Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Marek61

Renowacja tarczy u Państwa Głowackich.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marek61

Zleciłem renowację tarczy zegarka Waltham Premier i jak najbardziej wszystko ok tylko dla czego tarczę otrzymałem tak niemiłosiernie pogiętą, zresztą mój zegarmistrz Pan Oleg też był tym faktem zdegustowany. Myślałem może że to uszkodzenia w transporcie lub przy pakowaniu ale niestety nie. Wygięcia są na rogach tarczy. Tarcza jest opakowana w ładną "bananową" 9k kopertę i prawdopodobnie Pan Oleg zakamufluje te mankamenty.

Pierwszy raz dałem się skusić na firmę Państwa Głowackich. Moja ocena:

za renowację tarczy 5

za wynik ogólny 2

czyli razem 3,5

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

a probowales reklamowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marek61
a probowales reklamowac?

Jutro zareklamuję na pewno. Zresztą zegarmistrz odłorzył "robotę" na półkę.

Mogę zrobić zdjęcia ale po co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator3nr

Jak możesz to zrób zdjecie zebysmy mogli to zobaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jacekk405

Witam po raz pierwszy w tym szanownym gronie,czytałem wiele opini na temat renowacji u Panów Głowackich i dzisiaj sam zostawiłem TRESSĘ do renowacji.Efekty za 3 tygodnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja z mojej vintage Stowy byłem zadowolony - jedynie nie wszystkie wyszczególnione w zamówieniu prośby (np. wskazówki na czerwone a nie żółte złoto ) zostały przy jego realizacji uwzględnione. (inna sprawa że tarczy akurat nie odnawiałem)

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marek61
post-0-0-32088000-1330632586.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marek61
post-0-0-29120700-1330632589.jpg<

post-0-0-84458400-1330632587.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marek61

No i pies z kulawą nogą nawet nie odpowiedział dlaczego tak jest pogięta tarcza. Reklamacja to kamień w wodę. Na pewno nie zlęcę następnej renowacji w tej firmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech Jeżewicz

Witam w nowym roku...

Napisz proszę co z Twoją reklamacją.

Na dniach mam odebrać podobną tarczę po renowacji .

Napiszę czy ma podobne mankamenty.

Pozdrawiam wojtek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No i pies z kulawą nogą nawet nie odpowiedział dlaczego tak jest pogięta tarcza. Reklamacja to kamień w wodę. Na pewno nie zlęcę następnej renowacji w tej firmie.

Czy mógłbyś wskazać dla ułatwienia, w których miejscach tarcza jest "tak niemiłosiernie pogięta", bo niestety nie jestem w stanie tego wywnioskować z Twoich zdjęć :lol: (nie wiem, jak powinna wyglądać tarcza niepogięta, więc nie mam porównania).

Czy reklamacja "to kamień w wodę", czy nie... Reklamować wadliwie wykonaną usługę można i trzeba.

Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum.

13-08-2010

Mirek Kornaszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bali_82
(...) Wygięcia są na rogach tarczy.

9946aa170dc1f6a1.jpg

Ja tam widze wygiecie... Załamanie swiatła na rogach mowi ze to nie jest 1 płaszczyzna :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki... Ja chyba jaki ślepy jestem, czy jak :oops:

patrzyłem na nie te rogi :roll: :oops:

Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum.

13-08-2010

Mirek Kornaszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:? troszkę jakby ktoś ja zbyt mocno przydepnął :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gato

I to o wiele za mocno przydepnął :evil: . Musisz koniecznie to reklamować!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bracia Głowaccy już mi 3 tarcze zrobili (Doxa, Tissot, Delbana) a kolejne 2 (Delbana, Tissot) właśnie u nich się robią.

Powiem szczerze że naprawdę średnio jestem zadowolony z ich usług.

Najmniej zastrzeżeń mam do Tissota którego już odebrałem, co do Doxy wszystko ładnie ale podziałka niestety w paru miejscach jest nierówna (nierówne odstępy i krzywe linie) z Delbaną podobnie + 10 na cyferblacie z nierówną jedynką (chyba ktoś tam za dużo pije)

Na to wszystko przymknąłem oko ale ostatnio jak byłem w Warszawie postanowiłem sprawdzić postępy z Tissotem i Delbaną. Okazało się że Delbana jest już gotowa, po obejrzeniu tarczy zauważyłem że 3 jest znacznie ciemniejsza niż inne cyfry (indeksy na tej tarczy mają czarne obramowania i są wypełniane złotym kolorem) po prostu 3 wyglądała jak nie z tej bajki. Co lepsze okazało się że zgubili moje wskazówki od Delbany.. Zrobiłem im tam straszną awanturę.. pan który na początku wmawiał mi że nie widzi różnicy pomiędzy tą 3 a resztą cyfr dał mi 20 złotowy upust..

Jak dzwoniłem ostatnio podobno znalazły się moje wskazówki..

Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wkleić zdjęcia.

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Enicar

Cześć, jestem zainteresowany ;) i możesz wkleić zdjęcia bo chciałbym zobaczyć wynik pracy. A mam pytanie ile taka renowacja zegarka kosztuje, taka średnia cena :?:

pozdROWienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator3nr

Jasne ze chcemy zobaczyc zdjecia. Wklejaj, wklejaj!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem zrobić zdjęcia ale mam za słaby aparat :roll: (nie widać tych rzeczy o których mówię) Ale cierpliwości muszę się spotkać z kumplem on ma wypasiony aparat i na pewno wszystko będzie widać!

A co do kosztu to około 110PLN chyba że tarcza ma jakieś nietypowe indeksy (raz płaciłem 130PLN)

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość guciobeker1

Dopiero ostatnio zapisałem się do klubu miłośników zegarków, więc dopiero teraz piszę. Chodzi o to, że mam tez do renowacji tarczę, ale oprócz firmy Głowackich nie słyszałem o innej. Możecie mi polecić jakąś firmę sprawdzoną i pewną? A może wiecie gdzie pochromować starą stalową kopertę? I czy trzeba wcześniej samemu zetrzeć stary chrom, czy dostacza się kopertę tak jak jest? A może też gdzieś pozłacają stare koperty? Wiecie coś na ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kopert - nic nie ruszaj sam i oddaj do Głowackich.

Tarcze - moim zdaniem w Poznaniu robią lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość guciobeker1

Dzięki za radę. A jakieś konkretne namiary w Poznaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj byłem u Głowackich, żeby ocenili ile będzie kosztowac renowacja 50cio letniej damskiej Bulovy, którą to posiadam i mam zamiar wyremontowac i dac zonie we wrzesniu w prezencie imieninowym.

Do roboty w tym zegarku jest: Wymiana szkiełka, renowacja tarczy, czyszczenie mechanizmu, dołożenie brakującej wskazówki małego sekundnika który jest na godz. 6ej, pozłocenie na nowo koperty i zmniejszenie w niej otworu na wałek koronki, wymiana koronki.

Powiedziano mi za to wszystko 465zł. Musze tez kupic pasek. Więc plus minus 500zł wychodzi. Więc się zastanawiam czy warto, bo nie wiem jakie będą efekty tej renowacji, a za 500zł to moge kupic zonie niegłupi nowy zegarek.

Z drugiej strony ta Bulova to rodzinna pamiatka, a do tego zadki, niepospolity zegarek, a takich wartosci nie przelicza się na pieniądze.

Więc bije się z myslami....

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korba jestem w szoku!

500PLN :shock:

Możesz powiedzieć po kolei co ma ile u nich kosztować?

Bo wg mnie to:

-renowacja tarczy - max 160PLN

-czyszczenie mechanizmu - 40PLN

-wymiana szkiełka - 10PLN

-dołożenie brakującej wskazówki - max 10PLN

-pozłocenie na nowo koperty - około 40PLN

-wymiana koronki - 10PLN

-zmniejszenie w niej otworu na wałek koronki - nie wiem

razem wychodzi mi 270PLN + pasek no i to zmniejszenie otworu..

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.