Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

O tej dożywotniej gwarancji Gianta też słyszałem złe opinie.

Specowi też zdarzyło się podpaść. Ktoś chyba na forum szosowym (jeśli to było tutaj to sorry za powtórkę) opisywał, jak rozwaliła mu się rama 26 cali Speca po 5 latach użytkowania. Akurat był to przełom rewolucji 26->29 i po tych dwóch latach Spec nie miał już ram 26 cali. Zaoferowali gościowi ramę 29 lub 30% rabatu na nowy rower. :D Co z tego, że cały osprzęt miał pod 26 cali.

Przeciwny biegun to Trek i Orbea, które mają bardzo dobre opinie i podchodzą fair do klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem jutro pojeździć w lesie na Górze Święgo Marcina a tu leje ... :( :(

Gdyby było ciepło , to chętnie bym sie w błoto po deszczu wpakował.... Ale teraz... Matura za pasem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, pogoda nie pewna, dlatego zwiozłem do dom przecinak do zadań specjalnych :D

2016%20rus.JPG

Zaj...ty, prawda?!

2016%20rus%20foto1.JPG

Czemu dopiero teraz? No urwałem mu koło i nie bylo okazji pojechać na wieś go zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicolai, Fox(bodaj 36), korby carbon - piękna maszynka ;)

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejsza przejażdżka na nowym sprzęcie "nowym" jak dla mnie ale i tak jest WOW wrażenia mega 0491f437f7c61dd8fe217a5c1826ddd5.jpg

36981b690812ec879a9c645a8777caf0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś z synem (4,5 roku) pojechałem na lekki spacerek na rowerze z foto (tylko już bez koszyka), syn jechał własnym; i specjalnie na tą okazję założyłem zegarek z foto. Wrażenia z jazdy wspaniałe :) :) :) .

post-68064-0-34802400-1462125021_thumb.jpg

post-68064-0-52948000-1462125095_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzisiejsza przejażdżka na nowym sprzęcie "nowym" jak dla mnie ale i tak jest WOW wrażenia mega

Jeszcze produkują Double Track'i? Jak składałem rower 11 lat temu to były jedne z TOP5 najwytrzymalszych felg do FR/DH.

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze produkują Double Track'i? Jak składałem rower 11 lat temu to były jedne z TOP5 najwytrzymalszych felg do FR/DH.

Ciężko mi odpowiedzieć , szczerze nie jestem w tym temacie rower praktycznie dostałem za grosze , wiec okazja była by sobie sprawić coś do jazdy po lesie .

Naprawdę zakochałem się

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem winien Wam relację po założeniu nowych hamulców.

Shimano XT z najnowszej serii 8000, z klockami żywicznymi.

Hamowanie jak hamowanie, jest oczywiście bardzo dobre. Ale dozowanie jest genialne! Dzisiaj trochę pozjeżdżałem w lesie przy sporych szybkościach i nie wiem jak mogłem robić to na dotychczasowych hamulcach (Formula C1).

Dodatkowym atutem jest to, że klocki są dość mocno odstawione od tarczy i przy moim widelcu (Reba) nigdy nie trą o tarczę, nawet w dynamicznie pokonywanych zakrętach. Przy poprzednich hamulcach tarcie było rzeczą oczywistą.

Tomek, Formula i Hope, to dla mnie legenda hampli. Mówisz, że XT-ki są lepsze? Znaczy się, że nie próbowałem XT sporo lat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siła xt w porównaniu do formuli, to jak trabant do BMW.

tak samo xt mają duży prześwit klocków , przyjmą nawet lekko krzywą tarczę . A skok klamki jest podobny, w xt nawet mniejszy.

Ceramiczne tłoczki w xt też robią swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

a dla mnie najważniejszym parametrem jest modulacja, mam niestety tylko hydrauliczne LX i jeździ mi się na nich kiepsko, siły mają aż nad to a rower spowolnić jest trudno, żeby koło nie zblokowało się całkowicie...

no i myślę sobie o tych XT, ale tą zmianę musiałbym najpierw poczuć...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siła xt w porównaniu do formuli, to jak trabant do BMW.

To znaczy, masz na myśli, że XT to BMW czy Formula to BMW? Bo ustawiłeś kolejność w tej wypowiedzi tak, że wnioskuję jednoznacznie - Formula to BMW, co ja rozpatrywałem jako trafne przez lata gdy jeździłem(2006-2009). 

Ja ostatecznie kupiłem Shimano SAINT na przód(te pierwsze Sainty), a na tył Hope M4 - moim zdaniem jeden z 3 najmocniejszych hampli na rynku, w latach 2005-2010.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Xt mocniejsze . W środę matura z polskiego, a ja źle układam porównanie ;)

A sainty jeszcze mocniejsze , ale nie wiele .

Mówię o nowych xt: modele BR-M785 ( takie mam ) i najnowszych M 8000, to samo co poprzednie, tylko klamka xtr. Różnią sie tym, że są lżejsze . ;)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej jakiegoś niedrogiego roweru typu "góral"szukam dla syna tak na 185cm wzrostu. Mało jeździ i tylko czasami razem gdzieś wyskoczymy, a rowerowy za bardzo nie jest. Budżet max 800-1000 bo znając życie więcej będzie stał. Myślałem o B-twin z Decathlona. Warto czy szukać coś z używek?

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym szukał coś używanego . A jak ma być nowe, to sztywny widelec . Używany w tej cenie też ze sztywnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-86714-0-80641300-1462223744.jpg

A tutaj moja skromna maszynka w śnieżnej jeszcze nie tak dawno scenerii. Lubię ten rower ale powoli rozglądam się za nową ramą bo ta choć przyjemna to dość krótka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego byś więcej wycharatał . Ja moim byłym superiorem z górki jechałam ponad 60 na oponach 2.2 .

Chyba , że tyle na prostej wydarłeś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz

.

.

.

.

.

Podsumowuję!

Majówka!

gazelle2016zamek.JPG

Screenshot_2016-05-02-17-32-31.png

2016%20cross%20okr%C4%99g%20prudnicko-ny

2016%20rywalizacja%20maj.JPG

W marcu juz przebieg miesięczny letni był przekroczony, w kwietniu jeszcze bardziej, ale hmmm.... zrobiłem kilka niepełnych stówek, jakto?!

2016%20rywalizacja%20kwiecie%C5%84.JPG

ODO

2016%20rywalizacja%20kolarstwo.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skurczybyki, mój rekord na raz to 70 km :) w tym roku mam nadzieję go pobić, jak zdrowie pozwoli (na razie nie pozwala). Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jutro pogoda dopisze , to po maturze jadę się odstresować w lasy na górze Św Marcina ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pomimo mojej miłości do szosówki, po długim weekendzie naszła mnie myśl. 

Musze koniecznie dokupić sobie jakiś rower na wypady w teren, jakies 3 lata temu jeździłem głównie na fullu który jednak zmęczony eksploatacją praktycznie nie nadaje się do dalszej jazdy.  

Teraz rowery górskie wyglądają nieco inaczej niż kiedy ostatni raz kupowałem taki sprzęt. I tutaj chciałbym się poradzić tych którzy siedzą w temacie. 

Szukać z pełną amortyzacją czy iść w 29'er a może 27,5? Oglądałem w pn fajnego Kellysa na XT (Thorx 10) w cenie ok. 3k zł. 

Macie jakieś fajne sugestię co to hardtaila 29/27,5 w okolicach 3.000zł - 3.500zł, albo jakiegoś przyzwoitego fulla ok 5.000zł - 5.500zł?. 

Dwa małe blaty z przodu + kaseta 'choinka' z tyłu nie są za wolne przy szybkich zjazdach?

Kompletnie przez szose wyleciałem z obiegu a pozmieniało się sporo :) 

Edytowane przez Bartosz 86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi