Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Recommended Posts

Guest pph
2 godziny temu, tessio napisał(-a):

@sanik Mistrzu, przepraszam zapomniałem o fotkach na trasie, dlatego tylko samojebka spod domu.

WhatsApp Image 2025-04-26 at 14.58.39.jpeg

Pokaż fotkę żyrandola.

Guest tessio

Tylko ledy mamy, żona tak chciała 🤷‍♀️

13 godzin temu, tessio napisał(-a):

Ogolona, wyżyłowana, opalona noga po prostu dobrze wygląda, nie dorabiajcie do tego jakiś wydumanych historii 😜

jesli ogolone, meskie nogi Ci sie podobaja, Twoje prawo 😉

ja tam zostane przy swoich powodach 😜

Guest tessio

Takie czasy Paweł ;) Kiedyś przyjeżdżał na ustawki w Krakowie taki jeden chłop... ale ładnych parę lat go nie widziałem i trafiłem na niego 😲 ostatnio na Stravie, był Michałem, a teraz jest Patrycją i jeździ dalej na ustawki... damskie 😃

32 minuty temu, tessio napisał(-a):

Takie czasy Paweł ;) Kiedyś przyjeżdżał na ustawki w Krakowie taki jeden chłop... ale ładnych parę lat go nie widziałem i trafiłem na niego 😲 ostatnio na Stravie, był Michałem, a teraz jest Patrycją i jeździ dalej na ustawki... damskie 😃

no i dobrze, kazdemu wg potrzeb 😉

Drugi dzień wyprawy do Bremerhaven, dzi drogą powrotna.
497029184a0d06bdbed7970da8a42721.jpg
0c1e96972e1b68a046a9ecd0e6f577ff.jpg
c431fe114c75a5240ca238f74c99916f.jpg
645d817c9aefefc81d9d6bd3e034db5b.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Na kawkę do Aniołkowskiego 🧁☀️🚴

IMG_20250427_123138.jpg

IMG_20250427_130647.jpg

IMG_20250427_130529.jpg

IMG_20250427_125125.jpg

Kolejne zwycięstwo Tadeja w „La Doyenne”. Atakując na Reducie nawet nie wstał z siodełka 😳😳😳 Już 9 zwycięstw w monumentach na jego koncie…

IMG_6216.jpeg

3 minuty temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Kolejne zwycięstwo Tadeja w „La Doyenne”. Atakując na Reducie nawet nie wstał z siodełka 😳😳😳 Już 9 zwycięstw w monumentach na jego koncie…

Znów będzie miał więcej punktów niż inne drużyny w całości 😀

Posted (edited)
2 minuty temu, sanik napisał(-a):

Znów będzie miał więcej punktów niż inne drużyny w całości 😀

Może tak być, choć teraz do czerwca ma przerwę od wyścigów. Wraca dopiero na Delfinat. Tam najpewniej zmierzy się przed TdF z Jonasem. 

Edited by zegarkowo_rowerowo

Zmieniłem łańcuch 500 km temu na XT dwa dni temu zaczęło coś lekko omykac , poszarpywac co obrót czasem regularnie czasem nie 🫣, mówię suport bo ten raz na 1,5 roku mi siada , w sumie nie miał luzu ale czuć ewidentnie w stopach na pedalach chrobotanie nie komfortowo , zmieniłem suport złożyłem wszystko iiiiii to samo … może same pedaly rozkrecilem wyczyściłem przesmarowalem , to samo 😖 piasta ! Mam dt swiss 350 , rozebrałem w drobny mak wyczyściłem ( no było trochę syfu na pewno to mówię ) smar dedykowany do ratchet złożyłem iiiii to samo ! Ostatnie co mi przyszło do głowy to ten niby nowy łańcuch może jakaś podróba może jakiś trefny mi się trafił , zdjąłem założyłem stary co był wcześniej iiii wszytko ok kręci lekko, cicho , gładko , super ,mówię łańcuch ten nowy się posypał ,  zmierzyłem go przymiarem jeszcze raz niby wszytko ok , zdejmując go , rozpiąłem  spinkę jakoś lekko poszło a na starym łańcuchu spinka była bardzo ciasno założyłem starą spinkę na nowy łańcuch i wszytko jest ok , 👍 kupiłem pakiet spinek z alli i okazały się z plasteliny chyba ,przyczyną całego zamieszania była piep….. chińska spinka 

IMG_4560.jpeg

37 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Zmieniłem łańcuch 500 km temu na XT dwa dni temu zaczęło coś lekko omykac , poszarpywac co obrót czasem regularnie czasem nie 🫣, mówię suport bo ten raz na 1,5 roku mi siada , w sumie nie miał luzu ale czuć ewidentnie w stopach na pedalach chrobotanie nie komfortowo , zmieniłem suport złożyłem wszystko iiiiii to samo … może same pedaly rozkrecilem wyczyściłem przesmarowalem , to samo 😖 piasta ! Mam dt swiss 350 , rozebrałem w drobny mak wyczyściłem ( no było trochę syfu na pewno to mówię ) smar dedykowany do ratchet złożyłem iiiii to samo ! Ostatnie co mi przyszło do głowy to ten niby nowy łańcuch może jakaś podróba może jakiś trefny mi się trafił , zdjąłem założyłem stary co był wcześniej iiii wszytko ok kręci lekko, cicho , gładko , super ,mówię łańcuch ten nowy się posypał ,  zmierzyłem go przymiarem jeszcze raz niby wszytko ok , zdejmując go , rozpiąłem  spinkę jakoś lekko poszło a na starym łańcuchu spinka była bardzo ciasno założyłem starą spinkę na nowy łańcuch i wszytko jest ok , 👍 kupiłem pakiet spinek z alli i okazały się z plasteliny chyba ,przyczyną całego zamieszania była piep….. chińska spinka 

To ja już wiem kogo o serwis prosić 😜

31 minut temu, sanik napisał(-a):

To ja już wiem kogo o serwis prosić 😜

W zasadzie wszytsko robię sam przy rowerku ale to też nie statek kosmiczny , aluminiowy rower bez amortyzacji , kupiłem jeden klucz , ściągacz do korby , drugi klucz itd , nazbierało się gratów serwisowych i tak się grzebie , 

W butach czujesz różnicę między boa a rzepem , bo coraz częściej się spotykam z opiniami że boa , klamry , są nie potrzebne wystarczy rzep . 
W ogóle to fajny zestaw te skiety i buty 👍

Teraz, revolta4 napisał(-a):

W butach czujesz różnicę między boa a rzepem , bo coraz częściej się spotykam z opiniami że boa , klamry , są nie potrzebne wystarczy rzep . 
W ogóle to fajny zestaw te skiety i buty 👍

Poza oczywistą mniejszą wygodą regulacji, nie. Zresztą tak samo mam ze sznurowanymi butami. W tych akurat też idzie „zabetonować” stopę. Z tego modelu, oczywiście w mniej odważnej kolorystyce, korzystają kolarze Movistaru.