Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli wracam do formy. Dzisiaj ponad 2 godziny amatorskiego jeżdżenia i 35km zaliczone. 

20250720_194846.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Podobno przez ten górny chwyt przy mostku z dala od klamek zginęła właśnie ta polska triatlonistka...

Więc jak kobieta, która nie ma obycia z barankiem już na dzień dobry tak trzyma kierę to ja nie wiem...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie, musiałem😄

IMG-20250720-WA0048.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Góra Żar 2025

20250712-190933.jpg

20250712-192301.jpg

20250712-192455.jpg

20250712-193014.jpg

20250712-194543.jpg

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Z racji tego, że moja kostka odmawia posłuszeństwa nie biegam już od 9 miesięcy. Więc wróciłem znowu do mojego pierwszego amatorskiego sportu czyli kolarstwa. Akurat w szosowe wkręciłem się dosyć późno, ale to teraz sprawia mi więcej przyjemności niż jazda góralem. Jeżdżę sam raczej rekreacyjnie. Z tego powodu mam Panowie pytanie, czy ktoś użytkuje albo użytkował może starą szosę na ramie stalowej? Podobają mi się klasyczne rowery, coś tam przy rowerze potrafię ogarnąć sam. Tylko na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego starocia? Bo raczej nie planuję kupować roweru za tysiące. Z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Artur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogoda niepewna, więc nici z dłuższej trasy. Ale wskoczyło lokalne gravelowanie pomiędzy jeziorami 😜

IMG_20250723_140410.jpg

IMG_20250723_131952.jpg

IMG_20250723_131733.jpg

IMG_20250723_134323.jpg

IMG_20250723_131647.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Artur74

Trochę jeździłem na szosie cr-mo. Jeździłbym dalej, ale te stare szosy mają wąskie widelce. U mnie z przodu mieściła się opona 23mm, z tyłu 25.

Trzeba zwrócić uwagę, żeby to nie był archaiczny osprzęt, co by części były dostępne 

Jeżeli to Ci nie przeskadza... To tylko cieszyć się jazdą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Artur74 napisał(-a):

Witam.

Z racji tego, że moja kostka odmawia posłuszeństwa nie biegam już od 9 miesięcy. Więc wróciłem znowu do mojego pierwszego amatorskiego sportu czyli kolarstwa. Akurat w szosowe wkręciłem się dosyć późno, ale to teraz sprawia mi więcej przyjemności niż jazda góralem. Jeżdżę sam raczej rekreacyjnie. Z tego powodu mam Panowie pytanie, czy ktoś użytkuje albo użytkował może starą szosę na ramie stalowej? Podobają mi się klasyczne rowery, coś tam przy rowerze potrafię ogarnąć sam. Tylko na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego starocia? Bo raczej nie planuję kupować roweru za tysiące. Z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Artur.

A takie coś, czy za nowy ???

image (1).jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, revolta4 napisał(-a):

To i ja 

IMG_5502.jpeg

Też fajny, tak pierwszy z wierzchu, ten Canon poniżej 1700zł 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kosztował całe 1200 zł , sprzedałem to nie dla mnie zbyt sportowa pozycja , zbyt cienkie opony , i inne rzeczy na nie 😀

Ładny stan był jak na takiego dziadka .

1964.jpeg

1908.jpeg

1855.jpeg

1828.jpeg

1829.jpeg

1830.jpeg

1856.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odzew, no te rowery są świetne ale to już współczesność. Ramy Alu, współczesne klamki. Sam mam podobny rower na świetnym jak na lata w którym go kupowałem osprzęcie. Jeździ bardzo dobrze. Najbardziej się boję nie pozycji na rowerze tylko właśnie tego, że nie przyzwyczaję się do innej pracy osprzętu, na pewno nie będzie takiej precyzji. Zobaczymy, na razie się rozglądam. 

Pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Artur74 napisał(-a):

Witam.

Pozdrawiam.

Artur.

Czy może coś w tym stylu 🤔🤔🤔

image (2).jpeg

Albo taki 

image (3).jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
36 minut temu, Artur74 napisał(-a):

Fajny ten Fondriest i z czasem Campagnolo do niego zdobyć 😁😁😁

Ja jestem niedzielnym kolarzem i jeżdżę na retro MTB Corratecu cr-mo potrójnie cieniowana a osprzęt to kompletna grupa taka.

IMG_20241114_100226.jpg

A marzy mi się coś takiego 🤗 🤗 🤗 

image (4).jpeg

image (5).jpeg

Ma to być taka bulwarówka , nie do wyścigów 😁😁😁

IMG_20250723_204259.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie do pokazania jakiś retro rowerki którymi jeździcie 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ja jestem niedzielnym kolarzem i jeżdżę na retro MTB Corratecu cr-mo potrójnie cieniowana a osprzęt to kompletna grupa taka.

IMG_20241114_100226.jpg

image (4).jpeg

image (5).jpeg

IMG_20250723_204259.jpg

No tak, to też było moje marzenie. Ale kiedyś trafiłem na markę Canyon i kupiłem fulla od nich. Rewelacja, rower i cena za jaką go można kupić. Polecam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Artur74 napisał(-a):

No tak, to też było moje marzenie. Ale kiedyś trafiłem na markę Canyon i kupiłem fulla od nich. Rewelacja, rower i cena za jaką go można kupić. Polecam 

Te cannondale są poniżej 3000 nie wiem czy dużo czy mało 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

IMG_20241114_100226.jpg

image (4).jpeg

image (5).jpeg

IMG_20250723_204259.jpg

Na tym białym to mógłbyś nieźle polatać po lesie 😀

Oczywiście nie namawiam, w pewnym wieku są ograniczenia 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Na tym białym to mógłbyś nieźle polatać po lesie 😀

Oczywiście nie namawiam, w pewnym wieku są ograniczenia 😉

Może i tak , gdyby nie chory kręgosłup i kontuzje kończyn dolnych to czemu nie , wiek to nie przeszkoda. Małżonka i tak mi mówi że śmigam na góralu no i podziwia mnie że jeżdżę w SPDkach 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi