Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz ubrałem... Dramatyzuje..

Faktycznie dramatyzujesz. Mam ten sam kask i od początku latam w okularach. Bez problemów się jeździ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle lat z muchami w oczach - widać, że taki "wyjadacz" też uczy się całe życie.

Teraz ubrałem... Dramatyzuje..

Gdyby tutaj spisać poczynania co niektórych to mamy kolejny dział "żarty żartami" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do kasku enduro na szosie - daszek przeszkadza, widocznosc w pochyleniu "taka sobie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On i tak nic nie widzi jak naciąga kask na oczy więc wszystko jedno ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kask by byl uzywany do x calibra pozycja dosc wygodna moze by daszek nie przeszkadzal . mam zwykly kask kupiony na szybko bez szalu. A enduro kaski poprostu podobaja mi sie wizualnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jezdzilem na x-calibrze - jest kompatybilny z kaskiem enduro i odwrotnie :P

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tu miał odebrać nowy rower ?

Dobre.

@70', wczoraj. Może jeszcze jest w szoku po pierwszej jeździe.

O ten w srodku chodzi ?

post-60090-0-97944000-1522424798_thumb.jpeg

Nawet juz od wczoraj 2 razy objechany, tylko jakos na fotki natchnienia nie bylo, bo musialbym z niego ssiadac. :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta opona to 650b a jakiej grubości? Jest tam z tylu miejsce na 35-40 mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 650bx42, z tylu jest to samo i niewiele wiecej tam wejdzie, poniewaz zostaje po okolo 0,5 cm do tylnych widelek przy suporcie. Dla latwiejszego wyobrazenia sobie tych szerokosci, pierwsza to 25c, a trzecia 2,4“.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42mm to nawet trochę za dużo biorąc pod uwagę że jest 30 mm amortyzacji. A jak pracuje amortyzator? Jest jakaś regulacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi sie ten fox flux . musze gdzies przymierzyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42mm to nawet trochę za dużo biorąc pod uwagę że jest 30 mm amortyzacji. A jak pracuje amortyzator? Jest jakaś regulacja?

Amortyzacja to sprawa umowna, mozemy wiec sie umowic, ze amortyzacji tam nie ma :)

Ja tego amortyzatora jeszscze nie rozgryzlem, moge wiec dochodzic do mylnych wnioskow. Podstawowa regulacja to tryb blokada/praca i drugi to predkosc powrotu +/-. Mozna go jeszcze regulowac cisnieniem w zakresie 50-250 PSI i mam wrazenie, ze chyba mam napompowany na maxa, bo sprawia wrazenie bardzo twardego, wieksza robote robia opony niz ten amortyzator. Trzeba troche sie wysilic, zeby go dobic, ma to wiec dobre zastosowanie raczej w terenie, niz poprawe komfortu tlumienia drgan pochadzacych z szutru. Oczywiscie jest bardziej miekko niz w sztywnym widelcu z carbonu, ale daleko mu do tego co mam w MTB. On chyba ma za zadanie bardziej chronic rower przed uszkodzeniem niz dodawac komfortu podczas jazdy po szutrze, czy kiepskim asfalcie. :)

Jak bede mial wiecej czasu to troche poeksperymentuje z cisnieniem i wtedy moze wnioski beda inne.

Edytowane przez 70'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jeździłem z xis ma szosie, to daszek ściągałem

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W x caliibrze nie jest jakas pozycja do scigania.daszek nie powinien przeszkadzac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi przeszkadzał na szosie. Nie jakoś szczególnie ale jednak. Gorsze było grzanie głowy. Stąd zakup kasku szosowego KASK Mojito.

Z GT ixs dogaduje się super.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorsze było grzanie głowy.

Za wolno jezdziłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasuwa sie prosty wniosek, nie ma za cieplych kaskow.

@egzo18 kupiles sobie za szybki kask :)

Edytowane przez 70'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) :) :)

Na mtb ideał dla mnie :) i na wszystko inne oprócz szosu. @suqub, ty też masz tego ixs jak dobrze pamiętam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale suqub to zapierxxxxa, az szprychy trzeszcza :)

Edytowane przez 70'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pewnie :)

Szczególne z góry jak to 19 kg roweru się puści :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phyy, zestaw waży 130 kg Weź to rozpędź.

Tak mam ten kask. Tylko w lepszym niebieskim kolorze

Średnia przelotowa jeszcze w okolicach 20 km.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phyy, zestaw waży 130 kg Weź to rozpędź.

Tak mam ten kask. Tylko w lepszym niebieskim kolorze

Średnia przelotowa jeszcze w okolicach 20 km.

Czerwony najszybszy

Ps. Kilka zl kosztuje w sumie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amortyzacja to sprawa umowna, mozemy wiec sie umowic, ze amortyzacji tam nie ma :)

Ja tego amortyzatora jeszscze nie rozgryzlem, moge wiec dochodzic do mylnych wnioskow. Podstawowa regulacja to tryb blokada/praca i drugi to predkosc powrotu +/-. Mozna go jeszcze regulowac cisnieniem w zakresie 50-250 PSI i mam wrazenie, ze chyba mam napompowany na maxa, bo sprawia wrazenie bardzo twardego, wieksza robote robia opony niz ten amortyzator. Trzeba troche sie wysilic, zeby go dobic, ma to wiec dobre zastosowanie raczej w terenie, niz poprawe komfortu tlumienia drgan pochadzacych z szutru. Oczywiscie jest bardziej miekko niz w sztywnym widelcu z carbonu, ale daleko mu do tego co mam w MTB. On chyba ma za zadanie bardziej chronic rower przed uszkodzeniem niz dodawac komfortu podczas jazdy po szutrze, czy kiepskim asfalcie. :)

Jak bede mial wiecej czasu to troche poeksperymentuje z cisnieniem i wtedy moze wnioski beda inne.

Dzięki za info. Z tym amorem to pewnie chodzi o dobre dobranie ciśnienia. Ja z ustawieniem powrotu w MTB mam problem ale odpowiednie ciśnienie jest najważniejsze. Powodzenia z ustawianiem. Niech się dobrze jeździ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi sie ten fox flux . musze gdzies przymierzyc

Fox Flux jakieś 279, Metah 429 - generalnie fajny i nie przereklamowany a co do cen, kwestia dyskusyjna, ale wpływu na to nie mamy, czym ma się różnić wytłaczanka od Foxa od tej z Lidla to ja nie wiem - to styropian i to styropian, więc sporo jak za kawałek styropianu.

Po zakupie Capry byłem załamany przednim amorem mimo 17cm skoku. Z 3 tyg metodą prób i błędów znalazłem ustawienie, łącznie z dołożeniem tokena a ciśnienie mimo, że ważne nie było głównym parametrem, Może on  działa jak należy, ale dopiero jak się człowiek połapie o co chodzi, da jemu i sobie szansę. Głowa do góry.

Opony typu slick ?

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi