Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Klamka Magury jakoś fajniejszy wygląd, ale wiadomo nie o to chodzi, ale mimo wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Magura ma ogólnie ten niepowtarzalny sznyt i wstydu nie ma, tylko uparli się tą klamkę klepać z carbogówna czyli z kompozytu i z czasem są z nią problemy...

PS. Magurę oddam po kosztach, przód i tył za 1070zł a jak nie to po południu odsyłam...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Burns napisał(-a):

Magura ma ogólnie ten niepowtarzalny sznyt i wstydu nie ma, tylko uparli się tą klamkę klepać z carbogówna czyli z kompozytu i z czasem są z nią problemy...

PS. Magurę oddam po kosztach, przód i tył za 1070zł a jak nie to po południu odsyłam...

a jakie miałeś tam hamulce do tej pory - Code R ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, ecipeci napisał(-a):

a jakie miałeś tam hamulce do tej pory - Code R ?

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bdb. 5 lat bezawaryjnej pracy, po tym czasie w tylnym padł tłok, po wymianie na nowy działa dalej, tylko serwis w ciula mnie zrobił bo za koszty naprawy mogłem kupić nowy kompletny, teraz chodzą po 300zł za sztukę 

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dla odmiany wybrałem się do pracy rowerem. e2a23d215c14eb59dd8abdefda3df960.png

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po latach psioczenia na rowerzystów postanowiłem popatrzeć na sytuację z drugiej strony barykady. Po pierwsze to szok, jak rowery się zmieniły przez ten czas. Druga obserwacja to to,  że zdziadziałem strasznie. 

No i da się jeździć przy krawędzi drogi, żeby mnie auta spokojnie mijały. Bo już myślałem, że nowe rowery mają jakieś ograniczenie,  że bliżej niż metr od pobocza się na nich nie da jechać 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rodzinne kręcenie robi się powoli co raz szybsze i dłuższe 😀

IMG_20240607_213759.jpg

IMG_20240607_213419.jpg

IMG_20240607_213506.jpg

IMG_20240607_201541.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W lutym cieszyły mnie 20 kilometrowe wyjścia na rower. A dziś pękła pierwsza setka. Drogi w Holandii są super, ale strasznie tutaj wieje, 80% trasy pod wiatr. 

IMG_9622.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, just_nobody07 napisał(-a):

Po latach psioczenia na rowerzystów postanowiłem popatrzeć na sytuację z drugiej strony barykady. Po pierwsze to szok, jak rowery się zmieniły przez ten czas. Druga obserwacja to to,  że zdziadziałem strasznie. 

No i da się jeździć przy krawędzi drogi, żeby mnie auta spokojnie mijały. Bo już myślałem, że nowe rowery mają jakieś ograniczenie,  że bliżej niż metr od pobocza się na nich nie da jechać 😆

Da sie i po krawezniku jezdzic 🤭
Ale sam zobaczysz, ze jazda w odleglosci ok 50-70cm od krawedzi drogi jest bezpieczniejsza, bo:
- zostawiasz sobie miejsce na wyrwy, dziury, studzienki, ktore bedziesz musial ominac i przy okazji zmienic nagle "linie" po ktorej sie poruszasz
- zostawiasz sobie miejsce na ucieczke przed czymkolwiek co Cie spotka z lewej strony (autobus, ktory nagle zajezdza droge, tir, samochod)
- zostawiasz sobie miejsce na podmuchy wiatru: zdarza sie boczny wiatr, ktory potrafi przesunac dosc znacznie "linie" po ktorej sie poruszasz
- zostawiasz sobie miejsce na swoje bledy: zdarza sie, ze nie majac sily, jadac np pod gore, linia po ktorej sie poruszasz nie jest linia prosta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a):

Da sie i po krawezniku jezdzic 🤭
Ale sam zobaczysz, ze jazda w odleglosci ok 50-70cm od krawedzi drogi jest bezpieczniejsza, bo:
- zostawiasz sobie miejsce na wyrwy, dziury, studzienki, ktore bedziesz musial ominac i przy okazji zmienic nagle "linie" po ktorej sie poruszasz
- zostawiasz sobie miejsce na ucieczke przed czymkolwiek co Cie spotka z lewej strony (autobus, ktory nagle zajezdza droge, tir, samochod)
- zostawiasz sobie miejsce na podmuchy wiatru: zdarza sie boczny wiatr, ktory potrafi przesunac dosc znacznie "linie" po ktorej sie poruszasz
- zostawiasz sobie miejsce na swoje bledy: zdarza sie, ze nie majac sily, jadac np pod gore, linia po ktorej sie poruszasz nie jest linia prosta

Zaczynam powoli dostrzegać drugą stronę 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pepepatryk napisał(-a):

W lutym cieszyły mnie 20 kilometrowe wyjścia na rower. A dziś pękła pierwsza setka. Drogi w Holandii są super, ale strasznie tutaj wieje, 80% trasy pod wiatr. 

Duże przewyższenia jak na Niderlandy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trasę do Karpacza planowałem od dłuższego czasu, żeby ponownie zobaczyć Karkonosze w pełnym słońcu. Udało się! Cała wycieczka opiewała w przepiękne krajobrazy i klimatyczne mieściny, ale... No właśnie... Do perfekcji brakowało już tylko dobrej nawierzchni po której rower by "płynął". Z resztą zobaczcie sami z czym się mierzyłem! 

Miłego oglądania :)

Edytowane przez pietrek117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię, gdy ustawka ma swój słodki cel 😜

IMG_20240609_142916.jpg

IMG_20240609_115329.jpg

IMG_20240609_120559.jpg

IMG_20240609_142830.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jaki kask polecacie . Ostatnio jeżdżę z dzieciakami i one mają kaski a ja sam od lat bez kasku więc też w końcu trzeba dać przykład. Przemek @satanic coś ostatnio kupowałeś ale nie mogę znaleźć. Ja nie potrzebuję czegoś specjalnego ale warto w końcu zainwestować :) 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, satanic napisał(-a):

Fajny, lekki z siatką na owady.

20240315_161528.jpg

No fajnie wygląda. Gdzie brałeś i czy są jakieś inne kolory ?? 

Jak możesz daj link chociaż jak mi google dobrze pokazało to koło 500 zł. Myślę, że 200-300 to taki maks do wydania. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Myślę, że 200-300 to taki maks do wydania. 

To może warto dekatlon odwiedzić. Różne kolory, rozmiary. Jakościowo też wydają się OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te ich firmowe, kiedyś mierzyłem mi nie podchodziły, niewygodne były.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi