Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, piteks napisał(-a):

W końcu wybrałem.

https://www.canyon.com/pl-pl/electric-bikes/electric-mountain-bikes/neuron-on/al/neuron-on-al-9/4059.html?dwvar_4059_pv_rahmenfarbe=M167_P01&dwvar_4059_pv_rahmengroesse=S&srsltid=AfmBOopwAnK78PobkITUcgZOCK7MnIHN-HXd3FR-cqd8T01ZZwuAxUaqLhE

Rower zamówiony. W pierwszej połowie sierpnia powinna dotrzeć paczka. Mam nadzieję, że jest to takie proste jak filmikach instruktażowych.

Nawet jeśli będziesz miał problem z samodzielnym złożeniem rowera, to w Krakowie nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem serwisu, który w tym pomoże.

Fajny sprzęt, życzę jak najwięcej udanych wyjazdów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po upadku na wczorajszym etapie i tam, gdzie 2 lata temu został zmiażdżony. Dziś znokautował wszystkich. Drugi na mecie tracił dziś do niego przeszło 2 minuty… Back to yellow 😉

IMG_9557.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, piteks napisał(-a):

W końcu wybrałem.

https://www.canyon.com/pl-pl/electric-bikes/electric-mountain-bikes/neuron-on/al/neuron-on-al-9/4059.html?dwvar_4059_pv_rahmenfarbe=M167_P01&dwvar_4059_pv_rahmengroesse=S&srsltid=AfmBOopwAnK78PobkITUcgZOCK7MnIHN-HXd3FR-cqd8T01ZZwuAxUaqLhE

Rower zamówiony. W pierwszej połowie sierpnia powinna dotrzeć paczka. Mam nadzieję, że jest to takie proste jak filmikach instruktażowych.

Ale maszyna 😲 czy wymiana zużytych podzespołów, albo uszkodzonego zawieszenia jest bardzo kosztowna w takim rowerze ? Niektórzy w tej cenie mają kredyt na samochód a ty masz rower którym będziesz latał 😀😎 super gratuluję 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Ale maszyna 😲 czy wymiana zużytych podzespołów, albo uszkodzonego zawieszenia jest bardzo kosztowna w takim rowerze ? Niektórzy w tej cenie mają kredyt na samochód a ty masz rower którym będziesz latał 😀😎 super gratuluję 

Dzięki.

Nie wiem ile kosztuje serwis ale z tego co się orientowałem, to osprzęt należy do tych popularniejszych więc nie powinno być problemu z dostępnością do części. Co za tym idzie, to ceny też nie powinny być z kosmosu.

Rower faktycznie drogi. Z drugiej strony ceny fulli o podobnych parametrach nie odbiegają jakoś strasznie od siebie. 

Edytowane przez piteks

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walka z deszczem, po pewnym czasie już wszystko jedno 🤣🤣

IMG_20250719_140827.jpg

IMG_20250719_133644.jpg

IMG_20250719_101857.jpg

IMG_20250719_133102.jpg

IMG_20250719_105551.jpg

IMG_20250719_101430.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

IMG_9671.jpeg

IMG_9655.jpeg

Nie korci cię przejście na którąś z tych nowych grup elektronicznych shimano?

Mnie tak 🫣😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, sanik napisał(-a):

Nie korci cię przejście na którąś z tych nowych grup elektronicznych shimano?

Mnie tak 🫣😀

A po co? W szosie mam elektrykę i mi wystarczy. Dla mnie gravel ma być prosty i dlatego zawsze będę jeździł na jednym blacie (co najwyżej zmieniam tarcze na większe) i grupie mechanicznej. Natomiast po głowie chodzi mi zrobienie z tego roweru typowej zimówki, na aluminowych kołach i nabycie czegoś na karbonowej ramie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

A po co? W szosie mam elektrykę i mi wystarczy. Dla mnie gravel ma być prosty i dlatego zawsze będę jeździł na jednym blacie (co najwyżej zmieniam tarcze na większe) i grupie mechanicznej. Natomiast po głowie chodzi mi zrobienie z tego roweru typowej zimówki, na aluminowych kołach i nabycie czegoś na karbonowej ramie 😉

Lubię nowości, a i elektryka jakoś lepiej się u mnie spisuje. Mniej dłubania i poprawiania ustawień.

Co do jednego blatu zgoda, jestem zadowolony, że poszedłem w to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, sanik napisał(-a):

Lubię nowości, a i elektryka jakoś lepiej się u mnie spisuje. Mniej dłubania i poprawiania ustawień.

Co do jednego blatu zgoda, jestem zadowolony, że poszedłem w to.

Rozumiem. Z kulturą pracy i łatwością obsługi nie dyskutuję - na bazie doświadczeń z szosą oczywiście. No ale lepszych kolarzy elektryka z nas nie robi 🤷

Edytowane przez zegarkowo_rowerowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Rozumiem. Z kulturą pracy i łatwością obsługi nie dyskutuję - na bazie doświadczeń z szosą oczywiście. No ale lepszych kolarzy elektryka z nas nie robi 🤷

😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rundka nad Jeziorak zaliczona.

Rano prognozy zapowiadały opady i 20 stopni, a była lampa i 30 stopni. Jak żyć 😀☀️🌀

1753018128607.png

IMG_20250720_152119.jpg

IMG_20250720_152347.jpg

IMG_20250720_104742.jpg

IMG_20250720_152231.jpg

IMG_20250720_120209.jpg

IMG_20250720_140751.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Widzę, że dziś dzień jazdy w parach 😉

My zawsze jeździmy razem😉 Ostatnio mam mało czasu dla forum😅Zachciało mi sie na stare lata zmieniać prace 😅

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Teufel26 napisał(-a):

My zawsze jeździmy razem😉 Ostatnio mam mało czasu dla forum😅Zachciało mi sie na stare lata zmieniać prace 😅

Rozumiem. U nas jednak wygląda to zupełnie inaczej…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Niedziela wykorzystana na maxa 😉

IMG_9793.png

Spodobał się baranek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Dostrzegła jego zalety, ale na razie musi się przyzwyczaić. Myślę jednak, że przekona się do niego 😉

Też miałem na starcie obawy, ale szybko poszło.

Największy stres był z wpięciem się w bloki. Dobrze, że spróbowałem w domu stacjonarnie, bo sprężyna była ustawiona na max i bez szans z wypięciem. Musiałem buty zdejmować 🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Niedziela wykorzystana na maxa 😉

IMG_9723.jpeg

IMG_9729.jpeg

IMG_9746-1.jpeg

IMG_9752.jpeg

IMG_9758.jpeg

IMG_9776.jpeg

IMG_9759.jpeg

IMG_9793.png

Widzę fajnie spędzony czas , i jak kobieta to na słodko

2 godziny temu, Teufel26 napisał(-a):

Dziś wypad do Holandii! Genialna infrastruktura rowerowa!

Fajnie spędzacie czas , pozazdrościć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Rozumiem. U nas jednak wygląda to zupełnie inaczej…

Domyślam sie😅 i tak swietnie ze probuje. Moja zona tez miała opory przed barankiem, a pedaly spd były nie do zaakceptowania. Wiele kilometrów przejechaliśmy zanim ja namówiłem, teraz nie wyobraża sobie jazdy na innym rowerze.

10 minut temu, zbyniu70 napisał(-a):

Widzę fajnie spędzony czas , i jak kobieta to na słodko

Fajnie spędzacie czas , pozazdrościć 

Dzięki! Znaleźliśmy wspólna pasje, a żonę podziwiam, bo robimy razem naprawdę długie dystanse.

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi