Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

O fajny klasyk 🤗🤗🤗

Dzięki 😀

Kupiłem go gdy byłem jeszcze w liceum w 1998r. W między czasie było jeszcze kilka innych. Nigdy mnie nie zawiódł 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie znowu problem ze strzelaniem kij wie czego, zmienił platformy nic, wyczyściłem sztyce, siodło, zmieniłem zacisk dalej nic, zmieniłem dziś łożyska suportu nic, przesmarowałem stery dalej nic. Już nie mam pomysłu, jedynie co mi przychodzi do głowy to jak wymieniałem suport to zajrzałem do środka i jak rama łączy się z mufą suportu to na styku nie ma spawu i może tu jakieś naprężenia się przenoszą, choć z drugiej strony to strzela tylko jak się pedałuję, może jeszcze sprawdzę mocowanie zębatki bo tu może słabo dokręcona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj po przejażdżce ujawniłem 3 dziury od szkieł w tylnej oponie. Z jednej syczało w pozycji ,,na górze" Wyszło na to, że mleka trzeba dolać bo pierwsze było zalane w lutym. Więc je wymieniłem. Jak już się wszystko uszczelniło, to znalazłem ostatnią trzecią dziurkę, w której głęboko szkło siedziało. Nie szło go wydłubać więc ten mały kawałek wcisnąłem grubą igłą do środka a potem obróciłem koło i się zasklepiło. No sprawa za***ista. Wczoraj też przetestowałem jazdę na bardzo niskim ciśnieniu i zdziwiłem się o ile łatwiej jeździ się po szutrach i kamieniach właśnie z tak niskim ciśnieniem, które już było czuć konkretnie na asfalcie.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Wklejam, bo temat leci na drugą stronę ;)

Screenshot 2023-07-10 at 20-29-24 Powrót z Mateuszkiem 👌 Ride Strava.png

Screenshot 2023-07-10 at 20-29-44 Powrót z Mateuszkiem 👌 Ride Strava.png

Screenshot 2023-07-10 at 20-28-38 Morning Ride Ride Strava.png

Screenshot 2023-07-10 at 20-28-56 Morning Ride Ride Strava.png

Edytowane przez tessio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kraina mniejszych jezior 🚴☀️

IMG_20230711_134618.jpg

IMG_20230711_130338.jpg

IMG_20230711_122253.jpg

IMG_20230711_100935.jpg

IMG_20230711_105858.jpg

IMG_20230711_114830.jpg

IMG_20230711_112756.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jakiś fake bo przecież w TPK płasko, nudno i do du*y...

Opisując pogodę, przedstawił praktycznie każdy dzień (odnośnie wiatru)😅 Zawsze lepiej uciec w las niż robić za żagiel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już parę ładnych lat temu kupiłem na olx nowiutką kolarzówkę za 400 zł jeszcze w folii. Do tej pory śmiga jak szalona, a nawet nie wiem jakiej marki jest haha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wczoraj walczyłem z strzelaniem w napędzie 
Bałem się ze to Piasta , coś ogólnie z tylnym kołem , zmieniłem koło od siostrzeńca i nadal strzela , ok jedna rzecz wyelimowana , zdjąłem korbę roskrecilem ja w drobny mak wyczyściłem skręciłem , strzela 😱😱😱😱🤬🤬🤬🤬🤬 siadłem na rower przy ścianie grecilem korba na „wstecznym „ mocno słabo lekko szybko wolno strzela ale tak jakby w pedałach …… tak ! W pedałach rozkrecilem je wyczyściłem przesmarowalem i cisza bloga cisza 😎😎😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.07.2023 o 11:02, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Po raz pierwszy od bardzo, bardzo dawna, o takiej porze...

1689231735891-01.jpeg

Jak Ci sie jeszdzi w POCu?

Zastanawiam sie nad zmiana kasku, bo moj Bell Cage jest juz starawy. POCi wygladaja na troche duze, ale slyszalem, ze sa wygodne 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest naprawdę fajnie. Kask jest bardzo dobrze wentylowany, a do tego nieprzesadnie ciężki, jak na taki z MIPS (choć nie jest tak lekki jak Trenta 3K Karbon od Meta, która z MIPSem waży jakieś 220 g). Potwierdzam, jest wygodny, choć uważam, że jednak modele od KASKa są nieco wygodniejsze. Bałem się trochę, że to taki "grzyb" będzie, ale i pod tym względem jest spoko - na zdjęciu obok Valegro od KASKa. Mi po raz drugi posypało się pokrętło regulacji w Protone Icon od KASKa i stąd decyzja o zakupie POCa 😉

IMG-20230703-WA0023-01.jpeg

Edytowane przez zegarkowo_rowerowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś chciałem nabyć POCa ale nic nie pasowało na mój czerep za to Valegro to chyba najwygodniejszy kask - kilka lat już użytkuje i jak zakładam to zapominam że jest na głowie 

ponoć pokrętło w nowym Protonie w co drugim się sypie - jakaś wada chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, ecipeci napisał(-a):

kiedyś chciałem nabyć POCa ale nic nie pasowało na mój czerep za to Valegro to chyba najwygodniejszy kask - kilka lat już użytkuje i jak zakładam to zapominam że jest na głowie 

ponoć pokrętło w nowym Protonie w co drugim się sypie - jakaś wada chyba

Z tymi pokrętłami w ICONIE niestety jest tak, jak piszesz... W moim przypadku to już drugi kask z tym "ficzerem" i dlatego tym razem poprosiłem już o zwrot kasy... Co ciekawe, nie mam problemów z pokrętłami w Valegro i w nowej Utopii 🤔 Valegro to fajny kask, mega lekki, no i na pewno jeden z lepszych wyborów na gorące lato 🌞🌞🌞

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Z tymi pokrętłami w ICONIE niestety jest tak, jak piszesz... W moim przypadku to już drugi kask z tym "ficzerem" i dlatego tym razem poprosiłem już o zwrot kasy... Co ciekawe, nie mam problemów z pokrętłami w Valegro i w nowej Utopii 🤔 Valegro to fajny kask, mega lekki, no i na pewno jeden z lepszych wyborów na gorące lato 🌞🌞🌞

u mnie w Valegro pokrętło działa jak nowe a kask ma już kilka lat i jest to mój jedyny kask więc trochę już pokręciłem tym pokrętłem :)

dobrze wentylowany i 200g w rozmiarze M :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

A ja wczoraj walczyłem z strzelaniem w napędzie 
Bałem się ze to Piasta , coś ogólnie z tylnym kołem , zmieniłem koło od siostrzeńca i nadal strzela , ok jedna rzecz wyelimowana , zdjąłem korbę roskrecilem ja w drobny mak wyczyściłem skręciłem , strzela 😱😱😱😱🤬🤬🤬🤬🤬 siadłem na rower przy ścianie grecilem korba na „wstecznym „ mocno słabo lekko szybko wolno strzela ale tak jakby w pedałach …… tak ! W pedałach rozkrecilem je wyczyściłem przesmarowalem i cisza bloga cisza 😎😎😎

Wkurwiające co nie, takie strzelanie u mnie też wyszło, że to pedały tylko jak zamieniłem z młodym w rowerze u niego te same co u mnie nie strzelają o dziwo. U mnie jeszcze co jakiś czas sztyca się odzywa, ale tu zmienię trochę położenie i jest dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi