Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

a ja od jutra golę nogi  :lol:

później wrzucę foto z małym opisem (roweru, nie nóg)  ;)

Burns, cień ręki z telefonem mistrz  :lol:

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja od jutra golę nogi  :lol:

później wrzucę foto z małym opisem (roweru, nie nóg)  ;)

gravel ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja od jutra golę nogi :lol:

Trochę się spóźniłeś, ta parada w Lublinie dziś była :)

Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się spóźniłeś, ta parada w Lublinie dziś była :)

:)

A ja wiem ..

Ale nie powiem :D

no i fajnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gravel ? ;)

genau  :D

dlatego z tym goleniem raczej dam sobie spokój, na gravelu podobno można w luźnych portkach, w spd mtb więc świecić nogami nie muszę  :P

a rower - Trek Domane ALR 5 Gravel, rozmiar 58. W skrócie - rama alu serii 200 z dobrodziejstwami t.j, sztywne osie i Iso-speed. Widelec carbon, napęd Shimano 105 11s - korba kompakt, kaseta 11-32. Tarczowe mechaniczne heble Tektro Spyre, tarcze 160mm. Opony Schwalbe G-one 700x35c. Kolor szary.

Dzisiaj była mała jazda zapoznawcza, myślałem żeby przerzucić 2 z 3 podkładów nad mostek ale chyba od razu przerzucę wszystkie i wtedy zdecyduję czy może jednak jeden dać pod mostek. Rama alu ale wagowo w porównaniu do fulla to przepaść, przynajmniej mocno odczuwalna. Dzisiaj było trochę nowego asfaltu, trochę spękanego i łatanego, szutry, leśna wyboista droga. Na asfalcie to wiadomo, jedzie :P Na szutrach spoko chociaż trzeba uważać żeby nie popłynąć a na duktach - przejechać idzie ale jednak to teren dla xc czy fulla. 

Co nieco denerwujące - na nierównościach słychać klamki a chyba dokładnie łopatki do zrzucania biegów. Napęd działa super chociaż nie jest to twarda praca XT do której się przyzwyczaiłem. Ale zmienia szybko i pewnie. Heble - tutaj tak samo - hamują ale wiadomo, że trzeba dać im czas żeby się ułożyły. Do Zee nie ma co porównywać ale o ile pamiętam to hydrauliczna ultegra to była straszna żyleta, zobaczymy jak te się będą spisywać

Dzisiaj była super pogoda ale jak jeździłem słońce było już dość nisko i ostro świeciło, aparat w telefonie słabo ogarnia :P

IMG_20181013_170458.jpgIMG_20181013_162738.jpg

IMG_20181013_162428.jpgIMG_20181013_161521.jpgIMG_20181013_160733.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łoop w qr.....e, piękny. Gratuluje :)

To już fuela możesz na kołki odwiesić ;)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogniewałby się  :P  Póki jest pogoda na asfalty to pewnie domane będzie częściej w użyciu ale jak zimą zacznie pizgać złem to przechodzę do partyzantki w las  :P  Platformy wrócą do łask i będzie trzeba czekać na wiosnę  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trollu to kolejny ktory mnie leczy z gravela . xc. to chyba jednak dla mnie najlepszy wybor i nie mam co kombinowac

Choc rower naprawde ladny . gratuluje i niech sie kola kreca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj nawet o tym myślałem, bo kiedyś kumpel marudził na xc (chociaż później się ogarnął i przestał), chciał sprzedać i kupić gravela. Ale dzisiaj zrobiłem trasę jaką z nim najczęściej jeżdżę i zdecydowanie xc w lesie wygrywa. Pomijam gravelowych fanatyków udowadniających, że wjadą wszędzie (tylko po co). Jak ktoś potrzebuje jednego roweru do wszystkiego - XC. Ja na gravela patrzyłem jak na szosę, którą w razie potrzeby przetoczę się po szutrach i chyba da radę

czy szybko - x-calibra sprzedałem dawno temu a zrobiłem to tylko dlatego, żeby w jego miejsce kupić gravela  :P

tutaj była ostatnia sztuka na sklepie i w sumie nie było się nad czym zastanawiać. 2 dni uspokajałem sumienie i motywowałem wydanie pieniędzy  :lol:

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wlasnie chyba bede mniej sie meczyl x calibrem po szosie niz gravelem po lesie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fuel i tak robił więcej km po asfaltach niż po lesie ale to siłą rzeczy wychodzi. Endurowcy formę też na szosach robią  :P

ale szosa czy gravel nie zjedzie z Szyndzielni, po lasach na Jurze też ciężko  ;)

przez chwilę patrzyłem na nowego Krossa czy Anyroada ale za te pieniądze nie miałbym np sztywnych osi

zimą też nie zamierzam jeździć gravelem, w fuelu będę musiał zrobić serwis zawiasu ale poza tym w śniegu też będzie jeździć 

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wspomnisz moje słowa ;) gravel jest świetny

mówisz o nowym Krossie Esker ?

np. 4.0 fajny - stalowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje zakupu, szkoda ze pożałowali hydraulicznych 105.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, Esker. Fakt, że stalowy też mnie kusił ale znów osprzęt słabszy, zawsze coś. Co do hebli to też prawda. Pewnie kiedyś zacznie mnie korcić żeby zmienić klamkomanetki z heblami. A fuel będzie mniej jeździł ale dla mnie to plus. Jeździłem nim wszędzie bo miałem tylko jeden rower ale zanim sprzedałem x-calibra to nim latałem po asfaltach. W fuelu głównie szkoda mi opon na asfalty, teraz nieco dłużej pożyją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na co klamkomanetki zmieniać.

Założyć trp :D

Albo zdobyć jakoś ten patent gianta Z tym łącznikiem między zwykłą łapą a układem hydro.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie będę dziadował z jakimiś półśrodkami  :lol:

ale tak ogólnie to kotwice jak ultegra fajna sprawa ale tutaj nie będę raczej potrzebował aż tak mocnych hebli. Odtłuszczę tarcze, pojeżdżę i wyjdzie w praniu 

tak czy inaczej - fanie bo Domane lżej jedzie niż Fuel ale za to full przyzwyczaja człowieka do wygody, tutaj trochę taczka jest  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi