Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Trzy blaty z przodu mogą być pomocne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spędziłem dzisiaj trochę czasu przymierzając się do MTB 29... standardowo między rozmiarami jestem i zaczyna mnie to wk*#%*#** powoli. Nie mniej, przez Wasze ostatnie wpisy i dywagacje, o mało nie wyszedłem ze sklepu z zupełnie niepotrzebną szosą :D

Pinarello robi wrażenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

a ile wzrostu, jaka noga i jakie typy na rower? Szosowcy się rozkręcają, widać że sezon się zaczyna. Dobrze, że w MTB sezon trwa cały rok  :lol:

ja od wczoraj działałem z kumplem, w sumie może z 4h roboty - kładka zrobiona z "zdobycznych" kawałków drewna - nie ucierpiało żadne drzewo :P , ścieżka praktycznie przygotowana, wyrównana. Ogólnie górka nawet fajnie stroma jest, z góry ta "rampa" dość strasznie wygląda bo wydaje się ostro bić do góry i nie widać zjazdu, poza tym jest lekko krzywy najazd ale jeździ się całkiem przyjemnie :P kółka nawet odrywają się od podłoża a przy przejeżdżaniu między najwyższym punktem a blatem jest z 2cm luzu, tak wszystko wymierzone  :lol:

tak to wszystko wyglądało wczoraj (fota robiona zbutwiałą gałęzią)

DSC_1635.jpg

a dzisiaj już tak, lekka kosmetyka i będzie cacy

DSC_1636.jpg

trzeba było wziąć grabki do ręki ;)

18221698_804121763071532_243282716803211

a tak czasami się kończy jak wyjedzie się gdzieś w pole - dosłownie :lol:  garminowi też się oberwało błotem, na szczęście ja obieram lepsze linie  :P

18237998_804121419738233_557668330497267

egzo, masz drugi kask na szosę czy śmigasz w endurowym?  ;)

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzrost jakieś 180-181, noga ok 82cm. Wybór zawężony do dwóch, Giant xtc albo Trek ProCaliber. Na Treku 18.5 jest ok... ale chyba jednak chcę Gianta :-). Tam przy L mało miejsca na klejnoty. Z kolei m-ka chyba troszkę krótka. Co prawda fulla 26 też mam M i daje radę więc najwyżej zapodam dłuższy mostek (albo odwrócengo na minus) i tyle.

Co do kasków, to teraz ciężko odróżnić szosę od mtb. Ściągasz daszek (ja chyba nigdy go jeszcze nie użyłem) i na szosę jak znalazł ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

18.5 nie za mała? Ja przy 183cm wzrost, noga 83cm mam x-calibra 19.5. Robiłem przymiarki do fuel-exa, siedziałem na 18.5 i wg gości ze sklepu - jak agresywna jazda to mniejsza rama może być ale 19.5 to lepszy wybór. Wiadomo że to full ale jednak rozmiary raczej się pokrywają. Ja L miałem chwilę i drugi raz takiego błędu nie zrobię, kuzyn kumpla kupił meridę na ramie 21 cali, wzrost też lekko ponad 180cm, jechaliśmy raz w terenie i chyba dość porządnie odczuł problem za dużej ramy i przekroku ale pomimo że do końca dnia skrobał się po gaciach z grymasem bólu to twardo upierał się, że rama ok ;)

skoro w giancie M za krótka a L za wysoka to tutaj trek jest złotym środkiem ze swoją długą i niską geo

a co do kasku to endurowy z potylicą na szosie jednak dość niecodziennie by wyglądał  :P

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

egzo, masz drugi kask na szosę czy śmigasz w endurowym? ;)

Śmigam w endurowym :) Szosowcy podnoszą rękę jak mnie mijają, więc jest ok :)

Jazda w błocie MTB to normalka :) śmigałem po lesie w niezłym bagnie miejscami we wtorek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jednak IXS dobry na wszystko  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Trekiem niby racja... ale miałem już 2 ;-)

Dając do Gianta mostek dłuższy o centymetr, robię z niego Treka (nie licząc rozstawu kół, tam Trek zawsze będzie większy/dłuższy). Co do "kompromisu" to tak jak mówisz. Wolałbym za mały rower niż za duży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

jest fejm  :lol:  takie życie, nikomu się nie dogodzi a szczególnie nieobytym w temacie.

a co do procalibra vs xtc - ja bym szedł w treka, teraz jest czas żeby coś utargować, wg mnie super geo - w porównaniu do gianta dużo bardziej wyciągnięta rama a jakby nie było procaliber to już maszyna na zawody, łącznik iso-speed - niektórzy się go boją bo w innych rowerach czegoś takiego nie ma ale skoro nie bać się carbonu to czemu bać się jakiegoś łożyska w ramie  :lol:  jeżeli to wpływa na komfort to ja bym brał. Piszę też jako posiadacz treka i jedną nogą klient na kolejnego ale bez klapek na oczach  :P

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zrobili zdjęcie mojego GT.: Ale fotka bardziej do śmiechu dodana.

Trek jest fajny, ale Giant nie gorszy :)

Można też zerknąć na przykład na Superiora lub innne marki, typu Orbea,GT, Lapierre... Czy jeszcze inne

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie kombinuję już. Na początku "zawodów" były Trek, Giant, Spec, Scott, Orbea, Radon, Kross, Kellys (Stage jest naprawdę fajny) i Focus. Teraz zostały 2 pierwsze, wszystko na spokojnie do przemyślenia i pomierzenia ;-).

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba się przeprosiłem z TCRem :)

plecy i d*pa powoli się przyzwyczajają

Wczoraj bylo 50 km, dziś 60 km i nadal mi się chce iść kręcić :)

post-81121-0-51563200-1494164534_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłem? Mówiłem? :)

Kwestia przyzwyczajenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ecipeci, ja bym jeszcze odwrócił mostek, obniżył lekko siodełko i przesunął do przodu. Nie stracisz na sportowym charakterze roweru a będzie wygodniej i lepiej wyglądało (mostek będzie bardziej pro

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura.

Będę złe ułożenie nogi. Najpierw ustawienie sztycy i siodła do nogi, potem kierownica.

Jeśli ma dobrze sztyce i siodło do nogi ustawione, a pewnie ma, to obniżając mostek jeszcze zaostrzy geo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mostek mam odwrócony żeby było wygodniej ( z takim mostkiem wyjechałem ze sklepu bo poprosiłem o przełożenie )

normalnie jest odwrotnie ale wtedy to bym rył nosem bo asfalcie :)

siodło jest ok

czas poszukać szosy dla mej Lubej bo ciężko Jej nadążyć za mną na góralu ;)

coś już na oku mam - oczywiście Giant :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ilu pedałujących, tyle zdań, ja zgadzam się z pmborek i egzo... mostek na odwrót, choć wiadomo, że podstawa to ustawienie siodełka... ecipeci jak Ci TCR nie podejdzie to go goń i znajdź sobie bardziej wygodny sprzęt, nie ma co cierpieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z każdym dniem jest coraz lepiej, mostek narazie zostawiam tak jak jest bo te kilka stopni róznicy w wyglądzie to mi nie robi a kilka stopni w wygodzie już tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak da mostek na odwrót, to będzie miał plecy bardziej pochylone.

Mostek jest ok jeśli tak mu wygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki wstyd :)

Jak to dlaczego? Przecież nie zapnę za koło :) zawsze tak zapinam, inni też :)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy się tyłem nue są rady wsadzić. Spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylne koło tak samo odepnie :)

Pod innym budynkiem stawiam na tej samej zasadzie, tylko za stojakiem :) Pod tym budynkiem stał 15 min ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wbrew pozorom, mostek odwrócony "na minus" potrafi poprawić komfort podróży :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi