Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

wyprowadzilem swojego na maly spacer, dobrze sie jezdzi, ale chyba podpasowalby mi do kompletu taka szosa gianta ;)

swoja droga bardzo fajne masz malowanie

b9d84c6a68bac836e227afa3d1993e4c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Keniutek, osobiście tak mam w obu rowerach i w szosie i w MTB. Ale w obu rowerach mam też nisko siodło ( oczywiście prawidłowo) , bo jestem małego wzrostu.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

PiTT błotnik na tylnym trójkącie żeby błoto na damper nie leciało?  :P  Ja też zastanawiam się nad takim błotnikiem, trochę irytująca jest jazda z zamkniętymi oczami jak piach sypie spod przedniego koła, okularów jeszcze się nie dorobiłem, tzn takich z jasnymi szkłami w las

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem krotki i dlugi to co mial lezec i sie marnowac :)

cos tam chroni bo mialem okazje przetestowac i faktycznie ladnie go blotko ominelo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę sobie sprawić rower mtb pod koniec roku albo trochę później aby mieć coś sensownego na przyszły sezon. Jaki sprzęt polecacie w budżecie 3 do 3,5 kilo jak  zaczną się wyprzedaże?  Interesuje mnie też czy w tym budżecie oferowany osprzęt nie jest ważniejszy od marki. Jeżdżę oczywiście amatorsko. Najbardziej lubię trasy mieszane. Dojazd w ciekawe miejsce po szosie a potem różnego rodzaju nieutwardzone i trochę po lesie i powrót do domu szosą. Nie wiem czy to ważne ale największe i najdłuższe podjazdy robię na szosie. 

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyprzedaże są teraz np w treku na przełomie maj/czerwiec wprowadzają modele 2018 - kto im zabroni  :P teraz masz tam szanse wytargować 15% rabatu a są tacy co i więcej potrafią urwać. W tym budżecie i do takiej jazdy x-caliber jak mój - na szosie daje sobie radę a w lekkim terenie też miło się jeździ. Ja do szosy dokupiłbym jakiegoś fulla i leciałbym w ostrzejszy teren ale to budżet 2x. Rzuciłem okiem na gianta i canyona - w tym budżecie osprzęt praktycznie wszędzie taki sam. Napęd 2x10 bardziej nastawiony na teren, sram będzie chyba droższy w serwisie - ceny jednak wyższe niż schimano, przynajmniej na poziomie GX/SLX - w tym przedziale cenowym w ht montują XT ale bez plusa. Treka wszędzie chwalą za geo ramy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Marak jaką nie weźmiesz będzie ok. Napęd od pełnego deore wzwyż.

Widelec, dobrze by było coś powietrznego, ale w tej kasie może być ciężko, unikaj hamulców avida, tu również od shimano deore wzwyż.

Napęd 2x10 bardo uniwersalny, mogę śmiało polecić.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wrzucałem go bo nie wiedziałem jaki rozmiar ale jeżeli 21.5 cala pasuje to ja bym się nie zastanawiał. Widelec ok - Recon to taka okrojona Reba, heble ok, napęd też fajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli rama dobra, to jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Oferta pewnie dobra, bo cena jest ok, ale rama napewno komfortowa nie jest i subiektywnie to on troche ciezki jest. 14 kg to aluminiowy full wazy, niemniej jednak ten rower wart jest tych pieniedzy

Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

nie komfortowa? ja nie mam problemu z x-calibrem, leśne ścieżki, asfalty, trasy po kilkadziesiąt km i wszystko bez bólu. Rama ma opinię pancernej, to nie rower nastawiony na sport bo wtedy lepiej brać superfly albo przecinaka jak procaliber. X-caliber ma nawet miejsce na montaż bagażnika więc to taki zadziorny turystyk  ;)

a ja czekam na YT Jeffsy, czekałem na info z treka ale wyprzedali wszystkie fuele 2017, teraz płyną na stary kontynent modele 2018 a na nie żadnych upustów raczej nie będzie w tej chwili  :mellow:  jedynie żal czekać bo YT dostępne dopiero pod koniec czerwca 

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Do każdego roweru najlepiej się przymierzyć przed zakupem... zwłaszcza do Treka i Cuba ;)

Jeffsy jest zarąbisty... zazdroszcze terenów do ujeżdżania fulli :)

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam treka brałem w ciemno i teraz w sumie też bym tak mógł, po prostu mają długie ramy ale jak ktoś nie chce siedzieć jak na taborecie to trek jest ok. Ale nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło, Jeffsy w testach zawsze w czołówce, dobre geo, porządny osprzęt, poczekać można :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeffsy

Możecie się śmiać, ale nie mogę znaleźć tego modelu. Wrzucić link?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja tam treka brałem w ciemno i teraz w sumie też bym tak mógł, po prostu mają długie ramy ale jak ktoś nie chce siedzieć jak na taborecie to trek jest ok.

Tyle, że nie każdemu to pasuje

P.s. Nie mogę dodać linka. YT Jeffsy w google i pierwszy sznurek...

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję. A ja głupi u Trek'a tej maszyny szukałem... Piękna maszyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem wieszak na rower topeak solo i będę robił przemeblowanie w garażu :)

Bo jak na razie szosa wisi na park toolu w w kuchni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety pierwszeństwo w tym roku ma zegarek. Wiem już mniej więcej co powinien mieć rower w tym budżecie. Będę monitorował wyprzedaże.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem filmik. Generalnie lubię ten kanał. :)

Chciałem kupić taki wieszak na jakim mam GT, winda taka z lidla, ale za cholerę nie mogę dostać.... Na alle pełno podróbek tego.

A ten topeak jest fajny. Miażdży na przykład wieszak tacxa w podobnej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie rower ma swój własny kąt więc wieszaki mi nie potrzebne ale na podwórku do mycia czy innych sytuacji lepszy taki stojak niż opieranie roweru np o schody i ryzykowanie, że zjedzie i przerysuje ramę, raz już tak zrobiłem i wystarczy <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do takich rzeczy mam stojak serwisowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety pierwszeństwo w tym roku ma zegarek. Wiem już mniej więcej co powinien mieć rower w tym budżecie. Będę monitorował wyprzedaże.

Tak trzymać! Przecież to forum o zegarach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi