Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Christoffer

Serwis Swatch Group

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam prośbę o udzielenie mi wskazówek jak poradzić sobie z nastepującym problemem:

W lutym 2013 roku oddałem zegarek na mechanizmie ETA CO1.211 do naprawy. Zegarek po prostu przestał się nakręcać. Miesiąc później poinformowano mnie, że mechanizm jest do wymiany i zapytano czy wyrażam zgode na takową naprawę.Zgodziłem się i obiecano mi kontakt kiedy zegarek będzie gotowy do odbioru. Od tamtego czasu minęło 5 miesięcy, i równo co 2 tygodnie dowiaduję się, że mój mechanizm jak i inne części nie przyjechały jeszcze do Polski.

Czy ktoś miał podobny problem? Do kogo się zgłosić aby nie trwało to jeszcze więcej czasu?  Panie w serwisie ewidentnie nie potrafią mi udzielić jednoznacznej odpowiedzi.

Dzięki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: 5 miesięcy!?

Widać fabryka ETY ma problem z produkcją. Zwykle nie trwa to dłużej niż miesiąc, góra dwa. Odpowiedzi nie udzielą bo ich system jest tak zawiły, że sami nie są pewni co będzie a co nie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: 5 miesięcy!?

Widać fabryka ETY ma problem z produkcją. Zwykle nie trwa to dłużej niż miesiąc, góra dwa. Odpowiedzi nie udzielą bo ich system jest tak zawiły, że sami nie są pewni co będzie a co nie :rolleyes:

Za chwilę chyba napiszę im chyba podanie o nowy zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za chwilę chyba napiszę im chyba podanie o nowy zegarek :)

ja "walczę" z nimi już 8 miesiąc, aktualnie jestem uwmówiony na piątek z prawnikiem zajmującym się między innymi sprawami konsumenckimi. Życzę Ci oczywiście powodzenia ale na Twoim miejscu nie robiłbym sobie wielkich nadziei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam problemów nie miałem wysłałem Omege PO bo mi spieszyła sie 6-8 sek na dobe

serwis nie bawił sie w reg wymienił cały mechanizm razem ze wskazówkami + nowy bezel  bo na starym była mała ryska

dodatkowo wydłużył gwarancję o dwa lata czekałem 4 tyg wysłałem kurierem odebrałem osobiście bo akurat byłem osobiście

jeszcze dostałem jakieś gratisy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pierwszy to temat o serwisie SG. Ja zaniosłem Railmastera do wskazanego punktu w mojej mieścinie, wysyłką już oni się martwili. Po około 3-4 tygodniach w tym samym miejscu odebrałem zegarek. Pełen przegląd i konserwacja, nie jest to może tani serwis, ale z drugiej strony w ramach przeglądu dostałem nową tarczę, wskazówki i koronkę (taka jest u nich procedura) Zero problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W karcie gwarancyjnej jest określone ile czasu serwis ma na usunięcie usterki, po przekroczeniu tego terminu to już nie twój problem a ich!

I nic Ciebie nie obchodzi, czy części należy sprowadzić z Księżyca - należy się wymiana na nowy lub zwrot gotówki!

Chyba, że ich zapisy stanowią inaczej!

Polecam znaleźć w swoim województwie "Polubowny Sąd Konsumencki" (google), który bezpłatnie podpowie Ci o przysługujących prawach oraz tym jak sformułować ew. pismo z roszczeniem...

a tu masz podobny temat, jak należało postąpić

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/55914-serwis-zibi-juz-7-6-tygodni-i-zegarka-nadal-nie-mam/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie się nie napinam, pogadam z prawnikiem będę mądrzejszy. Nie chcę eskalować konfliktu którego póki co nie ma natomiast sprawy idą w złym kierunku więc wolę być przygotowany do wojny B) Za spotkanie i poradę nic nie płacę koszt powstanie dopiero wtedy kiedy prawnik będzie musiał podjąć działania .... zresztą na końcu to nie będzie mój koszt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wskazówki. Dosłownie przed chwilą dostałem od nich maila, że zegarek będzie do odbioru w najbliższy poniedziałek. Zegarek w dniu oddania do serwisu był 4 miesiące po końcu gwarancji.

"Ze względu na wydłużony czas oczekiwania na wykonanie naprawy, poniesie Pan tylko koszt samego mechanizmu"

Więc w sumie skończy się to dla mnie łaskawie. Widać warto poruszać takie sprawy na forum, życzliwi forumowicze podpowiedzą a ktoś ze SGP może też to przeczyta,  w sumie tak już kiedyś było jak Stanley się odezwał :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie Pan Stanley też się odezwał po interwencji ze strony "pewnego autoryzowanego sprzedawcy Omegi" po tym jak zbyt stanowczo ( znaczy się używając argumentów obiektywnych) się targowałem. O zgrozo przecież polityka cenowa to święta rzecz o której każdy kupujący powinien wiedzieć i jej przestrzegać!

Ponadto w kraju w którym się pracuję grzecznie jest używać w korespondencji języka oficjalnego, a nie jedynie słusznego w którym akurat Pan Stanley czuję się biegły.

O SG też wiele złego się naczytałem. Dlatego wolę Dolinskich, nawet jeżeli w SG miałem za darmo z racji gwarancji.

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.