Maru123 940 #1 Napisano 7 Lipca 2013 Czołem! Po dłuższym namyśle zdecydowałem się na zakup tego mało znanego u nas zegarka niestety na zdjęciach nie udało mi się oddać wszystkich smaczków zegarka a szkoda bo jest ich trochę... wykonanie i jakość stoi na wysokim poziomie, mam też seiko sumo i myślę że to godni siebie przeciwnicy. Kentex nie ma się czego w tym porównaniu wstydzić piękny dekiel, szafir, ceramiczny bezel, nakładane indeksy z chromowanymi obwódkami... na razie zegarek wrzuciłem na pasek, ale jednak jutro założę oryginalną bransoletę- zegarek wygląda na niej pełniej i bardziej spójnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #2 Napisano 7 Lipca 2013 Na tym pasku zegarek wygląda kozacko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szumi 719 #3 Napisano 7 Lipca 2013 dla mnie nie. diver na skórzanym pasku to pomyłka. wyjątkiem są Breitlingi.do divera bransoleta lub guma. moze byłoby lepiej gdyby był czarny. Ale gratki bo zegrek przedni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strzala 1196 #4 Napisano 7 Lipca 2013 Bardzo ciekawy zegar, lupki też lubię więc zaliczam na plus.Tylko tak jak wyżej również stawiam na bransoletę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #5 Napisano 7 Lipca 2013 Bez dwóch zdań - ciekawe wzornictwo (tarcza i koperta) Wyjątkowo udanie wpasowała się też lupka (w wielu zegarkach ona trochę razi) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12472 #6 Napisano 7 Lipca 2013 Fajny jest, dekiel powala. Gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maru123 940 #7 Napisano 7 Lipca 2013 dzięki za miłe słowa. co do paska- tak jak pisałem, będzie zmieniony na ori bransoletę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaweknh 232 #8 Napisano 7 Lipca 2013 Fajny zegarek, to ta firma co robi zegarki dla Marynarki wojennej Japonii? Jak spisuje się mechanizm? Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czasnagli 1 #9 Napisano 7 Lipca 2013 Maru123, a jak tam luma świeci? W porównaniu do np. Monstera? Jaki jest odcień zieleni na tarczy i bezelu? Zdjęcia często przekłamują. Daje wrażenie czarnej tarczy czy jednak od razu rzuca się w oczy zieleń? Pytam bo od dłuższego czasu chodzi mi po głowie ten model. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #10 Napisano 7 Lipca 2013 Bardzo ładny pasek A sam zegarek również choć pomyślał bym nad spolerowaniem tych guziczków na uszach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #11 Napisano 8 Lipca 2013 Te guziczki jak je nazwałeś nie są przypadkiem nieodzowną częścią systemu mocowania bransolety/paska ?Tak czy owak mnie one przypadły do gustu tak jak cały zegarek. 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3767 #12 Napisano 8 Lipca 2013 Te guziczki jak je nazwałeś nie są przypadkiem nieodzowną częścią systemu mocowania bransolety/paska ?Tak czy owak mnie one przypadły do gustu tak jak cały zegarek. Nie są ;-) to tylko ozdobnik. Teleskopy są klasyczne, mimo wszystko bransoletę bardzo ciężko zdjąć...bo jest spasowana z kopertą na zero. Jak w Rolku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 898 #13 Napisano 8 Lipca 2013 Zauważam różnice pomiędzy spolerowaniem a zeszlifowaniem. Kolega chciał wypolerować. Czy można ten zegar gdzieś obejrzeć na żywo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #14 Napisano 8 Lipca 2013 Te guziczki jak je nazwałeś nie są przypadkiem nieodzowną częścią systemu mocowania bransolety/paska ?Tak czy owak mnie one przypadły do gustu tak jak cały zegarek.No zegarek jest ładny, ja lubię taką zieleń. Teraz Oris wypuścił też serię Divera w tych kolorach. Modny kolor Ale te guziczki są zbędnym ozdobnikiem bo całość jest klasycznie prosta a one takie... na siłę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maru123 940 #15 Napisano 12 Lipca 2013 szybkie foto dla porównania z Sumo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #16 Napisano 12 Lipca 2013 Fajny sikor, super dekiel. Jedyne co mi nie pasuje to koronka. Gratuluję! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 7860 #17 Napisano 12 Lipca 2013 Sumo rewelacja, tak się Japończykom udał ten model. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 14933 #18 Napisano 6 Lutego 2020 Historia kołem się toczy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach