi cannondale. Rozsądek mówi btwin. Osprzęt fajny i tu i tu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caad jest drozszy, ale to chyba najlepsza rama z aluminium. Tylko o ile dobrze pamietam, bo interesowalem sie tym rowerem, to one mialy jakas wade konstrukcyjna zwiazana z prowadzeniem linek przy glowce. Poprawiono to w caad12.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeździmy7ec4694401b22628059c95f1ca25c4a7.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzisiaj też chwilę pojeździłem

IMG_20180723_153209.jpg

IMG_20180723_152306.jpg

jutro w planie wypad do Bielska. Sprawdzałem dzisiaj łańcuch, trzeba zamówić nowy 

Egzo, zwróć uwagę kuzynce na pozycję na rowerze, jeśli kręci z tak ustawionymi kolanami jak na foto to szkoda jej zdrowia  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwracam co 3 minuty.

Też to widzę i próbuje reagować jak mogę.

Jak się pilnuje to jest ok. Jak się zapomni to kolana to środka.

Próbuje wyczuć przyczynę takiego zachowania . Ale cholera nic nie widzę .

Chyba weszła w taki nawyk i jak najszybciej trzeba to korygować.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to typowo "babski" nawyk jak siedzenie z szeroko rozstawionymi kolanami u faceta  :P  tyle, że schodzące do środka kolana to niepotrzebne obciążenie. Niech się zapisze na siłownie, poćwiczy technikę przy martwych ciągach i siadach ze sztangą to zacznie pilnować ustawienia kolan  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Caad jest drozszy, ale to chyba najlepsza rama z aluminium. Tylko o ile dobrze pamietam, bo interesowalem sie tym rowerem, to one mialy jakas wade konstrukcyjna zwiazana z prowadzeniem linek przy glowce. Poprawiono to w caad12.

Kurde, zmartwiłeś mnie, bo podoba mi się bardziej niż btwin :(

@tessio, obie oferty wydają się ok.

Serce mówi cannondale. Rozsądek mówi btwin. Osprzęt fajny i tu i tu.

Jak pisałem, też bardziej leży mi Canonndale, ale jak 70` wprowadził zamieszanie ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można powiedzieć SPD załatwią sprawę, ale ja obstawiam, że d*pa ją boli od niewygodnego dla niej siodełka i przenosi ciężar z jednego poślada na drugi, żeby zluzować nacisk...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie było skarg na siodło.

@Trollu , siłownia dla 12 latki o budowie komara ?

;) ;)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://zapodaj.net/268c82e724869.jpg.html Giant TCR 2017, wcześniej jeździłem na TCR 2013 więc sprawdzony rower :)

Poprzedni wpis do skasowania-fotka nie chciała się dodać :)

Impa, Pawełku, no nie mów tylko , że zbierasz zegarki. No nie spodziewałem się Ciebie tutaj :)

Pany, nie kupowałem nigdy używanego roweru, możecie rzucić okiem i powiedzieć czy jest coś niepokojącego w tych ofertach:

https://allegro.pl/b-twin-alur-700-roz-m-i7444154090.html#shippingInfo

https://allegro.pl/cannondale-caad-10-i7433615501.html

?

A co masz obecnie, że myślisz nad zmianą sprzętu?

Alur na plus jak dla mnie korba ze sztywną osią i HTII, cena, jednak nowych pod względem nie śmiganych kół TLR nie znam, ale są na maszynowych 6902 zatem i eksploatacja będzie  tania. Z tego co widzę są na szprychach DT z ichnimi nyplami, a więc po  jakimś tam przebiegu jak zaczną strzelać trzeba całość wymienić.

Na minus korba 172,5, jak na 54 to ktoś przegiął pałę, rozumiem do 60, 62 ale nie do takiego karzełka.

Giant, stan napędu średnio widać, chyba że  z marszu chcesz wymieniać, in plus ksyriumy, korba fsa - blaty średnio, ale może rozmiar normalny 170, owijka do wyje..ki  z tego co widzę.

Jak masz aluminiasa, to sobie po prostu konkretne koła spraw, zamiast pchać kasę w starego grata podobnie, albo bardziej zużytego co ten Twój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kaido2 oj w wielu miejscach byś się mnie nie spodziewał :) zegarków co prawda nie zbieram ale na swój pierwszy "lepszy" zdecydowałem się dzięki temu forum ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spd mogą poprawić sprawę, unitedcyclist chyba o tym wspominał - szeroko bloki i wtedy trzeba nogami szerzej jechać. Ale tak inaczej musi po prostu zacząć myśleć o pozycji i kontrolować kolana, później wejdzie w nawyk i będzie ok. A siłownia dla ludzi o budowie komara - jeśli nie chcą być dalej komarami to właśnie po to jest siłka  :lol:  ale 12 lat to fakt, nieco za mało  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

A co masz obecnie, że myślisz nad zmianą sprzętu?

Aluminium z karbonowym widelcem i Claris. Chciałbym mieć 10 biegów, bo jeżdżę po ściankach, a do 8 rzędowej kasety nie ma do kupienia nic, co pozwalałoby zachować jakieś sensowne stopniowanie, a nie skoki co cztery zęby. Potrzebuję przełożenie chociaż 34x28 (mam 34x25), żeby na 20 procentach nie jechać z kadencją 50...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myśli o tym to jest ok.

Jak przestaje...

Ale i tak. Trasa 25km po lesie dziś.

40 prawie wczoraj asfaltem i fragmenty lasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie zadać banalne pytanie: gdzie kupujecie stroje rowerowe? Mam na myśli poziom średnio budżetowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aluminium z karbonowym widelcem i Claris. Chciałbym mieć 10 biegów, bo jeżdżę po ściankach, a do 8 rzędowej kasety nie ma do kupienia nic, co pozwalałoby zachować jakieś sensowne stopniowanie, a nie skoki co cztery zęby. Potrzebuję przełożenie chociaż 34x28 (mam 34x25), żeby na 20 procentach nie jechać z kadencją 50...

Kupiłbym w tej sytuacji używki klamki, nawet jakieś stare, przerzutkę i korby i przełożył. Suport masz na kwadrat? Kasety 10- chy jakieś mam, mogę Ci coś wysłać pod warunkiem, że z tych szosowych jest coś więcej jak 25.

P.S.

A nie myślałeś żeby tam wrzucić kasetę MTB? Mam takową założoną do Tourneya i na podjazdach jest OK ( jak dla mnie). Fakt, że stopniowanie co 2 zeby od ośki.

Pozwolę sobie zadać banalne pytanie: gdzie kupujecie stroje rowerowe? Mam na myśli poziom średnio budżetowy.

Tzn do ilu?

Typowe woły robocze, co nie oznacza bele co - Decathlon.

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Kupiłbym w tej sytuacji używki klamki, nawet jakieś stare, przerzutkę i korby i przełożył. Suport masz na kwadrat? Kasety 10- chy jakieś mam, mogę Ci coś wysłać pod warunkiem, że z tych szosowych jest coś więcej jak 25.

P.S.

A nie myślałeś żeby tam wrzucić kasetę MTB? Mam takową założoną do Tourneya i na podjazdach jest OK ( jak dla mnie). Fakt, że stopniowanie co 2 zeby od ośki.

Spoko, dzięki, w razie czego sobie kupię, tylko powiedz mi co muszę zmienić gdybym kupił klamki Tiagry 4600 - przerzutkę tylną, kasetę z łańcuchem wiadomo, korbę mam Clarisa na jakiś Octalink, mogłaby zostać, będzie to działać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, zobaczę, 10-tek trochę mam gratisowo to Ci coś mogę dać, ja na tym nie jeżdżę, a jak zacznę to znów będę miał tego pełną siatę :)

Z korbą Clarisa będzie Ci to działać jak najbardziej, ale tylko przy jeździe z blatu, tzn. istnieje ryzyko iż łańcuch przy zrzucaniu na mniejszą tarczę może się zakleszczyć, co mnie się jeszcze nie zdarzyło, no ale... nie chciałbyś mieć tego na ścianie, dlatego dla świętego spokoju to bym wymienił.

Ta będzie ok, tania i mało śmigana

https://allegro.pl/korba-szosowa-sram-52-34-170-9s-10s-i6877786000.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł, Cannon to rozmiar 56, sprawdź długości rurek, bo szczególnie podsiodłowa jest długa.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Meksyk, rozmiar 54 pasowałby mi bardziej, w ogóle nie miałem kupować żadnego roweru, zacząłem z głupa przeglądać allegro i się zaczęło ;) Wizualnie te dwa rowery pasują mi idealnie, bo są czarno-czarne i dlatego się tak przypaliłem, bo niestety wygląd roweru jest dl mnie ważny :rolleyes: 

kaido2, dzięki za odpowiedź, muszę się zastanowić co kupić - klamki, rower używany, nowy rower, czy spiąć się i robić nogę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiś Janusz zajebał mi dzisiaj przednią lampkę.....dobrze że nie rower ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, zmartwiłeś mnie, bo podoba mi się bardziej niż btwin :(

Jak pisałem, też bardziej leży mi Canonndale, ale jak 70` wprowadził zamieszanie ;)

No ale przeciez nie jest to taka wada, zeby sie nie dalo jezdzic :)

Na pierwszym zdjeciu w tej ofercie widac ten problem. Linka chyba tylnego hamulca jest wpuszczona w glowke ramy i widac tam jaby pancerz nie bardzo sie z tym wlotem zgrywal.

Edit.

Na ostatnim zdjeciu tez to nawet lepiej widac. Cannondale pozniej sie wycofal z tego rozwiazania i puszczal linki normalnie.

Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób pomiary, na podstawie wyników kup ładną ramę i przełóż graty. Nie obciąża to budżetu aż tak, a daje dużo frajdy.

Idealnie dobrana rama to podstawa, sam się o tym przekonałem.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi