Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Zwykłe 700x32 zwijane, bezdętkowe.

To moje są dętkowe jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, sanik napisał(-a):

To moje są dętkowe jeszcze.

Ech opona ma 70km i już kapeć 😕 

Jutro zamawiam Gatorskin.

Tutaj film z porównaniem Conti i Schwalbe.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja rozprostowałem dzisiaj stare kości.

2267a4a4a67be7c162d8a41432db760a.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, ecipeci napisał(-a):

powiem tak : nowe koła same jadą, nie trzeba pedałować ;)

IMG_20240818_134511.jpg

IMG_20240818_124408.jpg

A co to za kolka ? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, fonfelinni napisał(-a):

A co to za kolka ? :) 

Campagnolo Levante

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ecipeci napisał(-a):

🇵🇱 NAJWIĘKSZE OSIĄGNIĘCIE W HISTORII POLSKIEGO KOLARSTWA! Kasia Niewiadoma wygrała Tour de France! (youtube.com)

jak to oglądałem to serce bardziej mi waliło niż na niejednym podjeździe ;)

super emocje i wielki sukces 🎇👍🇵🇱

Przy okazji elegancko popisał się Eurosport, pokazując na żywo aż 5 km ☹️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciepło, trzeba wybierać zacienione drogi.

Zmieniłem ratchet 18t na 54t - redukcja "laga" na korbie przy zazębianiu ogromna, ale ten dźwięk mnie dobija. Jakiś czas temu wymieniłem bębenek z aluminiowego na stalowy (oba DT), na stalowym używanym nadal nie ma żadnych śladów po kasecie, aluminiowy po tygodniu używania był ponacinany.

Założyłem chińskie dętki tpu (zielone Cyclami z nowymi wentylami, te grubsze 32g) i muszę przyznać, że trzymają ciśnienie kilkukrotnie lepiej niż lateksowe Vittoria.

Potrzebowałem sztycy z offsetem 20mm, z ciekawości wybrałem tanią, karbonową Toseek, przy mojej wadze 110 kg nie wydaje żadnych dźwięków, jest ok. Co do komfortu coś przyjemnie, bardzo delikatnie sprężynuje, ale czy to sztyca, czy pręty od siodełka SMP, gdy w końcu jarzmo jest w odpowiednim położeniu ciężko przewidzieć. Ciekawe, czy nie strzeli za jakiś czas - skręcona na pastę z odpowiednim momentem.

Z tego samego kierunku przybył też komputerek - iGPS 630, pierwsze wrażenia bardzo dobre.03c6ad3ab49a22b6a14a6168b88be4b2.jpg&key=51f52a6002ff1044c1e40fb66590c0ef006f641c95208cc4488a84337b970832

92c1ad6edd61bf95ed7957c4e66b1102.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Ech opona ma 70km i już kapeć 😕 

Jutro zamawiam Gatorskin.

Tutaj film z porównaniem Conti i Schwalbe.

Gatorskiny polecam całym sercem. Mimo że jeżdżę na 25mm, 600m przejazd po średniej grubości tłuczniu nie zrobił na niej wrażenia. Jeżdżę w zestawie z chińskimi dętkami TPU i przez dwa sezony nie złapałem żadnego kapcia. Bałem się trochę o przyczepność, ale na suchym można fiknąć przez przód na szczękach 105’tki. Na bikeinn była akurat promka, trafiłem po 130 PLN za sztukę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a):

Gatorskiny polecam całym sercem. Mimo że jeżdżę na 25mm, 600m przejazd po średniej grubości tłuczniu nie zrobił na niej wrażenia. Jeżdżę w zestawie z chińskimi dętkami TPU i przez dwa sezony nie złapałem żadnego kapcia. Bałem się trochę o przyczepność, ale na suchym można fiknąć przez przód na szczękach 105’tki. Na bikeinn była akurat promka, trafiłem po 130 PLN za sztukę. 

Dokładnie, po zdjęciu oryginalnie założonych Maxxisów kupiłem Gatoskiny i nawet fatalne drogi rowerowe z wieloma nierównościami poprzecznymi w tym pęknięciami, dziurami nie robiły na nich wrażenia. I mam wątpliwości co do Schwalbe po kilkunastu opiniach w necie.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę na nie polowałem i wreszcie są 😉 Kolor dla purystów nie do zaakceptowania, no ale kto by się tym przejmował 😉 Buty w zasadzie na temperatury powyżej 20 stopni... Bardzo lekkie. 

1724143296770.jpg

1724143284081.jpg

1724143308061.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.08.2024 o 14:42, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Dziś na zimowym...

Rafał - co to za siodło ? Selle Italia SLR jakiś ?

Godzinę temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Trochę na nie polowałem i wreszcie są 😉 Kolor dla purystów nie do zaakceptowania, no ale kto by się tym przejmował 😉 Buty w zasadzie na temperatury powyżej 20 stopni... Bardzo lekkie. 

piękne baletki ;) jak to czyścić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, ecipeci napisał(-a):

Rafał - co to za siodło ? Selle Italia SLR jakiś ?

piękne baletki ;) jak to czyścić ?

Tak, to Selle Italia Slr Gravel.

https://www.selleitalia.com/slr-boost-gravel-ti316-superflow/

A co do czyszczenia, to jeszcze nie wiem 😉

IMG_20240820_121327.jpg

Edytowane przez zegarkowo_rowerowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Tak, to Selle Italia Slr Gravel. A co do czyszczenia, to jeszcze nie wiem 😉

czyli to ma 248mm długości tak ?

u mnie przyszedł czas na zmianę siodełka i właśnie boję się tych z krótszym nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, ecipeci napisał(-a):

czyli to ma 248mm długości tak ?

u mnie przyszedł czas na zmianę siodełka i właśnie boję się tych z krótszym nosem

Tak. Ono ma dokładnie takie same wymiary jak to, które mam na szosie. I dlatego się na nie zdecydowałem, bo choć zmieniam ramy, różne komponenty, to akurat siodełko od ponad 3 lat mam to samo. Zamiast karbonowych prętów jest tytan no i oczywiście jest ono bardziej komfortowe niż to szosowe 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Tak. Ono ma dokładnie takie same wymiary jak to, które mam na szosie. I dlatego się na nie zdecydowałem, bo choć zmieniam ramy, różne komponenty, to akurat siodełko od ponad 3 lat mam to samo. Zamiast karbonowych prętów jest tytan no i oczywiście jest ono bardziej komfortowe niż to szosowe 😉

ja mam od nowości w rowerze Selle Italię i jest ok, teraz też będzie Selle raczej ale jeszcze model muszę wybrać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, ecipeci napisał(-a):

ja mam od nowości w rowerze Selle Italię i jest ok, teraz też będzie Selle raczej ale jeszcze model muszę wybrać :)

Jak generalnie Selle Italia pasuje, to pewnie nie ma co kombinować. A kwestia krótsze/dłuższe, to już jednak w jakiejś mierze zależnie od stylu jeżdżenia... Ja nawet na gravelu, szczególnie po wymianie mostka na dłuższy, jeżdżę raczej w bardziej sportowej pozycji i dla mnie krótsze jest ok. Ale to jest już bardzo indywidualna kwestia, zależna właśnie od stylu jazdy czy upodobań. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Jak generalnie Selle Italia pasuje, to pewnie nie ma co kombinować. A kwestia krótsze/dłuższe, to już jednak w jakiejś mierze zależnie od stylu jeżdżenia... Ja nawet na gravelu, szczególnie po wymianie mostka na dłuższy, jeżdżę raczej w bardziej sportowej pozycji i dla mnie krótsze jest ok. Ale to jest już bardzo indywidualna kwestia, zależna właśnie od stylu jazdy czy upodobań. 

ja potrzebuje płaskie siodło ( czyli raczej model Flite ), na podjazdach się boję że mi siodełka zabraknie jak się będę przesuwał do przodu, Flite ma 250mm długości, obecnie mam 270mm, niby 2cm ale może zrobić różnicę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

1724143296770.jpg

1724143284081.jpg

Super kolorki 👍

Do kompletu przydałaby się bardziej odważna kolorystycznie rama 😀

IMG_20240820_133656.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

400 km po taterkach weszło 😊

PdOJJspP6qa6zCJutiXYH68RmFL3z1jmrkd4xPz8FoE-2048x944.jpg

Edytowane przez tessio

Udostępnij tę odpowiedź