Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

A ja nie dam 20 000 koła.

Przecież nikt ci nie każe, mierzy się siły na zamiary i w cenie 3-4 tys., wolałbym nowy poszukać lub w okolicy zamieszkania przez olx, zadbany model. Kupisz starego lefty, trzeba będzie zrobić serwis amora i możesz się zdziwić, ten ze zdjęcia to chyba carbon i zawsze loteria czy nie jest gdzieś walnięty.

Edytowane przez satanic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

A ja nie dam 20 000 koła.

To może trzeba zmienić model roweru a nie upierać się na jedną lagę w widelcu za wszelką cenę bo mi się podoba .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, revolta4 napisał(-a):

To może trzeba zmienić model roweru a nie upierać się na jedną lagę w widelcu za wszelką cenę bo mi się podoba .

No właśnie podoba się i tyle, takie widzi mi się, i dla czego miałby rezygnować 

32 minuty temu, satanic napisał(-a):

Przecież nikt ci nie każe, mierzy się siły na zamiary i w cenie 3-4 tys., wolałbym nowy poszukać lub w okolicy zamieszkania przez olx, zadbany model. Kupisz starego lefty, trzeba będzie zrobić serwis amora i możesz się zdziwić, ten ze zdjęcia to chyba carbon i zawsze loteria czy nie jest gdzieś walnięty.

No ok , przecież nie napisałem że ma być ten, teraz jeździ na Giancie ale wyrósł i trzeba będzie na przyszły sezon coś poszukać 🤗 🤗 🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

No właśnie podoba się i tyle, takie widzi mi się, i dla czego miałby rezygnować 

No ok , przecież nie napisałem że ma być ten, teraz jeździ na Giancie ale wyrósł i trzeba będzie na przyszły sezon coś poszukać 🤗 🤗 🤗 

Ja bym kupił to co się podoba i spełnił swoje widzimisie.

Weź pod uwagę potencjalne koszty serwisu i ew. wtopy przy ocenie stanu technicznego, żebyś się nie rozczarował. Jesli to akceptujesz to nie widzę sensu rezygnować.

Sam kupowałem m.in. rower typu trekking, z piastą rohloff i osprzętem (np. hamulce, oświetlenie, bagażnik) wyższej jakości niż w tanich rowerach, za ułamek ceny katalogowej nowego, bo taki chciałem. Okazał się sprawny i funkcjonalny. 

Drogie rowery mają generalnie drogie części i serwis, ale ich wartość leci szybko na łeb na szyję, pomijając że ceny katalogowe są tak napompowane, że zdarzają się wyprzedaże na nowe -30% , -50%. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, StaryWilk napisał(-a):

Ja bym kupił to co się podoba i spełnił swoje widzimisie.

I o to w tym wszystkim chodzi 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

I o to w tym wszystkim chodzi 🤗🤗🤗

Tylko wszystko dobrze przed zakupem sprawdź, spełniaj swoje widzimisię jak najbardziej :D ale bezpieczeństwo dziecka na pierwszym miejscu,jednak to rower używany i nie wiadomo jak i przez kogo był eksploatowany a o ukrytych wadach nikt nie będzie cie informować a sam może nie będziesz w stanie ich dostrzec liczy się tylko aby się pozbyć itd jak to na giełdzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Tylko wszystko dobrze przed zakupem sprawdź, spełniaj swoje widzimisię jak najbardziej :D ale bezpieczeństwo dziecka na pierwszym miejscu,jednak to rower używany i nie wiadomo jak i przez kogo był eksploatowany a o ukrytych wadach nikt nie będzie cie informować a sam może nie będziesz w stanie ich dostrzec liczy się tylko aby się pozbyć itd jak to na giełdzie ;)

To młody chcę takiego od kiedy zobaczył że jest coś takiego, to nie będzie do katowania, nie może sobie pozwolić na kontuzje rąk, gra na akordeonie, fortepianie a teraz chciał żeby zapisać go na gitarę , taka mu się podoba gitara elektroklasyczna 

elektro_akustichna_kitara_harley_benton_hbo_850_sunburst_1702289960_0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

To młody chcę takiego od kiedy zobaczył że jest coś takiego, to nie będzie do katowania, nie może sobie pozwolić na kontuzje rąk, gra na akordeonie, fortepianie a teraz chciał żeby zapisać go na gitarę , taka mu się podoba gitara elektroklasyczna 

Ja tu widzę, że młody ma nie tylko talent do muzyki i duże chęci do uprawiania sportu ale również zdolności do czyszczenia konta staremu 😁😁😁😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Ja tu widzę, że młody ma nie tylko talent do muzyki i duże chęci do uprawiania sportu ale również zdolności do czyszczenia konta staremu 😁😁😁😉

Powiem tak, najważniejsze że chcę, mamy nadzieję że przyda mu się to w dalszym życiu,sportowca z niego nie będzie, rower nie będzie służył do ścigania się, on ma 14lat i nie dziwię się mu że chcę coś mieć co będzie się mu podobało , ta gitara to kosz 650 zł i w tej cenie jest to bardzo dobra gitara i zarazem jemu się podoba, bo chyba też o to chodzi żeby się podobało. Ten akordeon na którym teraz gra, to można by było naprawdę świetny rower kupić w cenie 30 parę tysi 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Powiem tak, najważniejsze że chcę, mamy nadzieję że przyda mu się to w dalszym życiu,sportowca z niego nie będzie, rower nie będzie służył do ścigania się, on ma 14lat i nie dziwię się mu że chcę coś mieć co będzie się mu podobało , ta gitara to kosz 650 zł i w tej cenie jest to bardzo dobra gitara i zarazem jemu się podoba, bo chyba też o to chodzi żeby się podobało. Ten akordeon na którym teraz gra, to można by było naprawdę świetny rower kupić w cenie 30 parę tysi 😁😁😁

Jest dużo utalentowanych dzieci tylko nie ma kto ich pchać do przodu :( bo rodziców albo nie stać albo chleją 🍷wiec cala naprzód Tomku 💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Jest dużo utalentowanych dzieci tylko nie ma kto ich pchać do przodu :( bo rodziców albo nie stać albo chleją 🍷wiec cala naprzód Tomku 💪

Nawet przy ograniczonym budżecie można dziecku coś zaoferować, iść w kierunku jakiś jego zdolności, trzeba tylko dużo chęci i poświęcenia swojego czasu. Jest teraz w 8 klasie szkoły muzycznej , chcę kontynuować naukę w średniej muzycznej, a jego marzeniem jest dostać się na studia filmowe lub teatralne , co zrobić, staramy pomóc mu w tym 🤗🤗🤗

Koniec, odeszliśmy od tematu wątku 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Impreza teamowa na symboliczne zakończenie sezonu 🤭☀️🚴

1758473631512.png

IMG_20250921_184825.jpg

received_2017398359090032.jpeg

FB_IMG_1758482460825.jpg

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Nie widzę dokładnie siodełka, obrócisz rower na plecy? 😆

Teraz czytam, że to jednak gitara. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Nie widzę dokładnie siodełka, obrócisz rower na plecy? 😆

Teraz czytam, że to jednak gitara. 😉

Ale napisał że kończę swój wywód w tym temacie 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Pomału rozglądam się za rowerem dla młodego, taki wypatrzony dzisiaj na giełdzie, 3 z małym hakiem 🤗🤗🤗

IMG20250921092711.jpg

IMG20250921092925.jpg

IMG20250921093006.jpg

Zrozumiałem że znalazłeś ale że za drogi 

Jak pasuje to brać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Zrozumiałem że znalazłeś ale że za drogi 

Jak pasuje to brać 

Do wiosny mamy czas 😁 😁 😁 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę zamykał peleton klasy 4A - Pani Wychowawczyni (wuefistka - była olimpijka) zarządziła wycieczkę z Mokotowa na Kępę Potocką:

IMG_20250922_080351.jpg

IMG_20250922_080745.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TomcioMiki zarobisz jak uważasz, zapytałeś o rade i dostałeś informacje.

Rozumiem że młodemu rower się podoba, nie będzie katowany dalej będziecie jeździć na takie same wycieczki jak jeździcie. O samą ramę bym sie nie obawiał natomiast skoro podkreślasz cenę i  bezpieczeństwo adepta sztuk muzycznych to przemyśl taki (całkiem możliwy) scenariusz:

Kupujesz rower, jeździ działa, syn w siódmym niebie. Po jakimś czasie sam robisz prosty serwis - regulujesz przerzutkę, zamieniasz łańcuch a może nawet kasetę. Wszystko cacy. Chwile potem na prostej drodze lefty zrzuca olej, młody naciska przedni hamulec i leci przez kierowcę.

Taka historia (albo inna z zapowietrzeniem tłumika) jest bardzo realna. Koniec końców masz poobijanego syna, problem z serwisem bo w okolicy nikt leftiego nie robi a jak znajdziesz serwisanta to nagle okazuje sie ze musisz wyskoczyć z 1/3 kosztu calego roweru albo ze widelec w środku to trup i najlepiej w ogóle go zmienić.

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Jan napisał(-a):

Kupujesz rower, jeździ działa, syn w siódmym niebie. Po jakimś czasie sam robisz prosty serwis - regulujesz przerzutkę, zamieniasz łańcuch a może nawet kasetę. Wszystko cacy. Chwile potem na prostej drodze lefty zrzuca olej, młody naciska przedni hamulec i leci przez kierowcę.

Taka historia (albo inna z zapowietrzeniem tłumika) jest bardzo realna. Koniec końców masz poobijanego syna, problem z serwisem bo w okolicy nikt leftiego nie robi a jak znajdziesz serwisanta to nagle okazuje sie ze musisz wyskoczyć z 1/3 kosztu calego roweru albo ze widelec w środku to trup i najlepiej w ogóle go zmienić.

Może tak być ale nie musi, jeszcze w odwecie jest chulajnoga i rolki też kontuzjogenne , bez ochraniaczy się na to nie wybiera , przecież jak by coś sobie zrobił z ręką to katastrofa w szkole muzycznej 🤗🤗🤗

51 minut temu, Jan napisał(-a):

@TomcioMiki zarobisz jak uważasz, zapytałeś o rade i dostałeś informacje.

Rozumiem że młodemu rower się podoba, nie będzie katowany dalej będziecie jeździć na takie same wycieczki jak jeździcie. O samą ramę bym sie nie obawiał natomiast skoro podkreślasz cenę i  bezpieczeństwo adepta sztuk muzycznych to przemyśl taki (całkiem możliwy) scenariusz:

Pokazałem mu takiego za poradą forumowiczów ale mu nie leży, odpada serwis amora, ale mi taki się podoba 😁 😁 😁 

1cfb1a064a488f11c10aa6449fc2.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Może tak być ale nie musi,

Skoro samo działanie nie ma znaczenia i liczy sie tylko wygląd to pozostaje życzyć powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie demonizowałbym aż tak zakupu używanego roweru. Podobnie jak z drogim zegarkiem, przy zakupie droższego roweru można postawić na sprzedawce o dobrej reputacji, zabrać na zakup kogoś kto ma pojęcie, jak to powinno działać, udać sie do pobliskiego serwisu na sprawdzenie (jeśli nie ma się pojęcia ani kogoś do pomocy) itd. Można poszukać roweru, który ma udokumentowany serwis amorka w ostatnim czasie, albo odżałować na serwis po zakupie, skoro kupujemy wciąż sprawny rower za 10-20% ceny katalogowej nowego - rozwiązań jest wiele.

Ostatecznie jeśli sie okaże, że widelec to trup to kupić wtedy sztywniaka - tak ponoć robili taksiarze na starych mercach S-klasy - padła pneumatyka to przerabiali na zwykłe zawieszenie 😂

spacer.png

Na szybko można znaleźć <4000 zł kilka rowerów z leftym, z deklaracją serwisu amorka... - wiadomo do weryfikacji bo oszustów też nie brakuje (albo sprawdzony sprzedawca, który wystawia paragon/ fakturę na zakup i udziela gwarancji na rower używany, po serwisie).

cannondale.png

cannondale 2.png

cannondale 3.png

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, StaryWilk napisał(-a):

Nie demonizowałbym aż tak zakupu używanego roweru. Podobnie jak z drogim zegarkiem, przy zakupie droższego roweru można postawić na sprzedawce o dobrej reputacji, zabrać na zakup kogoś kto ma pojęcie, jak to powinno działać, udać sie do pobliskiego serwisu na sprawdzenie (jeśli nie ma się pojęcia ani kogoś do pomocy) itd. Można poszukać roweru, który ma udokumentowany serwis amorka w ostatnim czasie, albo odżałować na serwis po zakupie, skoro kupujemy wciąż sprawny rower za 10-20% ceny katalogowej nowego - rozwiązań jest wiele.

Ostatecznie jeśli sie okaże, że widelec to trup to kupić wtedy sztywnika - tak ponoć robili taksiarze na starych mercach S-klasy - padła pneumatyka to przerabiali na zwykłe zawieszenie 😂

spacer.png

Na szybko można znaleźć <4000 zł kilka rowerów z leftym, z deklaracją serwisu amorka... - wiadomo do weryfikacji bo oszustów też nie brakuje (albo sprawdzony sprzedawca, który wystawia paragon/ fakturę na zakup i udziela gwarancji na rower używany, po serwisie).

cannondale.png

cannondale 2.png

cannondale 3.png

O  to mi właśnie chodzi 👍👍👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogoda dopisała, dzień darmowego transportu zaliczony ☀️🚴😀

GarminConnect_20250922-143525.jpg

IMG_20250922_122514.jpg

IMG_20250922_145345.jpg

IMG_20250922_122348.jpg

Udostępnij tę odpowiedź