Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, Burns napisał(-a):

Rower prezentuje się ładnie.

Pamiętaj o tym wpisie, żeby później móc rozgraniczyć co jest satysfakcją a co czystym przyzwyczajeniem...

Zabrzmiało poważnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Pierwsze km za mną na nowym starym rowerku 😛

IMG_3498.jpeg

IMG_3500.jpeg

2 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Nie wiem , chyba za dużo się spodziewałem po sławnych gravelach , nie ma jakiegoś efektu wow ! Rower jak rower też trzeba pedałować 😃😃😃

Może jestem trochę przemęczony , dużo się wydarzyło na przełomie roku , też miałem przerwę w jeżdżeniu z 6 tygodni , pogoda też średnia do uzyskiwanie przyjemności z jazdy , dam mu jeszcze szansę , zmieniłem mostek , dokonałem ustawień pod siebie załóżmy że jest dobrze w sumie nic mnie nie boli jak jadę , plecy , dłonie , nadgarstki ok , ale nie ma takiej lekkości w czasie jazdy i z jazdy . 
zobaczymy jak będzie dalej wiosna lepsza pogoda itd .

Bardzo ładny rower. 

Zabrzmi sztampowo; "najważniejsza jest droga", a czym podróżujesz to sprawa drugorzędną. Zdarzyło mi się kilkanaście wycieczek rowerowych z kumplem po Polsce i nie widzę różnicy, czy jechałem Tribanem, Giantem, Cannondale'em czy Rondo. Najfajniejszy był czas w trasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, nav napisał(-a):

Bardzo ładny rower. 

Zabrzmi sztampowo; "najważniejsza jest droga", a czym podróżujesz to sprawa drugorzędną. Zdarzyło mi się kilkanaście wycieczek rowerowych z kumplem po Polsce i nie widzę różnicy, czy jechałem Tribanem, Giantem, Cannondale'em czy Rondo. Najfajniejszy był czas w trasie.

Sportową staram się prowadzić cały czas siłownia , rower , spacery , kiedyś koszykówka , lekkoatletyka , 

bardziej chodzi o to że się „zawiodłem „ jeździłem kross hexagon , kross level b2 , trek xcaliber 9 przez 10 lat , zmieniając rower na zupełnie inny czyli z mtb na gravela z barankiem z węższą oponą myslelm ze to będzie jakaś potężna zmiana , sam nie wiem czego , prędkości , odczucia z jazdy , itp . Ale rower to rower nie jakiś statek kosmiczny dla kolarza romantycznego ( czyli mnie co robi 4 tys w roku ) nie ma różnicy zbytnio na czym kręcisz , trzeba jeździć i cieszyć się jazdą i nie przeżywać . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Sportową staram się prowadzić cały czas siłownia , rower , spacery , kiedyś koszykówka , lekkoatletyka , 

bardziej chodzi o to że się „zawiodłem „ jeździłem kross hexagon , kross level b2 , trek xcaliber 9 przez 10 lat , zmieniając rower na zupełnie inny czyli z mtb na gravela z barankiem z węższą oponą myslelm ze to będzie jakaś potężna zmiana , sam nie wiem czego , prędkości , odczucia z jazdy , itp . Ale rower to rower nie jakiś statek kosmiczny dla kolarza romantycznego ( czyli mnie co robi 4 tys w roku ) nie ma różnicy zbytnio na czym kręcisz , trzeba jeździć i cieszyć się jazdą i nie przeżywać . 

No właśnie to miałem na myśli. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, nav napisał(-a):

No właśnie to miałem na myśli. 👍

👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu wyszło słońce ☀️😀🚴

GarminConnect_20250118-150513.jpg

IMG_20250118_112030.jpg

IMG_20250118_145527.jpg

IMG_20250118_115722.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caly rok fatbike3088a48b2f30dc0078f668d3c23b6812.jpg

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubie jezdzic grubasami

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Testów ciąg dalszy ……

pogoda jak widać dobra więc ciśnij ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, ecipeci napisał(-a):

pogoda jak widać dobra więc ciśnij ! :)

Będę !!!

PS. Brak mocy , ale trzeba formę robić na spotkanie forumowe na koniec maja 😃( mam nadzieję że dojdzie do spotkania ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiany w szosie przed nowym sezonem. Koła Schmolke Carbon zostają i będą używane tam, gdzie mniej liczy się aerodynamika. Podstawowym zestawem na płaskopolskę będą koła Black Inc 48/58. Zdjęcie póki co tylko poglądowe - mój zestaw powinien dojechać na przełomie stycznia i lutego. 

IMG_2672.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał dzięki za te istotne dla dalszego codziennego funkcjonowania info ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, ecipeci napisał(-a):

Rafał dzięki za te istotne dla dalszego codziennego funkcjonowania info ;) 

Rozumiem, że jak inni podobnej treści informacje umieszczają to w podobny sposób je komentujesz, czy tylko mnie w ten sposób wyróżniasz? Tak z czystej ciekawości pytam, bo generalnie co tam wypisujesz to mi lotto… no ale jak faktycznie jest tak, jak wyżej, to jest to …dość ciekawe. Co najmniej, niczego oczywiście nie sugerując 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Rozumiem, że jak inni podobnej treści informacje umieszczają to w podobny sposób je komentujesz, czy tylko mnie w ten sposób wyróżniasz? Tak z czystej ciekawości pytam, bo generalnie co tam wypisujesz to mi lotto… no ale jak faktycznie jest tak, jak wyżej, to jest to …dość ciekawe. Co najmniej, niczego oczywiście nie sugerując 😉

dowalił się dla zasady, a Ty dałeś się  podpalić.

Napisz później co czujesz i jak to się przekłada w jeździe między jednym a drugim zestawem. Chyba, że już jeździłeś na pożyczonych od kogoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Burns napisał(-a):

dowalił się dla zasady, a Ty dałeś się  podpalić.

Napisz później co czujesz i jak to się przekłada w jeździe między jednym a drugim zestawem. Chyba, że już jeździłeś na pożyczonych od kogoś.

Spoko 🤜🤛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się pytam czemu nie Partingtony ?! ( są droższe i nie mają tego brzydkiego wielkiego napisu jak Black Inc ) ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Zmiany w szosie przed nowym sezonem. Koła Schmolke Carbon zostają i będą używane tam, gdzie mniej liczy się aerodynamika. Podstawowym zestawem na płaskopolskę będą koła Black Inc 48/58. Zdjęcie póki co tylko poglądowe - mój zestaw powinien dojechać na przełomie stycznia i lutego. 

IMG_2672.jpeg

Fajne kolka, a z ciekawosci zapytam, ile kolega cisnie  i z kim sie sciga, ze ta ałerodynamika jest taka istotna i Schmolke wymiekaja? 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co możecie polecić z typowo wyprawowych rowerów,  najlepiej na ramie stalowej.

W dobrej cenie jest Rondo Muut ST, https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-rondo-mutt-st-pd30751/?v_Id=178827

Poza korbą do wymiany reszta wydaje się w porządku.

Teraz są dobre ceny, więc jak macie jakieś typy, to prośba o podesłanie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi