Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tom_tom

Rolex 116613LB Submariner czy Rolex 116520 Daytona

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe kolega Kacy miał chyba na myśli kolekcje Rolexa, bo napisał z "ich" kolekcji... :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito - muszę Cię zmartwić, wszystkie powyższe zegarki odpadły drogą eliminacji. Jedyne co biorę pod uwagę ponad to, co w temacie, to zegarek, który zasugerował Kacy. Może Kacy zasugerował kolekcję Rolka, aczkolwiek ja gratuluję Twojej, za parę lat przyjemnie byłoby mieć dylemat co założyć na nadgarstek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życze w takim razie słusznego wyboru i późniejszego zadowolenia :)

Pzdr.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DD- świetna linia Rolexów. Za 9k funtów powinieneś kupić używkę w białym złocie.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patom - zacznę się rozglądać, martwi mnie opcja kupna używanego DD za tę sumę. Rozglądając się naprędcę po nówkach, musiałbym poszerzyć znacznie budżet. Do zrobienia za 2,3 miesiące co daje mi czas na rozglądnięcie się, ale nie wiem czy nie przekroczyłbym pewnych granic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem Twój post dokładnie i z tego co piszesz to zegarkiem który powinieneś zakupić to SS Daytona, miałem bicolor Rolexa i jak pasuje wg mnie do bardziej formalnego stroju tak wg mnie dla młodej osoby i casual nie pasuje . Daytona jest świetnym zegarkiem dla osoby która ma niezbyt duży nadgarstek, mi się podoba, przymiezalem kilka razy ale ostatni raz w salonie sprzedawala żona mojego kolegi i pomimo tego że mogła zegarek sprzedać to powiedziała mi żebym go nie kupował bo będzie wyglądał ze na sile

Kupiłem sobie rolexa ,miała rację

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tom_tom o co się martwisz? jeżeli kupujesz z pewnych rąk to nie masz o co się martwić. o jakich granicach mówisz? jeżeli chcesz kupić dany zegarek, stać Cię na niego, kupno nie zagrozi płynności finansowej to czemu masz sobie żałować? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

irekm -nadgarstek mam średnich rozmiarów, ale przedramię i ramię spore z racji tego, że 5 lat przerzucałem żelastwo w siłowni. Wydaje mi się, że 42mm to mój rozmiar, Sub którego mierzyłem wydawał mi się malutki, mimo że design nowych modeli optycznie je powiększa.

Bake - jeśli nadarzyłaby się okazja na używkę DD, to tylko taki model który wkleił kolega kacy i musiałby być w miarę nowy w b.d. stanie. Inaczej nie jestem siebie w stanie przekonać na kupno używki tego modelu. O przekroczeniu granicy mówiłem w przypadku kupna "nówki" - ok. 20k GBP, więc chyba jest to przesada. Przynajmniej jak dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nowy Sub wyglądał na mały to Daytona będzie wyglądała jeszcze mniejsza,

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nowy Sub wyglądał na mały to Daytona będzie wyglądała jeszcze mniejsza,

Właśnie, dobrze, że irkem o tym wspomniał :)

Kacy - po edicie zobaczyłem zdjęcie, jest idealny, czy to 36mm? Po Twoim post'cie sam wskoczyłem na chrono wbijajac widełki 5 do 9k i nie natrafiłem na ten model. Jeśli coś przeoczyłem i ten zegarek rzeczywiście jest tam umieszczony, poproszę o linka na PW. Przeglądałem tematy Carlita jakiś czas wcześniej, wiem, jaką ma kolekcję  ^_^

Tak, to 36mm. Pokazałem po prostu ten model, bo dla mnie to chyba #1 z DD i nie jest jak to określiłeś "bling" :D Będzie ciężko znaleźć ten model bo to jeden z nowszych. Był jeden egzemplarz z Torino za 36k zł (ok 7k funtów), na bransolecie president, z białego złotka ;) Oto i on:

http://www.chrono24.pl/rolex/day-date--id2343831.htm?dosearch=false&searchexplain=false&resultview=list&sortorder=0&maxAgeInDays=0&watchTypes=U&manufacturerIds=221&models=47&countryIds=IT&urlSubpath=/rolex/day-date--president--mod47.htm&models=47&manufacturerIds=221

Dziwi mnie zaznaczenie "Szkiełko plastikowe"...  :blink:  Stosowali je kiedyś..?

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myslales o DateJust II. Ma juz sluszniejszy rozmiar 41 mm i jak dla mnie jest super zegarkiem. Nawet jest u nas na bazarku, tylko zdaje sie ze w realizacji. Mozesz pogadac z Carlito czy jeszcze aktualne. Mialbys fajny zegarek i jeszcze by ci sporo zostalo :)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/88262-rolex-datejust-ii-41mm/?hl=rolex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maze123 - już nie zostanie. Właśnie wróciłem od AD, zapłaciłem za zegarek ;) . Odbiór w czwartek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuc zdjecia jak tylko bedziesz juz go mial. Strasznie jestem ciekaw :) no i oczywiscie gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co w końcu kupiłeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to coś z Twoich wcześniejszych założeń, czy moja inwencja? :D

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kacy - na Twoją inwencję niestety mnie nie stać :D

Kupiłem Daytonę.

Chciałbym podziękować wszystkim za rady i cały wkład w temat. Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się takiego odzewu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sobie przypomnę swój temat... chyba 20 postów przez 2 tygodnie (zegarek za ok 500zł),a Ty przez 2 dni masz prawie 40 :D To tak chyba zawsze jest, że jednak jak ktoś wybiera coś takiego luksusowego, to każdy chce dorzucić swoje 5 groszy ;)

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To napisz jeszcze na którą Daytonę się zdecydowałeś :)

Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To napisz jeszcze na którą Daytonę się zdecydowałeś :)

Gratuluję.

116520 z czarną tarczą. Tylko tą brałem pod uwagę.

Dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuc zdjecia jak tylko bedziesz juz go mial. Strasznie jestem ciekaw :) no i oczywiscie gratulacje!

Hej, jak już pisałem zegarek odebrałem w czwartek ale zdjęcia zrobiłem dopiero przed paroma minutami. Sorry za jakość, kompozycję itd. ale fotograf ze mnie żaden.

Teraz hit. Zegarek w sobote leci do Szwajcarii na serwis. Bransoleta skrzypi :lol: . Prawdopodobnie wymienią na nową. Oto jakość!

http://img24.imageshack.us/img24/5745/95g1.jpg - link do zdjęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to tylko Rolex, w podrobach podobno nie skrzypia :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cud miód :) Niech się dobrze nosi.. Poza tym - to piękny zegarek. Miło mi, że mogłem doradzić ;)

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, jak już pisałem zegarek odebrałem w czwartek ale zdjęcia zrobiłem dopiero przed paroma minutami. Sorry za jakość, kompozycję itd. ale fotograf ze mnie żaden.

Teraz hit. Zegarek w sobote leci do Szwajcarii na serwis. Bransoleta skrzypi :lol: . Prawdopodobnie wymienią na nową. Oto jakość!

http://img24.imageshack.us/img24/5745/95g1.jpg - link do zdjęcia

Skąd ja to znam, życzę Ci żeby to nie przeszło w stan trwały jak u mnie. Z wielką radochą kupiłem Omegę PO i wylądowała w serwisie zaraz po zakupie aktualnie mija 8 miesiąc "serwisowania" za każdym razem zegarek wracał w gorszym stanie niż go wysłałem pierwszy raz. Ostatecznie pomimo tego że zegarek był nowy nienoszony to serwis wymienił wskazówki, zawór helowy, koronkę, szkiełko ... tu akurat czara goryczy się przelała serwis wymienił szkiełko na inne nie z tego modelu co trzeba wcisnęli na chama krzywo pozostawiając szparę między szkiełkiem a bezelem !! Więc przemyśl wysyłkę, może lepiej niech sobie skrzypi ta bransoleta? ( poskrzypi i przestanie a zegarka Ci nikt nie wróci) W każdym razie dziś wolę zepsuty zegarek niż naprawiony przez serwis :D A to że Rolex to nie Omega nie ma zanczenia w serwisach pracują tacy sami ludzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie wystarczy umyć ją obficie w płynie do naczyń. Serwis, też tego nie widzę. Nie rób tego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Laealin
      Witam, zegarek działa, jednak jest to pamiątka i totalnie nie jestem w stanie stwierdzić czy to oryginał. Dodam ze nie wiem do jakiej osoby fizycznie bym mogla sie zwrócić aby go zidentyfikował  i oczyścił 😕

Z góry dziękuję za wszystkie wasze odpowiedzi ❤️

• Przez mandaryn44
      Witam, Do sprzedania mam dziś ROLEXA  Explorera II nr ref 226570. Zegarek z 2021 roku, zakupiony przeze mnie na forum od uznanego i szanowanego forumowicza, jako nowy, krótko po odebraniu z salonu, jestem drugim właścicielem. Zegarek w stanie idealnym, nie widzę żadnych rysek itp., zastrzegam sobie niewyczuwalne ledwo widoczne rysy, bransoleta skrócona na mój nadgarstek, ogniwa w komplecie. Zestaw prosto ze sklepu, wszystkie karty, pudełka, paragon z Jubitomu. Full set.
      Zegarek miał mieć u mnie spokojną starość, chciałem go dać ojcu na 80 ale jednak życie zmieniło plany i musi iść do ludzi /tata ma się dobrze...😀/. 
      Cena jaka mnie interesuje to 39.000 zł ale jestem otwarty na negocjacje, nie obrażające żadnej ze stron.
      Dostawa na koszt i ryzyko nabywcy, jednak - ze względu na wartość i stan zegarka - najchętniej odbiór osobisty w Częstochowie. 
      Zapraszam do obejrzenia i zakupu.

• Gość
    • Gość
      Przez Gość
    • Gość
      Przez Gość
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.